نکته ای مهم در مورد سرعت چرخش نقاط مختلف توپ در پیچ های مختلف در مبحث انواع پیچ که قبلا در باره آن بحث شد به معرفی محورهای مختصات مربوط به انواع مختلف پیچ پرداخته شد .اکنون می خواهیم به بررسی پیچ توپ از لحاظ فیزیکی بپردازیم . می خواهیم بدانیم زمانی که توپ حول…
نکته ای مهم در مورد سرعت چرخش نقاط مختلف توپ در پیچ های مختلف
در مبحث انواع پیچ که قبلا در باره آن بحث شد به معرفی محورهای مختصات مربوط به انواع مختلف پیچ پرداخته شد .اکنون می خواهیم به بررسی پیچ توپ از لحاظ فیزیکی بپردازیم .
می خواهیم بدانیم زمانی که توپ حول یکی از محورهای مختصات می چرخدکدام نقاط دارای سرعت بیشتری هستند ویا برعکس کدام نقاط از سرعت کمتری برخوردارندوجواب این مطلب به صورت عملی در کجا می تواند کاربرد داشته باشد .برای توضیح این مطلب شکل زیر را در نظر می گیریم و فرض می کنیم توپ دارای پیچ زیراست.
فرض می کنیم توپ حول محور x ها در حال چرخیدن است و به سمت ما می آید (شکل زیر).
فرض کنیم نقطه a وc که برروی یک نصف النهار از توپ هستنددر اثر چرخش توپ به ترتیب به نقاط bوd تغییر مکان می دهند و هر دو زاویه ۳۰ درجه راطی می کنند.باید دقت کنیم که زاویه طی شده توسط این دونقطه در واحد زمان که همان سرعت زاویه ای است باهم برابراست اما سرعت خطی این دو نقطه که به معنی مسافت طی شده در واحد زمان است یکی نمی باشد و سرعت خطی نقطه a بیشتر از سرعت خطی نقطه c است زیرادر واحد زمان، نقطه a نسبت به نقطه c مسافت بیشتری را طی می کند(طول قوس ab از طول قوس cd بیشتر است).بنابر این می توان نتیجه گرفت که هرچه نقطه در نظر گرفته شده روی توپ به محور چرخش توپ نزدیکتر باشد سرعت خطی چرخش توپ در آن نقطه کمتراست.این بدین معنی است که برای دریافت پیچ های مختلف می توان به نقاطی از توپ ضربه وارد کرد که نزدیکتر به محور چرخش توپ است.در این صورت میزان تاثیر پیچ حریف بر روی راکت بازیکن کمتر خواهد بود و دریافت آن راحت تر خواهد شد.
این نکته علمی هم اکنون در پینگ پنگ پیشرفته دنیا در دریافت سرویس های کوتاه با پیچ زیر در ناحیه فورهند به صورت گسترده ای به صورت عملی به کار گرفته می شود و بازیکنان اغلب اینگونه سرویس ها را با بکهند ساید اسپین که به بکهند موزی (banana side spin backhand ) معروف است دریافت می کنند و عملا نقطه ای از توپ را مالش می دهند و یابه نقطه ای از آن ضربه وارد می کنند که به محور چرخش توپ نزدیکتر است.
در شکل زیر راکت بازیکن دریافت کننده از سمت راست حرکت کرده و نقطه ای نزدیک به محور چرخش توپ را مالش می دهد و سپس به سمت چپ و بالا حرکت می کند.مانند تصاویرزیر:
این نوع دریافت به دلیل تشابه حرکتی این تکنیک با شکل موز به بکهند موزی معروف است ودر آینده ای نزدیک به تشریح تکنیکی اینگونه دریافتها پرداخته خواهدشد.
(جمیل لطف الله نسبی)
با سلام و احترام. از شما ممنونم بخاطر درمیان گذاشتن این مطلب کاملا علمی و خداراشکر از اینکه دیگه دوستان نمیگن ” مگه باید به بازیکن فیزیک درس بدیم؟ ”
درضمن یه خسته نباشید هم باید به دوستانی گفت که در این ماه مبارک و با روزه داری ، مسولیت پینگ پنگی خودشون را هم با عشق و قربت الی الله انجام میدن
با احترام
این نکته هم فراموش کردم ه بازیکنانیکه از این نوع دریافتها استفاده میکنند ، آیا صرفا بخاطر برخورد راکت به نزدیک ترین نقطه نسبت به محور چرخش توپ است ؟ و یا بخاطر دریافت پیچهای سنگین و کوتاه اجرا شده؟ آیا اساسا میتوان سرویسی گوتاه با نهایت پیچ ممکن اجرا کرد؟
ممنون میشم اگه قابل دانستین توضیحاتی ذکر بفرمایید
جناب آقای محمدرضای عزیز
باسلام خدمت شما
باید گفت که دریافتهای اینچنینی با فورهند وازناحیه بکهند هم امکان پذیراست کاری که والدنر با استادی انجام می داد ولی استفاده از بکهند درناحیه فورهند به دلیل سادگی وراحتی اجرای بکهند برروی میز و دربرابر توپهای کوتاه پشت توراست..شاید بازیکنانی که برای اولین بار اقدام به اجرای چنین حرکتی کرده اند ویا هم اکنون نیز اینکار را انجام می دهند کوچکترین اطلاعی از مفاهیم علمی پشت پرده این حرکت نداشته وندارنداما در عمل اینکار را ساده تر یافته اند.قطعا اجرای این تکنیک در برابر پیچهای سنگین زیر کمک شایانی به تقلیل تاثیر پیچ خواهد کرد.در مورد اجرای سرویس کوتاه با نهایت پیچ زیر باید پرسید که این نهایت مدنظر شما چیست وآیا اساسا می توان این نهایت را تعریف کرد یا خیر.
ممنون از لطف حضرتعالی
با سلام مجدد. ممنونم بخاطر لطفی که داشتید و پاسخ دادید. من جواب خودمو از میان حرفهای شما یافتم و معتقدم که این مطلبیکه ارایه دادید ، هرچند به نظر کوچک و ساده است اما نکاتی عمیق در ان نهفته که اگر به زبان من نوعی بیان بشه شاید بخاطر سن کم و نداشتن آوازه و نیز تجربه زیاد ، مورد پذیرش قرار نگیره.پس از شما خواهشمندم تا نکات مهم در مورد اینگونه مطالب را نیز بیان کنید. امیدوارم برداشتهای خوبی از اینگونه مطالب با ارزش بشه
همانطور که میبینید ، در این دو روزی که این مطلب روی سایت قرار گرفته ، سوالی از این مطلب و شبهات ایجاد شده دیده نمیشه و این ناراحت کنندست.
درمورد نهایت هم همانطور که شما گفتید ، این نهایت تعریف نشده است و بسته به علم روز و ویژگیهای بازیکن و شرایط محیطی و… متغیر است.مهم بهینه شدن دریافتها در جهت عکس العمل سریعتر، اقتصاد انرژی و کاربری بالا تا پیش زمینه ی کسب امتیاز باشد.ببخشید پرحرفی کردم.
ممنونم
با احترام
با سلام خدمت استاد گرامی جناب آقای لطف الله نصبی
درخواستی دارم از شما و اون اینه که در مورد تصویر توپ حول محور ایکس ها بیشتر توضیح بدید و تصویر رو پرسپکتیو(سه بعدی ) قرار بدید
یک نکته دیگه و اون اینکه فرموده بودین توپ با پیچ زیر به سمت ما میاد در تصویر الف. اما این با نمای شکل و توضیح شما مغایرت داره
ممنون میشم در مورد اصطلاحات ریاضی به کار برده شده هم توضیح بدید با تصویر
ممنون از محبتهای بی دریغ تمام عزیزانی که به فکر پیشرفت این ورزش در کشور هستند
با تشکر(سجادی)
جناب سید حسن
باسلام
قبلا درهمین سایت محورهای مختصات برای تعریف انواع پیچ توضیح داده شده است.لطفا مطالعه بفرمایید.
در مورد مغایرت توضیحات با تصاویر فرض کنید که در همان تصویر الف شما در سمت دیگر میز ایستاده اید و توپ به سمت شما می اید در این صورت تصویر بعدی مغایرتی با توضیحات نخواهد داشت.
موفق باشید
با سلام و سپاس
اقای لطف الله نسبی مفید و اموزنده بود
سلام، درخواست مربی تنیس روی میز بطور خصوصی دارم لطفا تماس بگیرید.
موبایل : ٠٩١٢١١٣۵۶٣۶
باسلام خدمت پروفسور پینگ پنگ جناب آقای لطف اله نسبی بخاطر مطالب علمی و آموزنده امیدوارم عزیزان از این مطالب فنی و ریز استفاده و بهره برداری لازم راببرند
با تشکر از شما , مطالب شما آموزنده است ولی به نظر من بازیکنان بیشتر این مهارت را بطور تجربی کسب می کنند.