وبلاگ
بدرقه حاشيههاي 92 با سه دسته فدراسيون موفق، ايستا و ناكام
سال 92، سالي بود كه اهالي ورزش را به لحاظ اقتصادي عذاب داد، البته تغييرات گسترده مديريتي هم تقريبا بسياري را از بلاتكليفي خارج كرد.
تغييرات كلان ورزش
با تغيير دولت و رفتن محمد عباسي نخستين وزير ورزش و جوانان ايران، محمد گودرزي چهارمين وزير پيشنهادي روحاني سرانجام راي اعتماد اهالي بهارستان را گرفت تا راهي ساختمان سئول شود. بعد از آن هم بلافاصله انتخابات فدراسيونها از فصل پاييز استارت زده شد.
كميته ملي المپيك هم در زمستان 92 سر و سامان گرفت و با تاييد اساسنامه آن توسط IOC سرانجام انتخاباتي بدون حاشيه كيومرث هاشمي را رييس اين كميته براي چهار سال كرد.
اما بهدنبال انتخاب مديران ارشد وزارت ورزش و كميته ملي المپيك اين انتخابات فدراسيونهاي ورزشي بود كه يك به يك با اولويتبندي برگزار شد تا بسياري از رشتهها از بلاتكليفي خارج شوند.
فدراسيونهاي موفق
شاديهايي كه با كشتي تقسيم شد
شايد بتوان لقب بهترين عملكرد سال را به كشتيگيران داد.
با اينكه حواشي دوره سرپرستي خطيب و بيپوليهاي ورزش بدهي ميلياردي براي ورزش اول ايران بهدنبال داشت اما كشتيگيران با عدسپلو و بدون آن هم حرفهاي زيادي براي گفتن داشتند.
قهرماني كشتي آزاد در رقابتهاي جهاني بوداپست و مدالهاي رنگارنگ آزادكاران و فرنگيكاران در اين رقابتها در كنار بازگشت مجدد محمد بنا با رياست رسول خادم در فدراسيون نور اميدي در دل ورزشكاران اين رشته روشن كرد تا در كنار همه نداريها بازهم به اوج فكر كنند.
اما كشتي سال مدالآوري خود را با كسب سومين عنوان پياپي قهرماني جامجهاني آزاد در آمريكا خاتمه داد و خاطره خوشي در ذهن مردم در پايان سال بهجا گذاشت.
پيروزي المپيكيها!
اما وزنهبرداري كه حاشيههاي زيادي را به خود ديده، بدون المپيكيهايش عنوان سوم رقابتهاي جهاني ورشوي لهستان را كسب كرد و نقطه عطف اين رشته اين بود كه با اعتراضات پيدرپي المپيكيهايش سرانجام استعفاي كوروش باقري، سرمربي تيمملي پذيرفته شد تا پاي المپيكيها بعد از مدتها خانهنشيني به اردوهاي ملي باز شود.
تيميهاي موفق
واليبال امسال در كنار مديريت قدرتمند چند سال اخيرش درخشش بسيار خوبي در نخستين حضورش در ليگ جهاني داشت و قهرمان جامملتهاي آسيا شد اگرچه درخواست آرژانتينيها بالاخره نتيجه داد و ولاسكو را از تيمملي ايران گرفت!
در كنار موفقيت واليبال، بسكتبال هم قهرماني جامملتهاي آسيا را تكرار كرد و صعود به جامجهاني اسپانيا بهترين دستاورد بلندقامتان در سال 92 بود.
هندبال هم در كنار دو رشته ديگر تيمي موفق ورزش ايران با وجود حاشيههاي زياد در فدراسيون توانست سومي جامملتهاي آسيا را در نيمه دوم سال تجربه كند و براي نخستينبار راهي مسابقات جهاني شود.
حاشيههاي ووشو نتيجه نداد
اما در ميان رشتههاي رزمي موفقترينها ووشوكاران هستند كه همين دو روز قبل عنوان قهرماني جوانان جهان در تركيه را گرفتند. ووشوكاران در مسابقات جهاني مالزي با تيم بانوان خود ارزشمندترين نتيجه را كسب كردند.
تنها حاشيه آنها اعتراض به انتخابيهاي بانوان بود كه حتي پاي مجلسيها را به ميان كشيد اما نتيجهگيري تيمملي اين اعتراضات را بيفايده كرد.
فدراسيونهاي متوسط
تكواندو با نمره نه بد و نه خوب!
از كنار رشتههاي موفق امسال كه بگذريم به فدراسيونهايي ميرسيم كه نسبتا خوب بودند و بايد به آنها نمره متوسط داد.
تكواندو از جمله اين رشتههاست كه با وجود حاشيههاي فراوان انتخابات آن و قهر ساعي از فدراسيون، پولادگر را دوباره رييس خود ديد. با اين حال اين رشته تمام برنامههاي خود را اجرايي كرد و توانست نايبقهرمان جهان و قهرمان المپيك هنرهاي رزمي جهان شود.
بيسروصداها
دووميداني اما با كسب سه نشان آسيايي ضعيفترين نتيجه را امسال داشت اما كسب مقام سوم آسيايي بزرگسالان و دومي جوانان قاره در صحرانوردي بعد از 9سال ركوردشكني براي اين رشته محسوب ميشود. با اينكه دووميدانيكاران ركوردهاي زيادي را جابهجا كردند اما نتايج سرعتيكاران ايران در رقابتهاي جهاني داخل سالن كه آنها را تا يكقدمي فينال هم پيش برد، جالب توجه بود.
كاراتهايها هم اگرچه در نيمه اول سال فعاليتي نداشتند اما كسب عنوان قهرماني مردان آسيا و چندين مدال در بازيهاي كشورهاي اسلامي موجب شد تا اين رشته در رديف فدراسيونهاي ضعيف قرار نگيرد.
اسكيبازان كه سال المپيكي را در پيش داشتند و هنوز هم بلاتكليفي آن ادامه دارد در المپيك سوچي عملكرد خوبي نسبت به داشتههايشان داشتند و توانستند عناوين قبلي را تكرار كنند.
پرحاشيه پايهساز!
جودو با همه حاشيههاي ريز و درشتش پايهسازي خوبي را انجام داد و توانست به اولين مدال جهاني نوجوانان دست يابد، اگرچه بدترين حوادث را با آمد و رفت برخي مليپوشانش به لبنان تجربه كرد!اما فدراسيون جانبازان و معلولان هم در كنار عملكرد خوب ورزشكارانش در رقابتهاي پاراآسيايي ركوردشكنيهاي خوبي توسط سيامند رحمان و زهرا نعمتي بهدست آورد.
اما فدراسيون شنا بعد از عبور از تعليق حضور نسبتا موفقي در مسابقات داخل سالن كره و آسيا داشت و با قهرماني در كاپ آسيايي واترپلو سهميه مسابقات جهاني را گرفت و با هوايي شدن مالارا، مولر را در كادر فني جديدش ديد.
شمشيربازي علاوه بر برگزاري مسابقات جامجهاني و كسب نشان آسيايي سابر همچنان در پايه و فلوره با ركورد و افت مواجه است اما رييس فدراسيون آن به عضويت هياتاجرايي كميته ملي المپيك درآمد.
فدراسيونهاي ناكام
قايقهاي پرحادثه
اما رشتههاي ناكام سال 92 هم كم نبودند. قايقراني پرحاشيهترين فدراسيون ورزشي كشور ناميده ميشود كه بعد از قهر و آشتي ورزشكارانش و ترك اردوها به رد صلاحيت و تاييد صلاحيت نامزدهاي انتخاباتي آن بايد اشاره كرد. با اين حال آمدن دوباره دنيامالي به راس قدرت و استعفاهاي شوكآميز او از شوراي شهر و فدراسيون ورزشكارانش را همچنان در بلاتكليفي قرار داده است.
ركابهاي بيهدف
دوچرخهسواري هم بعد از ششمي در مسابقات آسيايي عناوين خوبي نداشته و اگر عناوين قارهاي تيمهاي باشگاهي نباشد فدراسيون نميتواند در آسيا هم صاحب جايگاه شود.
تيروكمان و تيراندازي هم امسال تقريبا با ركورد مواجه بودند و عنوان خاصي نداشتند. شجاعي تيروكمان بعد از خزانهدار شدن در كميته مالي المپيك از رياست فدراسيون استعفا نداده و تا بازيهاي آسيايي اينچئون در صندلي اول خواهد نشست و در تيراندازي هم بلاتكليفي رياست آن اوضاع تيراندازان را بههم ريخته است.
سال افول نوشاد
پينگپنگ كه سال 92 را با عزل و نصبهاي گوناگوني پشتسر گذاشت عملكرد قابل توجهي نداشت و شايد ناكامترين چهره اين رشته نوشاد عالميان باشد كه به خاطر خدمت سربازي با مشكلاتي براي مسابقات برونمرزي مواجه بود. با اين حال اين فدراسيون يكي از پرحاشيهترينها در بين فدراسيونهاي ورزشي لقب گرفته است.
فقط روزبهاني
بوكسورها هم در روزهاي پاياني سال اوضاع مساعدي ندارند و همچنان از لحاظ مديريتي بلاتكليفند. كمبودهاي مالي اين رشته سبب لغو چند ديدار و اعزام برونمرزي مليپوشان آن شد و شايد بتوان گفت كه جور همه ناكاميها را احسان روزبهاني لژيونر ايران در مسابقات نيمهحرفهاي كشيده است. با اين حال اين رشته در رقابتهاي آسيايي هم نتيجه لازم را نگرفت.
سال آسيا
اما نبايد در اين ميان از بررسي عملكرد فدراسيونهاي ورزشي توسط وزارت ورزش به عنوان يك مرجع قابل اطمينان گذشت كه اگر هم در اين زمينه شرايط مورد ارزيابي قرار گرفته باشد اعلام رسمي نشده است. به هر صورت ورزشكاران در سال حساس و سرنوشتساز بازيهاي آسيايي اينچئون نيازمند برنامهريزي و مديريت قدرتمند هستند و چه بهتر كه وزارت از اين پس در نظرسنجي به صورت رسمي ورزشكار و فدراسيون برتر را در آخر هر سال معرفي كند.
یک نظر در “بدرقه حاشيههاي 92 با سه دسته فدراسيون موفق، ايستا و ناكام”