امروز: شنبه, ۳ آذر , ۱۴۰۳ | ۱۳:۱۳:۱۷  آخرین بروزرسانی : شهریور ۲۰ام, ۱۳۹۴
سرخط خبری :
تبلیغات
  • تاریخ انتشار خبر : سه شنبه ۲۱ مهر ۱۳۹۴ | کد خبر : 39446
    ارسال خبر چاپ خبر
  • بازیکنان و مربیان برجسته تنیس روی میز میدانند که هدف از این ورزش فقط ضربه زدن به توپ به قصد رد کردن آن از تور نیست ،بلکه یکی از مهمترین مسائل در تنیس روی میز محل فرود مناسب توپ است . راستی تا کنون به این امر فکر کرده ایم که محل فرود مناسب توپ…

    untitled4-150x150

    بازیکنان و مربیان برجسته تنیس روی میز میدانند که هدف از این ورزش فقط ضربه زدن به توپ به قصد رد کردن آن از تور نیست ،بلکه یکی از مهمترین مسائل در تنیس روی میز محل فرود مناسب توپ است . راستی تا کنون به این امر فکر کرده ایم که محل فرود مناسب توپ برای حریفهای متفاوت کدام قسمتهای از میز است ؟

     میدانیم که فشار روانی در طول مسابقات سنگین،موجب میگردد که تمرکز بازیکن بر روی نقطه فرود توپ کمتر شده و در واقع محل انتخاب شده کوچکتر بنظر آید و فرود توپ در این نقاط مشکل تر و با خطای بیشتری باشد .ضمن انکه فاکتور های ادراکی دست، و حس بینایی بر اثر این استرس بخوبی عمل نکرده و این امر موجب میگردد که در مقابل بازیکنان قویتر ،بازیکن توپها را با ضریب ریسک کمتر ،به نقاط مرکزی و میانی میز ،ارسال نماید و در نتیجه احتمال کسب امتیازش کمتر خواهد شد .

    توجه به جابجاییهای حریف و در نظر گرفتن و مشاهده دقیق بازی موجب خواهد شد که بازیکن بفهمد حریف در چه مناطقی قویتر و تاکتیک غالب او و تکنیک موثرش در نقاط مختلف ،به چه ترتیب است .این کار در طول تمرینات مداوم و در حد بسیار کمتر ، در طول مدت گرم کردن قبل از مسابقه ،صورت میگیرد .

    در یافتن اینکه حریف چگونه حرکت میکند و چگونه فکر میکند و تاکتیک و استراتژی غالب او چگونه است، امکانپذیز نیست ،مگر اینکه مداوما بازیهای حریف را در نظر داشته باشیم . اما فهم و دانستن موضوع یک چیز است و اجرا در مسابقات تحت فشار روانی یک مسئله ی دیگر . بایستی در تمرینات ،شرایط تمرین به گونه ای باشد که بازیکن ،فشار روانی مسابقات را بخوبی در ک و تحمل نموده و این امر برایش عادی باشد .

    نقاط مشخص روی میز در تمرین بایستی ،ابعاد کوچکی داشته و روند تمرینات به گ.نه ای برنامه ریزی شود که این نقاط مشخص ،کوچکتر شده و همزمان میزان تناسب (سرعت -دقت) افزایش یابد.

    دقت تنها در بازیهای سطح بالا موثر نیست و بایستی حتما با سرعت توام باشد و پس در یک روند تمرینی ، همزمان با کاهش سطح نقاط فرود ،بایستی توقع افزایش سرعت را هم داشت .

    مضافا اینکه فاکتورهای دیگر مانند ،کیفیت اجرای تکنیک ،آمادگی جسمانی و کسب امتیاز و به معنی دیگر موفق بودن در رالی را مد نظر داشت .تنوع دادن به بازی و تغییر مداوم نقاط فرود ،موجب خواهد شد که حریف دیرتر به بازی و تکتیک شما عادت کند و شما یک برگ برنده در بازی در اختیار خواهید داشت . دورترین نقاط انتهایی میز ، ناحیه جیب یا آرنج بازیکنان ،و کناره های خطوط طولی ، همیشه میتوانند بعنوان نقاط هدف در تمرینات انتخاب ،تا در شرایط مسابقاتی و تحت فشار روانی ،بازیکن بتواند بخوبی توپها را به این نقاط کلیدی ، با سرعت و دفت مناسب ارسال دارد .

