امروز: شنبه, ۳ آذر , ۱۴۰۳ | ۱۱:۳۸:۴۸  آخرین بروزرسانی : مرداد ۱۶ام, ۱۳۹۴
سرخط خبری :
تبلیغات
  • تاریخ انتشار خبر : جمعه ۱۶ مرداد ۱۳۹۴ | کد خبر : 16253
    ارسال خبر چاپ خبر
  • بازانتشار…

     images

     

     

     

     

     

     

    هنگامی که زانوهای یک فرد از حالت طبیعی به سمت خارج تغییر شکل دهد او دچار عارضه پای پرانتزی شده است
    در صورت ابتلا به این عارضه باید به آن توجه کرد و با یک سری حرکات و تمرینات ورزشی می توان آن را درمان کرد، زمانیکه شخص با پای جفت بایستد، قوزک داخلی هر دو پا و سطح داخلی زانوها با یکدیگر تماس دارند اما اگر این حالت تغییر کند و زانوها از یکدیگر فاصله داشته باشند و قوزک پاها با هم در تماس باشند فرد دچار ناهنجاری پای کمانی یا پای پرانتزی شده است.

     

    از علائم این ناهنجاری می توان به تغییراتی که در ریتم راه رفتن، به خصوص در تند راه رفتن و دویدن ایجاد می کند و به نظر می رسد که این افراد با پای باز حرکت می کنند و اگر به اثر پای آنها روی زمین توجه شود پنجه ها به سمت داخل انحراف دارند اشاره کرد.
    همچنین در پای پرانتزی زانوها به سمت داخل چرخش می کنند و استخوان کشکک به طرف داخل متمایل می شود.

     

    در موارد شدید تر این ناهنجاری فرد روی لبه خارجی پا راه می رود یا حداقل لبه خارجی پا بیشتر وزن بدن را تحمل می کند که می توان با بررسی کفش این افراد متوجه شد که سمت خارجی کف آن بیشتر سائیده شده است.

     

    اما از عوامل بوجود آمدن ناهنجاری پای پرانتزی می توان به کشیدگی و پارگی رباطهای زانو، عفونت در زانو ومتعادل نبودن قدرت گروه عضلات، راه رفتن نادرست و بد نشستن اشاره کرد.
    قابل توجه است که اطفال هنگام تولد و در دوران شیرخوارگی و طفولیت تا حدی پای کمانی دارند و نیز اطفال چاق و اطفالی که زودتر از زمان معمول راه می افتند اما در این موارد کودک احتیاجی به درمان ندارد و معمولا به خودی خود از بین می رود.
    لازم به ذکر است که ناهنجاری پای کمانی باعث می شود که فشار وارد بر زانو به صورت برابر و طبیعی در سطح مفصلی اعمال نشود و قسمت عمده فشار به بخش داخلی زانوها وارد می شود و این بخش را در مقابل ضربه های سنگین وله شدن دیسک ها، آسیب پذیرتر می کند.

     

    ناهنجاری زانو راه رفتن را مشکل می کند به طریقی که اگر فرد بخواهد بدود پنجه ها و قوزک پاها با یکدیگر برخورد می کنند و محدودیت حرکتی بوجود می آورد.

     

    *برای اصلاح این عارضه ضمن انجام حرکات درمانی و ورزشی باید توصیه هایی را نیز مدنظر قرار داد:
    ۱٫ از نشستن به صورت چهار زانو خودداری کنید و بیشتر به صورت دو زانو بنشینید، در صورت امکان ساق پا را از زیر ران خارج شود(نشستن قورباغه ای).

     

    ۲٫ هنگام راه رفتن و ایستادن سعی شود وزن خود را بیشتر روی لبه داخلی پا بیندازید و پنجه ها را به جلو و کمی به سمت بیرون قرار دهید و حرکت کنید.

     

    *تمرین و حرکات ورزشی که برای درمان این ناهنجاری انجام داد:
    ۱٫ در نزدیک دیوار به پشت بخوابید، به صورتی که باسن به دیوار چسبیده باشد، پاها را به صورت کشیده (زانو باز) از فصل ران پا باز و پس جمع کنید. این حرکت را چند بار تکرار کنید.
    این تمرین را می توان به صورت نشسته هم انجام داد به صورتی که فرد مقابل دیوار بنشیند و کف پا را به دیوار بچسبانید، سپس فاصله پاها را به تدریج از یکدیگر زیاد کنید.

