مهدي قدمي درباره طرح نظارت بر فدراسيونهاي ورزشي گفت: سعي كرديم مطابق الگوهاي علمي، جايگاه و تعاملات كميته ملي المپيك و فدراسيونهاي ورزشي را در چارچوب نظامند شكل دهيم.
نايب رييس اول كميته ملي المپيك در گفتوگو با خبرنگار ورزشي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با اشاره به اعلام طرح نظارت بر فدراسيونهاي ورزشي در مجمع عمومي كميته ملي المپيك اظهار كرد: بحث براي نظامندكردن جايگاه و تعاملات كميته ملي المپيك و فدراسيونهاي ورزشي از گذشته صورت ميگرفت. كميته تداركاتي جزو اولين چارچوبهاي اصلي كميته ملي المپيك است. شايد در قدمهاي اوليه كار پشتيباني و تداركاتي انجام شود، اما به تدريج براي اين كه ورزش برنامه محور باشد بايد در قالب چارچوب نظامند شود و بر روي برنامهها نظارت صورت گيرد.
وي با بيان اين كه از حدود هفت سال پيش تعريف جديدي در قالب ستاد هماهنگي برنامهريزي و نظارت بين كميته ملي المپيك و سازمان وقت تربيت بدني شكل گرفت، تاكيد كرد: وظيفه اين ستاد بر عهده كميته ملي المپيك بود. كميته در بازيهايي كه ماهيت گروهي دارد و زير نظر IOC برگزار ميشود، مسئول است. بنابراين نياز بود اين مدل ارتباطي براي تعيين چارچوب و براساس نظم و با رعايت اصول علمي طراحي شود. بنابراين وضعيت موجود را در ارتباط با گذشته مدلسازي كرديم و به سمتي رفتيم كه سيستم برنامهريزي و نظارت با ماهيت فرايندي داشته باشيم، تا تاثيرگذاري افراد به حداقل برسد و چارچوب سيستمي حرف اول را بزند.
مسئول تدوين اين طرح اضافه كرد: ايده اين طرح زماني كه معاون ورزش سازمان تربيت بدني بودم، به ذهنم رسيد، ولي از آنجايي كه اين كار بايد در جايگاه كميته ملي المپيك انجام ميشد، زماني كه به اين كميته آمدم، كار را آغاز كردم و اين طرح در قالب يك سيستم مدرن در آمد. مباحث و مشكلات اين طرح در چندين نشست هيات اجرايي مطرح و اصلاح شد. سعي شده در اين طرح از مدلهاي سازماندهي و طراحي و ساختار استفاده شود. در اين طرح دو محور رعايت شده. ما نيم نگاهي به مدلهاي طراحي سيستم مفاهيم علمي، مديريت و سازماندهي ماهيت چارت و ساختار به وسيله مدل طراحي ماتريسي داشتيم.
وي با بيان اين كه در اين طرح كميته تداركاتي پيشين مسئول است، يادآور شد: ما سعي كرديم خيلي از چارچوب اساسنامه كميته ملي المپيك عدول نكنيم. به عنوان مثال در اساسنامه داريم هيات رييسه كميته تداركاتي بايد مستقل و شامل هفت نفر باشد. در اين بين چهار نفر از مديران كميته هستند، طبق اين طرح به جاي اين كه سه نفر به صورت مستقل انتخاب شوند، پيشنهاد شده كه دو نفر از مديران وزارت ورزش و جوانان در حوزه مركز حرفهاي و قهرماني، معاونت بانوان و يك نفر از كميته پاراالمپيك انتخاب شوند. اين اقدام براي ارتقاي تعامل در سطوح بالا صورت گرفته تا اعضاي هيات رييسه به طور مستقيم از وزارت ورزش و جوانان باشند.
نايب رييس اول كميته ملي المپيك درباره وضعيت ناظران در اين طرح به ايسنا گفت: در مدل قديمي ناظران از رشتههاي ورزشي مختلف بازديد ميكردند كه اين كار با حواشي روبرو بود. طبق اين طرح براي هر رشته شش كميته شامل كميته برنامه و بودجه (كه نيازهاي مديريتي را ميگيرد)، كميته ارزيابي و تحليل فني و … نظر ميدهند و كار رشتههاي مختلف را كنترل ميكنند. بنابراين ديگر نيازي نيست كه يك ناظر به عنوان مثال به اردوي كشتي سر بزند. پس از اعلام وضعيت رشتههاي مختلف توسط اين كميتهها، هيات اجرايي كميته ملي المپيك با حضور روساي فدراسيونها درباره آخرين وضعيت رشتههاي ورزشي قبل از المپيك بحث و بررسي ميكنند. از ميان 25 ناظر كميته ملي المپيك 13 نفر به عنوان اعضاي شورا عملكرد رشتههاي ورزشي را تحليل ميكنند كه رياست اين شورا هم بر عهده علي رغبتي است.