بانوان ملي پوش تنيس روي ميز جانبازان و معلولان اولين اردوي آمادگي خود را براي شركت در مسابقات هنگ كنگ كسب سهميه پاراالمپيك پشت سر ميگذارند و اميدوارند كه بتوانند سهميه حضور در پارالمپيك لندن را در اين مسابقات كسب كنند.
به گزارش پایگاه تخصصی پینگ پنگ کشور، اردوي تيم ملي تنيس روي ميزبانوان جانبازان و معلولان در فدراسيون جانبازان و معلولان در حال انجام است و 6 پينگ پنگ باز ايران براي حضور در مسابقات هنگ كنگ در حالي آماده ميشوند كه تنها يك اردوي ديگر را تا اعزام به اين مسابقات پيشرو دارند.
سيما ليموچي، سرمربي تيم ملي بانوان تنيس روي ميز جانبازان و معلولان گفت:6 پينگپنگ باز به منظور آمادگي و حضور در مسابقههاي آسيايي هنگ كنگ كسب سهميه پاراالمپيك در اردوي تيم ملي حضور دارند و اين مسابقهها هم از 23 تا 30 آذر در هنگ كنگ برگزار ميشود كه در صورت قهرماني هر كدام از قهرمانان ميتوانند به صورت مستقيم به مسابقههاي پاراالمپيك لندن راه يابند.
وي ادامه داد: ايران در كلاسهاي نشسته تنيس سابقه حضور از سال 1990 را در مسابقات دارد و توانسته مقامهاي خوبي را هم كسب كند اما پينگ پنگ بازان در كلاسهاي ايستاده چند سال بيشتر نيست كه در مسابقههاي بينالمللي حضور پيدا كرده اند.
ليموچي درباره كسب سهميه پاراالمپيك هم گفت: هيچ چيزي قابل پيشبيني نيست و كشورها در حال پيشرفت در اين رشته هستند.
وي با بيان اينكه تيمهاي كره جنوبي، تايلند، هنگ كنگ و چين در برخي از كلاسها حريف ما محسوب ميشوند، افزود: آخرين اردوي ما براي آمادگي اعضاي تيم ملي از 15 آذر آغاز ميشود كه تا زمان اعزام در 21 هم ادامه خواهد داشت.
سرمربي تيم ملي تنيس روي ميز بانوان جانباز و معلول ايران افزود: سعي كردهايم كه با گرفتن فيلمهاي جديد از مسابقههاي جهاني تاكتيكهاي بروز دنيا را مورد بررسي قرار دهيم تا تمرينهاي تيم ملي با توجه به علم روز دنيا صورت گيرد.
ليموچي ادامه داد: برطرف كردن مشكلات تكنيكي و وضعيت روحي تيم ملي از جمله موضوعاتي است كه مد نظر ما قرار دارد تا بتوانيم به نتيجه مطلوبي در اين مسابقهها دست پيدا كنيم.
وي با بيان اينكه نميتوانيم عنوان كنيم كه چه ردهاي را در اين مسابقهها به دست خواهيم آورد افزود: اگر سرمايهگذاري مطلوبي براي دو سال آينده انجام شود، آن وقت ميتوانيم به نتيجهاي كه ميخواهيم دست پيدا كنيم.
وي درباره اينكه چرا تنها دو اردو براي آمادگي تيم ملي در اين مسابقهها مد نظر قرار گرفته است، گفت: فكر ميكنم اين موضوع به دليل مشكلات مالي است. اگر فدراسيون بتواند مشكلات مالي را برطرف كند، در نتيجه سرمايهگذاري بيشتري هم صورت خواهد گرفت. وزارت ورزش، مجلس، كميته ملي پاراالمپيك و… بايد بدانند كه ورزش در بين افراد داراي معلوليت جايگاه ويژهاي دارد و تنها به عنوان يك ورزش مطرح نيست بلكه در زندگي آنها اثرگذار است. در نتيجه بايد توجه بيشتري به اين موضوع شود.
سرمربي تيم ملي تنيس روي ميز بانوان جانباز و معلول ايران ادامه داد: به نظر ميرسد كه فدراسيون جانبازان و معلولان سرمايهگذاري خود را بر روي رشتههايي گذاشته است كه احتمال مدالآوري آنها در پاراالمپيك بيشتر است و البته اين موضوع منطقي است. اما نبايد از ياد ببريم كه ورزش در بين جانبازان و معلولان باعث ميشود اعتماد به نفس اين افراد بالا رود و بتوانند زندگي راحتتري را داشته باشند.
وي ادامه داد: فردي كه با ويلچر است به راحتي نميتواند از منزل خود بيرون بيايد يا حتي در اردوها حاضر شود در نتيجه اين ورزشكاران در تردد خود هم با مشكل روبهرو هستند و برطرف كردن اين مشكلات نيازمند هزينه است. اميدواريم وزارت ورزش شرايط بهتري را براي فدراسيون و كميته ملي پاراالمپيك ايجاد كند تا شرايط ورزشكاران ما هم بهتر شود.
* مسابقههاي تداركاتي پس از گوانگجو نداشتيم
همچنين الهام چزاني كه سابقه 6 سال عضويت در تيم ملي تنيس روي ميز جانبازان و معلولان را دارد، درباره اردوي تيم ملي گفت: اين اولين اردوي ما براي مسابقههاي كسب سهميه المپيك در هنگ كنگ است كه اميدواريم به نتيجه مطلوبي در اين مسابقهها برسيم.