     

    امیرعمیدی

    برای اشتراک این مطلب در فیس بوک کلیک کنید
    برچسب ها :
    نظرات کاربران در "آموزشی/محل فرود مناسب توپ"
    1. نیاز والی اصفهانی گفت:

      با سلام و تشکر از حضرتعالی ،مطلب آموزنده وحاوی ریزه کاریهای مفیدی است. امید است بازیکنان ما در سنین نوجوانی با اینگونه مطالب ، آشنا شده و با تمرین کافی مهارت لازم را پیدانموده تا بتوانند با سرعت و دقت کافی از این تاکتیک (محل فرود مناسب و نقطه ای که حریف جا می ماند)در مسابقات بهره لازم را ببرند. با تشکر مجدد

    2. محمدرضا از مهریز گفت:

      با سلام خدمت استاد عزیزم و تشکر بابت مطالبی که هرچند کم حجم هستند اما از بار فنی بالایی برخوردارند و به قول خودتون ، پنجره های جدیدی به سوی علم پینگ پنگ باز میکنند. موفق باشید
      با احترام

    3. باسلام مطالب خوب وگویا بود باتشکر

    4. سارا سلطانی گفت:

      دست شما درد نکنه جناب عمیدی. بسیار عالی بود. همونطور که فرمودید تمرینات مداوم و کلیدی روی نقاط فرود توپ، توام با فشار روانی در تمرینات و مسابقات تدارکاتی و همچنین افزایش تدریجی سرعت در این راستا بسیار مهم و ضروریه ولی به نظر بنده اگه در کنار همه ی این فاکتورها، روی فاکتور تمرکز بازیکنها بیشتر کار بشه، حتی در شرایطی که فشار روانی و استرس درطول مسابقه ی رسمی و حساس، بالا و بالاتر میره، احتمال خطا کمتر میشه. نظر شما چیه؟

    5. amidi گفت:

      با سلام در هر تمرین باید هم مسائل تکنیکی ،هم مسائل تاکتیکی و هم مسائل ذهنی و روانی لحاظ گردد و تمرکز یکی از مهمترین تمرینات ذهنی روانی است

    6. نازیلا نقیبی گفت:

      با سلام وعرض ادب خدمت استاد محترم و تشکر از مطالب خوب وبا ارزش ایشان انشاا.. ادامه دار باشد. زنده باشید

    7. حمیده صادقی گفت:

      باسلام.
      ممنون از مطالب آموزنده. به نکات ظریفی اشاره کردید. بسیار عالی بود.

    8. پورزارع گفت:

      سلام/سپاس فراوان بدلیل اینکه احساس مسئولیت میکنیدوراهنمایی میکنید/بنده مربی تربیت بدنی هستم/به لطف وراهنماییهای شمایاد میگیریم ونقاط ضعفمان رابهبودمیبخشیم وسعی میکنیم درحدتوانمان به دیگران آموزش دهیم.آرزومیکنم همواره لطف خداوند شامل حالتان باشد.

    9. حسن ترکان گفت:

      با سلام و عرض ادب.
      اقای علوی عزیز به گذشته این سایت نگاهی کوتاه داشتم و تاسف که موارد اموزشی دیگر جدی گرفته نشد.مطلب پایین مربوط به حدود یکسال و نیم پیش است گه همه عزیزان از جمله این حقیرمباحثی را داشته که شاید اگر ادامه می یافت می توانست در اموزش نوین کمکی برای علاقه مندان باشد.تشکر از اقای عمیدی که مجددا مبحث نقطه فرود و مناسب توپ روی میز حریف را باز چرا که این مورد بسیار مهم و در صورت فعالیت و تمرین و گنجاندن ان در تاکتیکها می توان تحولی در این رشته در کشورمان بوجود اوریم.با تشکر ترکان.

      تاریخ : ۱۳۹۰/۰۸/۰۱ ۳:۰۹:۴۹ بعد از ظهر تعداد بازدید :۱۱۶۴ نکته کابردی وآموزشی ازآقای ترکان
      همانطور که مستحضرید سیستم تاکتیکی بازیکنان ایرانی از سال ۱۳۶۰ متحول ودفاعی کنترلی و زدن ضربه هابعد از اوج تبدیل به سیستم حمله ای و زدن ضربه ها در نقطه اوج و حتی بعضا خشگه زنی متداول گردید این مهم ۳۰ سال ادامه یافته ولی پیشرفت نسبت به طول زمان بسیهر کند و نتوانسته ایم […]

      همانطور که مستحضرید سیستم تاکتیکی بازیکنان ایرانی از سال ۱۳۶۰ متحول ودفاعی کنترلی و زدن ضربه هابعد از اوج تبدیل به سیستم حمله ای و زدن ضربه ها در نقطه اوج و حتی بعضا خشگه زنی متداول گردید این مهم ۳۰ سال ادامه یافته ولی پیشرفت نسبت به طول زمان بسیهر کند و نتوانسته ایم گوی سبقت را از بعضی از کشورها گرفته و موفق باشیم هنوز هم بسیاری از مربیان معتقدند این رشته مشگل و جهت رسیدن به قهرمانی حتی در مقطع نوجوانان ۸ سالی لازم است در صورتی که تحولی دیگر در سال ۹۰ لازم میباشد.
      برای این مهم آموزش تکنیک صحیح در رده پایه همراه حرکت پاها به صورت کاملا تعریف شده مفید-بدن سازی اختصاصی این رشته در جوانان و امید به صورتی که مربی کاملا عضلات در گیر را شناسائی ( مثال دست شامل زند فوقانی -۲ و ۳ سر بازویی -عضلات گرداننده درونی وارتباط انها با دالی -سینه ای و پشت ذوذنقه وعضلات پاها دو سر ران و نعلی و….)سپس با تمرینات صحیح نسبت به تقویت اختصاصی انها برای این رشته به صورت سیستماتیک اقدام و کاملا در خلال برنامه هماهنگی اعصاب و عضلات مد نظر باشد و…..
      در این صورت راه ۸ ساله یکپنجم خواهد شد و اینجاست که بازیکن این رشته که مربی شده بهتر قادر به انجام این مهم خواهد بود-تحول در قسمت حرفه ای با توجه به طی کردن مدارج قبل حرکات پای صحیح در نتیجه سوار توپ بودن و زدن ضربه ها راس مثلثی که قاعده ان قفسه سینه است نشان از بدنی آماده را داشته که قادر است تمام نیروی بر گرفته از همه عضلات در گیر را در ان واحدبا هماهنگی اعصاب و عضلات به صورت توان استخراج و _…….با عنایت به حد اقل ۵۰ نقطه فرود روی میز…………+ حریف با کمترین مصرف انرزی انجام دهد و به راحتی چهار چهارم میز را حمله وسرعت بازی با ضربات قبل از اوج چندین برابر و تحول صورت می پذیرد.با تشکر
      حسن ترکان
      ۹ پاسخ به “نکته کابردی وآموزشی ازآقای ترکان”
      دلیر از کردستان گفت:
      یکشنبه ۱ آبان ۱۳۹۰ در ۳:۳۹ ب.ظ
      با عرض سلام خدمت آقای ترکان
      من با نظر ایشان کاملا موافقم و پیشنهاد میدهم که فدراسیون با جذب افراد جوان و جویای نام که در زمینه بدنسازی اختصاصی تنیس روی میز دارای توانایی و استعداد میباشند زمینه درست کردن مربیان بدنساز را برای آینده مهیا کنند.
      چون اگر نگاهی به دیگر رشته های ورزشی بیندازیم سایر فدراسیونها اینکار را سالهاست که شروع کرده اند و در حال حاضر از وجود این افراد در تیمهای ملی پایه و بزرگسال استفاده میکنند.
      با تشکر از آقای ترکان به خاطر مطلب جالبشون.

    10. […] آقای جمیل لطف الله نسبی در مورد محل فرود مناسب توپ آموزشی/محل فرود مناسب توپ البرزیها گل کاشتند/مولاطلب قهرمان مطلق نوجوانان […]


    تازه ترین اخبار