امروز: پنج شنبه, ۱ آذر , ۱۴۰۳ | ۱۶:۵۷:۰۰  آخرین بروزرسانی : آذر ۲۵ام, ۱۳۹۰
سرخط خبری :
تبلیغات
  • تاریخ انتشار خبر : شنبه ۱۹ آذر ۱۳۹۰ | کد خبر : 10625
    ارسال خبر چاپ خبر
  • تنیس روی میز ایران با پدیده‌هایی مانند نوشاد عالمیان و پوریا عمرانی از رشته‌های ورزشی رو به رشد این کشور است. مجید احتشام زاده، پیشکسوت پینگ‌پنگ ایران، از بخت صعود به المپیک لندن و وضعیت مالی این ورزش در ایران می‌گوید. بشنوید: گفت‌وگو با مجید احتشام زاده، نماینده‌ی تنیس روی میز ایران در المپیک ۲۰۰۰…

    تنیس روی میز ایران با پدیده‌هایی مانند نوشاد عالمیان و پوریا عمرانی از رشته‌های ورزشی رو به رشد این کشور است. مجید احتشام زاده، پیشکسوت پینگ‌پنگ ایران، از بخت صعود به المپیک لندن و وضعیت مالی این ورزش در ایران می‌گوید.
    بشنوید: گفت‌وگو با مجید احتشام زاده، نماینده‌ی تنیس روی میز ایران در المپیک ۲۰۰۰ سیدنی
    دویچه وله: آقای احتشام‌زاده شما سوابق متعددی دارید در ورزش تنیس روی میز؛ در سال ۱۹۹۸ قهرمان آسیا و اقیانوسیه شدید. چندین مقام قهرمانی در ایران نیز به دست آوردید. در حال حاضر نوشاد عالمیان ورزشکار برجسته‌ی تنیس روی میز ایران محسوب می‌شود. با نگاهی به المپیک ۲۰۱۲ لندن و بخت حضور ورزشکاران تنیس روی میز ایران در این مسابقات شما وضعیت تنیس روی میز ایران را در مقطع فعلی چه طور می‌توانید ارزیابی کنید؟
    مجید احتشام زاده: به‌ هر حال می‌دانید که این مسابقات مقدماتی انتخابی المپیک ۲۰۱۲ لندن از هفته‌های دیگر قرار است شروع شود و می‌دانید که بخش آسیای میانه‌اش در تهران برگزار می‌شود و چهار بازیکنان از کشور ما در این مسابقات شرکت می‌کنند. کلاً در آسیای میانه هر کشوری چهار بازیکن می‌تواند به این مسابقات اعزام کند که قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان از کشورهای آسیای میانه در این مسابقات شرکت می‌کنند که شانس بچه‌های ما بیشتر است. خصوصاً نوشاد عالمیان که نفر اول تیم ملی ما است و در این مسابقات قرار است که شرکت کند.
    بیشتر بخت را به او می‌دهند. ولی خب نیما عالیمان، پوریا عمرانی و شاهین اخلاق‌پسند هم سه نماینده‌ی دیگر ما در این مسابقات هستند که آنها هم شانس دارند. از قرقیزستان و قزاقستان هم بازیکنان خوبی در این مسابقات شرکت دارند که آنها هم شانس دارند. ولی به‌ هر صورت چون ما میزبان هستیم، می‌توانیم از شرایط میزبانی خودمان در این مسابقات بیشترین بهره را ببریم و بتوانیم همچون سالهای ۲۰۰۰ و ۲۰۰۴ و ۲۰۰۸ نماینده‌ا‌ی را در مسابقات المپیک ۲۰۱۲ لندن هم داشته باشیم.
    همان طور که در ابتدا اشاره شد، شما نماینده‌ی تنیس روی میز ایران در المپیک ۲۰۰۰ سیدنی بودید. شاهین اخلاق‌پسند در سال ۲۰۰۴ و در المپیک آتن نیز حضور داشت برای ایران و همچنین افشین نوروزی در المپیک ۲۰۰۸ پکن. آیا شما بختی را می‌بینید که در المپیک ۲۰۱۲ لندن بیشتر از یک پینگ‌پنگ‌باز ایرانی به میدان رود؟
    نه، متأسفانه فقط از آسیای میانه فقط یک نفر به این مسابقات می‌تواند راه پیدا کند. شاید اگر دو نفر بود، ما بخت دو نفر را هم داشتیم. به‌ هر صورت شانس بچه‌های ما بیشتر است.
    وضعیت فعلی پینگ‌پنگ‌باز شماره‌ی یک تیم ملی ایران، نوشاد عالمیان، به چه صورت است؟
    ببینید، از پنج‌شنبه ۱۷ آذرماه ما اردوی تیم ملی را داریم در آکادمی بین‌المللی فدراسیون پینگ‌پنگ کشورمان و تمامی بازیکنان ما در اردو هستند و تلاش دارند خودشان را آماده کنند. هم از بعد فنی، هم از بعد روانی و هم از بعد بدن‌سازی.
    به‌هرصورت پینگ‌پنگ یکی از ورزش‌های حساس است. چون هر چه توپ کوچکتر می‌شود، حساسیت و سختی‌گیری آن کار بیشتر می‌شود. آن بازیکنانی که بتواند در شرایط سخت بهتر بازی کند، من فکر می‌کنم می‌تواند به المپیک راه پیدا کند، که برای هر ورزشکاری در هر رشته‌ای یک افتخار در دنیا محسوب می‌شود.
    نظر شخصی شما چیست آقای احتشام‌زاده در مورد کم و کیف و بخت این چهار گزینه‌ای که در حال حاضر در اردو هستند و شما نام‌شان را بردید؟
    نظر شخصی خود من روی پوریا عمرانی است. جوان ۱۷ ساله‌ای که توانست به‌عنوان نفر سوم تیم ملی برای اولین بار راه پیدا کند به تیم ملی و بارها توانسته نوشاد عالمیان را شکست دهد و از نظر من او می‌تواند بخت‌ بیشتری را داشته باشد. به دلیل این که بازیکن خونسردی است، بازیکن تکمیلی است که در دو سو می‌تواند خوب کار کند؛ هم در “فورهند” و هم در “بک‌هند”. من فکر می‌کنم پوریا عمرانی اگر به المپیک راه پیدا کند، برای پینگ‌پنگ ما بهتر است. به دلیل این که اگر ما فقط یک نوشاد داشته باشیم و در تمامی مسابقات قرار باشد که او برود، دیگر بازیکنان ما مشکل پیدا می‌کنند و ما پشتوانه‌سازی‌مان ضعیف می‌شود.
    آقای احتشام‌زاده شما علیرغم این که بالای ۵۰ سال سن دارید، هنوز در مسابقات باشگاهی لیگ برتر تنیس روی میز ایران به میدان می‌روید و پیراهن تیم “نفت سپاهان تهران” را بر تن دارید. لطفا از وضعیت لیگ برتر پینگ‌پنگ ایران تعریف کنید؛ وضعیت سخت‌افزاری این مسابقات و همچنین ساختار مالی تنیس روی میز حرفه‌ای در ایران. آیا پینگ‌پنگ‌بازان حرفه‌ای در ایران درآمد خوبی دارند؟
    می‌دانید که ما حدود ۲۰ سال است که لیگ حرفه‌ای را در کشورمان در بخش باشگاهی تنیس روی میز داریم که الان حدود ۱۰ سالی هست که از نظر حمایت مالی و اسپانسر خیلی پیشرفت کرده‌اند. من فکر می‌کنم بازیکنان تنیس روی میز الان از فوتبالیست‌ها – به نسبت – بیشتر پول می‌گیرند.
    به‌عنوان نمونه برای یک لیگ سه ماهه بازیکنان تنیس روی میز ما ۶۰ تا ۷۰ میلیون پول می‌گیرند که من با این تناسب و با این آمار فکر می‌کنم از فوتبالیست‌هایی که یکسال باید تلاش کنند، مسابقات داشته باشند، جام حذفی دارند، لیگ باشگاه‌های آسیا و لیگ کشور دارند؛ اگر پانصد میلیون بگیرند، من فکر می‌کنم پینگ‌پنگ‌ بازهای ما به نسبت بیشتر پول می‌گیرند.
    ما اسپانسرهای مالی زیادی را در بخش تنیس روی میز داریم و البته بازیکنان خارجی هم در لیگ ما بازی می‌کنند. بازیکنانی از کره شمالی، از هندوستان و از نیجریه. لیگ برتر یا “سوپر لیگ” ما در سال گذشته با هفت تیم برگزار شد که امسال قرار است با شش تیم لیگ حرفه‌ای ما فعال باشد. البته قرار بود استقلال هم که به‌ هر حال یکی از تیم‌های پرطرفدار کشور ما هست، در صحنه‌ی تنیس روی میز حاضر شود که متأسفانه به خاطر مشکلات نتوانست امسال لیگ تنیس روی میز را همراهی کند.
    به‌ هر صورت لیگ تنیس روی میز دارای اسپانسرهای زیادی است که ارگانهای مختلفی از جمله “پتروشیمی بندرامام”، “نفت سپاهان”، “سازمان نظام پزشکی” و “ذوب آهن”، این‌ها توانسته‌اند در لیگ تنیس روی میز فعال باشند و خود من هم به‌عنوان بازیکنان در خدمت نفت سپاهان تهران هستم.
    هماهنگی با دانش روز تنیس روی میز جهان تا چه مقدار حکمفرما است در ورزش تنیس روی میز ایران؟
    خوشبختانه تمامی مربیان در لیگ باشگاهی کشور ما همه بومی هستند. ما خوشبختانه از این نظر در حدی غنی هستیم که احتیاج به مربی خارجی نداریم. ولی برای این که تیم‌ها بتوانند خودشان را قوی کنند و نقاط ضعف خودشان را در بخش بازیکن بپوشانند، از کره شمالی و هندوستان و از نیجریه و از ترکیه بازیکنانی را به استخدام خودشان درمی‌‌‌آورند. در بخش سخت‌افزاری هم هر کدام با باشگاه‌های خودشان تمرین می‌کنند، سالن‌های خوبی دارند و می‌توانند با سالن‌هایی که دارند و بازیکنانی که هستند، خودشان را به روز برسانند و در لیگ بتوانند فعالیت خودشان را در بخش حرفه‌ای انجام دهند.
    مصاحبه‌گر: فرید اشرفیان
    برای اشتراک این مطلب در فیس بوک کلیک کنید
    برچسب ها :
    نظرات کاربران در "گفتگوی مجید احتشام زاده با خبرنگار (دویچه وله)"
    1. صمد ممد گفت:

      باسلام وادب واحترام

      مستدعی است به واقعیتهاتوجه داشته باشیم درسالهای اخیر بدلایل مختلفی از جمله بالا رفتن مبلغ قراردادبازیکنان وعدم کنترل قراردادبازیکنان توسط فدراسیون ،عدم حمایت لازم فدراسیون ازباشگاهها(اهدا جوایز -عدم تبلیغات وپوشش خبری کافی وفرگیر ولازم -عدم برش ونفوذ کلام ریاست محترم فدراسیون در باشگاهابرای تیم داری درتنیس روی میز- تدوین آیین نامه های مصلحتی لیگ شامل شرایط جذب بازیکنان و…-اجرای مسابقات درزمانهای بسیار متغییر وغیر منطقی توسط سازمان لیگ -بالا بودن حق شرکت درمسابقات -عدم پرداخت درصد بازیکنان به هیاتهای استانها که برای تشویق هیاتهای استان جهت شناسایی ومعرفی باشگاههای توانمند دراستانهای مختلف به فدراسیون ضروری است)ازدلایل اصلی عدم حمایتهای لازم وفراگیر کنونی باشگاههاازتنیس روی میز میباشد آن سالهایی که تیمهای مختلف باشگاهی ازتمامی استانهای صاحب نام۱۰یا ۸ تیم درلیگ شرکت میکردندفراموش نشده است حالا لیگ به استانهای خوزستان وتهران ویایک استان دیگر درلیگ برترخلاصه میشودمتاسفانه شنیده میشودبرخی بازیکنان قدیمی به اصطلاح زیر آب بازیکنان مستعدوجوانی را که جویای نام بوده ومیخواهند جذب تیمهای باشگاههایی بشوند رامیزنندگاهی بدلیل عدم بودجه کافی باشگاه ویا عدم تجربه بازیکنان جوان و…خودراجایگزین آن بازیکنان درلیگ باشکاهی مینماینداینکه جناب آقای احتشام زاده زمانی بازیکن بزرگی بوده شکی نیست وجزو افتخارات کشور ویکی از پیش کسوتان صاحب نام کشوراسلامی ماهستند اما باید توجه داشت بهادادن به بازیکنان جوان راباید درعمل نشان دادنه درحرف، متاسفانه برخی که نمی خواهم نامی از آنان ببرم بااستفاده ازآقای فدراسیون ویانام ونشان قبلی خود و… چند سالی است خود را درتیمهای مختلف باشگاهی بعنوان بازیکن ویا مربی قرار داده وپولهای خوبی میگیرندتاباتوجه به محدودیت باشگاهها ی حاضردرلیگ که درسالهای اخیر نمود داشته اشت عرصه رابرجوانان تنگ نمایندامیدوارم روزی برسد که این اتفاقات ناگوارهرگزتکرار نشود انشااله باتشکر ازمدیریت محترم

    2. برهان منطقی گفت:

      خدمت مجید خان باید عرض کنم
      مربیانی که در لیگ باشگاهی درگیرند بدون استثنا مربیانی هستند که در عرصه مربیگری کوچکترین نقشی ندارند و برای مثال هیچکدام بازیکنی درحد کوچه خودشان تربیت نکرده اند ومربیگری را با کوچ کردن اشتباه گرفته اندو بنا به دلایلی که عمده ترین آن داشتن روابط حسنه با مافوق هاست در باشگاه مورد نظر شاغلند.بعضی از آنان نیز از فدراسیون حق السکوت می گیرند تا مبادا از تریبونهایی که در اختیار دارند اخبار مگو را بازگو کنند.در مورد دوستانی که با سن پنجاه سال دراین لیگ بازی می کنند باید گفت که :آقا جا را برای جوانان خالی کنید. تبلیغ و بهره برداری از پینگ پنگ حدی دارد.حیف از آنهمه سابقه درخشان ورزشی و اخلاقی نیست که این جوری خراب شود؟
      در مورد عمرانی هم از بغض نوشاد تعریف می کنی نه از حب پوریا.
      موفق باشید

    3. modir گفت:

      دوست عزیز و گرامی
      سلام
      اینجانب بارها وبارها شهامت و جسارت خودم را نشان داده ام!!!چه در انتشار دیدگاهها و مطالب دوستان و چه در مطالب مربوط به خودم.خوشحالم که حتی مطالب و دیدگاه کسانی را که به اینجانب توهین و جسارت کرده اند را در سایت منتشر کرده ام.حضرتعالی و دوست گرامیتان خار را در چشم مردم والبته ما میبینید اما درخت را در چشمان خود نه؟
      حضرتعالی که از دوستان خوب ما محسوب می شوید بهتر است بجای سنجیدن شهامت دیگران کمی به خودتان هم توجه فرمایید!!!بهتر بود حداقل جسارت خودتان را در اسم واقعی نشان میدادید بعد ما را متهم به….
      خوشبختانه خانواده تنیس روی میز آگاه شده اند ودیگر به بازی گرفته نخواهند شد.یکی از تفاوتهای این حقیر با دوستان سهم خواه در این است که پادشاهی بیکران و قدرتمند خودم را به چستهای چند روزه و زودگذر وهمچنین پول …نخواهم فروخت.واین یکی از عمده ترین مشکلات برای آنانی خواهد بود که درست کارنمیکنند خصوصا دستهای پشت پرده ومافیای تنیس روی میز…
      دوست قدیمی و همیشگی موفق باشید

    4. امین ملاجعفر گفت:

      باسلام وعرض ادب خدمت مربی خوب اقای مجید احتشام زاده….من پسر یکی ازدوستهای قدیمیتون به اسم.عباس جعفری یا عباس ملاجعفر هستم….خواستم از شما ایدی اینستاگرامتون رو بگیرم.بهتون دایرکت بدم.شماره منم این هست۰۹۳۵۵۷۰۹۴۹۹امین ملاجعفر


    تازه ترین اخبار