اخبار, خبرهای اصلی

گل در چمن

پسر کوچکی وارد مغازه ای شد، جعبه نوشابه را به سمت تلفن هل داد. بر روی جعبه رفت تا دستش به دکمه های تلفن برسد و شروع کرد به گرفتن شماره. مغازه دار متوجه پسر بود و به مکالماتش گوش می داد.
پسرک پرسید: «خانم، می توانم خواهش کنم کوتاه کردن چمن های حیاط خانه تان را به من بسپارید؟»
زن پاسخ داد: «کسی هست که این کار را برایم انجام می دهد.»
پسرک گفت: «خانم، من این کار را با نصف قیمتی که او می دهد انجام خواهم داد.»
زن در جوابش گفت که از کار این فرد کاملا راضی است.
پسرک بیشتر اصرار کرد و پیشنهاد داد: «خانم، من پیاده رو و جدول جلوی خانه را هم برایتان جارو می کنم. در این صورت شما در یکشنبه زیباترین چمن را در کل شهر خواهید داشت.» مجددا زن پاسخش منفی بود.
پسرک در حالی که لبخندی بر لب داشت، گوشی را گذاشت. مغازه دار که به صحبت های او گوش داده بود به سمتش رفت و گفت: «پسر…، از رفتارت خوشم آمد؛ به خاطر اینکه روحیه خاص و خوبی داری دوست دارم کاری به تو بدهم.»
پسر جوان جواب داد: «نه ممنون، من فقط داشتم عملکردم را می سنجیدم. من همان کسی هستم که برای این خانم کار می کند.»
author-avatar

درباره modir

مربی تیم ملی بزرگسالان

6 نظر در “گل در چمن

  1. پيشيار گفت:

    با سلام و احترام
    آفرين به زنه كه نمك نشناس نبوده!!!
    در سيستمهاي مديريت خدمات ، نوعي بازخورد(FeedBack) وجود دارد كه به آن ارزيابي ميزان اثربخشي مي‌گويند و در دو سطح ارزيابي گرم(بلافاصله پس از پايان عمايت از خود خدمات گيرنده) و ارزيابي سرد(3 تا 5 ماه بعد از فرد بالادست شخص خدمات گيرنده) انجام مي‌شود. اولي براي سنجش ميزان رضايتمندي فرد خدمات گيرنده است(مثل مثال زيباي اين سايت) و دومي براي براي تعيين ميزان تأثير خدمات انجام شده در طول چند ماه گذشته در بهبود كيفيت سيستم.
    با تشكر مجدد از داستان زيباي سايت.

  2. بخشنده گفت:

    با سلام
    داستان بسیار زیبائی بود و ایکاش این داستان سرلوحه همه ما قرار میگرفت و ایکاش همه مثل این خانم ما قدرشناس زحمات دیگران بودند و با اندک مبلغی کمتر یا بیشتر زحمات دیگران را پایمال نمی کردند که دیر یا زود تمام اینها را باید بگذاریم و برویم . خداوند به همه ما قدرت تشکر بی پاسخ و شهامت عذر خواهی عنایت فرماید . منصور جان دستت درد نکند .

  3. پيشيار گفت:

    با سلام و احترام
    پست 1 رو تصحيح مي كنم:
    در دو سطح ارزیابی گرم(بلافاصله پس از پایان عمليات، از خود خدمات گیرنده، نظرسنجي به عمل مي‌آيد) و ارزیابی سرد(۳ تا ۵ ماه بعد، از فرد بالادست شخص خدمات گیرنده، نظرسنجي به عمل مي‌آيد) انجام می‌شود

  4. نا بلد گفت:

    سلام ببخشید که بنده جسارت میکنم ولی به نظر بنده نکته مهم تر از قدر شناس بودن صاحب خانه نقد پذیری پسر می باشد که خود را مورد ارزیابی و در معرض نقد شدن قرار می دهد. به نظرم این نکته خیلی مهم تر است چرا که همین روحیه نقد پذیری و خواستگاه نقد شدن و تصحیح کردن عملکرد است که در جامعه ما کمرنگ است.
    مشکل اینجاست که همه از عملکرد خود راضی هستند و فکر میکنند نسبت به دانش و معلومات عمومی و تخصصی که دارند بهترین تصمیم و بهترین اقدام را انجام داده و می دهند غافل از اینکه محدوده دانایی آنها در حد پیمانه ظرفیت درک آنها بوده است نه بیشتر.
    و در این حس و حال نه گوشی بدهکار نقدی است و نه راه ترمیم و تعمیر تفکر و عملکرد را از سوی دیگران می پذیرند. این حس روز به روز رشد پیدا می کند تا فرد بصورت غیر محسوسی دچار خود برتر بینی و خودستایی میشود و کم کم عملکرد و نگاه و طرز تفکر خود را بالاتر و برتر از همه می داند تا جائیکه در همه حوزه ها فقط نظر خود را صائب می پندارد.راستی دوری از این خصلت که در دین عاشقانه و اخلاق مدار ما به نام عُجب آمده است بسیار سفارش شده است و راه های ابتلا و درمان آن توسط ائمه و بزرگان بیان شده است.
    متاسفم که باید عرض کنم تا جائیکه بنده متوجه میشوم اوج این خودستایی ها و نپذیرفتن انتقاد از دیگران را در عملکرد مسئولین و همچنین دیدگاه های نوشته شده در مورد مطالب آموزشی و تخصصی میتوان مشاهده کرد.
    مطمئنا این نوشته در حد بضاعت اندیشه و درک نم کشیده ام بوده و قابل نقد و بررسی است و از خدا میخواهم که توفیق دوری از این خصلت را به من عنایت کند.
    با تشکر از مدیریت فهیم و عالم سایت که در چند خط مختصر مفاهیم عمیقی را پیش چشم بازدید کنندگان میکشاند و پیام های ژرف و شگرفی را در زمانی مناسب و به جا به مخاطبان انتقال می دهد.

  5. لركي پور گفت:

    باسلام وتشكر از ارائه مطلب فوق الذكر ،به نظر حقير اگر براي انجام هر كاري رضاي خدا رادرنظر بگيريم در اينصورت دنيا گلستان ميشود اينهمه اضطراب از عاقبت كار همه اش به اين دليل است كه در كارهايمان خدا را در نظر نداريم طلايي كه پاك است از خاك چه باك است بياييم ضمن آنكه عمل درست انجام ميدهيم ترس ونگراني از انتقاد نداشته باشيم .سعي كنيم كارنامه كاري خود را هر از چند گاهي بسنجيم ودر رفع اشكالات وكمبود ها تلاش كنيم واگر نمي توانيم ميدان براي دلسوزان وتلاش گران بعدي خالي كنيم تازمينه رشد وترقي فراهم شود .

  6. جمال حیدرپناه گفت:

    با سلام این داستان زیبا و آموزنده از دو منظر قابل بررسی است. 1- آنکه همچنانکه دوستان عزیز نظر داده اند قدرشناس بودن است که متأسفانه این خصیصه را به ندرت در بسیاری از مسئولین می بینیم و فرقی بین افراد دلسوز و زحمتکش با افراد بی اهمیت قائل نمی شوند.
    2- ارزیابی از عملکرد خویش، که پسرک داستان ما آن را بسیار هوشمندانه مورد سنجش قرار داده و تلنگری است برای هر کس با هر منصب و مسئولیتی که امیدواریم به نقد خود بپردازند و نسبت به ادامه کارهای مثبت و مؤثر خود مسر باشند و یا احیاناً کاستی ها یی را که در کار خود دیده اند جبران کنند. از مدیر فهیم و بادرایت سایت به خاطر این دغاستان زیبا تشکر می کنم.

دیدگاهتان را بنویسید