آموزش, اخبار, خبرهای اصلی

ارتباط و نقش موثر آن در مربيگري

ارتباط و نقش سازنده آن در مربيگري بحث جدیدی که در کلاس درجه دو آفای ساکیانی تدریس شد:

 

 

 

 

author-avatar

درباره modir

مربی تیم ملی بزرگسالان

12 نظر در “ارتباط و نقش موثر آن در مربيگري

  1. عبدالله مظفری گفت:

    باسلام
    با تشکر از آقای ساکیانی
    ممنون مطلب خوبی بود امیدوارم برای بقیه هم مثمر ثمر باشد.

  2. لرکي پور گفت:

    با سلام واحترام جناب آقاي ساکياني الحق بايد گفت :به به ،بسيار عالي در جملات ساده وکوتاه توانستيد منظور وحق مطلب را ادا کنيد ،بنده تازه مطلب جنابعالي را ديدم بي نهايت متأثر شدم که چرا پس از 92 بازديد کننده فقط 2 نفر اظهار نظر کردند؟ ارزش مطالب به حدي است که نبايد به سادگي از آن گذشت .
    من روزانه که آقاي بخشنده اين استاد معظم را ميبينم از کلمات مشابه مستفيذ مي شويم ولي هر چقدر از مطالب اخلاقي ورفتاري ارزندتان پندواندرز بگيريم بدليل نياز جامعه ورزشي مان ،هنوز کم گفته شده است ورزش سالم در روح وجسم سالم نهفته است از هر دوي شما اساتيد محترم ودلسوز بي نهايت سپاسگذاريم .

  3. محمدرضا از مهریز گفت:

    با سلام خدمت دوست عزیز و برادر گرامیم. تشکر واقعا . مطالبیست که کمتر به زبان می آید و خیلی از ماها از انجام آن غافل هستیم. این نکاتی که دوست عزیزم بیان نمودند بسیار مهم و اساسی در کارکردن با خردسالان و نونهالان است. این رده های سنس ، بیش از انکه فکر کنیم باهوش و نکته بین هستند. دقیقا مارا الگو قرار میدهند و متوجه عدم توجه نیز به راحتی میشوند.بسیار سخت به ما اعتماد میکنند ( در ابتدا ) و برای ایجاد این مورد لازم است که مانیز خودمان را با آنها قاطی کنیم و درگیر فرآیند آموزش و بازی شویم.نباید به چشم آنها بدقول بیاییم ویا اینکه شخصیتی غیرقابل احترام.اگر میخواهیم با جان و دل به حرفمان گوش کنند باید کاری کنیم تا بعنوان یک پدر دلسوز و برادری مهربان ، دوستمان بدارند و این مورد محقق نمیشود مگر با دوست داشتنشان.
    با احترام

  4. صادرپور گفت:

    سلام و عرض ادب
    استاد گرامی جناب آقای ساکیانی امروز درعصر آموخته های جدیدی هستیم که این آموخته ها بسیار موثر میباشند و ورزش نیز به صورت کاملآ علمی بپیش می رود درگفته های شما تمام علم روز نهفته است ای کاش مربیان تیمهای ملی نیز که هم اکنون بعنوان مربی در تمامی رده های سنی مشغول کار میباشند در این مباحس شرکت مینمودندو برنامه های خود را اراء میکردند تا هم دیگر دوستان از آن بهرمند می شدند و هم اگر در برنامه های این عزیزان ضعفی مشاهده میشد با مشورت از بزرگانی چون شما و دیگر دوستان رفع میگردید. و من از آقای علوی تقاضا دارم این عزیزان را دعوت کند و برنامه های خودشان (آقایان و بانوان)را به اطلاع عموم برسانند با سپاس

    1. مدیر سایت گفت:

      به نام خدا
      با سلام
      احتراما؛زبان ما مودرآورد از بس بر این نکته به مربیان برجسته کشور اصرار وابرام کردیم!
      پیش بینی ما این بود که برخی مربیان در این امر ناتوان هستند.
      برخی هم به بهانه های غیر واقعی از قبیل اینکه سایت محلی برای توهین به مربیان این رشته می باشد از این مسئله مهم شانه خالی کردند.
      وضعیت این است که می بینید.
      تازه ما دیدگاه و بحثهای همه مربیان را در سایت قرار داده ایم چه آنانی که آکادمیک و به روز وصاحب نظر و علمی هستند و چه میانه و چه ضعیف.
      باتشکر

  5. بخشنده گفت:

    با سلام خدمت دوست عزیزم جناب آقای ساکیانی
    مطلب بسیار زیبائی بود و با اجازه خواستم یکی از نکات مهم روانشناسی را که یکی از اساتید محترم در یکی از سخنرانی های خود بیان فرمودند خدمت دوستان نقل کنم و آن نکته این است که (هرگز از کلمات منفی در صحبت های خودتان استفاده نکنید مثلاً نگوئید فلان چیز بد است بگوئید فلان چیز خوب نیست شاید در ظاهر یک معنی را بدهد ولی تفکرات مثبت را در ذهن خودمان و شنونده افزایش خواهد داد) در مجموع بیائیم با جادوی کلمات به دوستان خود بیافزائیم و از دشمنان خود بکاهیم و با علم و آگاهی حرف بزنیم چون در جامعه ای زندگی می کنیم که فهم همگان بالاست و براحتی خوب را از بد تشخیص می دهند و شک نداشته باشید همه چیز را همگان دانند . برای همگی آرزوی سلامتی و آرامش میکنم خصوصاً دوست عزیزم جناب آقای ساکیانی

  6. حسن گفت:

    باا سلام و عرض ادب.ضمن تشکر از موارد بالا.یکی از بهترین راههای ارتباط صحیح و ریشه ای که کارساز و باعث ساختار فرهنگی برای اینده سازان است رفتار مربی و عدالت او در اموزش و بصورتی که هیچ تفاوتی برای همه بازیکنان در ان جلسه تمرینی قائل نباشد.سیاه و سفید و پولدار بی پول خانواده صاحب نفوذ و فرزند کارگر و…را به یک چشم نگاه و دقیقا این مهم حاکم باشد که تمرینات برای همه یکسان و این میدان رقابت سالم برای همه یکسان و هر که دقت بیشتر و تلاش بیشتری داشته باشد موفق تر خواهد بود.این شرایط خوب به مرور زمان پهلوانی و احترام را حاکم و ارزشها کاملا حفظ خواهند شد.لازم به توضیح است مربی بصورتی بایستی فعالیت کند که کاملا مشخص با شد بازیکنی که زیر نظر او تمرین می کند هیچ دینی بابت اموزش به مربی نداشته و حالت تکلیف این مهم برای بازیکن نباشد.در این صورت اگر تشکری با عکس العنلی توسط بازیکن یا خانواده او انجام شود از تکلیف خارج و محبتی قلبی در ان نهفته و در صورتی که انجام نشد نباید هیچ تاثیری در مربی در رابطه با تمریناتی که انجام می شود در مورد ان بازیکن موثر شود و روال عادی دنبال و عکس این قضیه برای انها که محبتی می کنند نیز باید همان عدالت تمرین فقط پیگیری شود.در این صورت سیاست دادو ستد که در مورد معنویات محکوم است نابود و قهرمانان اینده ما صادق تر و ارزشها کاملا حفظ و ارتباط مربی و بازیکن یک ارتباط پاک و سالم معنوی بدور از مادیات خواهد بود.با تشکر

  7. حمید صادقی گفت:

    با سلام جناب آقای ساکیانی از اینکه وقت می گذارید و با سخاوت تمام اطلاعات و تجربیات ارزنده تان را برای رشد تنیس روی میز در اختیار دیگران می گذارید بسیار سپاسگذارم خیلی ها حاظر به انجام چنین کاری نیستند امیدوارم تشویقی باشد تا همه ی مربیان و پینگ پنگی ها در این موضوع شرکت کنند.

  8. خسرومايلي گفت:

    باعرض سلام وادب خدمت برادرعزيزم جناب آقاي ساكياني
    شما هميشه منشاءخيردر پينگ پونگ بوده ايد وزحماتي كه كشيده ايد بر هيج كس پوشيده نيست .بابت اين دست نوشته هاي زيبا وآموزنده به شما خدا قوت وخسته نباشي عرض ميكنم .به همه مربيان جوان كشورهم پيشنهاد ميكنم از اين مطالب استفاده كنند

  9. محمود ساكياني گفت:

    جناب آقاي حسن آقا
    با سلام
    در حقيقت فرمايشات شما، مسائلي فراتر از ارتباط در مربيگري را بيان مي نمايد و آن مسئوليتهاي انساني مربي، نسبت به بازيكن و بازيكنان است كه كاملا صحيح ميباشد و من ضمن تشكر از جنابعالي، براي تكميل سخنان شما وظايف يك مربي را در وسع و بينش خودم ،به شرح ذيل بيان ميكنم البته اين وظايف بهانه اي نباشد كه كسي از مربيگري گريزان شود.

    1- بر آنچه که آموزش مي دهد تسلط علمي داشته و قادر به پاسخگويي باشد.
    2- در اخلاق و رفتارش انعطاف پذير باشد.
    3- راههاي تامين نيازهاي عاطفي، اجتماعي وعقلي بازيكن را بفهمد.
    4- ارتباطات خوبي با بازيكنان داشته باشد و هميشه در دسترس بازيكنان بوده و تلفنش روشن باشد.
    5- باوقار و سنگين باشد و برخوردهاي همراه با ادب و بيان سخنان نيكو داشته ، كه موجب اعتماد به نفس بازيكنان بوده و به عنوان الگو و تکيه گاه بازيكنان محسوب مي گردد.
    5- با مروت باشد، دل مربي بايد نرم و به اصطلاح رحم دل باشد.
    6- از خطوط قرمز بين جايگاه مربي و بازيكن عبور نكرده و حتي زمينه و اجازه عبور را هم ايجاد نكند.
    7- منظم و مرتب باشد. سر و صورت و لباسش مرتب، تميز و شيک باشد .
    8- نسبت به علوم ورزشی و بدنسازي آگاه باشد .
    9- داراي انگيزه بالائي باشند. داشتن تمام مهارتها بدون داشتن انگيزه بي فايده است.
    10-توانايي آموزش مهارتها را داشته باشدكه در آن صورت شاءن و احترام زیا دی برای مربي از جا نب بازيكنان به همراه خوا هد داشت.
    11- فيزيولوژي و آناتومي پايه را آگاه باشد.
    12- از شيوه هاي تمرين و علم روز تمرین آگاه باشد.
    13- قادر به تجزيه و تحليل بازي باشد .
    14- مديريت خوبي داشته باشد.
    15- داراي وجهه خوب ، مورد پذيرش و نام و سابقه خوبي باشد.
    16- داراي رهبري ، خوش خلقي ، دوستي و صداقت ، معتقدو متعهد ، مورد اعتماد ، عدالت، پاكدامن ،داراي ثبات فكر ، وفادار ، پشتكار ، علاقه مند و خلاق ، خوشبين ، همكاري و انضباط ، و ديندار باشد.
    17- از بازيكن حمايت منطقي كرده و دوستانه ايرادات او را گفته و محاسنش را علني بيان نمايد.
    18- مسائل روحی و روانی بازيكنان را آگاه باشد.
    19- نحوه غذاخوردن، نوع غذا و حتی چگونگی استراحت بازیکنان را بداند.
    20- از شگرد‌های روحی و روانی آنان با اطلاع باشد.
    21- منافع كشور و پرچم كشور خود را بر منافع شخصي ارجح بداند.
    اينها شايد تمام ويژگيهاي يك مربي نباشد وچه بسا مواردي وجود داشته باشد كه من اشاره نكرده باشم.
    از حوصله عزيزان ممنونم.

  10. خسن گفت:

    با سلام و عرض ادب.تشکر از موارد بالا.
    بازیکن از محیط خانوادگی کوچک خود وارد محیط خانوادگی بزرگتری در جامعه می شود و بایستی فرا گیرد دست و پنجه نرم کردن را با مسائل و مشگلاتی در جامعه ای بزرگتر و مناسبات اجتماعی را لازم که خانواده کوچک و پدر و مادر دیگر نیستند که به جای او موارد را حل کنند البته به مرور زمان باید این مهم را بیاموزد.ایشان به هدف ورزش کردن و شاید یک روزی منحصر به فرد شدن و قهرمانی پا به این عرصه گذاشته و قهرمانی در هر شرایطی فقط برای یک نفر است.پس باید اتکا به نفس اراده قوی و مهاربت در ان ورزش بخصوص را از مربی بیاموزد.در ورزش اموختن نکات منفی و چگونگی مقابله با انها همانقدر لازم است که نکات مثبت .چگونگی برخورد با مشگلات همانقدر لازم است که چگونه بودن در موفقیتهاو…….10 بازیکن در یک جلسه تمرینی دارای 10 خصلت اخلاقی مختلف و شرایط مختلف هستند و نیاز به 10 روش انتقال مختلف داشته های علمی و اخلاقی را مربی لازم دارد.و از ان مهمتر قدرت تشخیص و شناخت مربی.بازیکن در محیط کوچک خانواده تربیت را با نظر بزرگتر خانواده می اموزد و مربی انظباط را برای او تعریف می کند.خانواده محبت به فرزند دلبندش را نثار و مربی فقط واقعیت محبت و چگونگی مصرف ان را تعریف می کند.خانواده مورد اعتماد فرزند و مربی چگونه اعتماد کردن در جامعه را اموزش می دهدو خانواده جسم و روح فرزند را پرورش و مربی این مهم و شرایط ارتباط با دیگران در محیط بزرگتر را با مهارتهای اموزش داده شده به او برنامه ریزی می کند پس مربی باید فقط مربی باشد نه پدر یا مادر بازیکن و…..تشخیص -چگونگی انتقال مطالب و داشته های علمی ورزش به بازیکن و تفکیک وظایف خانوادگی و وظایف مربی و اموزش و درک واقعیات زندگی در مناسبات اجتماعی بدون صرف زیاد از حد محبت لازم و ضروری برای اینده اینده سازان لازم و واجب است.با تشکر

  11. میثاق دهقانی گفت:

    با عرض سلام و خسته نباشید خدمت آقای ساکیانی .

    بسیار مطالب مفید و پر ارزشی را نوشته و مطمئنا” کمک بسیاری به بنده در ادامه مسیر ورزشی خواهد کرد.

    با تشکر بسیار

دیدگاهتان را بنویسید