وبلاگ
شاهرخ شهنازي، ریيس آكادمي ملي المپيك و پارالمپيك:فعاليتهاي آكادمي با رفتن هاشميطبا كمرنگ شد
گفتگو با روزنامه شرق
آكادمي ملي المپيك و پارالمپيك مجهزترين مجموعه علمي- ورزشي ايران است كه از سال 81 رسما راهاندازي و به عنوان يك مركز بينالمللي در كميته بينالمللي المپيك ثبت شد. اگرچه بنيانگذاران اين آكادمي در ابتدا با اهداف خوبي كار را در اين مجموعه شروع كردند اما رفته رفته با تغيير روساي سازمان تربيتبدني وقت و كميته ملي المپيك، فعاليتهاي بخشهاي مختلف اين مركز به خصوص در سه، چهار سال اخير به حالت راكد درآمد.
اما حالا بعد از مدتها سكوت اين مركز بينالمللي ورزشي با تغييرات مديريتي مواجه شده و مدير موفقي را پيش روي خود ميبيند كه اين نويد را ميدهد تا دوباره جان تازهاي به آكادمي بدهد، اگرچه مهرزاد حميدي نيز به عنوان يكي از استادان دانشگاه تربيتبدني طي سه سال و نيم گذشته آكادمي را خوب اداره كرد ولي در حال حاضر، گزينهاي به جاي او وارد عرصه عمل شده كه بهمراتب از رزومه مديريتي بيشتر و بهتري نسبت به وي برخوردار است.
انتخاب شاهرخ شهنازي كه سابقه 15 سال رياست فدراسيون پينگپنگ، عضويت در هيات اجراي كميته ملي المپيك ايران، عضويت در هياترييسه فدراسيون جهاني پينگپنگ و قائممقامي كنفدراسيون آسيايي اين رشته را در كنار مراودات بينالمللي زيادي كه دارد، اين پيشبيني را ميكند كه او بتواند امور آكادمي ملي المپيك و پارالمپيك را جديتر از گذشته انجام دهد.
اگرچه ميتوان از صحبتهاي شهنازي اين را فهميد كه او هنوز دلش پيش اهالي پينگپنگ است و دوست دارد دوباره به آنجا برگردد. با اين حال ميگويد با آمادگي كامل آمده تا تجربه چند سال مديريتش را اين بار به گونه ديگري در خدمت جامعه ورزش قرار دهد. مليشدن كتابخانه آكادمي و مراوده با سفراي كشورهاي خارجي درخصوص استفاده از اين مجموعه، از جمله اقداماتي است كه رييس سابق فدراسيون تنيس روي ميز در روزهاي آغازين رياستش در اين مركز بينالمللي خبر ميدهد. در ادامه گفتوگوي او را ميخوانيد.
اوضاع آكادمي را طي اين دو، سه ماهي كه رياست آن را بر عهده گرفتيد، چطور ديديد؟
من فكر ميكنم آكادمي بايد نقش موثرتري را پيدا كند. ما براي اينكه بتوانيم به اين هدف برسيم به يكسري امكانات و افكار جديد نياز داريم تا زحمتهاي مسوولان قبلي اينجا را تكميل كنيم. به هر حال، هرچه باشد آنها هم كارهايي براي اين مجموعه بزرگ انجام دادهاند. به عقيده من، آكادمي ملي المپيك و پارالمپيك چه در داخل و چه در خارج كشور شناختهشده نيست. اينجا از بهترين سالنهاي آمادگي جسماني، مركز سنجش، بخشهاي روانشناسي، پزشكي و… برخوردار است.
بنده در نظر دارم تمامي خدماتي كه اين مركز ميتواند انجام دهد را به صورت يك پكيچ درآورم و به كشورهاي خارجي صادر كنم. رييس كميته ملي المپيك چند وقت پيش در سفري كه به ايران داشت از آكادمي ديدن كرد. او زماني كه امكانات اينجا را ديد به كلي متعجب شد.
او به من گفت: ما در كرواسي اصلا چنين مركز علمي- ورزشي نداريم. اين در حالي است كه كرواسي در عرصههاي ورزش و علوم اين حوزه يكي از پيشرفتهترين كشورهاي دنياست. اين موضوع نشان ميدهد كه ما از نظر سختافزار توانايي آن را داريم خدمات خوبي به ساير كشورها بدهيم. فقط نياز به نرمافزارهاي لازم داريم كه بايد بيشتر خودمان را در اين بخش تقويت كنيم.
