اخبار, بانوان, خبرهای اصلی

گفتگوي ندا شهسواري با روزنامه مردم سالارى

در يک خانواده ورزشي چشم به جهان گشود. از سال 1375 به ورزش پينگ پنگ روي آورد. اميدوار است توجه بيشتري به ورزش بانوان شود و روزي جايگاه ارزشي برابري با ورزش آقايان داشته باشد. وي کمبود امکانات، کمبود توپ، راکت و معدود بودن سالن هاي استاندارد را از جمله مشکلات عمده هميشگي رشته ورزشي پينگ پنگ مي داند اما موفق شد به عنوان اولين زن ايراني سهميه حضور در المپيک 2012 لندن را کسب کند. آنچه در ادامه مي خوانيم متن گفت و گو با ندا شهسواري  است که در ادامه مي آيد:
کسب سهميه المپيک را زحمات خود مي دانيد و يا يا شانس هم چاشني کار بود؟
من فکر مي کنم براي راهيابي به بازي هاي المپيک بايد دور شانس را خط بکشيم چرا که از سه ماه پيش که مسابقات دهه فجر انجام شد من به کسب سهميه اميدوار شدم. مسابقات ذکر شده به ما خيلي کمک کرد چرا که 4 حريف قزاقستاني من در مسابقات کسب سهميه المپيک حضور داشتند. در مسابقات دهه فجر بود که من و ساير اعضاي تيم ملي پينگ پنگ بانوان ايران با سيستم بازي حريفان قزاق خود آشنا شديم، به خصوص حريف سرسختم که در مسابقه فينال مسابقات دهه فجر به وي باخته بودم. در اين مدت به اتفاق خانم ليموچي فيلم بازي حريفان خود را مرور و سيستم بازي آنان را آناليز کرديم. من بعد از مشاهده فيلم مسابقات حريفم با سيستم بازي وي آشنا شدم و توانستم در مقابل اين ورزشکار با نتيجه 4 بر يک پيروز شوم و سهميه المپيک را بدست آورم.
با توجه به اين مطلب که 4 سال قبل هم عضو تيم ملي پينگ پنگ بانوان ايران بوديد، چه اتفاقي افتاد که اين بار موفق به کسب سهميه المپيک لندن شديد؟
4 سال قبل من و ساير ورزشکاران از تجربه خيلي کمتري برخوردار بوديم. ما ميادين ورزشي کمي را تجربه کرده بوديم و سطح بازي حريفان هم با ما قابل مقايسه نبود. ما  به راحتي و با فاصله امتيازي خيلي زياد با آنان مي باختيم ولي طي اين 4 سال با برنامه ريزي دقيق، حضور در اردوهاي مداوم، حضوردر تورنمنت هاي مختلف و تمرين با 2 ورزشکار مجارستاني که طي دو هفته اخير براي تمرين با ما به ايران آورده بودند، باعث شد تا اعتماد به نفس و تجربه ما خيلي بيشتر شود. نتيجه اين اعتماد به نفس کم شدن فاصله عملکرد ما در مسابقات بود که موفق به شکست حريفان خود شديم.
حضور خانم ليموچي- سرمربي حال حاضر تيم ملي بانوان- را چقدر در پيشرفت ورزشکاران موثر مي دانيد؟
وي در بين مربيان ايراني از دانش خيلي خوبي برخوردار است. مي توان گفت در خصوص دانش و اطلاع داشتن از علم روز پينگ پنگ جهان چيزي کم ندارد. حضور وي به عنوان سرمربي تيم ملي خيلي موثر بود و توانست کمک خيلي خوبي براي من باشد. در مسابقه نهايي کسب سهميه، در حالي که من گيم اول را باخته بودم، با راهنمايي هاي دقيق خود توانست باعث شود تا من نتيجه بازي را برگردانم.
از صحبت هاي شما به اين نتيجه رسيدم که طي 4سال تمرين و حضور در مسابقات به خودباوري لازم دست پيدا کرده ايد، خود شما فکر مي کرديد که موفق به کسب سهميه المپيک لندن بشويد؟
در اردوي 10 روزه اي که پيش از اعزام به مسابقات  کسب سهميه حضور داشتم، حدود 80 درصد مطمئن شده بودم که يکي از اعضاي تيم مي تواند سهميه ورودي را بدست آورد. من ايمان داشتم که يکي از ما 4نماينده ايران مسافر لندن خواهد شد. علت اين مطلب هم تغيير سطح عملکرد ما و ارتقاي بازي ما طي يک ماه گذشته است.
همانطورکه مي دانيد المپيک ميداني براي حضور بهترين هاي هر رشته ورزشي است، شما به عنوان اولين بانوي ايراني در رشته پينگ پنگ  براي درخشش راهي بازي المپيک مي شويد يا قصد کسب تجربه داريد؟
حالا که من اين فرصت طلايي را در زندگي خود بدست آورده ام، سعي دارم در چند ماه باقي مانده تا شروع مسابقات المپيک خوب تمرين کنم. قصد دارم از تجربيات خانم ليموچي و حضور در تورنمنت هاي پيش رو، استفاده کنم و بهترين عملکرد را در لندن داشته باشم.
خوب بازي کردن مستلزم يک برنامه ريزي خاص است. اين برنامه ريزي انجام شده است؟ هدف گذاري شما تا اعزام به لندن صورت گرفته است؟
اردوي آماده سازي تيم ملي هم شروع شده است. فراموش نکنيم که براي حضور در ميدان سخت المپيک مدت زيادي پيش رو نداريم.
در اين زمينه چه برنامه اي داريد؟
ولي ما مسابقات آسيايي ماکائو را در پيش داريم. ما مي بايستي خود را براي حضور در مسابقات جهاني آلمان در فروردين سال آينده آماده کنيم. طبق گفته رئيس فدراسيون قرار است من و نوشاد عالميان به چند مسابقه اوپن و تورنمنت خارجي اعزام شويم.
طي سال جاري پينگ پنگ ايران به خصوص در بخش آقايان با حواشي بسياري دست به گريبان بود و کمتر کسي اميد به کسب سهميه المپيک داشت. آيا بانوان راکت بدست هم با اين مشکل مواجه بودند؟
همان طورکه در جريان اخبار هستيد آقايان پنگ پنگ باز ما اعتراضاتي نسبت به رئيس فدراسيون داشتند  ولي خوب در نهايت خود ورزشکاران ضرر کردند. ما بانوان خود را وارد اين مسائل نکرديم و در بخش خانم ها اصلا حاشيه نداشتيم.
حضور رئيس جديد فدراسيون چقدر در موفقيت شخص شما و بانوان راکت به دست موثر بود؟
زارع پور هم  مثل روساي فدراسيون قبلي نظير شهنازي زحمت کشيد. ما به چند مسابقه اعزام شديم و 2 يار تمريني مجارستاني را براي تمرين با ما به ايران آوردند که کار آساني نيست و خيلي هم موثر بود.
وضعيت پينگ پنگ بانوان ايراني را در سال جاري چطورارزيابي مي کنيد؟
به نظر من پينگ پنگ ايران در 4 سال گذشته پيشرفت خيلي خوبي داشته است. ما در پي حضور در مسابقات جهاني و آسيايي شاهد چندين پله صعود ورزشکاران ايراني بوده ايم.
دليل اين پيشرفت را چه مي دانيد؟
کسب تجربه، اعتماد به نفس بالا ونترسيدن در مقابل حريفان خارجي عوامل مهم پيشرفت ورزشکاران ايراني بوده است.
دوره قبل مسابقات المپيک، هما حسيني ورزشکار رشته قايقراني پرچمدار کاروان ايران بود. چقدر براي خود شانس متصور
هستيد که پرچمدار کاروان ايران باشيد؟
نمي دانم ولي در صورت اتفاق افتادن اين مطلب خيلي خوشحال مي شوم. پرچمداري کاروان ايران در مسابقات لندن آرزوي هر ورزشکاري است. نمي گويم احساس غرور به آدم دست مي دهد ولي احساس خوب وجود انسان را پر مي کند.  حقيقت را بگويم تا قبل از طرح سوال به اين موضوع فکرهم نکرده بودم.
به نظر شما بزرگ ترين مانعي که مي تواند سد راه پيشرفت بانوان راکت به دست ايراني شود، چيست؟
حال که ما به  اين درجه از ورزش پينگ پنگ رسيده ايم به نظرم 7  8 نفر اول ايران از نظر تکنيکي چيزي کم ندارند، مشکل ما نداشتن حريف تمريني خوب به غير از ورزشکاران ايراني است چرا که با نبودن حريف تمريني خوب پيشرفت ما متوقف خواهد شد و در همين سطح باقي خواهيم ماند. نياز مهم امروز ما حريف تمريني قدر است.
تا حالا شده است بگويند براي ورزش بانوان بودجه نداريم؟
بله خيلي وقت ها شده است. چرا که بيشتر مواقع 60 تا 70 درصد بودجه را به ورزش آقايان اختصاص مي دهند ولي احساس مي کنم به تازگي اوضاع در حال بهبود است.
فکر مي کنم وضعيت فرق کرده باشد. تصور مي کنم با کسب اين سهميه ورودي المپيک لندن پينگ پنگ بانوان نجات پيدا کند و نگاه ديگري به آن بشود.
حضور يک بانوي پينگ پنگ باز در المپيک لندن چقدر باعث اقبال عمومي بانوان نسبت به اين ورزش مي شود؟
معتقدم در کنار توجه بيشتر مسئولان به اين رشته ورزشي، عملکرد ما هم  باعث ايجاد انگيزه شده و جذب جوانان شده و بيش از قبل به اين رشته ورزشي توجه اقبال نشان مي دهند. اين مطلب فقط به جامعه جوان محدود نمي شود و حتي بين خود ورزشکاران هم انگيزه بيشتري ايجاد مي شود.
در ساليان گذشته برنامه منسجمي را ديده ايد که باعث رشد ورزش بانوان بشود؟
برنامه منسجم مثل هر رشته ديگر، تمرينات خوب و رويارويي با حريفان تمريني قدر است و بيشتر از اين نمي تواند باشد. ما به يک برنامه ريزي دقيق و هدف مشخص شده نياز داريم.
در کشورهاي خارجي معمولا جوائز در نظر گرفته شده براي قهرمانان در فرودگاه اهدا مي شود ولي در ايران چنين نيست. اختصاص جوائز نقدي و به موقع پرداخت کردن آن چقدر در ورزشکار انگيزه ايجاد مي کند؟
اهداي به موقع پاداش مالي و جوائز نقدي در ورزشکار انگيزه زيادي ايجاد مي کند. من در جريان نبودم ولي اعتقاد دارم تحويل با تاخير جوائز کار اشتباهي بوده است. از طرفي پاداش هاي معنوي هم مي تواند در ورزشکاران انرژي حرکتي خوبي ايجاد کند.
براي شما جوائز معنوي مهم تر است يا مالي؟
به نظرم معنوي در اولويت است به خصوص که مي دانم اولين زن ايراني هستم که در رشته پينگ پنگ سهميه ورودي المپيک را کسب مي کنم و اين مطلب در تاريخ ماندگار است.
از حريفان خارجي چقدر شناخت داري و سخت ترين حريفان شما از کدام کشورها هستند؟
من با همه بازي نکرده ام ولي با ديدن فيلم مسابقات حريفان، سبک بازي همه را ديده ام. بيشتر حريفان قدر من از کره و چين هستند. ما بيشتر در مسابقات اوپن چين و قطر با حريفان آسيايي خود بازي کرده ايم.
برنامه اردو چطور پيش مي رود؟
در اردويي که در حال برگزاري است، قرار است فيلم مسابقات حريفان را آناليز و جدا از 4 نفر حاضر در مسابقات انتخابي المپيک، 2 ورزشکار رده اميد و 2 راکت بدست رده جوانان به خاطر حضور مدرس آلماني به اردو دعوت شده اند. معتقدم به دليل دانش خوب اين مدرس آلماني  مي تواند براي بالا رفتن سطح عملکرد ورزشکار مفيد باشد.
روند استعداديابي در پينگ پنگ چقدر در شناخت چهره ها موثر بوده است؟
استعداديابي 2،3 سال است که در رشته پينگ پنگ راه اندازي و مدارس پينگ پنگ هم راه اندازي شده است. من از کلاس پنجم ابتدايي به اين رشته علاقمند شدم و راکت بدست گرفتم.
امکانات اوليه براي محک خوردن افراد علاقمند به رشته پينگ پنگ وجود دارد؟ آيا وجود ميزهاي سيماني در پارک ها براي ايجاد علاقه، توسعه ورزش و فعاليت بچه هاي کافي است؟ 
تا حدي مي تواند موثر باشد ولي به نظر من مدرسه پينگ پنگ خيلي مي تواند موثرتر باشد. ما در کشور چين مي بينم  که مدرسه پينگ پنگ فعال است و خيلي موثر است اما فعاليت بچه ها در پارک ها بيشتر حالت تفريحي دارد و مربي بالاي سر بچه ها نيست، به نظر برنامه هدفمندي نمي رسد.
author-avatar

درباره modir

پرکاهی تقدیم به خانواده تنیس روی میز ایران

2 نظر در “گفتگوي ندا شهسواري با روزنامه مردم سالارى

  1. ندا شهسواری گفت:

    با سلام باید در خصوص این مصاحبه عرض کنم که بنده اصلا خبر ندارم این مطالب از قول کدام ندا شهسواری نوشته شده است چون خیلی از این مطالب و جوابیه هایی که از من چاپ شده است اصلا من نگفته ام متاسفانه خیلی از جوابیه ها برعکس نوشته شده است باید عرض کنم این روش برعکس چاپ کردن مطالب برای بعضی از روزنامه ها به عنوان یک حربه شده است مثل روزنامه البرز که دررابطه با یکی از مصاحبه های من اینکاررا کرده بود که پس از اعتراض و پیگیری من مشخص شد که با مصاحبه یکی دیگر از بازیکنان اشتباه شده بود ولی بابوجود آوردن چنین مشکلاتی از جانب بعضی رسانه ها متاسفانه باید عرض کنم که دیگر تمایلی برای مصاحبه با هیچ رسانه ای را ندارم

  2. شمين گفت:

    در مورد پرچم داري ندا در المپيک لندن بايد بگم که ندا از مستحق ترين است براي اين کار.

    چون شايد جز فدراسيون و کادر فني خود فدراسيون و شايد ما بازيکناني که کارايي ندا را مي دانستيم هيچ کس حتي کميته ملي المپيک هم روي سهميه المپيک پينگ پنگ بانوان حساب نمي کرد و گرفتن سهميه غوغايي ترين سهميه المپيک کاروان ورزشکاران ايراني است پس چه کسي بهتر از ندا براي حمل پرچم ايران؟

    اميد وارم ندا پرچم کاروان ايران را حمل کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *