مدیریت زمان وتفکر در ورزش کشور(قسمت دوم)

مديريت ورزش كشور نيز مانند بسياري از بخش هاي مديريتي با چالش هاي بسياري در آينده رو در رو است و براي طي كردن مسير توسعه بدون واقع گرايي و نقد خود و بررسي نقاط ضعف و تقويت آن نمي تواند به اهداف قابل قبول دست يابد.
مديريت باشگاهي و فدراسيون هاي ورزشي
شايد به جرات بتوان گفت كه يكي از مهمترين جنبه هاي اصلي و با اهميت در مديريت باشگاه ها و فدراسيون ورزشي مديريت ورزش قهرماني است.
هرچند مهندس علي آبادي يكي از شاخص هاي مهم برنامه توسعه فدراسيون هاي ورزشي را همگاني كردن رشته هاي مختلف ورزش نيز عنوان كرده و براي آن تسهيلات خوبي را هم تعريف كرده است.
دكتر محمد خيبري عضو هيات علمي دانشگاه تهران در اين خصوص مي گويد: آشنايي كافي از فرآيندهاي زيربنايي و اصلي در اداره ورزش قهرماني كه جزء اصلي فعاليت هاي روساي باشگاه ها و فدراسيون هاي ورزشي است، از اهميت بسيار زيادي برخوردار است.
امروزه فعاليت هاي ورزش قهرماني در سطح جهان، منطقه و كشور درحال پيشرفت است و متوليان اصلي مديريت و راهبردي ورزش قهرماني در داخل كشور، باشگاه ها و فدراسيون هاي ورزشي هستند كه بسياري از آنها سوابق طولاني دارند. چنانچه مديريت و رهبري اين باشگاه ها و فدراسيون ها براساس اصول رايج در سطح كشورهاي پيشرفته قرار داشته باشد، رسيدن به اهداف كلي، كيفي و كمي نظام ورزش كشور دور از دسترس نيست و امكان توسعه و پيشرفت در امر ورزش قهرماني فراهم خواهد شد.
فدراسيون ها و باشگاه هاي ورزشي هريك داراي برنامه هاي خاص خود هستند و اين برنامه ها بايد روزانه، هفتگي، ماهانه و سالانه به ترتيب به اجرا درآيد. يكي از جنبه هاي بسيار مهم و اصلي در اجراي موثر و كارآمد برنامه هاي باشگاهي و فدراسيون هاي مختلف ورزشي مساله اعتبارات و مديريت مالي است.
وي مي گويد: اعتبارات دولتي بخش اعظم منابع مالي فدراسيون ها و باشگاه هاي ورزش را تشكيل مي دهد و منابع مالي غيردولتي براي باشگاه ها و فدراسيون هاي ورزشي بخش كوچك و بسيار محدودتري از اعتبارات را به خود اختصاص مي دهد.
همچنين آنچه كه اهميت آن از ميزان تخصيص اعتبارات براي فدراسيون ها و باشگاه هاي ورزش كمتر نيست موضوع نحوه درآمدزايي و مديريت امور مالي است كه خود مي تواند اعتبارات تخصيص داده شده از طرف دولت و بخش خصوصي را در راه صحيح و به شكل موثر مصرف كند. وي مي گويد: شايد پاسخگويي به اين پرسش هاي اساسي در مبحث مديريت فدراسيون ها و باشگاه هاي ورزشي بتواند زمينه ساز رفع بسياري از معضلات و مشكلات باشد.
اول اينكه: ميزان منابع و هزينه هاي مالي اين فدراسيون ها و باشگاه هاي ورزش چقدر است؟
دوم اينكه: منابع و هزينه هاي مالي فدراسيون هاي ورزشي ازكجا تامين و در كجا خرج مي شود؟
و سوم اينكه: فدراسيون هاي ورزشي چگونه اداره مي شوند؟
مديريت تفكر در ورزش
تربيت بدني و ورزش به دليل ماهيت چندوجهي و ويژگي چندرشته اي خود از پيچيدگي هاي خاص خود برخوردار است كه جز با برخورداري از يك تفكر جامع و نظام مند و استراتژيك نمي توان ابعاد و جوانب آن را آن گونه كه بايسته و شايسته است دريافت و توسعه داد.

 


دیدگاه‌ها

یک پاسخ به “مدیریت زمان وتفکر در ورزش کشور(قسمت دوم)”

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *