اخبار, بانوان, خبرهای اصلی

آبروداري پينگ‌پنگ در المپيك

جام جم آنلاين: هرچند ندا شهسواري اولين زني به شمار مي‌رود كه در تاريخ ورزش پينگ‌پنگ ما به المپيك رفته است، ولي پينگ‌پنگ ايران نخستين حضور المپيكي خود را در لندن تجربه نكرد. در عين حال، المپيك 2012 نخستين باري بود كه ورزشكاران ما تنها به صرف حضور در اين رويداد بزرگ حاضر نشده بودند.

به گزارش پایگاه تخصصی پینگ پنگ کشور،در دوره‌هاي اخير المپيك، ورزشكاراني نظير ابراهيم عليدخت، مجيد احتشام‌زاده و افشين نوروزي نيز جواز حضور در المپيك را در رقابت با شمار زياد پينگ‌پنگ‌بازان آسياي غربي و مركزي به دست آورده و در المپيك‌هاي قبلي به ميدان رفته بودند، ولي با توجه به اختلاف سطح ايران و آسياي مركزي و غربي با جهان پينگ‌پنگ، هيچ‌گاه حتي يك پيروزي براي تنيس‌ روي ميز ايران در ادوار مختلف المپيك طي 118 سالي كه از عمر اين رويداد مي‌گذرد به دست نيامده بود!

شايد المپيك لندن را بتوان نقطه عطفي در تاريخ پينگ‌پنگ ايران قلمداد كرد. ابتدا ندا شهسواري، نماينده پينگ‌پنگ بانوان ايران با استفاده از حجاب راهي رويارويي با حريف نيجريه‌اي خود به نام اولو فونكه شد.

فونكه با وجود آن كه از كشور نه‌چندان مطرحي به نام نيجريه در المپيك شركت كرده بود، ولي به عنوان بهترين تنيسور زن آفريقا، توانايي‌ها و پتانسيل بسيار خوبي از خود ارائه كرده است.

استفاده شهسواري از حجاب، ويژگي مشخصي بود كه شمار زيادي از تماشاگران را معطوف تماشاي بازي او كرده بود. پرسش اين عده اين بود كه آيا ورزشكاري مي‌تواند با رعايت حجاب، بازي فني قابل قبولي از خود ارائه دهد؟ بازي درخشان شهسواري جواب مثبتي به اين ابهام بود و او با ارائه حملات خوب و دفاع‌هاي قوي تا مرز شكست قهرمان آفريقا نيز پيش رفت، ولي در نهايت به تجربه بيشتر حريف باخت و بازي را با نتيجه نزديك 4 بر 3 واگذار كرد.

به دنبال نمايش شهسواري، نوبت به نوشاد عالميان رسيد. نوشاد در تورنمنت‌هاي مختلف قبل از المپيك و همين‌طور در رقابت‌هاي كسب سهميه المپيك، آنقدر نتايج خوب و اميدواركننده به دست آورده بود كه خيلي‌ها معتقد بودند او مي‌تواند نخستين برد المپيكي ايران را نيز به ارمغان آورد، اتفاقي كه در ديدار او با حريف چيني‌تبار استراليايي‌اش به وقوع پيوست.

نوشاد عالميان در ديدار با جاستين هان آنقدر محكم و مقتدرانه ظاهر شد كه حريف حتي يك ست نيز به دست نياورد و بازي را با حساب چهار بر صفر به عالميان جوان واگذار كرد.

قهرمان 20 ساله پينگ‌پنگ ايران بعد از شكست قاطع جاستين هان به مصاف يك چيني به مراتب قوي‌تر به نام تانگ‌پنگ رفت كه حالا پس از گذشت چند سال از قهرماني‌اش در كشور چين، با دريافت امتيازها و درآمدهايي بالاتر، در معيت تيم ملي هنگ‌كنگ راهي المپيك لندن شده بود.

درخشش عالميان در رويارويي با حريف هنگ‌كنگي هم ادامه پيدا كرد طوري كه چشم او در برابر اين درخشش خيره ماند و عالميان با دفاع‌هاي جانانه و حملات كشنده در كنار سرويس‌هايي كه خيلي شبيه سرويس‌هاي حريف زده مي‌شد، صاحب پيروزي 4 بر 3 شد و به مرحله يك‌شانزدهم نهايي المپيك راه پيدا كرد تا نام ايران را هم به عنوان پديده‌اي در جهان اين ورزش زنده كند.

در مرحله يك‌شانزدهم نهايي المپيك، عالميان با تيمو بول آلماني رودررو شد، قهرماني كه پنج نقره المپيك و جهاني و همچنين شش طلاي اروپا را در كلكسيون افتخارات خود نگهداري مي‌كرد.

عالميان در ديدار با حريفي كه بارها و بارها نوار بازي‌هاي او را به عنوان يك الگو تماشا كرده بود بيشتر مقهور نام پرآوازه تيمو بول شد و در حالي كه در گيم‌هاي سوم و چهارم تا يك‌ قدمي پيروزي پيش رفته بود، اصلا نتوانست در حد و اندازه‌هاي هميشگي خود ظاهر شود و در نهايت همان ست‌ها را هم با اختلاف نزديكي به حريف آلماني خود واگذار كرد.

با اين حال، پس از پايان مسابقه، بول از قدرت شگفت‌انگيز عالميان در پينگ‌پنگ و سرويس‌هاي آزاردهنده اين پديده ايراني تجليل زيادي كرد.

آنچه مسلم است، بول از طريق مربي خود كه مدتي نيز سرمربي تيم ملي ايران بوده است، شناخت خوبي از قدرت و حتي نقاط ضعف عالميان داشت و بخوبي توانست با چاشني شانس و تجربه و در كنار آن، عدم‌ آمادگي ذهني و رواني ايده‌آل عالميان (براي حضور در چنين مسابقه بزرگي)‌ از فرصت استفاده و به دور بعدي المپيك صعود كند.

به هر حال، از آنجا كه مسابقه‌هاي پينگ‌پنگ المپيك به صورت حذفي دنبال مي‌شود بسياري از قهرمانان پرآوازه از جمله بول نيز از دور رقابت‌ها حذف شدند و به همين خاطر هيچ‌كس نمي‌توانست بگويد پينگ‌پنگ‌باز بسيار جواني مثل عالميان شانسي براي كسب مدال المپيك دارد ولي در عين حال، بازي‌هاي درخشان نوشاد عالميان به تمام علاقه‌مندان ورزش اين نويد را داد كه حالا پينگ‌پنگ ايران صاحب دست‌كم يك بازيكني شده است كه در صورت توجه مسئولان و استمرار مسير پيشرفت خود مي‌تواند در عرصه‌هاي جهاني و المپيكي، حرف‌هاي زيادي در آينده نه‌چندان دور بزند و حتي زنگ خطر را براي قهرمانان پرآوازه اين رشته به صدا درآورد. در مجموع، پينگ‌پنگ‌ ايران در المپيك، كارنامه‌اي فراتر از تصور اذهان عموم ورزش‌دوستان از خود ارائه كرد.

author-avatar

درباره modir

مربی تیم ملی بزرگسالان

4 نظر در “آبروداري پينگ‌پنگ در المپيك

  1. محمود ساکیانی گفت:

    جناب آقای علوی
    با سلام و تشکر از جنابعالی
    ارج می نهیم نمایندگان ایران در المپیک را، که انتظارات را برآورده کردند. ولی من تصور میکنم ندا خانم شهسواری به تجربه حریفش نباخت چون علیرغم چند بار حضور در المپیک ،واقعا قویتر از ندا نبود. بلکه به خاطر پوشش کامل ندا که باعث محدود کردن حرکت او شده بود ، باخت . آیا اگر حریفش هم همانند او پوشش داشت قادر به بردن خانم شهسواری بود.آیا کیفیت بازیکن آقایی که با کلاه و شلوار گرمکن و تی شرت و گرمکن بالا تنه آستین بلند ،بازی کند چند درصد کیفیت بازیکنی است که با شورت ورزشی و تی شرت آستین کوتاه بازی می کند؟به این نکته فنی ، تنهایی او را هم اضافه کنیم که اگر این 2 فاکتور نبودند شرایط چگونه بود.

  2. fariba-ghavamzadeh گفت:

    با سلام …جای امید و شعف وشکر باقی است که افرادی فنی و واقع بین در این عرصه هستند که با شجاعت تحلیل واقعی تری از شکست ها داشته باشند حضور با حجاب ندا مایه غرور زنان ما میشود اما لباس و تجهیزات 35% از رقابت را تشکیل میدهند که با واقع بینی باید ندا را برنده بدانیم ..البته قابل توجه مسولان ورزش نیز باید قرار گیرد هنگام تشویق قهرمانان المپیک و واقعا 2 موردی که جناب ساکیانی بیان کردند قابل تامل و توجه افرادی است که بحث بی تجربگی را پیش میکشند؟؟؟؟ راستی مگر نفر سوم مردان المپیک جوان المانی بار چندم ش بود که در المپیک بازی کرد؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

  3. amidi گفت:

    با سلام دوستان باید توجه داشته باشند المپیک در شرایط فعلی 4 سال یکبار نیست. برای کسب موقعیت و پیروزی از هم اکنون باید برنامه ریزی کرد.اگر نوشاد موفق عمل کرد بخشی از ان بدلیل برنامه ریزی قبلی برای بهبود رنکینگش بود ،به قسمی که سرگروه بود و در مکانی قرار گرفت که به ترتیب بازیهایش مشکل میشد.دور بعدی المپیک نفرات زیر 100 شرکت خواهند داشت یعنی باید به گونه ای برنامه ریزی شود که حداقل 3 نفر با رنکینگ زیر 100 داشته باشیم.مضافا اینکه هر چه رنکینگ بهتر باشد در مکان بهتری از جدول قرار خواهیم گرفت . نتیجه اینکه شرکت در مسابقات بین المللی باید بسیار حساب شده باشد تا امتیاز بگیریم ،نه اینکه با باخت بازیکن در پروتورهای سخت زمینه را برای او مشکلتر کنیم..پس هدف تعیینی برای اقایان و بانوان در 4 سال بعد حضور 3 نفر در رنکینگ زیر 100 باید باشد. مسائل بعدی توجه به استعداد یابی و سن و…. است که در این مبحث نمی گنجد

  4. دیده بان گفت:

    با سلام
    واقعا باید از کتمان این حقیقت که پوشش اسلامی ورزشکار رااز شرایط یکسان حرکتی با ورزشکاری که پوشش متناسب با رشته ورزشی را دارد دوری کرد و چاره ای اندیشید.نظر آقای ساکیانی کاملا متین و شجاعانه بود.

دیدگاهتان را بنویسید