وبلاگ
آموزشی/ادامه مطلب سرویس(به روز رسانی شده)
C .فاصله توپ از ميز در هنگام پرتاب به هوا براي اجراي سرويس
زمان اجراي سرويس، توپ را به هوا طوري پرتاب كنيد كه تا جايي كه ممكن است نزديك به ميز سقوط كند.به شكل هاي زيرتوجه كنيد:
در شكل الف توپ بعد از پرتاب، در هنگام پايين آمدن هرچه به ميز نزديكتر است.دراين حالت فاصله محل برخورد راكت با توپ ومحل برخورد توپ به ميز ( ACو AB) كمتر ازهمين فاصله ها در شكل ب است.يعني در حالت اول(شكل الف) زمان كمتري طول مي كشد تا توپ به ميز برخورد كند و به سمت حريف برود كه به اين معني است كه حريف زمان كمتري براي تشخيص و دريافت در اختيار دارد ودراين حالت تاثير سرويس بيشتر خواهد شد.درحاليكه در شكل ب اين زمان بيشتر است و بنابراين تشخيص و دريافت بهتر خواهد شد.بايد دقت كرد كه پينگ پنگ ورزشي سرعتي است و در آن كسرهاي ثانيه تعيين كننده هستند.با رعايت اين نكته مي توان با نزديك پرتاب كردن توپ زمان تشخيص حريف را در حدكسري از ثانيه كم نمود كه مي تواند تاثير گذار باشد.
براي ماهر شدن در اين تكنيك مي توان صفحه اي از كاغذ A4 را در زير محل پرتاب توپ به هوا در روي زمين قرار داد و از بازيكن خواست كه توپ را طوري به هوا پرتاب كند كه برروي صفحه A4 سقوط كند.مانند شكل زير:
D. رعايت اصل تنوع
بايد به اين نكته توجه كرد كه اگر بهترين سرويسها به صورت يكنواخت اجرا شوند بعد از چند بار، دريافت آنها راحت تر خواهد شد و به اصطلاح بازيكن حريف به آنها عادت خواهد كرد.بنابراين براي اينكه در اجراي سرويس تنوع را رعايت كنيم مي بايست درمحل فرود توپ روي ميز حريف ، ميزان پيچ توپ ، اجراي سرويس با بكهند و يا فورهند وحتي نحوه پرتاب توپ به هوا تنوع ايجاد كنيم كه موجب سردرگمي حريف گردد.در پينگ پنگ امروزه دنيا مشاهده مي شود كه بازيكنان راست دست ، سرويس را از ناحيه فورهند ميز خودي اجرا مي كنند كاري كه قبلا معمول نبود واين به دليل رعايت اصل تنوع در سرويس است.اين اصل در دريافت سرويس نيز بايد رعايت شود.يعني بازيكن بايد سعي كند سرويسهاي حريف را به طور متنوع و با استفاده از تكنيكهاي مختلف و در مسير هاي متفاوت دريافت نمايد.
(جمیل لطف الله نسبی)
با سلام و تشکر از این مطلب مفید. سوالی برام پیش امد و آن این است که آیا میتوان سرویسی بلند اجرا کرد که برخورد اول توپ به میز در ناحیه ی یک سوم میانی میز خودی باشد؟. اگر میشود ، خصوصیات آن چیست ؟در کدام قسمت از گیم مورد ستفاده قرار گرفته و معمولا بازیکنان با کدام شگرد مرکزی از آن میتوانند استفاده کنند؟
ممنونم
سلام سید. شب خوش. من یه سوال اینجا نوشته بودم. الان نیست. چی شد؟
ممنون
به نام خدا
با سلام
احتراما،اشتباها سه قسمت بحث سرویس با هم منتشر شده بود!
انشاالله در روزهای آینده آن قسمتی که شما نظر دادین وآقا جمیل هم پاسخ منتشر خواهد شد
با تشکر
مجددا سلام. جواب سوالمو میدونم. خواستم پاسخی ازایه بشه توسط آقا جمیل تا مقبولیت بیشتری داشته باشه. ماکه هنوز تازه کاریم و ناشناس
ممنون
با سلام ضمن تشكر از اقا جميل گل ،بايد در سرويس كوتاه نوع اول تاكيد كرد چون طول قوس بلندتر است ،نيروي وارده توسط مچ و ساعد و راكت بيشتر بوده و سرويس ميتواند با كيفيت تر باشد و چون نقطه فرودش مانند سرويس بلند است تشخيص ان هم براي حريف مشكلتر خواهد بود. اما سرويس كوتاه نوع دوم بدليل كوتاه بودن قوس ،نميتوان اعمال نيروي زياد داشت و فقط يك سرويس كوتاه ولي بدون كيفيت خواهد بود .شايد ايينوع سرويس نوع دوم، در مورد اموزش مبتديان و براي شروع كار مناسب باشد اما براي بازيكنان پيشرفته انچنان موثر نيست.نكته مهم اموزش نحوه كنترل قوس است
با سلام و عرض ادب.
ضمن تشکر از عزیزان.اگر توپی ابتدا به یک سوم ابتدائی میز برخورد کرد دیگر سرویس کوتاه نمی شود.دلیل ان این مهم است نیروئی که به توپ در موقع سرویس زدن وارد شده تا از ابتدای میز پس از برخورد به پشت تور حریف برود بایستی قوس بلندی را دارا و بدیهی است پس از فرود روی میز حریف حتی اگر پشت تور هم باشد همان قوس و نیروی وارده را داشته و به انتهای میز حریف در اوج توپ خواهد رسید و حریف قادر است براحتی روی ان حمله کند.سرویس کوتاه بایستی پشت طور حریف و فرود اول روی میز خود رانیز حتما در یک سوم انتهایی باشد در این صورت پس از اجرا اگر ان سرویس را تعقیب کنیم چند بار می تواند روی میز خورده تا به انتها برسد.بدیهی است حریف براحتی روی این گونه سرویسها قادر به حمله نیست.با تشکر .ترکان.
با سلام. اگه سرویسهای آقای مالین و دیگر بازیکنان مطرح دنیا را مورد تجزیه و تحلیل قرار دهیم خواهیم دانست که هرچیزی امکان دارد. انشاالله در این مورد مطلبی ارایه خواهم داد. با تشکر از آقا جمیل ،آقای ترکان و استاد عزیزم آقای عمیدی
با احترام
باسلام و تشکر از آقا جمیل.ممنون مفید بود
با سلام خدمت آقای جمیل گل.با عرض قبولی طاعات و عبادات شمادرماه مبارک رمضان .من دانشجوی رفتار حرکتی از دانشگاه خوارزمی(تربیت معلم)تهران هستم.در حال انجام یک پروژه تحقیقاتی در زمینه تنیس روی میزهستم. موضوع من تاثیر تداخل ضمینه ای(آرایش تمرین تصادفی و مسدود)بر یادگیری و اکتساب مهارتهای تنیس روی میزهست. درارزیابی میزان یادگیری مهارتهای سرویس بکند وسرویس فورهند و ضربه بکند و فورهند، ایا نرم و مقیاس کمی وجود دارد تا بوسیله آن بتوانیم میزان یادگیری افراد را اندازه گیری کنیم. در صورت امکان ممنون میشم راهنمائی کنید. پیشاپیش از لطف شماسپاسگزارم.موفق باشید(یا علی)