اخبار, بانوان, خبرهای اصلی

اكبرآبادي:المپيك بعدي بايد به فكر مدال بانوان باشيم/به المپيكي‌ها بودجه بيشتري مي‌دهيم

معاون امور بانوان وزارت ورزش و جوانان كسب هشت سهميه در حوزه‌ي بانوان را براي المپيك لندن را راضي كننده مي‌داند اما معتقد است حركت به سمت مدال المپيك بايد از دوره‌ي بعد شروع شود.

مرضيه اكبرآبادي در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در پاسخ به اين سوال كه انتظار شما از ورزشكاران بانوي المپيكي امسال آيا فقط حضور آنها در بازي‌ها است يا كسب عنوان؟ اظهار كرد: از زنان ورزشكار اعزامي به بازي‌هاي المپيك نبايد انتظار كسب مدال داشته باشيم. چون امسال تمام هدفمان بر اين مبنا بود تا ورزشكاران ما بيشتري تعداد سهميه‌ي ممكن را كسب كنند. همين كه به اين هدف دست يافتيم موفقيت بزرگي براي حوزه ورزش بانوان بود. البته از حمايت و پشتيباني آنها براي كسب مقام در المپيك كوتاهي نخواهيم كرد، اما در عين حال انتظار خاصي نيز از آنها نداريم.

وي همچنين گفت: تعداد سهميه‌هاي كسب شده امسال به نسبت به المپيك قبل رشد خوبي داشت و ما موفق شديم در اكثر رشته‌ها با كسب سهميه مجوز حضور در بازي‌ها را به دست آوريم. قطعا اين تلاش در المپيك بعدي چشم گير خواهد بود تا بتوانيم در اكثر رشته‌ها تعداد سهميه‌ها را به دو يا چند سهميه ارتقا دهيم. از سوي ديگر در برهه كنوني من تصور مي‌كنم كه زنان ما در مسابقات آسيايي با درخشش خوبي كه داشتند به ويژه رشته‌هاي كه مجوز پوشش دارند، در حال حاضر در پيش‌بيني انتخابي تيم‌هاي خود مبادرت به تشكيل تيم‌هاي حرفه‌اي كرده‌اند تا در مسابقات آسيايي با قدرت حاضر شوند.

اكبرآبادي اضافه كرد: طي رصدي كه از شرايط مسابقات آسيايي داشتيم، امكان دسترسي به مدال در حوزه زنان در بازي‌هاي آسيايي خيلي بيشتر است و اين فضايي است كه طي چند سال گذشته توسط اكثر فدراسيون‌ها ايجاد شده و به اين باور رسيده اند كه در بخش مسابقات آسيايي روي زنان مي‌توانند سرمايه‌گذاري خوبي داشته باشند، به طوري كه در بازي‌هاي آسيايي «گوانگجو» يكسري از فدراسيون‌ها با ساختارشكني كه در ارتباط با اين سرمايه‌گذاري انجام دادند، توانستند به نتايج خوبي دست پيدا كنند و نتايج آن را هم اكنون در بازي‌هاي المپيك مي‌بينيد كه ورزشكاران ما جزو برنامه و اهداف فدراسيون‌ها قرار گرفتند و هم رديف با ورزشكاران مرد بر روي آنها ، فدراسيون‌ها برنامه‌ريزي و هدفگذاري مي‌كنند.

اكبرآبادي تاكيد كرد: وقتي در اين دوره از بازي‌هاي المپيك ما هشت سهميه المپيك به دست آورديم، بدون شك در دور بعدي تعداد سهميه‌هاي ما نبايد كمتر از هشت باشد. از سوي ديگر اگر امسال هدفگذاري ما فقط براي كسب مجوز بود، در المپيك بعدي بايد به صورت جدي به سمت كسب مدال حركت كنيم و ديدگاه‌مان تنها به صرف كسب سهميه نباشد.