     

    ۲٫ به پهلو بخوابید و پا را در وضعیت کشیده قرار دهید.
    یک پا را تا حد امکان بالا ببرید پس به جای اول برگردانید و حرکت را چندین بار برای هر دو پا انجام دهید.
    در این تمرین از وزنه یک یا دو کیلویی به طوری که به مچ پا بسته شده باشد استفاده کرد و تمرین را اجرا کرد.
    این حرکات ورزشی برای تقویت عضلات خارجی ران است که برای درمان ناهنجاری پای کمان موثر است و عارضه پاها را بهبود می بخشد.
    برای اشتراک این مطلب در فیس بوک کلیک کنید
    برچسب ها :
    نظرات کاربران در "ورزش هایی برای از بین بردن “پرانتز” پاها"
    1. محمد گفت:

      ممنون از ورزشهایی که برای درمان پا پرانتزی معرفی کرده بودید اگه امکانش هست ورزشهای جدید و تخصصی تری هم واسم به ادرس ایمیلم بفرستید

    2. یلدا گفت:

      سلام ممنون
      ببخشید میشه این ورزشو با تصویرش بزارین
      راستی واسه من که فوتبالیستم عارضه ای نداره؟

    3. محمدرضا از مهریز گفت:

      با سلام و تشکر از این مطلب مفید. نکته ای که به نظرم میرسد این است که اینگونه مشکلها بیشتر بدلیل ضعیفتر بودن برخی عضلات ران از دیگر عضلات است. برای تشخیص این موضوع که کدام عضله ضعیف تر از دیگری است ، آزمون زیر مفید است:
      بروی زمین نشسته بصورتیکه زانو خم نباشد(پاهارا دراز کنید. بالشتی زیر یکی از زانوها قرار داده و انگشتان سبابه ی هردودست را بصورت موازی در کنار کشکک زانو و چسبیده به آن قرار دهید. حالا زانو را کاملا باز کرده (پا کاملا کشیده شود). در این لحظه ، کشکک زانو به سمت عضله ی قوی تر منحرف میشود. اگر کشکک بصورت کاملا صاف به سمت عقب حرکت کرد بدان معناست که عضلات ران شما بصورت مساوی تقویت شده است و در غیر اینصورت به دونبال تمریناتی برای تقویت عضله ی ضعیف تر باشید
      با احترام

    4. مژده گفت:

      نشستن قورباغه ای پرانتز پا رو بیشتر نمیکنه؟ آخه من تو بچگی این طوری مینشستم و فکر می کنم علت پای پرانتزم اینه! الان هم قورباغه ای نشستن خیلی برام راحته

    5. sana گفت:

      ممنون از ورزش ها

    6. رها گفت:

      سلام مرسی از شما یه سوال داشتم من یه دختر دوازده ساله دارم چهار ساله به طور حرفه ای شنا میکنه قبلا بین زانوهاش فاصله نبود ولی العان یکم فاصله پی۷داکرده ممکنه به خاطرشنا باشه تشکر جواب رابرام حتما بفرستید

    7. محمد گفت:

      عالی بود ممنون

    8. الیا گفت:

      سلام
      من الیا هستم و تازه عمل کردم. دوست دارم تجربیات خودمو به دوستان انتقال بدم. ۲ بهمن ۹۲ عمل کردم و امروز ۱۶ بهمنه. (خواهشا دقیق بخونید و چندباره. این ها توصیه هست و نظرات من. پس کسی خواهشا فردا جبهه نگیره و طلبکار نشه(
      من از بچگی به علت ورزش فوتبال و دومیدانی و کج گذاشتن پا یکم پرانتزی شده بودم. تو سن ۱۸ سالگی تو دویدن رباط پاره کردم که عمل نکردنش باعث اضافه شدن پرانتزی شد. همچنین کفشای با پاشنه بلند میپوشیدم و زیاد باهاش راه میرفتم که اینم باز مزید بر علت شد.
      خلاصه از سن ۲۵ سالگی بعد از عمل رباط پام تصمیم گرفتم مشکل پرانتزی رو حل کنم.بعد از سن رشد که ۱۸ سالگی باشه دیگه پرانتزی باید عمل شه ولی قبل اون با فیزیوتراپی و حرکتهای اصلاحی میشه درستش کرد. اصولا پرانتزی اگه زیاد باشه و عمل نشه به مرور زانو رو داغون میکنه و باید سر ۴۰ سالگی نه تنها پرانتزی عمل شه بلکه مفصل هم عمل شه.
      چند تا دکتر رفتم و همه میگفتن اگه ورزش مخصوص کنی بیشتر نمیشه.که من ۲ سال بدنسازی و استخرمیرفتم و درد نداشتم و بیشتر هم نشد. تا اینکه ورزشو ول کردم و نه تنها زانوهام درد گرفت بلکه کمرم هم درد گرفت که اینم به خاطر همون پرانتزیه. به خاطر پرانتزی آناتومی لگن و کمر به هم میریزه. و دلم میخواست مشکل شلوار پوشیدن هم حل بشه و راحت هر لباسی میخوام بپوشم.
      بعد از تحقیق تو اصفهان چند تا دکتر خوب پیدا کردم مثل هاتف، موسوی و نصر که با روشهای مختلف عمل میکنن. هاتف یه تیکه وج استخوانی مثلثی میزاره تو ساق و با پلاتین سفت میکنه، گچ هم نداره، از دو روز بعدم زانو خم میشه. دکتر نصر یه مثلثی استخوان برمیداره و گچ میکنه.انگار یه روش قوسی هم هست که توش قد تفاوتی نمیکنه و فکر کنم موسوی اینطور عمل کنه. خلاصه من با هاتف عمل کردم.
      هاتف تو صدوقی و سعدی عمل میکنه. زیرمیزی از من نگرفت و چون بیمه تکمیلی ارتش از طرف پدرم دارم کل هزینه بیمارستان شد ۳۰ هزار تومن و هزینه پلاتین که ۴ تومن بود و خود بیمارستان تهیه کرده بود ۹۰ درصدشو بهم برگردوندن.
      خوبی عمل هاتف اینه که قد یک تا دو سانت بلند میشه و چون گچ نمیگیره زانو خشک نمیشه و احتیاج به فیزیوتراپی نداره. ولی بدیش اینه که باید بعد چند سال دوباره پلاتینو در بیاری. خود هاتف میگفت قبلا با روشهای دیگه عمل میکرده مثل پلاتین ایرانی یا گچ ولی الان با این روش عمل میکنه که دیگه پرانتزی به هیچ وجه دیگه برنمیگرده.
      واسه اطلاعات بیشتر تو نت و یوتیوپ اینارو سرچ برین
      Genu varum correction treatment
      genu varum surgery
      Genu varum treatment
      bow leg treatment

      اوایل چند تا دکتر رفتم که همه سرسری میگفتن هیچی نیست برو. هاتف دفعه اول گفت برو اگه درد داشتی بیا عمل که من تو ۲۸ سالگی درد اومد سراغم. بهتره زیر ۳۰ سال عمل بشه که آرتروز زانو سراغتون نیاد. اینم عکس پام از ۳ نما.

