بانوان, سخن کارشناسی

ورزش بانوان در گذر زمان(قسمت سوم)

تشکيل معاونت ورزش بانوان در سال 1368
فعاليت هاي ورزشي بانوان در سراسر کشور گسترش يافت و تعداد انجمن هاي ورزشي در حوزه هاي ستادي و استاني نيز افزايش پيدا کرد تا جائيکه در سال 1368 مديريت ورزش بانوان تحت عنوان “معاونت ورزش بانوان” در سازمان تربيت بدني فعاليت خود را آغاز کرد و اين حرکت باعث شد تا تغييراتي در اساسنامه فدراسيون هاي ورزشي ايجاد شود که از مهمترين اين تغييرات مي توان به پيش بيني حضور نايب رئيس زن و عضويت وي در هيئت رئيسه اشاره کرد.
تشکيل اين معاونت در ورزش چه ضرورتي داشت؟
به منظور فراهم کردن زمينه مناسبي براي دستيابي به امکانات، تسهيلات و مکان هاي ورزشي در کشور با رعايت موازين اسلامي و همچنين تقويت فرهنگ ورزش و حمايت از فعاليت هاي ورزشي مناسب با وضعيت جسماني زنان و پرهيز از اعمال سليقه در فعاليت ها و محيط هاي ورزشي و همچنين براي ارائه الگوي شايسته از فرهنگ زنان به جوامع اسلامي و ترويج فرهنگ حجاب در ميادين بين المللي و مقابله با تبليغات سوء در خصوص محدوديت زنان مسلمان و ترويج فرهنگ عدالت و برابري بين زنان و مردان و نشان دادن توانايي زنان براي مسئوليت پذيري جامعه ورزش احساس کرد که جاي معاونتي تحت عنوان “معاونت ورزش بانوان” در سازمان تربيت بدني خالي است به همين خاطر اين معاونت نيز تشکيل شد. البته بايد گفت از زمانيکه اين معاونت در سازمان تربيت بدني شروع به کار کرده ورزش بانوان به توفيقات بسياري در مجامع بين المللي دست پيدا کرده است که اميد است در ادامه راه نيز مسئولين با برنامه ريزي هاي متعدد توسط کارشناسان ورزشي اقدامات لازم را جهت اشاعه بيشتر ورزش بانوان صورت دهد.
حجاب و ورزش بانوان؛
رسانه هاي غربي با تبليغات سعي مي کنند طوري وانمود کنند که حجاب مانع پيشرفت است امّا وقتي زنان ايراني با حجاب اسلامي در عرصه هاي بين المللي ورزشي حضور مي يابند تبليغات منفي رسانه هاي غربي خنثي مي شود چراکه زنان ايراني ثابت کردند مي توانند با حجاب اسلامي در صحنه هاي مختلف ورزشي رقابت کنند و پيروز شوند حتي زنان مسلمان جهان مي توانند از زنان ايراني تبعيت و به عنوان الگو پيروي کنند زيرا زنان ايراني الگوي مناسبي براي زنان مسلمان جهان اسلام به شمار مي روند. در اين راستا مسئولين ورزش کشور مي توانند با ايجاد سالن هاي ورزشي براي بانوان زمينه اي را فراهم کنند تا ورزش بانوان در کشور، آسيا و بين الملل بتواند به رتبه هاي برتر دست پيدا کند تا جلوي تبليغات منفي رسانه هاي غربي که در تلاش هستند که چهره اي غيرواقعي از حجاب اسلامي زنان کشورمان در مجامع بين الملل ترسيم کنند را بگيرند. زنان ورزشکار ايراني با کسب مدال و جايگاه برتر در رقابت هاي آسيايي توانستند توانايي و ظرفيت بالاي ورزش بانوان را نشان دهند و اگر همان طور که براي ورزش مردان سرمايه گذاري مي شود ورزش بانوان نيز مورد توجه قرار گيرد، بانوان هم مانند مردان مي توانند در رشته هاي مختلف ورزشي با رعايت حجاب اسلامي موفقيت هاي ارزشمندي کسب کنند.
چرا پرچم کاروان هاي ورزشي ايران را به زنان مي سپارند؟؟؟!
پرچمداران تمام کاروان ها در رقابتهاي المپيک، بايد يکي از اين مشخصه ها را دارا باشد؛ “مشهورترين، پرافتخارترين، پراميدترين يا قديمي ترين”.
دليل انتخاب زنان براي حمل پرچم کاروان هاي ورزشي ايران به خاطر سوابق و موقعيت ورزشي آن هاست يا به اعتقاد برخي يک صحنه آرايي براي مقاصد سياسي است.
برخي از کارشناسان اعتقاد دارند که اين اقدام مي تواند انتقادات جوامع حقوق بشري و بين المللي را نسبت به محدوديت هاي زنان در ايران کاهش دهد يا اين که مردم ايران با ديدن پرچم ملي در دست يک ورزشکار زن تصورشان نسبت به معضلاتي که زنان در جامعه با آن مواجه هستند تغيير کند.

 

author-avatar

درباره modir

مربی تیم ملی بزرگسالان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *