اخبار, خبرهای اصلی

افشارزاده: از مقامات در لندن انگشت‌نگاري مي‌شود/ رسانه‌ها بازار المپيك را در كشور داغ كنند

بهرام افشارزاده آرزو دارد تا بهترين نتيجه تاريخ حضور ايران در بازي‌هاي المپيك، در لندن رقم بخورد و مردم شاد شوند. دبيركل كميته ملي المپيك تاكيد دارد كه قطعا نتايج ايران در اين دوره از بازي‌هاي آتن و پكن به لحاظ مدال‌آوري بهتر خواهد بود. وي از رسانه‌ها درخواست مي‌كند تا با پرداختن به ورزشكاران المپيكي، بازار المپيك را داغ و شور و هيجان را در مردم ايجاد كنند.

 

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، 102 روز تا بزرگ‌ترين رويداد ورزش جهان در سال 2012 باقي مانده است و ورزشكاران همه كشورها به دنبال رقم زدن بهترين عملكردشان در اين ميدان بزرگ هستند. كاروان ايران هم تا اين لحظه موفق به كسب 44 سهميه ورود به بازي‌هاي لندن شده و پيش‌بيني مي‌شود در صورت موفقيت واليبال در رقابت‌هاي انتخابي ژاپن و كسب سهميه در رشته‌هايي چون كشتي، قايقراني و… تعداد نمايندگان المپيكي ايران به 55 تا 60 نفر برسد. نزديك به 100 روز مانده تا آغاز بازي‌هاي المپيك با بهرام افشارزاده، دبيركل كميته ملي المپيك به گفت‌وگو پرداختيم كه در ادامه مي‌خوانيد.

 

* آقاي افشارزاده درباره آخرين وضعيت سهميه‌هاي كسب شده توسط ورزشكاران المپيكي بگوييد.

 

ـ تاكنون موفق شده‌ايم 44 سهميه كسب كنيم. انتظار داريم اين تعداد با توجه به اقدامات و فعاليت‌هايي كه انجام مي‌دهيم بيشتر شود. بر اساس بررسي‌هاي صورت گرفته انتظار داريم كاروان ايران در لندن بين 55 تا 60 ورزشكار داشته باشد. در كشتي سه سهميه، در آب‌هاي آرام دو سهميه، در بدمينتون يك سهميه، در تيروكمان دو سهميه و در شمشيربازي انتظار دريافت مجوز حضور در بازي‌ها داريم. در واليبال هم كار سختي پيش رو است. ژاپن ميزبان است و كشورهاي چين و كره رقيبان سرسختي هستند اما با توجه به فعاليت‌هاي فدراسيون انتظار مي‌رود بتوانيم به المپيك راه پيدا كنيم.

 

* وضعيت ورزشكاران المپيكي در فاصله 102 روز مانده تا بازي‌هاي لندن چطور است؟

 

ـ از يكم فروردين، سر تمرين‌هاي تيم‌هاي المپيكي حاضر شدم. خوشبختانه تمرين‌هاي ورزشكاران بسيار خوب و منظم بود. 16 فروردين به همراه علي‌آبادي در ركوردگيري وزنه‌برداري شركت كرديم. در اوزان 85 و 105+ كيلوگرم ركورد المپيك شكسته شد. در كشتي آزاد خادم خيلي كوشش مي‌كند و با فراست و با استفاده از فضايي كه ايجاد شده تمرين‌هاي منظمي را به كشتي‌گيران مي‌دهد. ما اميدواريم يك سهميه باقي مانده هم گرفته شود. كشتي فرنگي در كيش تمرين‌هاي منظمي را پشت سر گذاشته و وضعيت خوبي دارد. بنا درخواست اردو در بلاروس را كرده و قرار است بلافاصله پس از اردوي كيش كشتي‌گيران راهي اين رقابت‌ها شوند. پس از آن هم در رقابت‌هاي گزينشي چين حضور خواهند يافت. تكواندوكاران هم به تمرين‌هاي بدنسازي مي‌پردازند. در اين رشته به شخص سهميه نمي‌دهند بلكه به وزن سهميه مي‌دهند. اين مسئله براي ما اين فرصت را ايجاد مي‌كند كه چنانچه ورزشكاري آسيب ديد، شخص ديگري جايگزينش شود. در دووميداني 7 سهميه گرفته‌ايم و مي‌توانيم سه يا چهار سهميه ديگر بگيريم. حدادي تمرين‌هاي منظمي را در آفريقاي جنوبي دارد. قرار است از آنجا به آلمان برود و سپس در تاريخ 13 مرداد از اين كشور به طور مستقيم براي شركت در بازي‌هاي المپيك به لندن بيايد. در رشته‌هاي تيراندازي، ملي‌پوشان تمرين‌هاي منظمي دارند. در دوچرخه‌سواري كار سختي داريم. در رشته شنا يك سهميه وايلد كارد گرفتيم و چنانچه بتوانيم سهميه المپيك بگيريم، امتياز وايلدكارد را از دست مي‌دهيم.

 

* شهنازي رييس آكادمي ملي المپيك و پارالمپيك از شما خواسته كه قوانيني وضع كنيد تا حداقل در فاصله‌ي 100 روز مانده تا بازي‌هاي المپيك فقط ورزشكاران المپيكي امكان استفاده از اين مجموعه را داشته باشند. از طرفي تيم‌هاي كشتي هم براي برپايي اردوهايشان درخواست داشتند كه در آكادمي مستقر شوند. شما چه برنامه‌اي در اين رابطه داريد؟

 

ـ فكر مي‌كنم پس از بازسازي هتل آكادمي بتوانيم رشته‌هاي كشتي آزاد و فرنگي را در اين مجموعه مستقر كنيم و تغذيه و امكانات بهتري را در اختيارشان قرار دهيم. كميته المپيك به آكادمي اعلام كرده تا زماني كه وضعيت ورزشكاران المپيكي بررسي شود، مجموعه را به كسي واگذار نكند. خوشبختانه آكادمي شرايط خوبي دارد، اميدواريم وضعيتي ايجاد شود تا فدراسيون‌هاي المپيكي در فاصله باقي مانده تا بازي‌ها از آن استفاده كنند. قرار شده دو سالن جانبازان و معلولان را اجاره ندهيم و در اختيار تيم‌هاي كشتي آزاد و فرنگي قرار دهيم. خوابگاه‌ها مجهز شده و آمادگي لازم را براي پذيرايي از ورزشكاران دارد. از طرفي آكادمي نزديك كميته ملي المپيك است و ما مي‌توانيم مشكلات قبلي تيم‌هاي كشتي را برطرف كنيم.

 

* قرار بود سال گذشته لباس‌هاي تمريني ملي‌پوشان از چين وارد ايران شود اما با وجود گذشت چند ماه اتفاقي نيفتاده، چه زماني ورزشكاران مي‌توانند از اين لباس‌ها استفاده كنند.

 

ـ ما نفراتي را براي دريافت لباس‌ها به بوشهر فرستاديم و احتمالا در هفته جاري آن‌ها را تحويل مي‌گيرند. لباس‌ها در گمرك مانده و ترخيص آن با تعطيلات نوروز همزمان شد. ما از وزير اقتصاد و دارايي نامه‌ گرفتيم تا گمركي پرداخت نكنيم. يك نامه هم به سفارت داديم كه اين لباس‌ها اهدايي است تا گمركي به آن نخورد.

 

* فدراسيون‌هاي ورزشي با مشكل كمبود منابع مالي مواجه هستند، وضعيت مالي آن‌ها بويژه فدراسيون‌هاي المپيكي‌ چگونه است؟

 

ـ ما سعي كرديم صددرصد هزينه‌هاي پيش‌بيني شده را به فدراسيون‌هاي مدال‌آور بدهيم. بودجه 5 ميلياردي سال 90 فدراسيون جانبازان و معلولان را كاملا تخصيص داديم. در حال مكاتبه با معاونت راهبردي رياست جمهوري هستيم تا بخشي از بودجه سال 91 را قبل از آغاز بازي‌هاي المپيك لندن بگيريم و به فدراسيون‌ها پرداخت كنيم. ما 95 درصد از كمك 10 ميلياردي را دريافت كرده‌ايم. اگر باقي اين بودجه در اختيار كميته قرار بگيرد، تا پايان فروردين ما اين بودجه را به فدراسيون‌ها پرداخت مي‌كنيم.

 

* آيا وزارت ورزش براي آماده‌سازي تيم‌هاي المپيكي به شما كمك مالي كرده است؟

 

ـ وزير ورزش قول داده كه براي بازي‌هاي المپيك به كميته پول دهد. ما 15 ميليارد تومان از وزارت براي آماده‌سازي رشته‌هاي مدال‌آور و خريد تجهيزات آكادمي ملي المپيك و پاراالمپيك درخواست كرديم كه چنانچه 5 ميليارد از اين مبلغ را هم به كميته اختصاص دهند براي ما كافي است. 10 ميليارد تومان ديگر هم براي بازسازي آكادمي ملي المپيك در بخش سالن‌هاي تمرين، آمفي‌تئاتر و… هزينه خواهد شد. وزارت براي پرداخت اين مبلغ به ما زمان‌بندي اعلام نكرده و كميته از طريق معاونت مالي در حال پيگيري اين درخواست است.

 

* در اين دوره كميته ملي المپيك تا حدودي مستقل كاروان را براي حضور در بازي‌هاي المپيك آماده مي‌كند. آيا وزارت ورزش در زمينه بازي‌هاي المپيك كم‌كار است و يا اينكه همه مسئوليت را به كميته داده است؟

 

ـ احساس مي‌كنم عباسي به خاطر اعتماد به كميته المپيك سعي دارد ورود نكند. مسائل فني توسط فدراسيون‌هاي ورزشي در حال پيگيري است. در بعد مالي هم ما درخواست كمك داديم. براي اولين بار بعد از پيروزي انقلاب اسلامي جلسات منظم هيات اجرايي و ستاد تداركاتي برگزار مي‌شود تا از نظر فني به مشكلي برنخوريم. آنچه باعث تكدر خاطر ماست كمبود منابع مالي است. بايد هرچه سريع‌تر به فدراسيون‌ها و ورزشكاران پول تزريق كنيم و به آن‌ها اين اميدواري را بدهيم كه مسئولان ورزش نسبت به اموراتشان علاقه‌مند هستند. ما پيش از آغاز بازي‌ها بايد از احوال، زندگي و شرايط تحصيلي آن‌ها مطلع شويم و دغدغه‌ها را برطرف كنيم تا در طول بازي با فراغ بال انجام وظيفه كنند. من از علي‌آبادي تشكر مي‌كنم كه نسبت به تامين بودجه اقدام كرده و از عزيزي انتظار داريم كه نيمي از بودجه 55 ميليارد و 500 ميليون توماني كميته را قبل از آغاز بازي‌ها پرداخت كند تا تيم‌هاي ايران را به خوبي تغذيه و تشويق كنيم.

 

*به نظر مي‌رسد در فاصله 102 روز مانده تا بازي‌هاي المپيك هنوز فضاي المپيك در كشور حاكم نشده و اشتياق و انتظار المپيك در جامعه ورزش به چشم نمي‌خورد.

 

ـ به نظر من رسانه‌ها و بويژه صداوسيما بايد پيشقدم باشند. به اردوها بروند و با آن‌ها صحبت كنند. در اين حالت آن‌ها تشويق مي‌شوند. رسانه‌ها فقط به فدراسيون‌ها نپردازند و بيايند از صحنه‌هاي كشتي،‌ وزنه‌برداري و تكواندو كه بدون حاشيه و عاشقانه تمرين مي‌كنند،‌ گزارش تهيه كنند و فضاي المپيك را در كشور حاكم كنند. صداوسيما مي‌تواند در اين باره نقطه عطفي باشد. به نظر من رسانه‌ها بايد به سراغ خانواده‌هاي ورزشكاران المپيكي بروند. فيلم تمرين‌هايشان را بگيرند تا بعد از قهرماني در المپيك پخش كنند. به نظر من رسانه‌ها مي‌توانند بسيار مثمرثمر باشند و فضاي المپيك را پررنگ كنند. ما تاكنون از هيچ كاري دريغ نكرده‌ايم. ولي اگر رسانه خودش وارد عمل شود و اهميت المپيك را نشان دهد بهتر است.

 

* در المپيك پكن كاروان ايران شكست خورد و نتوانست پاسخ انتظارات مردم را بدهد. پيش‌بيني شما از نتايج احتمالي ايران در بازي‌هاي المپيك لندن چيست؟

 

ـ احساس مي‌كنم بهتر از المپيك پكن مدال مي‌گيريم و حتي از بازي‌هاي آتن هم موفق‌تر خواهيم بود. در قياس با دوره‌هاي گذشته و با توجه به سطح تمرين‌ها و انگيزه ورزشكاران، روند حاكم بر تمرين‌ها منظم بوده است. حريفان ما هم بيكار ننشسته‌اند. برخي از آن‌ها به ما مي‌گويند كه براي المپيك لندن از 8 سال پيش كارشان را شروع كرده‌اند.

 

* چهارشنبه جشن صد روز مانده تا بازي‌هاي المپيك لندن در آكادمي برگزار مي‌شود. از برنامه‌هاي كميته براي برگزاري اين مراسم بگوييد.

 

ـ كميته برگزار كننده بازي‌هاي المپيك در فاصله 100 روز مانده تا آغاز بازي‌ها، اين مراسم را برگزار مي‌كند و ورزشكاراني كه مسافر المپيك هستند را تشويق مي‌كند. سعي داريم اين مراسم با حضور وزير و معاونانش و اعضاي هيات اجرايي برگزار شود. در اين شرايط ورزشكاران با اشتياق بيشتري با هم رقابت مي‌كنند و احساس مي‌كنند كه به بازي‌هاي المپيك نزديك مي‌شوند. بنابراين تمرين‌هايشان را منسجم‌تر پيگيري مي‌كنند و اين اتفاق ارزشمند است.

 

* هتل آكادمي با حمايت كميته ملي المپيك بازسازي شده و قرار است دوباره به بهره‌برداري برسد.

 

ـ آكادمي از 14 سال پيش افتتاح شده و در اين زمان فقط به بهره‌برداري رسيده است. جز تجهيز سالن بدنسازي بانوان، هزينه زيادي براي مجموعه نشده است. آمفي‌تئاتر و سالن‌ها بايد مجهز شوند. هتل به صد تخت تجهيز شده، آشپزخانه بازسازي شده،‌ سالن غذاخوري و لابي تجهيز شده است. هتل آكادمي 29 فروردين ساعت 12 و 30 با حضور وزير و معاونانش دوباره به بهره‌برداري خواهد رسيد.

 

* از وضعيت سلامت ورزشكاران المپيكي چه خبر؟

 

ـ فدراسيون پزشكي ورزشي گزارشي را درباره وضعيت سلامت ورزشكاران به كميته ارائه كرده و خوشبختانه همه آن‌ها در سلامت كامل هستند. اميدواريم كه خودسرانه ورزشكاران كاري نكنند تا باعث سرافكندگي كاروان ايران در المپيك شوند. وادا به طور مرتب از ورزشكاران ما تست مي‌گيرد. خوشبختانه تاكنون مشكلي نداشتيم. ما سعي كرديم با تمرين‌هاي منظم جاي موادي كه استفاده مي‌كردند را بگيريم. اگر ورزشكار مرتب تمرين كند نياز به داروي انرژي‌زا نخواهد داشت.

 

* آيا كميته براي جلوگيري از دوپينگ از ورزشكاران مراقبت مي‌كند؟

 

ـ فدراسيون پزشكي ورزشي اكنون كاملا اقدامات مربوط به كنترل دوپينگ را انجام مي‌دهد. نادو هم مرتب از ورزشكاران نمونه مي‌گيرد و به آزمايشگاه كلن مي‌فرستد و بدون هيچ گونه پنهان‌كاري، آن را اطلاع‌رساني مي‌كند. خوشبختانه 44 ورزشكار المپيكي ما پاك و سالم هستند و هيچ مشكلي ندارند.

 

* كميته المپيك بلافاصله پس از كسب سهميه پاداش 7 ميليوني را به ورزشكاران پرداخت مي‌كند. آيا ورزشكاري پاداشش را از كميته طلبكار است؟

 

ـ به جز سه سهميه‌اي كه اخيرا در بوكس كسب شد، پاداش ساير ورزشكاران المپيكي پرداخت شده و كسي طلبكار نيست. ما 16 فروردين پس از ركوردگيري وزنه‌برداري با نظر كورش باقري مبلغ 20 ميليون تومان ميان ورزشكاران و كادر فني تقسيم كرديم و از 500 هزار تا 3 ميليون تومان به وزنه‌برداران پاداش داديم. اگرچه اين مبلغ ناچيز است اما سعي داريم آن را به ورزشكاران ساير رشته‌ها هم بپردازيم تا تشويق شوند.

 

*به دليل تحريم‌ها عليه ايران، امكان پرداخت هزينه هتل، بليت و… براي كميته وجود نداشت. آيا هزينه‌ها پرداخت شده تا كاروان در لندن با مشكل مواجه نشود؟

 

ـ بله. ما همه هزينه هتل، بليت و اجاره ماشين را پرداخت كرده‌ايم و هيچ مشكلي با كميته تداركاتي بازي‌ها نداريم.

 

* اخيرا اعلام شده كه در جلسه سه‌شنبه هيات اجرايي پرچمدار كاروان ايران انتخاب و معرفي خواهد شد. آيا اين مسئله صحت دارد؟

 

ـ ما تصميم گرفتيم خردادماه پس از روشن شدن تكليف حضور تيم ملي واليبال در بازي‌هاي المپيك، پرچمدار را انتخاب كنيم. بنابراين در جلسه‌ي پيش روي هيات اجرايي در اين باره بحث نمي‌كنيم و انتخاب پرچمدار را به خرداد موكول خواهيم كرد.

 

* آيا درباره پاداش كسب مدال در بازي‌هاي المپيك لندن بحثي شده است؟

 

ـ پرداخت پاداش با وزارت ورزش است. مسئولان وزارت خودشان بايد مبلغ پاداش را پيش‌بيني كنند. كميته هم با توجه به بودجه و اعتبارش بايد ببيند كه چقدر مي‌تواند هزينه كند. ما سعي داريم از نظر مالي به ورزشكاران كمك كنيم. اما تاكنون بحثي در جلسات هيات اجرايي مطرح نشده است. كميته در جريان پيش‌بيني وزارت براي پاداش‌ها نيست اما عباسي علاقه دارد كه پاداش ويژه‌اي به ورزشكاران مدال‌آور بدهد. اما اين انتظار وجود دارد كه قبل از آغاز بازي‌ها و هرچه سريع‌تر براي تشويق مدال‌آوران رقم پاداش اعلام شود.

 

* خبرهايي درباره قوانين انگليس براي انگشت‌نگاري از ورزشكاران و مقامات برخي از كشورهاي حاضر در بازي‌هاي المپيك 2012 شنيده مي‌شود. آيا صحت دارد؟

 

ـ در آيين‌نامه و دستورالعملي كه كميته تشكيلاتي بازي‌ها ارسال كرده، آمده كه همه مقامات حتي روساي جمهور كشورهايي كه كشور انگلستان تعيين مي‌كند،‌ بايد انگشت‌نگاري شوند. ضمن اينكه كارت شناسايي وزرشكاران به منزله ويزاي آن‌ها هم هست و بعضا ممكن است از ورزشكاران هم انگشت‌نگاري شود. اين جزو مقررات بازي‌هاي المپيك لندن است كه به همه كشورها ابلاغ شده و ما آن را به وزارت ورزش و وزارت امور خارجه ارسال كرده‌ايم. اين قانون بازي‌هاست كه كشور ميزبان مي‌تواند شرط‌هايي براي برگزاري بازي‌ها داشته باشد.

 

*به عنوان يكي از دلسوزان عرصه ورزش چه آرزويي براي كاروان ايران در بازي ‌هاي المپيك لندن داريد؟

 

ـ بزرگ‌ترين آرزويم اين است كه بهترين نتيجه را از سال 1936 تاكنون بگيريم. دوست دارم دل مردم شاد شود و مقامات كشور حس كنند كه ورزش مي‌تواند بلندگوي تمام نماي انقلاب باشد و روح پرفتوح شهدا را شاد كند و بخش كوچكي از زحمات آن‌ها را جبران كند. دنيا دنبال افكاري است كه ما را منزوي كند. حضور ما در بازي‌هاي المپيك، گوياي انسجام، وحدت و يكپارچگي ايران است.

 

* چندي پيش علي‌رضا منصوريان دوباره به عنوان سرمربي تيم ملي اميد انتخاب شد. اين اتفاق در حالي افتاد كه تيم ملي اميد بعد از 40 سال باز هم از حضور در بازي‌هاي المپيك باز ماند. موضع كميته در قبال اين انتخاب چيست؟

 

ـ به نظر من فدراسيون فوتبال بايد با مطالعه بيشتري در زمينه گزينش مربيان عمل كند. فضاي حاكم بر فدراسيون فوتبال، فضاي مثبتي نيست. همه بايد همكاري كنند تا جو موجود از نظر داوري، مربي‌گري و برنامه‌ريزي به فضاي سالم برگردد. بايد روي نفرات بازنگري كلي صورت بگيرد تا در آينده نتايج بهتري بگيريم.

 

author-avatar

درباره modir

مربی تیم ملی بزرگسالان

یک نظر در “افشارزاده: از مقامات در لندن انگشت‌نگاري مي‌شود/ رسانه‌ها بازار المپيك را در كشور داغ كنند

  1. fariba-ghavamzadeh گفت:

    با سلام لطفا در صورت امکان سوال پیگیری بفرمایید که تور های ورزشی که برای تماشای المپیک متقاضی هستند چه مسیری را با شرایط فعلی با کشور انگلستان.باید طی کنند برای ویزا و هماهنگی با ازانس های مشافرتی.با تشکر از پیگیری های شما..

دیدگاهتان را بنویسید