علت اينكه طي اين چند سال اخير فعاليت بيشتر بخشهاي آكادمي راكد شده بود، به نظرتان چيست؟
ما اگر به تاريخ پيدايش آكادمي برگرديم، ميبينيم كه بنيانگذاران اوليه آن با اهداف خوبي اينجا را راهاندازي كردند. آن زمان استانداردهايي شامل تستهاي آمادگي جسماني براي ورزشكاران تعريف شده بود كه اگر آنها را رعايت نميكردند به مسابقات اعزام نميشدند.
من يادم ميآيد زماني كه رييس فدراسيون پينگپنگ بودم، تيم ملي ما براي شركت در رقابتهاي جهاني مالزي آماده ميشد. مليپوشان تستهاي آمادگي جسماني خود را در آكادمي انجام داده بودند و به فرمهاي موردنظر نرسيده بودند. همان موقع آقاي هاشميطبا دستور دادند كه سفر ما به مالزي لغو شود. اين موارد قويا در آن مقطع دنبال ميشد تا ايشان از كميته رفتند. بعد از آن وقتي روساي بعدي سازمان تربيت بدني آمدند به اين قضايا توجه نداشتند تا اينكه در اين اواخر آقاي عليآبادي به اين نتيجه رسيدند بايد به انجام اين تستها توجه بيشتري شود.
آن زمان آقاي هاشميطبا هم رييس سازمان بود و هم رييس كميته ملي المپيك. اين دو امتياز باعث ميشد تا ايشان بيش از پيش از اين فكر حمايت كنند. الان اگر ما بخواهيم دوباره به آن روزها برگرديم بايد هم از سوي مسوولان وزارتخانه حمايت شويم و هم كميته خوشبختانه در حال حاضر آكادمي از لحاظ نيروي انساني براي انجام اين امور مشكل ندارد. ما سعي داريم تا المپيك لندن ورزشهاي المپيكي را در اين قضيه شركت بدهيم و به نوعي مسوولان فدراسيون و مربيان آنها را ملزم كنيم تا ورزشكاران اين تستها را انجام بدهند.
آقاي عليآبادي و اعضاي هيات اجرايي كميته ملي المپيك از ما خواستهاند تا المپيك، تستهاي آمادگي جسماني را از ورزشكاران بگيريم.
فدراسيونها از اين خواسته آكادمي استقبال ميكنند؟
بله، فدراسيونها تشنه هستند. آنها دوست دارند از ما سرويس خوب بگيرند. ما بايد حرفهاي جديد براي ورزشكاران و مسوولان فدراسيونها داشته باشيم تا سمت اين قضيه حركت كنند. ما هم بايد در بعضي قسمتها خودمان را تقويت كنيم. من بهعنوان رييس جديد اينجا خودم را به چند سالن و تست محدود نميكنم. نياز داريم در بعضي از بخشها تقويت شويم.
به طور مثال، بعضي از دستگاهها هستند كه كهنه شدند و نياز به خريداري نوع جديد آنها هست. اما با تمام اينها ما سعي داريم در آستانه المپيك آرامآرام لزوم اين قضيه را براي فدراسيونها روشن كنيم، البته بعضي از فدراسيونها نيروهاي متخصص دارند و خودشان تستها را انجام ميدهند. ولي با اين حال مطمئنا ظرف دو، سه سال آينده همكاريهاي ما با ورزشكاران اجباري خواهد شد.
اخيرا صحبتهايي در مورد جمعآوري كتابخانه آكادمي شد، اين موضوع صحت دارد؟
نه، يك ذهنيتي از قبل وجود داشت كه از اين كتابخانه استفاده خوبي نميشود اما من قصد دارم كه اين كتابخانه را به كتابخانه مرجع ملي ورزشي تبديل كنم. از طرفي تعاملاتي را هم با كتابخانه ملي ايران داشته باشيم تا بتوانيم از امكانات آنها هم استفاده كنيم. علاوه بر آن در تلاشم تا با جذب اسپانسر و تامين اعتبارات لازم اينجا را به سيستم ديجيتالي هم مجهز كنم. بالاخره الان ما در عصري زندگي ميكنيم كه ديگر نيازي به حضور فيزيكي افراد در كتابخانهها نيست.
اوضاع بودجه آكادمي چطور است؟
ما مشكلي از بابت اعتبار نداريم. كميته ملي المپيك به ما اعلام كرده هر زمان نياز به بودجه داشته باشيم در اختيارمان قرار ميدهد.
در سالهاي ابتدايي راهاندازي آكادمي، اينجا بخشي از اعتبارات خود را از طريق اجاره سالنها به بخشهاي خصوصي تامين ميكرد، چرا در اين سه سال اخير اين حساب بسته شد؟
به دليل اينكه ديوان محاسبات به آن ايراد گرفته است. اينجا چون يك سازمان مستقل نيست و وابسته به كميته ملي المپيك است بايد اعتبار خود را از طريق مرجع مربوطه خود تامين كند اما با اين حال در كميته حساب مردمي وجود دارد كه ما بتوانيم بخشي از هزينهها را تامين كنيم.
شما به دليل پستهاي بينالمللي، مراودات خوبي با سران ورزشي كشورها داريد، در اين زمينه چه برنامهاي در آكادمي داريد؟
تقويت روابط بينالملل از جمله برنامههايي است كه بايد در اولويت كاري ما قرار بگيرد، با برنامهريزيهايي كه انجام دادهايم، قرار است طي دو، سه ماه آينده با رايزنهاي فرهنگي كشورها از طريق سفارتخانهها ملاقات داشته باشيم تا زمينه رفت و آمد مسوولان و ورزشكاران كشورهاي خارجي را به ايران فراهم كنيم. از طرفي در نظر داريم كارشناسان ورزشي خود را به سمينارهاي علمي، آموزشي اعم از دانشگاهي و غيردانشگاهي در خارج كشور اعزام كنيم تا آنها با مراكز علمي روز ورزش دنيا آشنا شوند.
فدراسيون پينگپنگ در دو سال گذشته بعد از رفتن شما، با حاشيههاي مديريتي زيادي همراه بوده به طوري كه بحث بركناري رييس آن خيلي مطرح است. اهالي اين رشته و مسوولان ورزش معتقدند در اين شرايط گزينهاي بهتر از شما براي رياست اين فدراسيون وجود ندارد. دوست نداريد دوباره به اين مجموعه برگرديد؟
به هر حال، انتخاباتي انجام شده و فدراسيون فعلا مسيري را دارد طي ميكنند، اگر سياستهاي مسوولان ورزش چيزهاي ديگري باشد، اين به آنها مربوط ميشود.
فكر ميكنيد پينگپنگ ايران شانسي براي كسب سهميه المپيك 2012 لندن داشته باشد؟
با توجه به تواني كه در بچهها ميبينم كسب يك سهميه در بخش آقايان را خيلي زياد ميبينم. اگر اردوهاي خوبي هم براي خانمها بگذاريم دور از دسترس نيست كه بتوانيم در اين بخش هم ورودي بياوريم. در حال حاضر مسابقات آسياي ميانه را پيش رو داريم كه اگر خوب بجنگيم ميتوانيم اين دو سهميه را بگيريم. البته رقابتهاي جنرال زون هم انتخابي المپيك است اما چون بهترين قهرمانان در آن شركت ميكنند شانس كمتري براي كسب ورودي داريم. مليپوشان ما بايد تلاش كنند در مسابقات آسياي ميانه سهميه بگيرند.
4 نظر در “شاهرخ شهنازي، ریيس آكادمي ملي المپيك و پارالمپيك:فعاليتهاي آكادمي با رفتن هاشميطبا كمرنگ شد”
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
جناب شهنازی
خدمات ارزنده و باکیفیت حضرتعالی به پینگ پنگ ایران چیزی نیست که ازیادوخاطره ها محو گردد همچنانکه خرابکاری های جناب زارع پور نیزاز اذهان زدوده نمی شود.
خوشابه سعادت کسانی که وقتی می روند ونمی مانند همگان از رفتنشان متاثر می شوند و بدا به حال وروز آنانی که رفتنشان رستگاری دیگران است .
امیدوارم شادی وسرور رفتن این غریبه گان با جشن و پایکوبی آمدن جنابعالی صدچندان گردد.
هرجا ودرهر پستی بی هیچ شکی مایه خیر و برکتید.
موفق باشیدوکامروا
جناب آقای شهنازی مدیر ارزنده ورزش ایران
امیدواریم همچنان موفق و موید باشید و دعا می کنیم بازه به پینگ پنگ ایران باز گردید و منشا خدمت شوید .
برای نابینا ، شیشه والماس فرقی ندارد پس اگر قَدرَت را ندانستند تو شیشه نیستی آنان نابینا هستند.
هنوز چشم مرادم رخ تو سیر ندیده
هواگرفتی و رفتی زکف چو مرغ پریده
ترا به روی زمین دیدم و شکفتم و گفتم
که این فرشته برای من از بهشت رسیده
بیاکه چشم وچراغم توبودی ازهمه عالم
خدای را به کجا رفتی ای فروغ دو دیده
هزاربارگذشتی به ناز و هیچ نگفتی
که چونی؟ای به سر راه انتظارکشیده
چه خواهی ازسرمن ای سیاهی شب هجران
سپیدکردی چشمم در انتظارسپیده
پینگ پنگ