وي ادامه داد: حريفان ما در اين مسابقهها چين، كره، هنگ كنگ و… هستند و ما مسابقههاي سختي را در پيش رو داريم هرچند تلاش ميكنيم كه كسب سهميه در اين بازيها داشته باشيم.
چزاني گفت: ما اردوي خوبي داشتهايم اما متاسفانه مسابقههاي تداركاتي پس از گوانگجو نداشتيم. در حالي كه اگر اين مسابقهها براي ما برنامهريزي ميشد، ميتوانستيم عملكرد بهتري را در مقابل حريفانمان داشته باشيم.
* تنها دو اردو تا مسابقات كسب سهميه المپيك!
سميه مصطفوي يكي ديگر از پينگ پنگ بازان ايران نبودن مسابقههاي تداركاتي را از جمله موضوعهايي عنوان كرد كه در عملكرد تيم تاثيرگذار است و افزود: براي حضور در مسابقههاي هنگ كنگ تنها دو اردو مد نظر قرار گرفته است كه هماكنون در حال گذراندن اولين اردو هستيم.
وي ادامه داد: به نظر ميرسد كه مشكل اصلي در اين باره بحث بودجه است كه اين موضوع هم ربطي به فدراسيون ندارد و بايد وزارت ورزش بودجه مورد نياز را به فدراسيون اعطا كند.
عضو تيم ملي تنيس روي ميز بانوان جانباز و معلول افزود: حتي بازيهاي تداركاتي داخلي هم براي آمادگي بيشتر ما گذاشته نشد و ما تلاش ميكنيم كه در اين فرصت خود را براي حضور هرچه بهتر در مسابقههاي هنگ كنگ آماده كنيم.
*مجبوريم با هزينههاي شخصي به استانهاي مختلف سفر كنيم
فاطمه معيني زاده عضو تيم ملي پينگ پنگ بانوان جانبازان و معلولان هم گفت: متاسفانه ما تمرينهاي چنداني هم در استانهاي خود نداشتيم چون با مشكلات سالن، مربي و… در استانهايمان روبهرو هستيم. در حال حاضر حدود يك هفته است كه در اردو به سر ميبريم و تنها يك اردوي ديگر تا مسابقهها پيش رو داريم.
وي نبودن مربي در زمان تمرينهاي خود را از جمله مشكلات مليپوشان عنوان كرد و گفت: بيشتر پينگپنگ بازان خودشان به تنهايي و بدون مربي تمرين ميكنند و اين موضوع بسيار سخت است. ما از نظر شرعي هم نميتوانيم با مربي مرد تمرين داشته باشيم. متاسفانه استانها هيچ حمايتي از مليپوشان نميكنند و ما مجبوريم با هزينههاي شخصي خود براي تمرين به استانهاي مختلف سفر كنيم.
*آمادگي خوبي دارم اما هنوز به اوج نرسيدهام
نرگس خزائي كه در دوره پيش توانسته بود سهميه المپيك را براي ايران به ارمغان بياورد هم درباره وضعيت آمادگي خود اظهار كرد: چند ماه پيش اعلام كردند كه بناست در مسابقه هنگ كنگ به منظور كسب سهميه پاراالمپيك شركت كنيم. در حال حاضر سطح آمادگي خوبي دارم اما هنوز به اوج نرسيدهام و فرصت بيشتري لازم است تا به نقطه مطلوب برسيم.
وي افزود: با توجه به اينكه حريفهاي آسيايي حرف اول را در جهان ميزنند در نتيجه مسابقههاي هنگ كنگ از سطح كيفي بسيار بالايي برخودار است و ما كار سختي را پيش رو داريم.
خزائي با بيان اينكه اين اولين اردويي است كه براي تيم ملي پس از مسابقههاي گوانگجو برگزار شده است افزود: البته در دوره قبل هم براي كسب سهميه المپيك چنين شرايطي وجود داشت و دو اردو بيشتر تشكيل نشد اما براي بازيهاي المپيك، اردوهاي بيشتري برگزار شد.
خزائي ادامه داد: با توجه به اينكه من در كلاس ادغامي يك و دو در اين مسابقهها شركت ميكنم، نسبت به كلاس دو شانس من كمتر است اما تلاش خود را براي كسب سهميه المپيك خواهم كرد.
* اردوهاي غيرمتمركز مدنظر فدراسيون است
همچنين مشرف جوادي، نايب رييس فدراسيون جانبازان و معلولان درباره علت نداشتن مسابقات تداركاتي و كوتاه بودن اردوهاي آمادگي به ايسنا اظهار كرد: موضوع مالي در برگزار نشدن اردوها تاثيرگذار بوده است اما اين نكته هم در نظر بگيريد كه اردوهاي غير متمركز مدنظر فدراسيون است به طوري كه اعضاي تيم ملي ما در شهرستان هاي خود و با نظارت سرمربي تيم ملي تمرين مي كنند به طوري كه خانم ليموچي با سفر به شهرهاي بازيكنان تمرينات لازم را به آن ها ميدهند.
وي ادامه داد: ورزشكاراني كه به حد تيم ملي ميرسند بايد خود نيز بتوانند تمرينات خود را خارج از اردوي تداراكاتي ادامه دهند.
نايب رييس فدراسيون جانبازان و معلولان افزود: ما مسابقهاي در سطح بالا نداشتيم كه بخواهيم تيم ملي را در آن شركت دهيم.
مشرف جوادي خاطرنشان كرد: براي اولين بار است كه تنيس روي ميز بانوان جانباز و معلول در رشته ايستاده در مسابقات شركت ميكند و اين موضوع تجربه بسيار خوبي است.