ورزش كشور در تقابل بين انديشه سنتي كه اعتقادي به توسعه و گسترش ورزش بر مبني علمي شدن ندارد با انديشه علمي شدن ورزش كه راه نجات ورزش را در گرو علمي شدن مي داند؛ در حال رقابت است.
طرفداران ديدگاه سنتي طيفي هستند كه با علم روز ورزش دنيا بيگانه و به سبب حمايت نسل ورزشكاران بي بهره از دانش روز دنيا و به لطف جانبداري هاي سياسي و استفاده از ثروت مراكز صنعتي كشور سكان هدايت ورزش كشور را به دست گرفته اند و طرفدارن علمي شدن ورزش افرادي هستند كه در مراكز علمي بدون داشتن پشتوانه سياسي و ثروت هاي باد آورده صنعتي مشغول به تحقيق و تدريس علوم ورزشي و فاقد هرگونه مسوليت اجرايي در ورزش كشور مي باشند.
زماني شاهد رشد و توسعه و علمي شدن ورزش خواهيم بود كه پشتوانه هاي سياسي و ثروت هاي ملي در خدمت مراكز عملي و تحقيقاتي كشور قرار گيرد. مراكزي كه بدون پشتوانه مالي و سياسي قادر به تدوين سياست هاي كلي توسعه ورزش كشور بر مبني علم روز دنيا نخواهند بود.
زماني تحقيقات علمي درجهت توسعه و گسترش ورزش قرار مي گيرد كه به نيازهاي اساسي و پايه ورزش كشور توجه شود. عدم امكانات مالي و پشتوانه سياسي منجر به روزمرگي در تحقيقات علمي شده و بدون انكه توجه اي به نيازهاي علمي ورزش كشور شود، در راستاي تامين براورده كردن نيازهاي مالي محققين طراحي مي گردد.
امروز نشانه هاي از عدم توجه به علوم ورزشي در ورزش كشور درحال ظهور است؛ حذف تيم هاي ملي در سطوح مختلف به دليل عدم برنامه ريزي علمي و اصولي؛ نبود سيستم جامع آموزش در ورزش كشور و رقابت براي حذف مراكز تحقيقاتي و علمي؛ بي توجهي به كميته آموزش فدراسيون ها؛ حذف مربيان تحصيلكرده در ورزش به واسطه بقاء مربيان ديدگاه سنتي در ورزش و گسترش فرهنگ دوپينگ براي جبران عقب ماندگي عدم به كارگيري علوم روز ورزش دنيا توسط مربيان ناكارامد و فاقد تفكر علمي نشانه هاي از حاكميت محض تفكر سنتي بر ورزش كشور است.
انديشه هاي جديد و نو در ورزش باگذر از تفكر سنتي حاكم بر ورزش ممكن خواهد شد؛ تفكري كه به هيچ قيمتي حاضر به ترك از صحنه ورزش نيست و مديران انتصابي ورزش حاميان سرسخت چنين تفكري هستند