معاون امور بانوان وزارت ورزش و جوانان همچنين در خصوص تخصيص بودجه بيشتر به فدراسيون‌هايي كه امسال موفق به كسب مجوز ورودي به بازي‌هاي المپيك شده‌اند نسبت به ساير فدراسيون‌ها، خاطر نشان كرد: بدون شك فدراسيون هايي كه در بخش بانوان موفق به كسب سهميه المپيك شده‌اند بودجه بيشتري اختصاص داده خواهد شد، فدراسيون‌ها يك بخش از ارتباط خود را از ما و بخش ديگر را كميته ملي المپيك كه از طريق وزارت ورزش و جوانان تامين مي‌شود در يافت مي‌كنند. ما تلاش خواهيم كرد كه در بخش تخصيص بودجه در اين قسمت توجه ويژه‌اي به فدراسيون‌هايي كه مجوز ورودي را كسب كرده‌اند داشته باشيم.

وي ادامه داد: با محدوديت در بدنه سنتي كه هم اكنون نيز در برخي از فدراسيون‌ها نسبت به بانوان وجود دارد در راستاي گسترش ورزش بانوان همچنان دچار مشكل هستيم. اميدوارم با پشتيباني و حمايتي كه از اين بخش به عمل مي‌آوريم و با ديدگاه بهتر روساي فدراسيون‌ها نسبت به ورزش بانوان شاهد رشد بهتر آنها در ميادين ورزشي باشيم.

اكبرآبادي در پيش‌بيني اين كه تصور مي‌كنيد كه در بازي‌هاي المپيك از رشته‌هاي حاضر در المپيك ورزشكاران زن ايران بتوانند به مراحل بالاتر راه پيدا كننديا خير؟ تصريح كرد: وقتي كه در مسابقات آسيايي بانوان ورزشكار ما قهرمان و نايب قهرمان مي‌شوند بر اساس شرايط پيش‌بيني شده اين احتمال وجود دارد كه در المپيك نيز بتوانند به مراحل بالاتر راه پيدا كنند، اما در ورزش هيچ چيزي قابل پيش‌بيني نيست.

وي در ارتباط با رضايت خود از عملكرد نايب رييسان بانوان فدراسيون‌هاي ورزشي مختلف از زمان شكل گيري آن ، تاكيد كرد: فدراسيون‌هاي كه فاقد نايب رييس بانوان هستند تا حدودي كار را براي ما مشكل مي‌كنند. البته در اين مورد يكي، دو فدراسيون وجود دارد كه نايب رييس بانوان ندارند، اما به هر شكل حضور نايب رييسان و پيگيري آنها از روند عملكرد و بهبود ورزش بانوان خيلي موثر است. هر چند كه عملكرد آنها همسو و در يك سو قرار ندارد، ولي در ميانگين از عملكرد كلي آنها راضي هستم.

معاون امور بانوان وزارت ورزش و جوانان در ارتباط با وضعيت ورزشكار اعزامي در رشته تير و كمان به خبرنگار ايسنا گفت: براي ما مهم نيست كه در اين رقابت‌ها ساره اسدي يا زهرا دهقان اعزام شود، چون اين سهميه براي كشور و متعلق به فرد نيست و مطمئنا نفر اعزامي به مسابقات المپيك از سوي كادر فني انتخاب خواهد شد و نظر آنها مهم است. بنابراين چون سهميه متعلق به فرد خاصي نيست نبايد حساسيت به آن نشان داد. حتي در بحث قايقراني نيز اين مساله پيش آمد يا در تيراندازي الهه احمدي و مه‌لقا جام بزرگي هر دو توانستند ركورد خود را بهبود ببخشند و امتياز ورودي به بازي المپيك را كسب كنند. همچنين در رشته جودو ديديم رودكي به رغم اين كه مجوز ورودي به بازي‌هاي المپيك را كسب كرده بود، به دليل آسيب ديدگي‌ شانس حضور خود را از دست داد، ولي چون كس ديگري نمي توانست به عنوان جايگزين راهي المپيك شود در وزن وي ورزشكار ديگري اعزام نمي‌شود. لذا تصور مي‌كنم كه بهترين شكل ممكن اين است كه بگويم، چون سهميه متعلق به كشور است بايد از بهترين نفرات براي اعزام به المپيك استفاده كنيم.

