امروز: شنبه, ۳ آذر , ۱۴۰۳ | ۰۵:۲۳:۱۹  آخرین بروزرسانی : تیر ۵ام, ۱۳۹۲
سرخط خبری :
تبلیغات
  • تاریخ انتشار خبر : چهارشنبه ۵ تیر ۱۳۹۲ | کد خبر : 43146
    ارسال خبر چاپ خبر
  • بحث اعزام نشدن بانوان دوومیدانی‌کار به جام کازانف و ندا شهسواری به کاپ آسیا آن هم در شرایطی که هر دو رویداد از اهمیت بالایی برخوردار بودند، علاوه بر ایجاد گلایه‌های بسیار برای جامعه ورزش بانوان، نگرانی‌های زیادی را ایجاد کرده که چرا در اعزام دختران ورزشکار به رویدادهای مهم کارشکنی می‌شود؟      …

    question-mark2

    بحث اعزام نشدن بانوان دوومیدانی‌کار به جام کازانف و ندا شهسواری به کاپ آسیا آن هم در شرایطی که هر دو رویداد از اهمیت بالایی برخوردار بودند، علاوه بر ایجاد گلایه‌های بسیار برای جامعه ورزش بانوان، نگرانی‌های زیادی را ایجاد کرده که چرا در اعزام دختران ورزشکار به رویدادهای مهم کارشکنی می‌شود؟

     

     

     

    به گزارش  پایگاه تخصصی پینگ پنگ کشور به نقل از خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، چندی است بحث صدور مجوز شورای برون‌مرزی مانند توپی در میان شورا و فدراسیون‌ها پاسکاری می‌شود. اخیرا نمونه‌هایی از قبیل اعزام نشدن ندا شهسواری به بهانه صادر نشدن مجوز شورا و نرفتن بانوان دوومیدانی‌کار به مسابقات جام کازانف قزاقستان بیشتر به چشم می‌آید و این سوال را در ذهن متبادر می‌کند که در این میان مقصر اصلی اعزام نشدن به رویدادهای مهم کاپ آسیا و جام کازانف که سهمیه ورود به رقابت‌های جهانی را هم داشت، چه کسانی بودند؟ آیا روسای فدراسیون‌ها به خاطر بی‌پولی و کمبود اعتبار این حق را از بانوان سلب کردند و یا شورای برون‌مرزی با اعزام بانوان به رویدادهای بین‌المللی مخالف است؟

     

     

     

    این سوال‌ها و شبهه‌های دیگر در زمینه‌ی اعزام نشدن بانوان به مسابقات معتبر و مهم خبرنگار ایسنا را بر آن داشت که علت این امر را جویا شود تا واقعا مشخص شود چرا و چگونه دختران ورزشکار هر روز بیشتر از قبل شانس حضور در رقابت‌های بااهمیت را از دست می‌دهند.

     

     

     

    * ملاک‌های شورای برون‌مرزی برای صدور مجوز

     

     

     

    بر اساس روال معمول در شورای برون‌مرزی برای سه دسته از تیم‌ها مجوز صادر نمی‌شود.

     

     

     

    ۱- رقابت‌های سطح پایین: چنان‌چه برای شورا احراز شود که مسابقات مورد نظر فاقد سطح فنی و کیفی مطلوب باشد، از صدور مجوز و اعزام تیم به مسابقات جلوگیری می‌شود.

     

     

     

    گواری، دبیر شورای برون‌مرزی در این رابطه به خبرنگار ایسنا می‌گوید: درخواست فدراسیون‌ها برای صدور مجوز شورای برون‌مرزی به دبیرخانه شورا در وزارت ورزش و جوانان ارسال می‌شود و دعوت‌نامه فدراسیون‌ها توسط کارشناسان مورد بررسی قرار می‌گیرد. سطح برگزاری مسابقات و میزان رسمیت رقابت‌ها برای شورا برون‌مرزی اهمیت بسیار زیادی دارد.

     

     

     

    وی با تاکید بر این‌که امکان ندارد برای مسابقات رسمی مجوز صادر نشود، خاطرنشان می‌کند: این‌که چه مسابقات بین‌المللی پیش رو است یا این‌که ورزشکاران چقدر برای حضور در آن مسابقه آماده شدند و درجه اهمیت مسابقات، همه از مسائلی هستند که برای شورای برون‌مرزی اهمیت دارند. چنان‌چه هر تیمی شرایط حضور در مسابقات بااهمیت را داشته باشد، شورا بلافاصله مجوز می‌دهد و مخالفتی ندارند، مگر این‌که کیفیت بازی‌ها به تایید نرسد و تیم‌های شرکت‌کننده مطرح نباشند.

     

     

     

    ۲- صرفه‌جویی: گاهی برخی اعزام‌ها با هدف صرفه‌جویی و کاهش هزینه‌های فدراسیون‌های ورزشی و یا به دلیل بی‌پولی انجام نمی‌شود. این مساله بدان معنا نیست که به جهت پایین بودن سطح کیفی و فنی، از اعزام تیم‌ها جلوگیری شود. در واقع این مساله جزو مواردی است که برخی سفرها به دلیل گران بودن هزینه بلیت هواپیما و اسکان و یا دور بودن مسافت تا کشورهای میزبان انجام نمی‌شودد. به عنوان مثال مسابقات ایروبیک جهانی که با حضور ۸ تیم برتر در کلمبیا برگزار شد، به دلیل هزینه ۱۶۰ میلیونی برای فدراسیون، انجام نشد. چون فدراسیون اعتبار مورد نظر را در اختیار نداشت.

     

     

     

    گواری با اشاره به این‌که برای مسابقات رسمی صرفه‌جویی نداریم. تاکید دارد که این بند شامل مسابقات دوستانه و سطح پایین می‌شود که در ارتقای آمادگی ورزشکاران و تیم‌ها بی‌تاثیر است. وی می‌گوید، چنان‌چه برای شورا محرز شود که چنین اعزامی برای رشته ورزشی مربوط ضرورت دارد، مجوز صادر خواهد شد و نه نمی‌آوریم.

     

     

     

    ۳- مصالح امنیتی: یکی دیگر از مواردی که مانع صدور مجوز شورای برون‌مرزی می‌شود وجود مشکلات امنیتی و سیاسی در کشورهای میزبان است. چنان‌چه شورا از وجود این مسائل اطمینان داشته باشد مجوز صادر نخواهد شد.

     

     

     

    * آیا شورا نگاه تبعیض‌آمیز دارد؟

     

     

     

    به دنبال شرکت نکردن بانوان در دو رویداد مهم و سطح بالای پینگ‌پنگ کاپ آسیا و انتخابی جهانی دوومیدانی این شائبه ایجاد شد که وزارت ورزش و جوانان نسبت به بانوان حساسیت کمتری دارد و یا این‌که شورای برون‌مرزی در صدور مجوز میان ورزشکاران تبعیض قائل می‌شود.

     

     

     

    دبیر شورای برون‌مرزی در این‌باره اظهار می‌کند: به هیچ وجه وزارت ورزش چنین چیزی را نمی‌پذیرد. پس از بررسی به این نتیجه رسیدیم که در بازی‌های آسیایی شاید بخش عمده‌ای از مدال‌های حریفان ما توسط ورزشکاران زن گرفته شود. بنابراین هیچ دلیلی ندارد که ما با اعزام زنان مخالفت کنیم. برعکس باید بسترسازی لازم صورت بگیرد تا بانوان به مدال برسند و در نهایت کشور سربلند باشد. در حال حاضر شورا با اعزام تیم ملی بانوان به مسابقات هندبال آسیا موافقت کرده است. ما به هیچ عنوان زیر بار این اتهام نمی‌رویم؛ چرا که تفاوتی میان ورزشکاران زن و مرد قائل نیستیم.

     

     

     

    * دلیل نرفتن شهسواری به کاپ آسیا چه بود؟

     

     

     

    با توجه به حضور قهرمانان پینگ‌پنگ جهان در آسیا و در اختیار بودن عناوین قهرمانی المپیک و سایر مسابقات معتبر نزد پینگ‌پنگ‌بازان آسیایی، درست است که به‌ویژه در بخش بانوان شانسی برای کسب موفقیت در رقابت‌های کاپ آسیا نداریم ولی همین که بعد از ۴ سال تلاش ابرقدرت‌های پینگ‌پنگ به یک نماینده زن از ایران اجازه شرکت در مسابقات با درجه اهمیت زیاد را می‌دهند، خود یعنی جایگاهی را برای ایران در نظر گرفتند و نباید ساده از این فرصت عبور کرد.

     

     

     

     

     

     

    ندا شهسواری

     

     

     

     

    دبیر شورای برون‌مرزی در پاسخ به این پرسش که حقیقت ماجرا چیست و چرا شهسواری به کاپ آسیا نرفت، تاکید می‌کند: زارع‌پور در بیان وقایع اشتباه کرده است. متاسفانه فدراسیون پینگ‌پنگ به دنبال این است که تقصیرها را به گردن وزارت ورزش بیندازد. من شخصا به زارع‌پور و دبیر فدراسیون گفتم که شما اصلا درخواستی برای اعزام شهسواری به شورا ندادید، پس چطور ما را متهم می‌کنید؟! پس از آن تازه متوجه شدند که در تاریخ مقرر اصلا نام شهسواری را برای گرفتن مجوز به ما اعلام نکردند! جلسه شورای برون‌مرزی تا ۲۶ فروردین اصلا تشکیل نمی‌شود. فدراسیون اسم را به ما دیر اعلام کرد و در واقع کوتاهی از سوی خودشان بود. در این شرایط قطعا راحت‌تر است که مقصر را وزارتخانه جلوه دهند.

     

     

     

    وی ادامه می‌دهد: وقتی خود فدراسیون می‌گوید تیم بانوانش در حدی نیست که به مسابقات اعزام شود و آمادگی مطلوبی ندارد و در واقع زنگ تفریح خواهد بود ما هم اجبار و اصراری نداریم. شورای برون‌مرزی در زمینه‌ی فنی ورود نمی‌کند و تصمیم‌گیری با خود فدراسیون است. روسای فدراسیون‌ها تصمیم می‌گیرند با توجه به سطح مسابقات و اعتبارات مالی تیم‌ها را اعزام کنند یا نه. وزارتخانه دلیلی نمی‌بیند که با اعزام‌ها مخالفت کند.

     

     

     

    از سوی دیگر رییس فدراسیون پینگ‌پنگ در پاسخ به این پرسش که اگر مشکل مالی برای فرستادن ورزشکاران به مسابقات برون‌مرزی داشته‌اید پس چرا خودتان به هنگ‌کنگ رفتید؟ آیا نمی‌شد شهسواری را به کاپ آسیا بفرستید؟ به ایسنا می‌گوید: بحث شهسواری بحث هزینه نبوده است. چه کسی چنین چیزی را گفته است. خانم اکبرآبادی تصمیم گرفته که شهسواری نرود و من حاضرم این موضوع را رو در رو کنم. اگر موضوع تنها بودن شهسواری مطرح است پس چرا در سه سال گذشته که به این رقابت‌ها می‌رفت این حرف‌ها را مطرح نمی‌کردند؟ وزارتخانه چنین تصمیمی گرفته و ما هم تابع تصمیمات وزارت هستیم.

     

     

     

    زارع‌پور اضافه می‌کند: البته بحث مالی هم در رابطه با اعزام‌های ما وجود دارد اما اگر مسابقات اهمیت زیادی داشته باشد حتما فدراسیون با پی‌گیری‌هایی که کرده بود شرایطی را فراهم می‌کرد تا شهسواری به این مسابقات برود. این‌گونه نبوده که ما نخواهیم ورزشکار ما به مسابقات برود. تیم بانوان پینگ‌پنگ پیش از این در طول ۳۷ سال مگر به مسابقه‌ای رفته بود؟ در زمان حضور من بانوان به مسابقات آسیایی رفتند و سه دوره قبل هم ما تلاش کردیم که این اتفاق بیفتد. فدراسیون به این نتیجه رسیده که شرایط مساعد نبوده شهسواری برود و بنده پاسخگو هستم. هرکسی سوالی دارد از من بپرسد. به هر حال موضوع مالی هم ممکن است باشد اما این که تصمیم گرفته شود چه کسی برود و چه کسی نرود مسوولیتش با ماست و به وزارتخانه هم پاسخ می‌دهیم.

     

     

     

    وی در پاسخ به این‌که تنها موضوع نرفتن شهسواری نیست، آیا این امکان وجود نداشت که به جز نوشاد و نیما عالمیان بازیکنان دیگری هم به کاپ آسیا بروند؟ ادامه می‌دهد: برای فرستادن ورزشکاران به مسابقات محدودیت داشتیم چون هنگ‌کنگ سفارتی در ایران ندارد و پروسه اخذ ویزا طول می‌کشد. حتی اگر وزارتخانه هم گفته بود که باید نفرات جدیدی را به این رقابت‌ها ببریم باز هم فرصت کافی برای گرفتن ویزا نداشتیم چون تنها ۱۰ روز به اخذ ویزا مانده بود. آیا می‌شود در ۱۰ روز ویزا گرفت؟

     

     

     

    باقری، دبیر فدراسیون هم در این‌باره اظهار می‌کند: علت ندادن مجوز برای حضور ندا شهسواری در کاپ آسیا مربوط به قواعد و آیین‌نامه شورای برون‌مرزی است که بر اساس آن اجازه سفر به بانوان ورزشکار به صورت تنها داده نمی‌شود و اگر می‌خواستیم شهسواری را به این مسابقات اعزام کنیم باید یک مربی زن هم همراه وی اعزام می‌کردیم، اما به دلیل مشکلات مالی که برای فدراسیون‌ها وجود دارد چنین امکانی نبود.

     

     

     

     

     

    مرضیه اکبرآبادی،‌ معاون امور بانوان وزارت ورزش و جوانان می گوید: شورای برون مرزی با اعزام های ورزشکاران به مسابقات رسمی مخالفت نمی کند. من به هیچ وجه با سفر ندا شهسواری به کاپ آسیا مخالفتی نکرده‌ام و فدراسیون دارد بهانه می آورد؛ چرا که نمی خواست هزینه‌ای برای فرستادن مربی یا سرپرست به همراه شهسواری پرداخت کند! ۱۴ و ۱۵ اسفند جلسه شورای برون مرزی برای صدور مجوز تشکیل شد که من به دلیل حضور در سفر استانی در این جلسه شرکت نکردم.

     

     

     

    اکبرآبادی ادامه می دهد: شورای برون مرزی برای صدور مجوز برای اعزام بانوان قائده‌ای دارد و بانوان در هر کسوتی که باشند نمی‌توانند به تنهایی به مسابقاتی اعزام شوند و قطعا باید همراه داشته باشند. مگر تیم پینگ‌پنگ مردان بدون مربی به مسابقات اعزام شده که شهسواری به تنهایی برود! آقای زارع پور ، سبک و سنگین کرده‌اند و متوجه شده‌اند که هزینه‌های این سفر بالاست و به همین دلیل تصمیم گرفتند که شهسواری به این مسابقات نرود. من از ایشان خواستم که یک سرمربی و یا سرپرست با شهسواری به کاپ آسیا اعزام شود.

     

     

     

    وی تاکید دارد که فدراسیون می‌خواست شهسواری به تنهایی عازم بازی‌ها شود و می‌گوید: ما هم گفتیم که او باید همراه داشته باشد. به هیچ وجه مخالفتی صورت نگرفت. شورای برون مرزی مطلقا با سفرهای رسمی مخالفت نمی‌کند. ممکن است برای حضور تیم‌ها در سفرهای غیر ضروری مانند تورنمنت که جایگاه و اعتبار خاصی ندارد، مخالفت‌هایی صورت بگیرد، اما به هیچ عنوان مشکلی برای اعزام ورزشکاران ملی‌پوش به مسابقات رسمی نداریم.

     

     

     

     

     

    * بانوان چرا به جام کازانف نرفتند؟

     

     

     

    اخیرا تیم دوومیدانی مردان راهی مسابقات انتخابی کازانف شد. با این‌که در این رویداد سهمیه جهانی توزیع می‌شد اما فدراسیون در اقدامی عجیب مریم طوسی و لیلا رجبی را اعزام نکرد که این تصمیم انتقاد و اعتراض بانوان دوومیدانی‌کار را در پی داشت.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    *فدراسیون دوومیدانی قلم قرمز روی نام بانوان کشید!

     

     

     

    رییس فدراسیون دوومیدانی اظهار می‌کند: ما اسامی مریم طوسی، لیلا رجبی و سپیده توکلی را برای حضور در جام کازانف قزاقستان به شورای برون‌مرزی اعلام کرده بودیم که این شورا با سفر بانوان به این رقابت‌ها موافقت نکرد. البته پیش از این مشخص شد که ماده تخصصی توکلی در این رقابت‌ها وجود ندارد.

     

     

     

    داوری می‌گوید که نامه شورای برون‌مرزی را برای مرضیه اکبرآبادی فرستاد. او هم عنوان کرده که فکر نمی‌کرده با این اعزام مخالفت شود!

     

     

     

    در شرایطی که داوری مقصر اصلی اعزام نشدن بانوان را شورای بورن‌مرزی عنوان می‌کند ولی دبیر این شورا با انتقاد از این رویکرد به ایسنا می‌گوید: داوری اسامی ۱۸ نفر شامل ۱۳ ورزشکار، ۳ مربی، یک سرپرست و یک نفر از حراست را برای گرفتن مجوز به شورا معرفی کرد که در میان این ۱۳ ورزشکار نام هیچ خانمی قید نشده بود! وقتی به او لیست را نشان دادیم و گفتیم که چرا در رسانه‌ها تقصیر را بر گردن وزارتخانه انداخته، گفت که اشتباه کرده که نام بانوان را جا انداخته است!

     

     

     

    گواری با بیان این‌که داوری اشتباه کرده و این اشتباه سهوی نبوده است، تاکید می‌کند: قطعا از دست فدراسیون در رفته یا نام بانوان از قلم افتاده است. در این میان شورا مقصر نیست. اصلا دلیلی ندارد که ما با اعزام ۳ ورزشکار زن مخالفت کنیم. این اشتباه از جانب فدراسیون بوده، نه شورا. شورای برون‌مرزی دقیقا با لیست ۱۸ نفری فدراسیون موافقت کرده و هیچ‌کس را حذف نکرده است.

     

     

     

    گواری، مدیرکل دفتر امور مشترک فدراسیون‌ها و دبیر شورای برون‌مرزی در پایان تاکید کرد که در مجموع از تمام اعزام‌های سال گذشته، کمتر از ۱۰ درصد تیم‌ها به رویداد مورد نظرشان اعزام نشدند که در این میان بخشی هم به علت پرونده‌های ناقص و عدم پی‌گیری فدراسیون‌ها بوده است. این آمار اواخر سال قبل به تمامی فدراسیون‌ها اعلام شده تا در جریان وضعیت صدور مجوز باشند.

     

     

     

    مرضیه اکبرآبادی با تکذیب مخالفت وزارت ورزش با اعزام دختران دوومیدانی کار خاطرنشان می کند: اصلا صحت ندارد که شورای برون مرزی به بانوان دوومیدانی کار مجوز نداده است. تشخیص این که ورزشکاران به مسابقات بروند یا نه با رییس فدراسیون است. رییس فدراسیون خودش در جلسه شورای برون مرزی حاضر می‌شود و درباره لزوم اعزام‌ها توضیح می‌دهد و دفاع می‌کند.

     

     

     

    وی با تاکید بر این که اجازه نمی‌دهیم بانوان بدون سرپرست با مربی زن اعزام شوند، خاطر نشان می کند: باید ورزشکاران زن همراه داشته باشند، در این حالت فشار مسابقات را هم به تنهایی تحمل نمی‌کنند. آنچه که مسلم است ما هیچ گونه تبعیضی در اعزام‌ها برای دختران و پسران قائل نیستیم و بی‌جهت با هیچ اعزامی مخالفت نمی‌کنیم

     

     

     

     

     

    گزارش از خبرنگار ایسنا: فاطمه توکلی

     

    برای اشتراک این مطلب در فیس بوک کلیک کنید
    برچسب ها :
    نظرات کاربران در "دبیر شورای برون مرزی:علل نرفتن بانوان به مسابقات بین‌المللی اشتباه از زارع‌پور وداوری بود"
    تازه ترین اخبار