سرانجام پس از سه سال از سپری شدن ریاست فدراسیون تنیس روی میز و برای پنجمینبار متوالی صندلی دبیری فدراسیون صاحب گزینه جدید شد که گویا قرار نیست مدتزمان حضورش تنها به دوران سرپرستی بگذرد. سعیدی، ثمریخلج و عمیدی آخرین افرادی بودند که پیش از صادر شدن حکم دبیریشان از همکاری با فدراسیون سر باز…
سرانجام پس از سه سال از سپری شدن ریاست فدراسیون تنیس روی میز و برای پنجمینبار متوالی صندلی دبیری فدراسیون صاحب گزینه جدید شد که گویا قرار نیست مدتزمان حضورش تنها به دوران سرپرستی بگذرد. سعیدی، ثمریخلج و عمیدی آخرین افرادی بودند که پیش از صادر شدن حکم دبیریشان از همکاری با فدراسیون سر باز زدند. اما احسان باقری، ورزشکار قدیمی جودو که زارعپور رییس فدراسیون معتقد است توانایی برآورده کردن نگاه سیستماتیک این رشته را دارد شاید از بارزترین فعالیت ورزشیاش جانشینی تربیتبدنی در سپاه پاسداران و یا عضویت در شورای سیاستگذاری همایش ملی ورزش شهروندی باشد. حال آنکه این سمتهای ویژه تا چه حد پتانسیلهای مدیریتی یک فرد را آنهم در نهادهای ورزشی نشان میدهد یا اینکه باز هم به گفته زارعپور، باقری چقدر میتواند در برنامه کلان پنجساله فدراسیون مثمرثمر باشد را باید به آینده واگذار کرد.
شاید وجود یک دبیر شایسته بتواند تا حدی بار مشکلات این فدراسیون را کم کند. مشکلاتی از قبیل اخذ ورودیه از ورزشکاران داخلی برای همین جام فجر و پرداخت بلیت رفت و برگشت ورزشکاران خارجی با رنکینگهای سهرقمی!
دبیر قبلی با آنهمه سمت قبلی چه خواهد کرد؟
معاون برنامهریزی بودجه سازمان ورزش شهرداری تهران، کارشناس رسمی دادگستری در امور ورزش و دبیر شورای راهبردی ورزش در سازمان ورزش شهرداری تهران از جمله دیگر سوابق باقری است. زارعپور در رابطه با اینکه در رزومه کاری باقری هیچ نشانی از فعالیت در تنیس روی میز نیست به مهر میگوید: نگاه سیستماتیک به ورزش اولویت اول ما برای همکاری با افراد در فدراسیون تنیس روی میز است. در هر صورت باقری به عنوان دبیر همکاری دایمی با ما خواهد داشت و در فدراسیون ماندنی است. حداقل تاکید زارعپور بر ماندن دبیر جدید نشانه مثبتی است از اینکه احسان باقری ششمین فردی نخواهد بود که برای پست دبیری فقط نامش آورده شد. چرا که پس از مهرداد علیقارداشی دبیر ریاست سابق فدراسیون که با حضور زارعپور از سمت خود استعفا داده تاکنون این فدراسیون موفق به همکاری دایم و مستمر با فردی به عنوان دبیر نشده است.
روز یکشنبه جام فجر با وجود تمام تبلیغاتی که فدراسیون در راستای بالا بودن اثرات مثبت آن بین ورزشکاران داشت به پایان رسید. در این رقابتها که فدراسیون اصرار عجیبی بر بزرگنمایی نسبت به زوایای مثبت آن داشت و معتقد بود باعث پیشرفت رنکینگ ایرانیان میشود و این میزبانی افتخاری برای تنیس روی میز ایران خواهد بود، نتایج چندان خوشایندی را به همراه نداشت. در مسابقاتی که با آنهمه هیاهو برای حضور خارجیها در ایران، کشورهایی مثل هند و مجارستان تنها از رنکینگهای سهرقمی خودشان استفاده کردند، حتی یک سکوی اول و دومی در بخش انفرادی برای ایرانیان به ارمغان نیاورد. نهتنها که در بخش انفرادی خوش ندرخشیدند، حتی نابغهای مثل نوشاد عالمیان هم مقابل یک حریف معمولی شکست خورد. شاید تنها نتیجه مثبت این بازیها قهرمانی بانک دی بود که اتفاقا سایت فدراسیون به شکل کاملا اختصاصی به نشان دادن آن پرداخت.
سکوهای خلوت از نام ایرانیان!
اما از دیگر نتایج مثبت جام فجر باید به حواشی اشاره کرد که از برخی منابع آگاه به دست رسیده. امیر احتشامزاده از ملیپوشان سابق تیم ملی که چندی پیش مصاحبهای جدی علیه فدراسیون کرده بود مبنی بر اینکه چرا باید ورزشکاران و خانوادههایشان مکان اردو را مشخص کنند و دیگر انتقادات خاص مربوط به فدراسیون که از طرفی نشان از مشکلات و اختلافات همیشگی بین خانواده احتشامزاده و عالمیان را هم میداد، باعث ناراحتی و عصبانیت زارعپور شده، این مساله به جایی رسیده که احتشامزاده و زارعپور در اتاق ریاست فدارسیون که کاملا به سالن مسابقه چسبیده بود، چنان درگیری لفظی داشتند که سر و صدا به سالن مسابقه هم راه پیدا کرده و بسیاری از ورزشکاران هم آن را شنیدهاند!
دریغ از یک آب معدنی!
نکته دیگر اینکه روح حاکم بر مسابقات از عدم آمادگی راکت به دستان ایرانی سخن میگفت. بچهها که از سبک بازیهایشان مشخص بود از نظر بدنی خیلی سرحال نیستند با توجه به وضعیت جسمانیشان نتایج خوبی را هم ارایه ندادند. علاوه بر این مساله عدم سرویسدهی و تدارکات مناسب این کاپ هم آنقدر به چشم آمده بود که ورزشکاران گفتند حتی یک آب معدنی هم به ما ندادند!
اختتامیه فجرکاپ، خالی از مسوولان!
مساله دیگری که بسیار حایز اهمیت است عدم حضور هیچ مقام مسوولی از کمیته ملی المپیک یا وزارت ورزش در اختتامیه این کاپ بود. البته در رابطه با این جریان میتوان به دو دیدگاه مهم اشاره کرد. ابتدا اینکه شاید دغدغه مسوولان وزارت و کمیته آنقدر زیاد است که برای کاپ داخلی آن هم در رشته تنیس روی میز خیلی فرصت ندارند. دیگر اینکه شاید عدم حضور آقایان راس ورزش در مراسمی که به میزبانی ایران برگزار شده و اما حتی یک سکوی اول و دومی مناسب انفرادی را هم برای ورزشکاران ایرانی به همراه نداشته به نفع فدراسیون بود!
ورودیهای دردسرساز بیسابقه!
پیش از این از هزینههای گزافی که فدراسیون متحمل شد تا برخلاف قوانین پروتورهای جهانی، هزینه رفت و برگشت ورزشکاران خارجی را بپردازد اما در همین شرایط حالا از مبالغی باید گفت که بازیکنان داخلی و باشگاههایشان برای ورودیه این رقابتها پرداخت کرده بودند. علاوه بر ۵۰میلیونی که سه باشگاه نفت،سپاهان، بانک دی و پتروشیمی به عنوان کمک به فدراسیون پرداخت کرده بودند، هرکدام از ورزشکاران هم ۱۰۰هزار تومان ورودی دادند.
مامنتظرششمیش هستیم.تا شش نشه بازی نشه
دبیری یا مبصری!
مجری تمامی مصوبات هیات رئیسه- شناسائی و معرفی افراد متخصص و متعهد جهت مسئولیت در کمیته های مختلف زیر مجموعخ فدراسیون-ارتباط مستمر با هیات مختلف استانها و نظارت بر عملکرد انها-پیگیری جهت تهیه برنامه های کوتاه و درازمدت و چگونگی تبدیل به فعل انها بصورت سیستماتیک-اخذ گزارش ماهیانه از فعالیت کمیته های مختلف که باطبع از همه استانهای کشور در مقاطع مختلف جمع اوری می شود -نظارت کامل بر اجرای قوانین و مقررات مصوب و جلوگیری از هر گونه اعمال سلیقه های شخصی و توسل به ارتباطات .انتخاب افرادی متخصص ریش سفیدو دلسوز که هیچ مسئولیت دیگری در فدراسیون نداشته و ذینفع در مربی یا داوری نباشند جهت کمیته فنی که پاسخگوی فقط موارد فنی باشند نه بیشترو…………….
نوع دوم یعنی مبصری انچه تاکنون بوده.جاده صاف کن رئیس-ملحق شدن به باند منافع طلب-مترسک بودن در امور-سز کار رفتن و ………
جهت تبدیل به فعل موارد فوق الاشاره مطالعه کردن دقیق شرح وظایف یک دبیر فدراسیون لازم و گرفتن اختیارات تام در رابطه با این مهم ضروری است البته هنگام مطالعه رئیس را باید تشویق به مطالعه این مهم نمود.
و اگر بازنشسته اداره ای نیستیم و شغل دیگری نیز نداریم این مسئولیت را بپذیریم چرا که باین بهانه استفاده تخریبی و ابزاری برای زمانی کوتاه انجام و عذر طرف را خواهند خواست.با تشکر ترکان.