امروز: یکشنبه, ۴ آذر , ۱۴۰۳ | ۰۸:۴۶:۵۹  آخرین بروزرسانی : بهمن ۱۲ام, ۱۳۹۰
سرخط خبری :
تبلیغات
  • تاریخ انتشار خبر : چهارشنبه ۱۲ بهمن ۱۳۹۰ | کد خبر : 14357
    ارسال خبر چاپ خبر
  • تاپ اسپین ( نکته ها و توصیه ها )   ( نویسنده : محمدرضا دهقانیزاده ، رییس کمیته آموزش هییت پینگ پنگ شهرستان مهریز )   مقدمه :   تاپ اسپین یکی از مهمترین و پر کاربرد ترین تکنیکهای پینگ پنگ و نقطه ی قوت بازیکنان حمله ایست.معمولا برای شروع حمله ، دردست گرفتن بازی…

    تاپ اسپین ( نکته ها و توصیه ها )

     

    ( نویسنده : محمدرضا دهقانیزاده ، رییس کمیته آموزش هییت پینگ پنگ شهرستان مهریز )

     

    مقدمه :

     

    تاپ اسپین یکی از مهمترین و پر کاربرد ترین تکنیکهای پینگ پنگ و نقطه ی قوت بازیکنان حمله ایست.معمولا برای شروع حمله ، دردست گرفتن بازی ، دورکردن حریف از میز، تحت فشار گذاشتن حریف و گرفتن امتیاز می توان از تاپ اسپین استفاده کرد .

     

    پینگ پنگ از جمله ورزشهای توپ و راکتی ست که در آن به سرعت و پیچ توپ توجه ویژه ای میشود. یک تاپ اسپین خوب حاوی هردوی آنهاست که با درصدهای متفاوت وبسته به شرایط بازی متغیر است .

     

    تاپ اسپین فورهند :

     

    همانطور که از نامش پیداست ، بیشتر در ناحیه فورهند استفاده میشود. بازیکنانی که دارای حرکت پای قویتری هستند می توانند در تمام نقاط میز از این حرکت استفاده کنند و کنترل بازی را بدست خودشان بگیرند.

     

    نحوه ی اجرا :

     

    درقسمت فورهند وبه حالت آماده برای اجرای حرکت می ایستیم ( پاها کمی بازتر از حالت فورهند زدن ). با شروع حرکت ، شانه و باسن به همراه دست که کمی بازتر از حالت فورهند شده است به سمت عقب حرکت میکند وبه اصطلاح ، وزن بدن روی پای عقب بیشتر متمرکز میشود. دست ، پایین تر از ارتفاع توپ قرار میگیرد و زاویه راکت بسته به پیچ توپ بسته می شود.
    به هنگام زدن ضربه ، دست همراه با چرخش شانه و کمر به سمت توپ حرکت میکند و در نقطه اوج ( با پیشرفت بازیکن ، برای افزایش تغییر و تنوع در زمانهای متفاوت به توپ ضربه زده میشود ) به بالای توپ ( بسته به پیچ توپ متغییر است ) کشیده شده و وزن بدن روی هر دوپا قرار میگیرد . با ادامه ی حرکت ، دست به سمت جلو و بالا ( بسته به پیچ توپ ، حرکت عمودی تر میشود ) حرکت میکند وزاویه بین آرنج و بازو در پایان حرکت یک زاویه تند یا نود درجه است . وزن نیز با حرکت دست و چرخش کمر ، روی پای جلویی متمرکز تر میشود ( با سریع شدن حرکت ، انتقال وزن به صورت یک حرکت پرتابه ایست ) .

     

    توصیه ها :

     

    ۱- سعی کنید دست آزاد درهنگام اجرای حرکت تاپ اسپین فورهند، حالت آماده ی خود را از دست ندهد یا حتی الامکان به دنبال دست حامل راکت حرکت کند

     

    ۲- انگشت شصت پای عقب خود را برای انتقال وزن صحیح تر به سمت بیرون متمایل کنید ( قبل از ضربه )

     

    ۳- پاشنه های پای خود را برای سریعترشدن و درست تراجرا کردن انتقال وزن ، از زمین کمی دور کنید( روی قسمت بالای کف پا بایستید )

     

    ۴- مچ دستتان را قبل از ضربه به سمت عقب برانید ودرهنگام زدن ضزبه ، برای تولید پیچ بیشتر، به توپ بکشید

     

    ۵- طوری تقسیم نیرو کنید که قبل از ضربه ، نیرو بیشتر در پاهایتان و درهنگام ضربه نیرو در مچ دست حامل راکتتان انباشته شده باشد ( نیرو از ماهیچه های بزرگتر به سمت ماهیچه های ریزتر و اصلی تر حرکت کند )

     

    ۶- انتقال وزنتان را با پیشرفت حرکت به صورت حرکت پرتابه ای از جنوب شرق بدنتان به سمت شمال غرب در آورید

