اخبار, خبرهای اصلی

خدمت بزرگ عالمیان به رشد خانواده تنیس روی میز

 

 

تنيس روي ميز براي نخستين بار در المپيك سئول سال 1988 حضور پيدا كرد و لندن هفتمين حضور اين رشته در المپيك است. در طول اين دوره‌ها آمار و ارقام به موارد جالب زيادي اشاره مي‌كند. حضور 3 بازيكن اروپايي در همه اين 7 دور، حضور بازيكن 50 ساله و چندين بازيكن بالاي 40 سال نشان‌دهنده عمر بالاي قهرماني در اين رشته است. حضور 41 بازيكن چيني‌الاصل از كشورهاي مختلف در تمامي ادوار المپيك، نشان از گستردگي تنيس روي ميز چين و حاكميت مطلق اين كشور در جهان تنيس روي ميز دارد.

 

به گزارش پایگاه تخصصی پینگ پنگ کشور به نقل از رجا نیوز، روش برگزاري مسابقات از آغاز تاكنون تغييرات زيادي داشته و هر دور به شكلي خاص برگزار شده است و ما اكنون شرايط برگزاري مسابقات اين رشته در المپيك لندن را بررسي مي‌كنيم.اين مسابقات به صورت تيمي و انفرادي برگزار مي‌شود و هر كشور تنها مي‌تواند دو نماينده در هر يك بخش‌هاي زنان و مردان داشته باشد.

 

مسابقات انفرادي از طريق جدول مخصوص المپيك برگزار مي‌شود كه شبيه جدول تك حذفي است و همين عامل باعث سردرگمي بسياري از علاقه‌مندان شده است. در اين جدول بازيكنان براساس رنكينگ ماه جولاي 2012 در 3 سطح تقسيم‌بندي شده‌اند

 

به گونه‌اي كه 16 نفر برتر دنيا، تازه در مرحله يك شانزدهم نهايي وارد جدول مي‌شوند و مسابقات خود را آغاز مي‌كنند. به همين ترتيب 16 نفر دوم هم از مرحله سوم وارد رقابت‌ها مي‌شوند و باقي ورزشكاران نيز به نسبت رنكينگي كه دارند از دور اول يا دور دوم وارد جدول برگزاري رقابت‌هاي المپيك مي‌شوند. همانطور كه گفته شد جدول المپيك جدول تك‌حذفي است و هر بازيكن با قبول نخستين شكست از گردونه رقابت‌ها كنار خواهد رفت.

 

نوشاد عالميان جزو بازيكناني بود كه در مرحله اول استراحت داشت. بنابراين نخستين ديدار خود را در دور دوم با بازيكني از استراليا به نام جاستين برگزار كرد و همانطور كه پيش‌بيني مي‌شد به راحتي حريف چيني‌الاصل خود را مغلوب كرد.

 

نوشاد در مرحله بعد با ارائه يك بازي منطقي و خوب بازيكن مطرح هنگ‌كنگ يعني تانك پنگ را از پيش رو برداشت. او در اين بازي با سرويس‌هاي خاص خود و پيچ‌هاي متنوع و نقاط فرود مختلف حريف خود را غافلگير كرد. عالميان در اين بازي هم چنين مهارت اصلي حريف خود يعني بك‌هندهاي قوي و سريعش را مهار كرد و اجازه نداد كه تانك پنگ كنترل بازي را در اختيار داشته باشد البته او اشتباهاتي هم در بازي داشت كه باعث شد بازي براي او دشوار شود اما او توانست با مديريت بازي به خوبي حريف باتجربه خود را به زانو درآورد و به جمع 32 بازيكن برتر راه يابد اما حريف بعدي نوشاد در رقابت‌هاي المپيك، يك بازيكن تمام عيار به نام تيموبول با آلبومي از افتخارات چندين ساله در سطح جهان بود.

 

بازيكني كه چند بار در رنكينگ جهاني شماره يك را در اختيار داشته و در 4 دوره گذشته در المپيك حضور داشته است كه در المپيك پكن به همراه تيم آلمان مدال نقره تيمي را به دست آورد. تيموبول به خوبي سرويس‌هاي نوشاد را مهار كرد و كنترل بازي را به دست گرفت و در مقابل به نحو احسن از سرويس‌هاي خود استفاده كرد. با اينكه نوشاد در اين مسابقه نتوانست از سرويس‌هاي خوب خود بهره ببرد اما با ضربات خوب بك‌هند و حملات فورهند خود حريف خود را تحت فشار قرار داد. نوشاد هر زمان كه در جلوي ميز بازي كرد و از ميز دور نشد، با ضربات پرفشار بك‌هند خود امتياز گرفت و هر موقع از ميز فاصله گرفت امتياز را به حريف واگذار كرد.

نوشاد در گيم سوم، بيشتر از اين تكنيك استفاده كرد و برتري خود را به رخ حريف كشيد به طوري كه هيچ كاري از دست حريف ساخته نبود و فاصله خوبي را با حريف خود ايجاد كرد ولي متأسفانه در امتياز آخر اين گيم عجولانه عمل كرد و تيموبول باتجربه به خوبي از اين فرصت استفاده كرد و اين گيم را نيز به سود خود به پايان برد. نوشاد گيم چهارم را هم با نتيجه بسيار نزديك 12-10 واگذار كرد و به اين ترتيب با شكست 4-صفر برابر حريف آلماني خود از گردونه اين رقابت‌ها كنار رفت.

 

واضح است كه نوشاد عملكرد قابل قبولي در لندن داشت و باخت او مقابل تيموبول آلماني چيزي از ارزش‌هاي اين بازيكن ارزشمند كم نمي‌كند.

 

در مجموع نوشاد عالميان و ندا شهسواري انتظارات جامعه تنيس روي ميز را برآورده كردند و نماينده خوبي براي نشان دادن پتانسيل تنيس روي ميز ايران به دنيا بودند. اين دو ورزشكار ثابت كردند كه اگر به تنيس روي ميز توجه شود اين رشته توانايي كسب موفقيت‌هاي بيشتر و حتي كسب مدال در ميادين بزرگ ورزشي مانند المپيك را هم دارد.

 

در همين چند روزه پس از پخش زنده رقابت نوشاد عالميان در المپيك، تعداد متقاضيان براي شركت در كلاس‌هاي آموزشي اين رشته در سراسر كشور چندين برابر شده كه اين امر نشان‌دهنده اين واقعيت است كه اگر زيبايي‌هاي اين رشته مهيج به مردم نشان داده شود، استقبال شاياني از اين رشته جذاب و پرتحرك خواهد شد.

author-avatar

درباره modir

مربی تیم ملی بزرگسالان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *