امروز: شنبه, ۳ آذر , ۱۴۰۳ | ۲۳:۴۹:۰۳
آخرین بروزرسانی :
فروردین ۲۸ام, ۱۳۹۱
سرخط خبری :
تبلیغات
بهرام افشارزاده آرزو دارد تا بهترین نتیجه تاریخ حضور ایران در بازیهای المپیک، در لندن رقم بخورد و مردم شاد شوند. دبیرکل کمیته ملی المپیک تاکید دارد که قطعا نتایج ایران در این دوره از بازیهای آتن و پکن به لحاظ مدالآوری بهتر خواهد بود. وی از رسانهها درخواست میکند تا با پرداختن به ورزشکاران…
بهرام افشارزاده آرزو دارد تا بهترین نتیجه تاریخ حضور ایران در بازیهای المپیک، در لندن رقم بخورد و مردم شاد شوند. دبیرکل کمیته ملی المپیک تاکید دارد که قطعا نتایج ایران در این دوره از بازیهای آتن و پکن به لحاظ مدالآوری بهتر خواهد بود. وی از رسانهها درخواست میکند تا با پرداختن به ورزشکاران المپیکی، بازار المپیک را داغ و شور و هیجان را در مردم ایجاد کنند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، ۱۰۲ روز تا بزرگترین رویداد ورزش جهان در سال ۲۰۱۲ باقی مانده است و ورزشکاران همه کشورها به دنبال رقم زدن بهترین عملکردشان در این میدان بزرگ هستند. کاروان ایران هم تا این لحظه موفق به کسب ۴۴ سهمیه ورود به بازیهای لندن شده و پیشبینی میشود در صورت موفقیت والیبال در رقابتهای انتخابی ژاپن و کسب سهمیه در رشتههایی چون کشتی، قایقرانی و… تعداد نمایندگان المپیکی ایران به ۵۵ تا ۶۰ نفر برسد. نزدیک به ۱۰۰ روز مانده تا آغاز بازیهای المپیک با بهرام افشارزاده، دبیرکل کمیته ملی المپیک به گفتوگو پرداختیم که در ادامه میخوانید.
* آقای افشارزاده درباره آخرین وضعیت سهمیههای کسب شده توسط ورزشکاران المپیکی بگویید.
ـ تاکنون موفق شدهایم ۴۴ سهمیه کسب کنیم. انتظار داریم این تعداد با توجه به اقدامات و فعالیتهایی که انجام میدهیم بیشتر شود. بر اساس بررسیهای صورت گرفته انتظار داریم کاروان ایران در لندن بین ۵۵ تا ۶۰ ورزشکار داشته باشد. در کشتی سه سهمیه، در آبهای آرام دو سهمیه، در بدمینتون یک سهمیه، در تیروکمان دو سهمیه و در شمشیربازی انتظار دریافت مجوز حضور در بازیها داریم. در والیبال هم کار سختی پیش رو است. ژاپن میزبان است و کشورهای چین و کره رقیبان سرسختی هستند اما با توجه به فعالیتهای فدراسیون انتظار میرود بتوانیم به المپیک راه پیدا کنیم.
* وضعیت ورزشکاران المپیکی در فاصله ۱۰۲ روز مانده تا بازیهای لندن چطور است؟
ـ از یکم فروردین، سر تمرینهای تیمهای المپیکی حاضر شدم. خوشبختانه تمرینهای ورزشکاران بسیار خوب و منظم بود. ۱۶ فروردین به همراه علیآبادی در رکوردگیری وزنهبرداری شرکت کردیم. در اوزان ۸۵ و ۱۰۵+ کیلوگرم رکورد المپیک شکسته شد. در کشتی آزاد خادم خیلی کوشش میکند و با فراست و با استفاده از فضایی که ایجاد شده تمرینهای منظمی را به کشتیگیران میدهد. ما امیدواریم یک سهمیه باقی مانده هم گرفته شود. کشتی فرنگی در کیش تمرینهای منظمی را پشت سر گذاشته و وضعیت خوبی دارد. بنا درخواست اردو در بلاروس را کرده و قرار است بلافاصله پس از اردوی کیش کشتیگیران راهی این رقابتها شوند. پس از آن هم در رقابتهای گزینشی چین حضور خواهند یافت. تکواندوکاران هم به تمرینهای بدنسازی میپردازند. در این رشته به شخص سهمیه نمیدهند بلکه به وزن سهمیه میدهند. این مسئله برای ما این فرصت را ایجاد میکند که چنانچه ورزشکاری آسیب دید، شخص دیگری جایگزینش شود. در دوومیدانی ۷ سهمیه گرفتهایم و میتوانیم سه یا چهار سهمیه دیگر بگیریم. حدادی تمرینهای منظمی را در آفریقای جنوبی دارد. قرار است از آنجا به آلمان برود و سپس در تاریخ ۱۳ مرداد از این کشور به طور مستقیم برای شرکت در بازیهای المپیک به لندن بیاید. در رشتههای تیراندازی، ملیپوشان تمرینهای منظمی دارند. در دوچرخهسواری کار سختی داریم. در رشته شنا یک سهمیه وایلد کارد گرفتیم و چنانچه بتوانیم سهمیه المپیک بگیریم، امتیاز وایلدکارد را از دست میدهیم.
* شهنازی رییس آکادمی ملی المپیک و پارالمپیک از شما خواسته که قوانینی وضع کنید تا حداقل در فاصلهی ۱۰۰ روز مانده تا بازیهای المپیک فقط ورزشکاران المپیکی امکان استفاده از این مجموعه را داشته باشند. از طرفی تیمهای کشتی هم برای برپایی اردوهایشان درخواست داشتند که در آکادمی مستقر شوند. شما چه برنامهای در این رابطه دارید؟
ـ فکر میکنم پس از بازسازی هتل آکادمی بتوانیم رشتههای کشتی آزاد و فرنگی را در این مجموعه مستقر کنیم و تغذیه و امکانات بهتری را در اختیارشان قرار دهیم. کمیته المپیک به آکادمی اعلام کرده تا زمانی که وضعیت ورزشکاران المپیکی بررسی شود، مجموعه را به کسی واگذار نکند. خوشبختانه آکادمی شرایط خوبی دارد، امیدواریم وضعیتی ایجاد شود تا فدراسیونهای المپیکی در فاصله باقی مانده تا بازیها از آن استفاده کنند. قرار شده دو سالن جانبازان و معلولان را اجاره ندهیم و در اختیار تیمهای کشتی آزاد و فرنگی قرار دهیم. خوابگاهها مجهز شده و آمادگی لازم را برای پذیرایی از ورزشکاران دارد. از طرفی آکادمی نزدیک کمیته ملی المپیک است و ما میتوانیم مشکلات قبلی تیمهای کشتی را برطرف کنیم.
* قرار بود سال گذشته لباسهای تمرینی ملیپوشان از چین وارد ایران شود اما با وجود گذشت چند ماه اتفاقی نیفتاده، چه زمانی ورزشکاران میتوانند از این لباسها استفاده کنند.
ـ ما نفراتی را برای دریافت لباسها به بوشهر فرستادیم و احتمالا در هفته جاری آنها را تحویل میگیرند. لباسها در گمرک مانده و ترخیص آن با تعطیلات نوروز همزمان شد. ما از وزیر اقتصاد و دارایی نامه گرفتیم تا گمرکی پرداخت نکنیم. یک نامه هم به سفارت دادیم که این لباسها اهدایی است تا گمرکی به آن نخورد.
* فدراسیونهای ورزشی با مشکل کمبود منابع مالی مواجه هستند، وضعیت مالی آنها بویژه فدراسیونهای المپیکی چگونه است؟
ـ ما سعی کردیم صددرصد هزینههای پیشبینی شده را به فدراسیونهای مدالآور بدهیم. بودجه ۵ میلیاردی سال ۹۰ فدراسیون جانبازان و معلولان را کاملا تخصیص دادیم. در حال مکاتبه با معاونت راهبردی ریاست جمهوری هستیم تا بخشی از بودجه سال ۹۱ را قبل از آغاز بازیهای المپیک لندن بگیریم و به فدراسیونها پرداخت کنیم. ما ۹۵ درصد از کمک ۱۰ میلیاردی را دریافت کردهایم. اگر باقی این بودجه در اختیار کمیته قرار بگیرد، تا پایان فروردین ما این بودجه را به فدراسیونها پرداخت میکنیم.
* آیا وزارت ورزش برای آمادهسازی تیمهای المپیکی به شما کمک مالی کرده است؟
ـ وزیر ورزش قول داده که برای بازیهای المپیک به کمیته پول دهد. ما ۱۵ میلیارد تومان از وزارت برای آمادهسازی رشتههای مدالآور و خرید تجهیزات آکادمی ملی المپیک و پاراالمپیک درخواست کردیم که چنانچه ۵ میلیارد از این مبلغ را هم به کمیته اختصاص دهند برای ما کافی است. ۱۰ میلیارد تومان دیگر هم برای بازسازی آکادمی ملی المپیک در بخش سالنهای تمرین، آمفیتئاتر و… هزینه خواهد شد. وزارت برای پرداخت این مبلغ به ما زمانبندی اعلام نکرده و کمیته از طریق معاونت مالی در حال پیگیری این درخواست است.
* در این دوره کمیته ملی المپیک تا حدودی مستقل کاروان را برای حضور در بازیهای المپیک آماده میکند. آیا وزارت ورزش در زمینه بازیهای المپیک کمکار است و یا اینکه همه مسئولیت را به کمیته داده است؟
ـ احساس میکنم عباسی به خاطر اعتماد به کمیته المپیک سعی دارد ورود نکند. مسائل فنی توسط فدراسیونهای ورزشی در حال پیگیری است. در بعد مالی هم ما درخواست کمک دادیم. برای اولین بار بعد از پیروزی انقلاب اسلامی جلسات منظم هیات اجرایی و ستاد تدارکاتی برگزار میشود تا از نظر فنی به مشکلی برنخوریم. آنچه باعث تکدر خاطر ماست کمبود منابع مالی است. باید هرچه سریعتر به فدراسیونها و ورزشکاران پول تزریق کنیم و به آنها این امیدواری را بدهیم که مسئولان ورزش نسبت به اموراتشان علاقهمند هستند. ما پیش از آغاز بازیها باید از احوال، زندگی و شرایط تحصیلی آنها مطلع شویم و دغدغهها را برطرف کنیم تا در طول بازی با فراغ بال انجام وظیفه کنند. من از علیآبادی تشکر میکنم که نسبت به تامین بودجه اقدام کرده و از عزیزی انتظار داریم که نیمی از بودجه ۵۵ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومانی کمیته را قبل از آغاز بازیها پرداخت کند تا تیمهای ایران را به خوبی تغذیه و تشویق کنیم.
*به نظر میرسد در فاصله ۱۰۲ روز مانده تا بازیهای المپیک هنوز فضای المپیک در کشور حاکم نشده و اشتیاق و انتظار المپیک در جامعه ورزش به چشم نمیخورد.
ـ به نظر من رسانهها و بویژه صداوسیما باید پیشقدم باشند. به اردوها بروند و با آنها صحبت کنند. در این حالت آنها تشویق میشوند. رسانهها فقط به فدراسیونها نپردازند و بیایند از صحنههای کشتی، وزنهبرداری و تکواندو که بدون حاشیه و عاشقانه تمرین میکنند، گزارش تهیه کنند و فضای المپیک را در کشور حاکم کنند. صداوسیما میتواند در این باره نقطه عطفی باشد. به نظر من رسانهها باید به سراغ خانوادههای ورزشکاران المپیکی بروند. فیلم تمرینهایشان را بگیرند تا بعد از قهرمانی در المپیک پخش کنند. به نظر من رسانهها میتوانند بسیار مثمرثمر باشند و فضای المپیک را پررنگ کنند. ما تاکنون از هیچ کاری دریغ نکردهایم. ولی اگر رسانه خودش وارد عمل شود و اهمیت المپیک را نشان دهد بهتر است.
* در المپیک پکن کاروان ایران شکست خورد و نتوانست پاسخ انتظارات مردم را بدهد. پیشبینی شما از نتایج احتمالی ایران در بازیهای المپیک لندن چیست؟
ـ احساس میکنم بهتر از المپیک پکن مدال میگیریم و حتی از بازیهای آتن هم موفقتر خواهیم بود. در قیاس با دورههای گذشته و با توجه به سطح تمرینها و انگیزه ورزشکاران، روند حاکم بر تمرینها منظم بوده است. حریفان ما هم بیکار ننشستهاند. برخی از آنها به ما میگویند که برای المپیک لندن از ۸ سال پیش کارشان را شروع کردهاند.
* چهارشنبه جشن صد روز مانده تا بازیهای المپیک لندن در آکادمی برگزار میشود. از برنامههای کمیته برای برگزاری این مراسم بگویید.
ـ کمیته برگزار کننده بازیهای المپیک در فاصله ۱۰۰ روز مانده تا آغاز بازیها، این مراسم را برگزار میکند و ورزشکارانی که مسافر المپیک هستند را تشویق میکند. سعی داریم این مراسم با حضور وزیر و معاونانش و اعضای هیات اجرایی برگزار شود. در این شرایط ورزشکاران با اشتیاق بیشتری با هم رقابت میکنند و احساس میکنند که به بازیهای المپیک نزدیک میشوند. بنابراین تمرینهایشان را منسجمتر پیگیری میکنند و این اتفاق ارزشمند است.
* هتل آکادمی با حمایت کمیته ملی المپیک بازسازی شده و قرار است دوباره به بهرهبرداری برسد.
ـ آکادمی از ۱۴ سال پیش افتتاح شده و در این زمان فقط به بهرهبرداری رسیده است. جز تجهیز سالن بدنسازی بانوان، هزینه زیادی برای مجموعه نشده است. آمفیتئاتر و سالنها باید مجهز شوند. هتل به صد تخت تجهیز شده، آشپزخانه بازسازی شده، سالن غذاخوری و لابی تجهیز شده است. هتل آکادمی ۲۹ فروردین ساعت ۱۲ و ۳۰ با حضور وزیر و معاونانش دوباره به بهرهبرداری خواهد رسید.
* از وضعیت سلامت ورزشکاران المپیکی چه خبر؟
ـ فدراسیون پزشکی ورزشی گزارشی را درباره وضعیت سلامت ورزشکاران به کمیته ارائه کرده و خوشبختانه همه آنها در سلامت کامل هستند. امیدواریم که خودسرانه ورزشکاران کاری نکنند تا باعث سرافکندگی کاروان ایران در المپیک شوند. وادا به طور مرتب از ورزشکاران ما تست میگیرد. خوشبختانه تاکنون مشکلی نداشتیم. ما سعی کردیم با تمرینهای منظم جای موادی که استفاده میکردند را بگیریم. اگر ورزشکار مرتب تمرین کند نیاز به داروی انرژیزا نخواهد داشت.
* آیا کمیته برای جلوگیری از دوپینگ از ورزشکاران مراقبت میکند؟
ـ فدراسیون پزشکی ورزشی اکنون کاملا اقدامات مربوط به کنترل دوپینگ را انجام میدهد. نادو هم مرتب از ورزشکاران نمونه میگیرد و به آزمایشگاه کلن میفرستد و بدون هیچ گونه پنهانکاری، آن را اطلاعرسانی میکند. خوشبختانه ۴۴ ورزشکار المپیکی ما پاک و سالم هستند و هیچ مشکلی ندارند.
* کمیته المپیک بلافاصله پس از کسب سهمیه پاداش ۷ میلیونی را به ورزشکاران پرداخت میکند. آیا ورزشکاری پاداشش را از کمیته طلبکار است؟
ـ به جز سه سهمیهای که اخیرا در بوکس کسب شد، پاداش سایر ورزشکاران المپیکی پرداخت شده و کسی طلبکار نیست. ما ۱۶ فروردین پس از رکوردگیری وزنهبرداری با نظر کورش باقری مبلغ ۲۰ میلیون تومان میان ورزشکاران و کادر فنی تقسیم کردیم و از ۵۰۰ هزار تا ۳ میلیون تومان به وزنهبرداران پاداش دادیم. اگرچه این مبلغ ناچیز است اما سعی داریم آن را به ورزشکاران سایر رشتهها هم بپردازیم تا تشویق شوند.
*به دلیل تحریمها علیه ایران، امکان پرداخت هزینه هتل، بلیت و… برای کمیته وجود نداشت. آیا هزینهها پرداخت شده تا کاروان در لندن با مشکل مواجه نشود؟
ـ بله. ما همه هزینه هتل، بلیت و اجاره ماشین را پرداخت کردهایم و هیچ مشکلی با کمیته تدارکاتی بازیها نداریم.
* اخیرا اعلام شده که در جلسه سهشنبه هیات اجرایی پرچمدار کاروان ایران انتخاب و معرفی خواهد شد. آیا این مسئله صحت دارد؟
ـ ما تصمیم گرفتیم خردادماه پس از روشن شدن تکلیف حضور تیم ملی والیبال در بازیهای المپیک، پرچمدار را انتخاب کنیم. بنابراین در جلسهی پیش روی هیات اجرایی در این باره بحث نمیکنیم و انتخاب پرچمدار را به خرداد موکول خواهیم کرد.
* آیا درباره پاداش کسب مدال در بازیهای المپیک لندن بحثی شده است؟
ـ پرداخت پاداش با وزارت ورزش است. مسئولان وزارت خودشان باید مبلغ پاداش را پیشبینی کنند. کمیته هم با توجه به بودجه و اعتبارش باید ببیند که چقدر میتواند هزینه کند. ما سعی داریم از نظر مالی به ورزشکاران کمک کنیم. اما تاکنون بحثی در جلسات هیات اجرایی مطرح نشده است. کمیته در جریان پیشبینی وزارت برای پاداشها نیست اما عباسی علاقه دارد که پاداش ویژهای به ورزشکاران مدالآور بدهد. اما این انتظار وجود دارد که قبل از آغاز بازیها و هرچه سریعتر برای تشویق مدالآوران رقم پاداش اعلام شود.
* خبرهایی درباره قوانین انگلیس برای انگشتنگاری از ورزشکاران و مقامات برخی از کشورهای حاضر در بازیهای المپیک ۲۰۱۲ شنیده میشود. آیا صحت دارد؟
ـ در آییننامه و دستورالعملی که کمیته تشکیلاتی بازیها ارسال کرده، آمده که همه مقامات حتی روسای جمهور کشورهایی که کشور انگلستان تعیین میکند، باید انگشتنگاری شوند. ضمن اینکه کارت شناسایی وزرشکاران به منزله ویزای آنها هم هست و بعضا ممکن است از ورزشکاران هم انگشتنگاری شود. این جزو مقررات بازیهای المپیک لندن است که به همه کشورها ابلاغ شده و ما آن را به وزارت ورزش و وزارت امور خارجه ارسال کردهایم. این قانون بازیهاست که کشور میزبان میتواند شرطهایی برای برگزاری بازیها داشته باشد.
*به عنوان یکی از دلسوزان عرصه ورزش چه آرزویی برای کاروان ایران در بازی های المپیک لندن دارید؟
ـ بزرگترین آرزویم این است که بهترین نتیجه را از سال ۱۹۳۶ تاکنون بگیریم. دوست دارم دل مردم شاد شود و مقامات کشور حس کنند که ورزش میتواند بلندگوی تمام نمای انقلاب باشد و روح پرفتوح شهدا را شاد کند و بخش کوچکی از زحمات آنها را جبران کند. دنیا دنبال افکاری است که ما را منزوی کند. حضور ما در بازیهای المپیک، گویای انسجام، وحدت و یکپارچگی ایران است.
* چندی پیش علیرضا منصوریان دوباره به عنوان سرمربی تیم ملی امید انتخاب شد. این اتفاق در حالی افتاد که تیم ملی امید بعد از ۴۰ سال باز هم از حضور در بازیهای المپیک باز ماند. موضع کمیته در قبال این انتخاب چیست؟
ـ به نظر من فدراسیون فوتبال باید با مطالعه بیشتری در زمینه گزینش مربیان عمل کند. فضای حاکم بر فدراسیون فوتبال، فضای مثبتی نیست. همه باید همکاری کنند تا جو موجود از نظر داوری، مربیگری و برنامهریزی به فضای سالم برگردد. باید روی نفرات بازنگری کلی صورت بگیرد تا در آینده نتایج بهتری بگیریم.
نظرات کاربران در "افشارزاده: از مقامات در لندن انگشتنگاری میشود/ رسانهها بازار المپیک را در کشور داغ کنند"
با سلام لطفا در صورت امکان سوال پیگیری بفرمایید که تور های ورزشی که برای تماشای المپیک متقاضی هستند چه مسیری را با شرایط فعلی با کشور انگلستان.باید طی کنند برای ویزا و هماهنگی با ازانس های مشافرتی.با تشکر از پیگیری های شما..