نشست خبري رييس فدراسيون پينگ پنگ در محل آكادمي تنيس روي ميز مجموعه ورزشي انقلاب برگزار شد و محمد زارعپور پيش از آغاز نخستين دوره رقابتهاي بينالمللي دهه فجر به بيان ديدگاههاي خود پرداخت.
به گزارش پایگاه تخصصی پینگ پنگ به نقل از ايسنا، محمد زارعپور رييس فدراسيون پينگ پنگ در آغاز افتتاحيه نخستين دوره رقابتهاي پينگپنگ بينالمللي فجر در نشست خبري با اصحاب رسانه و مطبوعات اظهار كرد: من پيش از هر چيز بايد از رسانههايي كه در طول دو سال گذشته نسبت به پوشش اخبار تنيس روي ميز پيگير و فعال بودند تشكر و قدرداني كنم و اميدوارم اخبار مفيد پينگپنگ براي علاقهمندان اين رشته ورزشي همچنان توسط رسانههاي مختلف مجازي، مكتوب و شنيداري و ديداري منعكس شود. همانطور كه ميدانيد اين نخستين دوره رقابتهاي پينگپنگ بينالمللي دهه فجر است كه نتايج آن در رنكينگ جهاني لحاظ ميشود. البته در سالهاي گذشته هم مسابقههاي فجر برگزار ميشد، اما داراي رنكينگ جهاني نبود. طبق قوانين فدراسيون بينالمللي چنين مسابقهاي بايد در دو بخش آقايان و خانمها برگزار شود و همان طور كه پيشتر در خبرها داشتيم در 23 تا 26 مهرماه سال جاري رقابتهاي جام فجر بانوان در استان گلستان برگزار شد.
وي افزود: خوشبختانه با همكاري و حمايت استاندارد محترم گلستان، اين مسابقهها در بهترين شرايط برگزار شد و در حاشيه آن دستاورد بزرگي براي پينگپنگ به دست آمد و آن اين بود كه طبق يك قرارداد سه طرفه بين اداره كل، استانداري و فدراسيون تنيس روي ميز، زميني در مركز استان گلستان براي احداث خانه پينگپنگ اختصاص يافت تا همه تيمها بتوانند در آنجا تمرين كنند و بويژه خانه پينگپنگ استان بستري براي گسترش و توسعه اين ورزش براي پينگپنگبازان بومي باشد.
زارعپور با اشاره به آغاز رقابتهاي پينگپنگ بينالمللي فجر از فردا گفت: جام فجر در بخش آقايان از 27 تا 30 آذر در محل آكادمي بينالمللي تنيس روي ميز مجموعه ورزشي انقلاب برگزار ميشود و امشب نيز مراسم افتتاحيه آن را خواهيم داشت. اميدوارم ما ميزبان خوبي براي اين دوره از رقابتها باشيم. همانطور كه ميدانيد در اين مسابقهها 58 ورزشكار از 6 كشور خارجي به نامهاي مجارستان، بلاروس، قزاقستان، پاكستان و آذربايجان و همچنين چهار تيم و 36 ورزشكار از كشور ايران شركت ميكنند. تركمنستان نيز براي حضور در اين رقابتها اعلام آمادگي كرده بود اما به دليل مشكلات رواديد، نتوانست در اين رقابتها شركت كند.
رييس فدراسيون تنيس روي ميز با تاكيد بر بحث استعداديابي در اين رشته تاكيد كرد: اميدواريم كه بازيكنان جوان و نوجوان ما بتوانند با شركت در رقابتهاي اينچنين، رنكينگهاي خود را در رده جهاني ارتقا دهند. جايزه نقدي اين رقابتها 7 هزار و 500 دلار است. همچنين ورزشكاران براي ارتقاي رنكينگ جهاني خود با يكديگر به رقابت مي پردازند. اميدواريم هر سال با تلاش بيشتر شاهد بهبود اين وضعيت باشيم. در اين دوره بازيكنان بزرگي از كشورهاي مختلف شركت ميكنند. تيم ملي اصلي مجارستان به ايران ميآيد كه بهترين بازيكن آنها داراي رنكينگ 144 جهاني است. همچنين يك ورزشكار با رنكينگ 188 از كشور بلاروس به ايران ميآيد. بايد يادآور شوم كه بهترين ورزشكار ما نوشاد عالميان در رتبه 134 قرار دارد و اميدواريم پس از اين مسابقهها شاهد ارتقاي رتبه وي نيز باشيم.
زارعپور با تاكيد بر اهميت توجه بيشتر به داوري پينگپنگ خبر داد: صباغيان به عنوان اولين داور ايراني كه قرار است در رقابتهاي المپيك قضاوت كند، مسئوليت نظارت بر تيم داوري رقابتهاي بينالمللي پينگپنگ فجر را بر عهده دارد.
در حاشيه اين نشست يكي از خبرنگاران با استناد به برگزاري رقابتهاي پينگپنگ فجر با حضور كشورهاي خارجي در سالهاي گذشته در ايران از زارعپور پرسيد به چه دليل ميگوييد اين نخستين دوره اين رقابتهاست؟ زارعپور در جواب گفت: ما بر اساس سوابق فدراسيون ايران و همچنين استعلام از فدراسيون بينالمللي چنين ادعايي را مطرح كرديم. من پيش از اين نيز گفتم قبلا مسابقههايي با اين عنوان در كشور برگزار ميشد كه داراي رنكينگ جهاني نبود اما نتايج اين دوره از مسابقهها در رنكينگ بازيكنان موثر است. شرط ديگر اينكه يك رقابت در رنكينگ جهاني مد نظر قرار گيرد اين است كه در هر دو بخش آقايان و بانوان به صورت همزمان برگزار شود و حداقل 5 كشور خارجي در اين رقابتها شركت كنند.
زارعپور تاكيد كرد: من در طول 2 سالي كه در خدمت جامعه ورزش بودم، همواره صادقانه در مورد عملكرد تيمهاي ملي و فدراسيون صحبت كردهام حتي زماني كه نتيجه نگرفتيم هم با صداقت مسئوليتها را پذيرفتم. ما در مسابقههاي لوكزامبورگ براي نخستين بار شاهد بوديم كه نوشاد عالميان مدال طلا گرفت و اين موفقيتي بزرگ بود و ما نيز روي اين موضوع تاكيد كرديم. متاسفانه وقتي كه من امور فدراسيون را در دست گرفتم آرشيو عكس و فيلم و اطلاعات جامع از ورزشكاران موجود نبود اما ما سعي كرديم اين اطلاعات را و عكسها را از صداوسيما و ارگانهاي مختلف جمعآوري كنيم و طبقهبندي كنيم تا لااقل كساني كه بعد از ما به فدراسيون ميآيند، با مشكلات ما درگير نشوند. من ميدانم كه اين ميزها به كسي وفا نميكند زيرا آنهايي كه قبل از ما پشت ميزها بودند خيلي بهتر بودند و ديگر اين ميزها به ما نميرسيد.
رييس فدراسيون تنيس روي ميز با تشريح برنامههاي خود براي آينده گفت: ما يك برنامه 5 ساله براي پينگپنگ تدوين كردهايم كه حدود 45 روز قبل رونمايي شد و قرار است آن را بعد از رقابتهاي انتخابي المپيك در هياتها به اجرا بگذاريم و حتما در زمان مناسب اطلاعرساني خواهيم كرد. اهداف فدراسيون در زمينه نونهالان و نوجوانان، تشكيل و توسعه تيمهاي ملي است. همچنين تيم بانوان در اواخر ديماه و اوايل بهمن ماه در رقابتهاي مجارستان و اسلوني شركت ميكند.
وي با تاكيد بر بحث استعداديابي در رشته پينگپنگ گفت: در نظر داريم 30 بازيكن از هر استان شناسايي شود و زير نظر كميته استعداديابي فدراسيون قرار گيرد. همان طور كه ميدانيد فرشيد كوكبي از مربيان باسابقه و استاد دانشگاه مدتي است كه اين مسئوليت را بر عهده گرفته است. همچنين سمينار توجيهي براي مربيان از 23 تا 30 ديماه برگزار ميكنيم و از همه مربيان و مدرسان تحصيل كرده براي شركت در اين سمينار دعوت به عمل خواهيم آورد كه جزئيات آن را در زمان مناسب به اطلاع عموم خواهيم رساند.
زارعپور با يادآوري سخنان رييس جمهور در مراسم تجليل از قهرمانان بازيهاي آسيايي خاطرنشان كرد: رييس جمهور تاكيد كردند در بازيهاي آسيايي 2014 شاهد حضور گستردهتر بانوان در رقابتهاي مختلف باشيم. در همين راستا ما تصميم گرفتيم تيمهاي بانوان ايران در رقابتهاي مختلف شركت كندو همان طور كه ميدانيد براي اولين بار در بخش انفرادي مريم ساعي موفق به كسب عنوان نايب قهرماني در يك رقابت بينالمللي شد و شهسواري هم به مقام سومي دست يافت. در حال حاضر بانوان ما در دسته سوم جهان و آقايان در دسته دوم جهان قرار دارند و ما در نظر داريم تا سال 2016 شاهد ارتقاي تيمهاي ايراني در سيدبندي جهاني باشيم.
زارعپور درباره همكاريهاي انجام شده با فدراسيون جانبازان و معلولين گفت: با توافق صورت گرفته با فدراسيون جانبازان خانم يوسفي به عنوان رابط تامالاختيار معرفي شد و قرار شد سياستگذاري براي پينگپنگ جانبازان از طرف ما و اجراي آن بر عهده فدراسيون جانبازان و معلولين باشد. همچنين يك تفاهمنامه را با آقاي كيومرث هاشمي داشتيم و اميدواريم اين تفاهمنامه اجرا شود تا در مقاطع ابتدايي و راهنمايي مدارس شاهد رشد و توسعه ورزش پينگپنگ باشيم.
به گزارش ايسنا رقابتهاي بينالمللي پينگپنگ فجر از روز 27 تا 30 آذر ماه سال جاري در دو بخش صبح و عصر برگزار ميشود و ورزشكاران در سه رده تيمي، انفرادي و دوبل به رقابت با يكديگر ميپردازند.
طبق اعلام فدراسيون، جوايز و مدالهاي قهرمانان در پايان هر روز به آنها اهدا ميشود.