     

    ۷- با زیاد باز کردن دستتان قبل از ضربه و افزایش بیش از حد دامنه ی حرکت آن ، از قدرت و پیچ توپتان میکاهید. دامنه حرکت دست بین زاویه بازدست در قبل از ضربه و تند یا نود درجه ی بعد از ضربه است

     

    ۸- همیشه سعی کنید در هنگام زدن ضربه ، دستتان با ارتفاع پایین تر نسبت به توپ و به سمت توپ حرکت کند تا بتوانید با قدرت بیشتر به توپ ضربه بزنید

     

    ۹- پس از پایان ضربه ( در تمرینات ایستایی ) به حالت آماده ی پشت میز برگردید و سپس حرکت را تکرار کنید تا در بازی اصلی بتوانید آن را تکرار کنید

     

    ۱۰- حتما در هنگام زدن ضربه ( تمام ضرباتی که به منظور حمله صورت میگیرد ) ، عمل بازدم انجام دهید تا هماهنگیتان بیشتر و خستگیتان کمتر شود

     

    ۱۱- ابتدا حرکت را به صورت آسان بیاموزید و تعداد انجام آن را به تدریج زیاد کنید و بعد به سراغ توصیه ها بروید
    تاپ اسپین بکهند :

     

    بیشتر در ناحیه بکهند و به منظور شروع کردن روی سرویس حریف ، ایجاد موقعیت حمله ، سرعت ان به بازی و گرفتن امتیاز از این حرکت استفاده می شود.

     

    نحوه ی اجرا روی پیچ زیر :

     

    پاها به صورت موازی ( بازیکنان حمله ای فورهند زن میتوانند پای چپ را کمی جلوتر بگذارند ) و از حالت بکهند زدن بیشتر باز است. انتقال وزن به صورت حداقل صورت میگیرد.

     

    قبل از ضربه ، دست بازتر از حالت بکهند زدن ، بین پاها و کمی پایین تر از زانو و سر راکت به سمت زمین متمایل تر است. در این حالت ، شانه ی چپ پایین تر از راستو شانه ی راست کمی رو به عقب حرکت کرده است ( برای راست دست ها ). ر هنگام زدن ضربه با باز شدن زانوها ، شانه ی راست و باسن به سمت چپ ( برای راست دست ها ) و ساعد به سمت جلو و بالا حرکت میکند و مچ دست با بیشترین شتاب به توپ ضربه میزند ( بسته به شدت پیچ توپ دریافتی ، نقطه تماس توپ با راکت متفاوت است ) . بعد از ضربه ، بازو به سمت جلو حرکت میکند و راکت با زاویه بسته در ارتفاع سر قرار میگیرد.

     

    نحوه ی اجرا برای پیچ رو و در مقابل تاپ اسپین :

     

    اغلب در نزدیک میز و در اوج یا کمی قبل از اوج اجرا می شود ( با فاصله از میز نیز میتوان اجرا کرد ).

     

    پای چپ کمی جلوتر (برای راست دستها ) و مچ دست کمی خم شده و حرکت آن از جلوی سینه ویا کنار پای چپ شروع میشود. ( زاویه راکت در این حلت بسته است ). حرکت دست افقی تر نسبت به تاپ اسپین در برابر پیچ زیر است و به روی توپ مالش داده میشود و به سمت جلو و بالا حرکت میکند. حرکت در ارتفاع چانه و با موازی شدن شانه ها با میز به اتمام میرسد.
    توصیه ها :

     

    ۱- از توصیه های مربوط به تاپ اسپین فورهند نیز میتوانید در اینجا استفاده کنید ( به غیر از مورد ۶ )

     

    ۲- در برابر پیچ های ترکیبی مانند زیر-بغل و… میتوانید از حالت ضربه در هنگام پیچ رو استفاده کنید اما با کمی تفاوت که شرح میدهیم

     

    پیچ زیر بغل با پیچ زیر بیشتر :حرکت را از کنار پای چپتان شروع کنید ودستتان از توپ پایین تر قرار بگیرد. مانند پیچ زیر از چرخش شانه و باسن برای شتاب بیشتر به مچتان استفاده کنید و حرکت را در ارتفاع سر به پایان برسانید

     

    پیچ زیر بغل با چرخش بغل بیشتر: همانند پیچ رو عمل کنید

     

    ۳- سر راکت را بیش از حد به سمت زمین قرار ندهید که باعث نا هماهنگی در زدن ضربه و بالارفتن درصد خطایتان شود

     

    ۴- در اجرای تاپ اسپین در مقابل پیچ زیر ، از چرخش کمر و شتاب مچتان بیشترین استفاده را ببرید

     

    ۵- برای سرعت دادن به توپ در مقابل تمامی پیچها ( بغیر از پیچ زیر ) ، حرکت را از کنار پای چپتان شروع کنید وبه حرکت ساعدتان به سمت جلو و بالا دقت بیشتری داشته باشید
    برای اشتراک این مطلب در فیس بوک کلیک کنید
    برچسب ها :
    نظرات کاربران در "تاپ اسپین ( نکته ها و توصیه ها )( نویسنده : محمدرضا دهقانیزاده ، رییس کمیته آموزش هییت پینگ پنگ شهرستان مهریز )"
    1. باسلام به خدمت همکار عزیزمان مطالبتو ن عالی وبه روز بود منتظر سایر مطالبتون هستیم.

    2. ضيايي گفت:

      متشکر خوب بود

    3. محمدرضا دهقانیزاده گفت:

      سلام . با تشکر از نظرات عزیزان. سوالی را مطرح میکنم و عاجزانه خواهانم که دوستان با استفاده از تجارب ودانش خود نسبت به پاسخ آن و کمک به رفع ابهامات کوشا باشند. آیا اجرای حرکت تاپ اسپین با زاویه دست نود درجه ( همانند فورهند) با حرکت انفجاری بهتر است یا با باز شدن دست ( مرحله ی نیرو گیری ) و دامنه ی بیشتر حرکت دورانی ؟
      ممنونم از تمام عزیزان

    4. پيشيار گفت:

      با سلام و احترام،
      هر کدام کاربردهای خاص خود را دارد.
      ضربه زده با اهرمهای کوتاهتر باعث ایجاد سرعت زاویه ای بیشتر و در نتیجه گشتاور بالا و ایجاد پیچ و سرعت زیاد می گردد و بازگشت به حالت آماده در این نوع ضربات سریعتر بوده و انرژی کمتری صرف میکند و عموماً از این حالت استفاده می شود. ضربه زدن با اهرمهای بلندتر(باز بودن زاویه دست) و برگشت به حالت آماده مستلزم صرف انرژی بسیار زیادی است و برای ایجاد سرعت زاویه ای مناسب هنگام ضربه، نیازمند عضلات بسیار قوی می باشد. به دلیل فاصله زیاد نقطه برخورد توپ و راکت با محور چرخش(مفصل بازو)، زدن ضربه با این استیل اگر در دامنه های کوتاه انجام شود گشتاور زیاد و در نتیجه پیچ و سرعت بالا تولید می کند مانند زدن لوپ و فیلیپهای پیچ رویی نزدیک به تور. استفاده از مچ دست در این نوع استیل نقش حیاتی دارد.

    5. احمدی گفت:

      با سلام و عرض ارادت خدمت استاد ارجمند جناب اقای پیشیارو با کسب اجازه از محضر ایشان وصرفا جهت تکمیل مطلب مورد نظر جناب دهقانیزاده نکاتی را معروض میدارم.ضربه با اهرمهای کوچک که عمدتا در جلوی میز صورت میگیردبدلیل مقابله با اینرسی کمتر به نسبت اهرمهای بلند از نظر اقتصاد انرژی بصرفه تر بوده و انرژی کمتری صرف میشود ،سرعت برگشت به حالت اولیه سریعتر بوده و اتلاف وقت هم کمتر است .لیکن چون عضلات کوچکتر در ایجاد نیرو و شتاب نقش دارند زودتر خسته شده و تداوم کمتر و احتمال اسیب دیدگی بیشتر است.دوام عمر بازیکنهای این چنینی کمتر از دسته دوم است. از لحاظ بیو مکانیکی هر چه از میز دورتر شویم ضرورت دارد که عضلات بزرگتر بکار گرفته شود.در این حالت اهرمهای بزرگتر بکار گرفته میشود.تاکتیک غالب این بازیکنان قدرت(ترکیب سرعت و پیچ) است و با تاکتیک دسته دیگر که بیشتر سرعت است فرق دارد.نمونه بازیکن سرعتی در ایران اقای نوشاد عالمیان و در خارج تیمو بول و نمونه بازیکنی که در راستای تاکتیک قدرت گام برمیدارد اقای پوریا عمرانی و در خارج کرنکا را میتوان نام برد.

    6. محمود ساكياني گفت:

      خدمت آقای دهقانیزاده عرض سلام دارم و از ارائه مطلب آموزنده شما ممنونم
      به نظر من زدن فورهند تاپ اسپین نه با زاویه ۹۰ درجه مناسب است و نه با دست کاملا باز. در حالت اول ، هیچگونه دامنه اولیه حرکتی وجود نداشته و یا بسیار ناچیز است لذا توپ با پیچ و سرعت و قدرت خیلی کم ارسال میگرددو در حالت دوم با دست کاملا باز ،دامنه حرکتی در ابتدا و انتها بسیار زیاد است ولی امکان تداوم و استمرار وجود ندارد هم بخاطر کم شدن نیرو و توان جسمانی و هم بخاطر لزوم سرعت عمل در زدن ضربات ،که با توجه به سرعت بالای بازی، این فرصت بوجود نمی آید که با دست کاملا باز فورهند تاپ اسپین متوالی و قوی زد البته ضربه نهایی و تمام کننده را میتوان با دست باز انجام داد بنابراین بهترین حالت دست ،حالت نیمه بازاست که هم میتوان در زدن تاپ اسپین استمرار داد ،سرعت عمل داشت و فشار را بر حریف تحمیل نمود و نهایتا انرژی کمتری مصرف کرد.
      تشریح جامع و کاملی در خصوص اجرای فورهند تاپ اسپین را در اولین فرصت ارائه خواهم نمود.

    7. محمدرضا دهقانیزاده گفت:

      باسلام خدمت جناب آقایان احمدی و پیشیار و ممنون از توضیحات شیواتون. من فکر میکنم که نژاد آریایی ، نژادی قدرتیست بیشتر تا سرعتی و استفاده از فاکتورهای جسمانی خومان موثرتر باشد تا فاکتورهای جسمانی دیگران. البته در هر موردی میتوان استثنایی پیدا کرد. اگر دقت کنید میبینید که اکثریت بازیکنان چینی از این مورد به خوبی سود بره اند اما ون لی کینگ استثنا آنهاست که بازیکنی قدرتیست و از سرعت حرکات پای خود به میزان زیادی استفاده میکند. این مورد نیازمند همکاری شما عزیزان و به اشتراک گذاشتن دانش خود در جهت پرورش بازیکنانی کم عیب و نقص می باشد که دور از دسترس نیست. تشکر

    8. amidi گفت:

      با سلام از همگی بخاطر بحث های کارشناسانه تشکر میکنم

    9. حسین گفت:

      با سلام
      مدتی بود آقای ساکیانی نمینوشتند و نگران بودیم خوشحالیم که باز هم آمدند
      آقای علوی ممنونیم از شما منتظر مطالب خوب شما هستیم

    10. باسلام به خدمت تمامی مربیان عزیزبا احترام به نظرات مربیان به نظر بنده زاویه دست به هنکام زدن تاب اسبین به نوع بازیکن بستکی دارد اکر بازیکن قدرتی باشد و حرکات بای قوی داشته باشد بهتر میتواند از ضربات با دست باز استفاده کند نکته ای که تمامی مربیان کشورمان به ان زیاد تاکید دارند بازی کردن نزدیک میز وقرا کرفتن دستها روی میز است تا سرعت عکس العمل بازیکن برای تداوم ضربات مناسب باشد درنتیجه دست وبدن دامنه کمتری ایجاد خواهند کرد درکشور ما آقای فرهاد زمان ملا که که بازیکن فورهندی است بشتر از زاویه دست باز درهنکام ضربات استفاده میکند آقای احدی نیز لوبهای که بصورت ساید اسبین است ودرعرض میز قوس زیاد برمیدارد استفاده میکند ولی بازیکنان خارجی از جمله تیموبول، مالینک وانک هائو،جوسی،و…ضربات را با زاویه دست بالا میزنند واکثرا ضرباتشان تمام کننده است درکشور ما این ضربات با زوایا بازخطاهای زیادی به بازیکنان مقابل میدهد یا بهتر بکیم ضربات تمام کننده بازیکنان ما خیکی کم میزنند.

    11. محمدرضا دهقانیزاده گفت:

      باسلام خدمت آقای ساکیانی عزیز . منظور من از دست باز ، همان زاویه باز است که از نود درجه بیشتر واز ۱۸۰ کمتراست. نه اینکه بازو و ساعد در امتداد هم قرار بگیرند. من فکر میکنم لزوما بخاطر دامنه حرکتی بیشتر ، قدرت و سرعت بیشتر ایجاد نمیشود . هرچند این فاکتورها هم موثر اند. مثلا بازیکنی که توان انفجاری بیشتر در عضلات دارد ، طبیعتا نیاز زیادی به دامنه حرکتی بالا ندارد.
      از آقای علوی نیز تشکر میکنم. موفق باشید

    12. هوشیارکاشف گفت:

      آقای احمدی اینکه عضله کوچکتر زودتر خسته می سود زیاد منطقی و علمی نیست.یعنی اینکه به گفته شما عضله کوچک زودتر خسته می شود و عضله بزرگتر دیرتر؟ایجاد خستگی در عضله به میزان ترشح اسید لاکتیک درآن غضله بستگی دارد نه به بزرگی و کوچکی آن .اگر عضلات به خوبی تقویت شوند عضله بزرگ وکوچک نداریم.اتفاقاًزمانی که بازیکن دور از میز تاپ اسپین می زند بیشتر خسته می شود و احتمال آسیب دیدگی بیشتر از زمانی است که نزدیک میز و قبل از اوج تاپ اسپین میزند.شاید شما این تجربه را هنگام بازیکنی نداشته اید؟کسی چه میداند؟
      نظر بنده وسایر مدرسینی که خود بازی کرده اند این است تا نظر شما چه باشد.

    13. نام محفوظ گفت:

      آقای پیشیار
      خدمت حضرتعالی باید عرض کنم که سرعت زاویه ای بستگی مستقیم با شعاع دوران دارد.یعنی هرچه شعاع دوران بیشتر باشد سرعت زاویه ای نیز بیشتر خواهد بود.جهت درک مطلب مثال ساده ای می زنم .فرض کنید چند نفر موتورسوار می خوواهند طوری دور یک میدان بگردند که در هرحال دریک راستا باشند (روی یک خط باشند).سرعت نفری که نزدیک به مرکز است با سرعت کسی که دور از مرکز است نباید یکی باشد .برای آنکه همگی روی یک خط بتوانند دور میدان بگردند باید با سرعتهای متفاوتی که بستگی به فاصله آنان از مرکز میدان دارد دور میدان بچرخند.هرچه فاصله بیشتر است باید سرعت دوران نیز بیشتر باشد.کمی بیشتر در مورد مسایل و فرمولهای فیزیکی مطالعه کنید تا به اشتباه مطالب را توضیح ندهید.هرچه دست بازتر شود شعاع دوران بیشتر خواهد شد در نتیجه سرعت زاویه ای نیز افزایش خواهد یافت و چون سرعت زاویه ای افزایش می یابد نیروی وارد بر توپ نیز افزایش می یابدو در نتیجه سرعت حرک توپ بیشتر از حالتی است که دست نیمه باز است.یعنی این گشتاوری که شما به غلط از ۀن صحبت می کنید با افزایش طول اهرم بایشتر می گردد نه با کاهش آن .ضمناً قانونی در پینگ پنگ است که می فرماید اگر هر کدام از نیروهایی که به توپ وارد می شوند حذف و یا کم شوند جمع نیروی وارد بر توپ کم خواهد شد. با کوچک کردن اهرمها مقدار نیرو کم می شود.ضمناً با آقای احمدی نان به همدیگر قرض ندهید که بیات شده است.

    14. حسن گفت:

      با سلام و عرض ادب.قبل از ضربه که تعادل و هماهنگی اعصاب و عضلات برنامه ریزی برای انجام حرکت تاپ اسپین انجام میشود زاویه ساعد و بازو کمی کمتر از ۱۸۰ درجه.ودر زمان ضربه و بعد از ان این زاویه ۹۰ درجه ضروری است .مسیر حرکت دست حدود نیم دایرهای است که بازیکن در حالت اماده دقیقا در کانون ان و زمان ضربه توپ باید در راس مثلث متساوی الساقینی قرار گرفته باشد که فاعده ان قفسه سینه می باشد.با تشکر

    15. سینا کشاورز گفت:

      چرا کسی در مورد اینکه چگونه تاپ اسپین را آموزش دهیم صحبت نمی کند؟آقایانی که در بالا اظهار نظرهای آنچنانی می کنند چرا تا کنون موفق به ساختن یک بازیکن معمولی نشده اند؟کار فقط با تئوری جلو نمی رود.راهکار عملی ارائه دهید.ممنون

    16. جیانگ جیالیانگ از چین گفت:

      آقا مگر این بازی یک بازی سرعتی نیست؟اینهمه می گید بازیکن قدرتی یعنی چی؟مگر بازیکن پای میز می خواد وزنه بزنه که بهش میگین قدرتی؟

    17. مالونگ گفت:

      این تقسیم بندیهایی که شما می کنید و میگید بازیکن جلوی میز و بازیکن دور ازمیز اینها مال دوره جیانگ جیالیانگ بود نه این دوره.الان همین آقای تیموبول وقتی پاش میرسه صد تا پاس بلند میده.بازی هاش و با میزوتونی ببینید صد تا ری تاپ اسپین ردو بدل میکنن.تو این دوره باید در هر فاصله ای از میز خوب بازی کنی تا بتونی مطرح بشی.این تقسیم بندیها باید نو بشه آقای احمدی.

    18. محمدرضا گفت:

      باسلام مجدد. اگر میدانستم دوستان بدین شکل از خجالت هم درمی آیند، اصلا چنین سوالی را مطرح نمیکردم. این بخش از سایت ، بخش آموزش است نه آویزش به یکدیگر. به جای استفاده از مطالب دیگران به فکر کم کردن روی دیگران هستیم و بازی نون بیار کباب ببر را از بچگی به ارث برده ایم. امیوارم به کسی برنخورد. متاسفم

    19. محمدرضا گفت:

      سلام. به روی چشم .بی صبرانه منتظرم. تشکر

    20. باسلام به خدمت دوستان عزیز هیج وقت این اصل مهمو نقض نکنیم بازیکن هر جه قدر نزدیک میز باشه بهتر عمل میکنه تودنیا همه یه جور ضربه نمیزنند هر کدام سبک خاصی دارند توکشور خودمان هم اینطوریه هرکس روش خودشو اجرا میکنه یا اونیکه مربی بهش میکه اجرا میکنه درضمن ساختن بازیکن هم کار یه مربی هیج وقت نمیتونه باشه خیلی زحمت میخواد تا یه نفر یه بازیکن در حد تیم ملی بیرون بده باید مربیانی بیان و واقعا زحمت بکشند تا یه بازیکن بزرک به جامعه تحویل بدند امیدوارم که همه از این مباحث استفاده کنند وبه نظرات همه دوستان احترام بکذارند.

    21. amidi گفت:

      با سلام در منطقه ما شیخی بود عالم و دارای کرامات ،ایشان میفرمودند همه ما گنجشکانی هستیم که یکی دو شاخه از درخت پر شاخ و برگ علم را پریده ایم .فکر نکنیم که برتمام درخت علم احاطه داریم.نکته اینجاست ایا تنها تجربه کافی است یا از علوم ورزشی بهره بگیریم بهتر است.دوستان هم تلاش نمایند بجای جواب دادن به دیگران نظرات سازنده خود را متکی بر تجربه شخصی یا علمی یا هر دومطرح نمایند .سوال خوبی که من دیدم گفته سینای عزیز است که درخواست نموده نحوه اموزش را بیان کنید.برای اینکه راستای بحث در این مسیر قرار بگیرد من پیشنهادم این است بازیکن بعد از فرا گرفتن فورهند و اشنایی با نوع حرکت لوپ(باید از یک نفر مربی یا بازیکن یا فیلم و تصویرلوپ را ببیند)طرز قوس دادن به توپ را با انداختن توپ به میز حریف تمرین کند .اینکار در فواصل مختلف موجب اگاهی بازیکن از نوع حرکت ،میزان نیرو دهی مورد نیاز،افزایش تشخیص خواهد گردید.اگر دوستان دانشمندم نظری دارند لطف بفرمایید بدون کنایه مطرح فرمایید.با ارزوی توفیق

    22. پيشيار گفت:

      با سلام خدمت همه دوستان
      خدمت دوست عزیز ردیف ۱۵
      هر متحرکی در حرکت دورانی یک مؤلفه سرعت خطی دارد و یک مؤلفه سرعت زاویه‌ای و اونی که جنابعالی فرمودی سرعت خطی است در حرکت دورانی.برای فهم سرعت دورانی به همون مثال خودتون توجه کنید.اگر هر دو متحرک یخواهند یک مسافت مثلا یک متری رو در ۱ ثانیه طی کنند، متحرک نزدیکتر به مرکز، زاویه بیشتری رو می پیماید پس در حالیکه سرعت خطی هر دو متحرک ۱ متر بر ثانیه بوده سرعت زاویه ای متحرک نزدیکتر به مرکز چندین رادیان بر ثانیه بیشتر از متحرک دورتر بوده است.در مورد دومین نظر شما راجع به گشتاور هم، گشتاور حاصل نیرو در فاصله است و نیرو بستگی به شتاب و جرم دارد و کاری با سرعت ندارد چه از نوع خطی اون و چه از نوع زاویه ایش.اینکه من گفتم گشتاور افزایش پیدا میکنه به خاطر چند برابر شدن شتاب دست در اهرم های کوتاهه. میتونید عملاً امتحان کنید.در مورد نون بیات هم از راهنماییتون سپاسگذارم.
      پیشنهاد میکنم جهت یادآوری مطالب به فصل دهم و یازدهم کتاب فیزیک هالیدی: “حرکت یک جسم سخت دوار و مامنتیوم زاویه‌ای” مراجعه کنید.

    23. دستگذار گفت:

      سلام
      برای اون آقای ردیف ۱۵ واقعا متأسفم
      از آقای علوی در عجبم که چطور این ادبیات زشت رو، اون هم به صورت بی نام، منتشر میکنه.توی این رشته ورزشی و بین این آدمهایی که من اسمهاشون رو توی این سایت دیدم، این ادبیات واقعاً زشت،کوچه بازاری و توهین آمیزه اون هم توی یک بحث کاملاً علمی.
      آقای حسن! چرا حالا نمیگید که متأسفید؟

    24. اسکندر فیزیکی گفت:

      آقای پیشیار نظر ردیف ۱۵ صحیح میگویند.شما دارید اشتباه میکنید.همون فصول رو مجدداًدقیقاً مطالعه بفرمایید.مطلبی که شما می فرمایید زمانی درست است که متحرکهای مورد نظر جدا از هم حرکت کنند.اما در اینجا صحبت از دست است.دستی که تمامی اجزای آن با هم درگیر حرکتند.دست را درحال دوران درنظر بگیرید(اجرای تاپ اسپین).در ناحیه مفصل شانه سرعت زاویه ای کمتر از سرانگشتان دست است
      نیرو و سرعت هم با هم ارتباط مستقیم دارند.
      فرمول اندازه حرکت را جهت یاد آوری می نویسم.

      f.t=m.v نیرو ضربدر زمان اعمال نیرو=جرم ضربدر سرعت حرکت

      گفتن مطالب نادرست موجب گمراهی دیگران می شود.چیزی نگوییم یا اگر می گوییم درست ومطالعه شده باشد نه بابکارگیری الفاظ دهن پرکن …. کنیم.
      در مورد نظر۲۴ پیشنهاد میکنم هرکدام اول اینکار را از خودمان شروع کنیم.

    25. حسن گفت:

      باسلام و عرض ادب .ردیف ۲۶ عزیز.اولا این حقیر از گفتن کلمه متاسفم که منوپل فقط یک فرد در ایران است و فقط در شرایطی خاص و مشاهده غفلت مسئول.و تکرار او که مشخص میشدحرکت بد نهادینه در شخصیت است فقط ستفادهنی گردید محروم شده ام.ثانیا مشارالیه در رابطه با ردیف ۱۵ صحبت کردند که از نظر من بهتر است حرمتها حفظ شود و در هر رابطه قضاوت را به بینندهگان محترم بسپاریم بخصوص اینجا که مبحث اموزش است.ثالثا شاید ردیف ۱۵ راضی نباشید این حقیر در رابطه با مورد مزبود نظری بدهم.درهر حال به عتوان عضو کوچک این خانواده تقاضا می کنم حرمتها در هر شرایطی حفظ شوند و به فرهنگ گفتمان احترام بگذاریم.با تشکر و یواشکی هم متاسفم کسی نفهمه.

    26. پيشيار گفت:

      با سلام و احترام
      جناب آقای اسکندر فیزیکی!
      اولاً: نیرو ضربدر زمان میشه ضربه نه گشتاور.
      دوماً: با یه مثال دیکه میگم: همون دست رو درنظر بگیرید و تکیه گاه اون که مفصل شانه است. وقتی یک زاویه ثابت جابجا میشه، چون نوک انگشت فاصله بیشتری داره و مسافت بیشتری رو طی میکنه، سرعت خطیش بیشتره نه زاویه ایش.سرعت زاویه ای مسافت پیموده تقسیم بر زمان نیست بلکه زاویه پیموده تقسیم بر زمان است و این یعنی سرعت زاویه ای تمام نقاط دست در یک دوران حول مفصل شانه، یکسان است.
      سوماً: توی بحث اولیه ما یکبار تکیه گاه مفصل شانه(زدن ضربه با زاویه دست باز) و یکبار مفصل آرنج(زدن ضربه با زاویه دست بسته) بود و هر دو ضربه حول یک تکیه گاه.
      در آخر: اگر جنابعالی اینطور صلاح میدونید به فراگیراتون بفرمائید از مفصل شانه تاپ اسپین بزنند.

    27. حسن گفت:

      اصلاح میشود ردیف ۲۵ راضی نباشند….

    28. دستگذار گفت:

      آقای علوی
      پس شما به کار بردن جملاتی مثل”ضمناً با آقای احمدی نان به همدیگر قرض ندهید که بیات شده است.” رو عادی و محترمانه می دونید؟
      قضاوت با دیگران.
      البته انتظار توجیه کردن جمله فوق را از جانب شما دارم ولی قطعاً به این بحث ادامه نخواهم داد.

    29. amidi گفت:

      با سلام بازم از لطف شماو حسن اقا ممنونم کمی هم از صادق راستگوی عزیز گله مندم که یادم نمیکند

    30. باسلام نظرات همه عزیزان واقعاعلمی وقانع کننده است خیلی خوبه که این حرفهارو جمع کنند و بصورت یه کتاب آموزشی در بیارند به نظر بنده همه اشخاصی که نظر دادند از بزرکان این رشته هستند ما که این افرادو نمیشناسیم و حرفاشون نشاندهنده علاقه وعلمی بودن انان در این رشته است بنده فقط یه عرض دارم وقتی من میخوایم مطلبی رو بنویسم باید طوری بنویسم که همه مخاطبین مطلبمو بدون هیج کونه ابهامی قبول کنند مباحث فیزیکی و اهرمها همکی نظرات درستی که عزیزان کفتند خوبه این حرفها ولی شاید کسی این حرفها واسش کنک باشه درمورد زاویه دست به نظر من اکه بازیکن بخواهد ضرباتش تداوم داشته باشه وبه میز تسلط باید دستشو زیاد باز نکنه همون زاویه ۱۱۰درجه به نظر من خوبه اما اکه به زاویه دست بازیکنان خارجی نکاه کنیم میبنیم که آنها خیلی تمایل دارند تا بادست باز حملاتشونو شروع کنند به نظر بنده مهمترین دلیل هم بندسازی زیاد وتمرینات متناوب وطاقت فرسای وتغذیه مناسب بازیکنان خارجی ومهمتر ازهمه هماهنکی مغز وعظلات این بازیکنان میباشد یه بازیکن جینی وقتی میخواد یه مسابقه سنکین انجام بده ۲سه نفر فقط مامور ماساز دادن عظلات این بازیکنان هستند تاعظلاتشون انعطاف لازم به هنکام ضرباتو داشته باشه.

    31. محمدرضا گفت:

      با سلام مجدد خدمت عزیزان
      آیا فکر نمیکنید که در اجرای تاپ اسپین با دست باز بنا بر فرمول v=wr ما عملا دارای دو سرعت زاویه ای و دو سرعت خطی هستیم ؟. دلیل هم آن است که بسته شدن ساعد و حرکت مچ دست به همراه ساعد به سمت جلو دارای سرعتهای خطی است و حرکت کل دست حول محور شانه و حرکت مچ دست حول محور مچ دارای سرعتهای زاویه ایست و در کل ، سرعت را در این نوع اجرا بیشتر میکند. من هم با نظر آقای پیشیار موافقم اما به شرکی که زوایای ساعد و مچ در طول حرکت تغییری نکند که اینچنین نیست معمولا. تشکر

    32. حسن گفت:

      با سلام و عرض ادب.متوجه باشیم در ضربه زدن به توپی با این وزن قدرت تامین کننده سرعت ساعد است و بس.۳ سر بازو در عقب بردن ساعد و دو سر در موقع ضربه به طرف جلو .دالی در چرخش گردن و کتف . قفسه سینه و عضلات کمر در حمع اوری نیرو و چرخش این دو مهم که توپ راس مثلث فرار گیرد و عضلات ران و جمع دو قلو و نعلی ک ۳ سر را تشکیل میدهندو کف پا در انتقال وزن.نکته بسیار مهم استفاده از همه عضلات دست در ان واحد از جمله زندها در ساعد و زند والایی که از ساعد به بازو وصل است و عضله درون گرداننده داخلی و انگشتان با هما هنگی بسیار مهم که با تامین نیروی ۲ سر بازویی -ساعد قادر است بیشترین سرعت حرکت را داشته و به توپ منتقل و تاپاسبین قوی اجرا شود .با تشکر

    33. احمدی گفت:

      با سلام و عرض ادب خدمت استاد حسن، صرفا جهت تکمیل مطالب باید عضلات ذوذنقه ای و پشت فراموش نشود همچنانکه دسته عضلات کمری و ضد جاذبه هم مهم است عضلات گرداننده چشم و….عضلات کف دست و انگشتان که فاکتورهای ادراکی دست عمدتا در ان است و غیره و غیره

    34. حسن گفت:

      با سلام و عرض ادب.ممنون از راهنمائی شما.جهت استقاده همه و این حقیر

    35. سیروس بهروزی گفت:

      آقای احمدی عضله ای مونده که از اون اسم نبرده باشید؟جهت اطلاع کلیه عزیزان به اطلاع می رساند عضلات زند زیرین وزند زبرین ابروها نیز در میزان پیچی که به تو اعمال می شود تاثیرگذار است.هرچه اخمها درهم تر باشد میزان پیچ توپ بیشتر خواهد شد.البته سرعت زاویه ای بینی را هم نباید نادیده گرفت.

    36. محمدرضا گفت:

      با سلام خدمت سیروس جان. از خصوصیات ورزشهایی مانند پینگ پنگ ، درگیر بودن بخش عمده ای از عضلات بدن در فرایند اجرای حرکت است. فکر نمیکنم شخصی که بصورت حرفه ای اقدام به فراگیری پینگ پنگ کرده، با این موضوع مخالف باشد. ممنون از نظرات تمامی عزیزان و کسب حلالیت از همه ی بزرگان و تقاضای بخشش از عزیزانی که در این مبحث ، کدورتی به دل گرفته اند. موفق باشید

    37. احسان بشارتی گفت:

      با سلام اگر امکان دارد نحوه ی برگرداندن اولیه ی سرویس‌های پرپیچ را توضیح دهید

    38. نرگس جهانفرد گفت:

      به نظر بنده سرعت در تاپ اسپین فرایند این حرکت بر اساس اصل ریاضیدان برنولی تعریف میشود وبستگی به نقطه تماس توپ در انحنای وتحدب شعاع دارد طبق تعریف قانون برونلی فشار در انحنای کمتر وسرعت بیشتر است پس اگر لحظه تماس تحدب خطی رعایت شود این فرایند بهتر صورت میگیرد ..


    تازه ترین اخبار