گرفتگی عضلانی مشکلی شایع بین افراد است که در اثر برخی فعالیت های سنگین به وجود می آید.
بی شک شما هم با درد عضلات آشنایید، این امر مشکلی همه گیر بوده که تمامی انسانها در طول عمرشان بارها آن را تجربه خواهند کرد و ویژه فرد یا افراد خاصی نیست. گرفتگی عضلات به معنی انقباض عضله است که باعث ایجاد درد در ناحیه مورد نظر می شود. گاهی این انقباض آنقدر طولانی، شدید و دردناک می شود که توانایی انجام کوچکترین کار ها را هم از فرد می ستاند. جالب است بدانید فقط انقباض عضلات به انرژی نیاز ندارند، بلکه بازگشت عضله به حالت انبساط نیز به انرژی نیاز دارد که اگر این انرژی برایش فراهم نشود، ماهیچه به اصطلاح شل نمی شود و به حالت نخست بر نمی گردد. به طورمعمول افرادی که عضلانی تر هستند، بیشتر به گرفتگی عضلات به ویژه در ناحیه ساق پا دچار می شوند.
*چگونه است که عضلات می گیرند؟
گرفتگی عضله دلایلی زیاد دارد، در برخی موارد ممکن است به دنبال مصرف داروی خاصی مانند داروهای دیورتیک، به این مشکل دچار شوید. گاهی نیز بارداری یا مشکلات زمینه ای مثل بیماری کلیوی که در آن فرد بیمار نیازمند دیالیز است، منجر به گرفتگی های عضلانی می شود. البته در بیشتر موارد بدون مصرف دارو یا ابتلا به بیماری نیز این حالت ایجاد می شود که باید به دنبال علت یا رفع آن بود، چرا که اگر عضله ای در حالت انقباض طولانی مدت باقی بماند، درد حاصله بسیار ناخوشایند بوده و ممکن است باعث اختلال در انجام فعالیت های روزانه شود. البته همانطور که در بسیاری از مشکلات دیگر نیز انتظار می رود، ممکن است گرفتگی عضلاتتان را هیچ گاه نتوانید بیابید، آنچه اهمیت دارد این است که بدانید گرفتگی عضلانی گاهی از تظاهرات بیماری های عصبی، مشکلات هورمونی، کم خونی، و بسیاری از بیماری های دیگر است.
پس بهتر است در این موارد، از سلامت فیزیکی خود مطمئن شوید و چنانچه از عدم وجود مشکل در سیستم های گوناگون بدن خود اطمینان حاصل کردید می توانید به درمان های ساده و موثر بپردازید.
با سلام و تشكر از ارائه دهنده اين مطلب
يكي از دلايل شايع گرفتگي عضلات ، كمبود آب است كه اشاره گرديده است. همانطور كه ميدانيم 60 درصد عضلات را ،آب تشكيل ميدهد كه با شروع فعاليت جسماني ، بخصوص فعاليت شديد بدني و تعريق زياد، آب بدن به مقدار زيادي كم، و نمك موجود در بدن با تعريق از بدن خارج مي گردد. به همين دليل است كه در فعاليت جسماني، تاكيد بر نوشيدن آب شده است.در مسابقات فوتبال مكررا شاهد اين مشكل براي ورزشكاران هستيم كه عمده دليل آن، كمبود آب و الكترولايز است.افرادي كه در غذاي روزانه ، نمك مصرف نمي كنند و يا خيلي كم استفاده مي نمايند ، با اين مشكل دست به گريبان هستند.وجود نمك در بدن تا آنجا اهميت دارد كه حتي در زمان گرفتگي عضلات ، با خوردن مقداري نمك ، ميتوان به رفع گرفتگي عضلات ، كمك كرد.
با تشكر از حوصله شما
ساكياني
باتشکر از مطلب خوبی که ارایه شد. یکی از عوامل گرفتگی عضلات ، به اتمام رسیدن ذخایر انرژی ماهیچه ی مربوطه یا همان آدنوزین تری فسفات می تواند باشد. سوالی که مطرح میشود این است که برای افزایش ذخیره ی ATP در ماهیچه ها ، چه اقداماتی باید انجام داد؟ با تشکر از توضیحات آقای ساکیانی عزیز
با سلام وتشکر از مباحث علمی پزشکی مرتبط با ورزش سوالی که مطرح است چرا در مواقعی که قسمتهای بالا تنه در معرض هوای سرد وآنی قرار میگرد بعد از چند ساعت انقباض عضلانی به همراه درد شدید برای مدت چند روز تداوم می یابد که معمولأ با تزریق داروی رباکسین تحت نظر پزشک بهبودی سریع حاصل می شود؟