وي يادآور شد: اگر در بعضي از رشته‌ها كه اميد كسب مجوز ورودي به بازي‌هاي المپيك وجود داشت و موفق نشدند به خاطر اين است كه شرايط بانوان ورزشكار ما فصلي است و نمي‌توان در تمام مقاطع به يك مدل روي آنها حساب باز كرد و همين سبب مي‌شود كه افت‌هاي محسوسي در آنها ايجاد شود به ويژه اين كه بانوان ما با مشكل جدي بدنسازي روبرو هستند. هر چند براي رفع اين مشكل در آكادمي ملي المپيك كلاس‌هاي آموزشي برگزار شده، ولي تصور مي‌كنم ما بايد مربيان بدنساز تخصصي با گرايش‌هاي هر رشته داشته باشيم تا مانع افت آمادگي جسماني ورزشكارمان در رقابت‌هاي حساس و به ويژه المپيك باشيم. در حال حاضر ما مربي بدنساز تخصصي در بخش بانوان نداريم و تقريبا مدت يك سال است كه بعد از بازي‌هاي آسيايي «گوانگجو» متوجه اين قضيه شديم كه اكثر ورزشكاران ما عدم موفقيت آنها در مسابقات بين‌المللي به خاطر نداشتن مربي بدنساز متخصص در آن رشته است به همين خاطر مدت يك سال است كه با آكادمي ملي المپيك به دنبال رفع اين مشكل هستيم. البته ادعا نمي‌كنم كه به طور 100 درصد اين مشكل رفع شده، اما تا حدودي در دستور كار قرار گرفته است.

 

اكبرآبادي در پاسخ به اين سوال كه اگر اين نياز به طور جدي احساس شود، آيا امكان جذب مربي خارجي بدنساز حرفه‌اي وجود دارد يا خير؟ اظهار كرد: اگر نياز باشد و امكان آن از لحاظ بودجه اي فراهم شود، اين كار را نيز انجام مي‌دهيم، ولي در حال حاضر با مربيان داخلي نيز مي‌توانيم مشكل را برطرف كنيم.

 

وي در خصوص رشته تيراندازي نيز گفت: هر دو ورزشكار اعزامي به بازي‌هاي المپيك از وضعيت خوبي برخوردارند. الهه احمدي يك ورزشكار برنامه‌ريز و بر روي تمام كارهايش تمركز كافي دارد. همچنين مه لقا جام بزرگ نيز تلاش زيادي براي حفظ ركوردش و حضور در بازي‌هاي المپيك لندن داشت. بنابراين پيش‌بيني مي‌كنم اميد كسب نتيجه‌ در هر دو ورزشكار زياد است.

 

وي در پايان با اشاره به اين كه در بحث اعزام بانوان طي چند سال گذشته رشد قابل توجهي داشتيم، افزود: در گذشته ما بحثي در زمينه برگزاري اردوهاي تداركاتي در حوزه ورزش زنان نداشتيم، اما از اواخر سال 90 تاكنون زنان ورزشكار ما مرتب به اردوهاي تداركاتي اعزام مي‌شوند و تقريبا مي‌توانم بگويم كه نگاه به حوزه ورزشي زنان حرفه‌اي تر شده است. البته گاهي اوقات به دليل بدنه سنتي كه در بعضي از فدراسيون‌ها همچنان حاكم است در بحث اجرايي دچار مشكلاتي در حوزه زنان هستيم، اما با توجه به شرايط جايگاه خوبي را نسبت به گذشته به دست آورديم.

 

author-avatar

درباره modir

مربی تیم ملی بزرگسالان

دیدگاهتان را بنویسید