      http://upload.ninisite.com/uploads/9c0fc625f0531.jpg

      در مورد بیهوشی. من تا حالا ۳ بار به روشهای مختلف بیهوش شدم. به نظرم بیهوشی نخاعی انجام بدین بهتره. سر عمل شما بیدارین و از کمر به پایین فقط حس ندارین که البته یه ارامش بخش میزنن که بخوابین. خوبی این روش نسبت به بیهوشی عمومی اینه که عوارض نداره و تو خارج این بیهوشی همیشه اولویته ولی تو ایران چون حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه طول میکشه تا پا بی حش بشه و دکتر هم عجله داره معمولا بیهوشی عمومی میکنن. در مورد بیهوشی عمومی همین بس که یه بار ما رو تا آی سی یو هم کشونده و اسپاسم شدم. یعنی اب وارد ششهام شد و بعد عمل در حالی که باید مرخص میشدم یک هفته تو بستری بودم و با ماسک تنفس میکردم. بدی بیهوشی نخاعی اینه که ۵ ۶ ساعت بعد عمل غیر از درد پا تا یک روز درد کمر هم دارین و سرگیجه خیلی بد.ولی بعد از تحقیق فراوان این مشکلها رو هم حل کردم. ۱- تا ۵ ۶ ساعت به علت سرمهایی که بهتون زدن ممکنه مثانه پر شده باشه و ادارا بی اختیار ازتون بیاد که میتونین رو مثانتون دست بزارین اروم اگه حسابی پر شده زود بگین سوند بزارن تا خالی شه و بعد از ۵ ۶ ساعت هم دیگه از لگن استفاده کنید. ۲- درد کمر که اومد سریع بگین یه سوزن مورفین بهتون بزنن و همچنین از قرص شیاف دیکلوفناک استفاده کنید. خجالت نکشید چیز خاصی نیست. ۳- اگه میخواین دچار سرگیجه نشید به دکتر بیهوشی بگین از سوزن نازک استفاده کنه و با بار اول تزریقو انجام بده و مهمتر اینکه موقع عمل سرتونو بالا نیارین و تو ۲۴ ساعت اول بعد از عمل بلند نشید به هیچوجه و حتی سرتونو بالا هم نیارید.درازکش درازکش باشید و چای و قهوه به خاطر کافئینش هم مصرف کنید و آب زیاد. من دفعه اول بلند شدم تا یک هفته سرگیجم خوب نشد. (اینا حاصل ۳ بار تجربست پس خوب بخونید. در ضمن باز هم مشورت کنید). اگه اینکارا رو درست و مو به مو انجام بدین عمل مثل آب خوردنه براتون.بدون هیچ دردی. شبا هم واسه خواب یه شیاف بزارینو تخت بخوابین.

      کل عمل یک ساعت طول کشید. یه بار برام سوند زدن واسه ادرار به درخواست خودم بعد عمل و فرداشم خودم پا شدم با دوتا عصا رفتم فرنگی و مرخص شدم. هر روز هم خودم پانسمانو خیلی با دقت عوض میکردم و سر ده روز هم بخیه هاشو دکتر کشید. امروز روز ۱۴ بعد از عمل هست. درد ندارم ولی همچنان با عصا. دکتر گفت تا ۲ ۳ ماه نباید رانندگی کنم و رو پام فشار باشه که پلاتین نشکنه و یا پیچها لق نشن. ۶ ماه بعدم دومی رو باید عمل کنم. اول بهتره اونی که درد دارینو عمل کنید. الانم خوب خوبم برنامه ریزی کردم کارام تو خونه باشه.
      ایشالا از بعد عمل هم عکس میزارم. سعی کنید قبل عمل بدنتون و ماهیچه های پاتون رو قوی کنید . و توصیه من اینه یک پا یک پا عمل کنید. راحت و خوب. بیهوشی نخاعی و شیاف هم فراموش نشه.

      صدوقی هم میاد ولی نرین بهتره چون الاف میشین و نمیادشم آخر): ۶۲۵۴۲۲۴شماره تماس مطب هاتف اصفهان که سه ماه سه ماه وقت میده

      دکتر نصر اصفهان که یک هفته به بعد وقت میده: ۲۶۴۴۷۹۳

      نکته های ۲:
      من امروز دکتر بودم…روز ۱۸ بعد عمل…. چند نکته جدید پرسیدم که اینجا میگم
      روش قوسی رو پرسیدم گفت توش قد فرقی نمیکنه . از یه جا برش میخوره ولی برش قوسیه.
      ساق من هنوز پرانتزیه و گفت مهم نیست … مهم همون زانو بود که باید تو مرکز ثقل بدن و تو یه راستا با لگن باشه که گرفته.
      من فیزیوتراپی نرفتم چون تو گچ نبودم… زانوم رو هم از روز دوم خم کردم….دکتر فیزیو داد ولی نرفتم. امروزم گفت خوب خم شده احتیاج به فیزیو نداری. با اینکه گفت رانندگی نکنم ولی دو هفته ای یه بار دکتر رفتنو با ماشین میرم اروم و طوری هم نشد.
      قرص هم بعد دو هفته قطع کرد. بخیه رو کشید . حموم میرم و اب هم دیگه طوری نیست رو زخم بیاد.
      برگشتم به زندگی عادی با این تفاوت که رو پام نباید فشار و وزنم بیاد.
      کرم تتراسایکلین یک درصد هم داده که رو زخم بزنم که جاش نمونه.

      آدرس تاپیک پا پرانتزی ها:
      http://www.ninisite.com/discussion/thread.asp?threadID=352261&PageNumber=69

    9. مهدی گفت:

      سلام. من ۱۶ سالمه و به صورت حرفه ای فوتبال بازی میکنم میخواستم ببینم پرانتزی بودن پا با فو تبال بازی کردن بیشتر میشه؟

    10. زهره گفت:

      سلام من ۱۸سالمه واز سوم راهنمایی فهمیدم پرانتزی پا دارم مادرم و پدر بزرگمم اینطورین ولی خداروشکر ناحیه خارجی پامون راه نمیریم میخواستم بپرسم ایا خوب میشه باورزش؟

    11. سارا گفت:

      با سلام و خسته نباشید من ۲۱ سالمه و پاهام پرانتزیه آیا امکانش هست توی این سن پاهام اصلاح بشند؟اگه میشه خواهشا کمکم کنید ممنون منتظرم

    12. مجید گفت:

      سلام من پرانتزی پاهام ۴/۵سانت ایا خوب میشن.بعد بدنسازی برای پاهام مشکلی نداره؟

    13. مجید گفت:

      سلام من پرانتزی پاهام ۴/۵سانت ایا خوب میشن.بعد بدنسازی برای پاهام مشکلی نداره؟سنم هم ۱۷سال است

    14. هادی گفت:

      ایا قورباغه ای نشستن برای صاف شدن پا های پرانتزی کمک میکنه ؟ چطوری بهتر میکنه؟

    15. مهدیه گفت:

      باتشکر از راهنمایی های خوبتون من یک تنیسور ۱۳ ساله هستم نمی دونم این ورزش برای من که پاهایم پرانتزی است ضرر دارد یا خیر .

    16. ریحانه گفت:

      من ۲۷سال دارم رفتم دکتر گفتن انحراف پا کمه احتیاج به عمل نداره ایا این انحراف پا باورزش در این سن اصلاح میشه راهنمایی کنید با تشکر

    17. مریم گفت:

      سلام
      من از بچگی قورباغه ای نشستم الانم پاهام پرانتزی اما ن زیاد واین خیلی روحیمو خراب کرده داغونم.
      خیلی دوس دارم شلوارای ک دوس دارمو بپوشم اما نمیتونم.تو رو خدا ی راهی برام پیدا کنین.
      ممنونم ازتون.

    18. مریم گفت:

      دکترم رفتم گف عمل نمیخواد اما خب چیکار کنم ک خوب شم?

    19. مریم گفت:

      ۱۹سالمه

    20. zahra گفت:

      سلام.دختری ۲۱ساله هستم.یکی دوساله احساس میکنم شکل پاهام عوض شده و داره به سمت پرانتزی پیش میره.بعضی موقع ها زانوم درد میگیره.ایا با حرکت های اصلاحی درست میشه؟

    21. رامین صفی خانی گفت:

      باسلام
      تصویر حرکات در لینک زیر
      http://sport.um.ac.ir/index.php/forum/24–/1176—–.html

    22. سحر گفت:

      با سلام و خسته نباشید من ٢٢ سالمه فاصله بین زانوهام ٢ انگشتتو زیر زانوهام ۴ انگشت میخواستم بدونم با این ورزش ها احتمالش هست که پاهام اصلاح بشن توروخدا کمکم کنین بدجور ناراحتم.حالت قورباغه ای نشستم ضرر داره؟

    23. […] ورزش هایی برای از بین بردن …نظرات کاربران در "ورزش هایی برای از بین بردن “پرانتز” پاها" […]

    24. مریم گفت:

      سلام ساق پای من حالت کمانی داره .البته زیاد نیست ولی باز اذیت میشم لطفا کمکم کنید که باید چیکار کنم ,

    25. مریم گفت:

      سلام خواهشا جواب بدین ,,,برای درمان انحراف ساق پا(کمانی بودن ساق پا),باید چیکار کنم


    تازه ترین اخبار