امروز: پنج شنبه, ۱ آذر , ۱۴۰۳ | ۱۶:۵۰:۴۷
آخرین بروزرسانی :
شهریور ۱۵ام, ۱۳۹۴
سرخط خبری :
تبلیغات
تاپ اسپین در برابر درایو تصویر شماره یک : حالت آماده : بازیکن با دقت حریف را زیر نظر دارد وتقریباً تشخیص داده است که چه تکنیکی اجرا شده است و تصمیم می گیرد فورهند تاپ اسپین را اجرا کند. باید دقت شود که این فورهند تاپ اسپین بر روی درایو در حال اجراست.بدن در…
تاپ اسپین در برابر درایو
تصویر شماره یک :
حالت آماده :
بازیکن با دقت حریف را زیر نظر دارد وتقریباً تشخیص داده است که چه تکنیکی اجرا شده است و تصمیم می گیرد فورهند تاپ اسپین را اجرا کند.
باید دقت شود که این فورهند تاپ اسپین بر روی درایو در حال اجراست.بدن در حالتی متعادل قرار دارد.وزن بدن روی هردو پا قراردارد.بدن به سمت جلو متمایل است و حالت حمله ای دارد.به زوایای بدن در ناحیه مچ پا،زانو،کمر دقت شود.
دست راکت دار در نزدیکی زانو قرار دارد وزاویه بین بازو وبالاتنه کم است.زاویه ساعد و بازو در حدود نود درجه است.مچ دست به پایین حرکت کرده است و درنتیجه سر راکت در پایین قراردارد.دست آزاد در حفظ تعادل بدن کمک شایانی می کند.
تصویر شماره دو:
چرخش به عقب:
زاویه بین بازو وساعد بازتر شده است و در حدود ۱۵۰-۱۶۰ درجه قراردارد.زاویه راکت تقریباًبسته است و این زاویه با ایجاد زاویه از ناحیه ساعد تامین شده است .صفحه راکت تقریباً روبه زمین است.بالاتنه به سمت چپ در حال چرخیدن است و وزن بدن دارد روی پای چپ منتقل می شود.به حالت دست آزاد دقت کنید که چگونه از بدن فاصله گرفته است تا تعادل بدن همچنان حفظ گردد.مچ دست کمی به سمت عقب و کاملاً به سمت پایین حرکت کرده است .باید دقت شود که دست به سمت عقب حرکتی آرام دارد و با حالتی انفجاری به این سمت پرت نمی شود.راکت در پایین تر از ارتفاع توپ قرار دارد و آماده حرکت مالشی به سمت بالا است.زانو پای راست روبه زمین است و زاویه زانو درپای چپ تقریباً نود درجه است.
تصویر شماره سه:
حرکت روبه جلو :
مچ و ساعد وبازو به سمت نقطه تماس توپ و راکت سرعت می گیرند و با شتاب به سمت این نقطه حرکت داده می شوند.این حرکت با همراهی بالاتنه و کمک پا ها هرچه سریعتر انجام شده است.وزن بدن دارد به روی پای راست منتقل می شود.بالاتنه حول محور عمودی بدن چرخیده است و به طور همزمان تمامی نیروهای حاصل از حرکت مچ، ساعد،بازو،بالاتنه،پاها در لحظه صحیح ودرست به توپ منتقل می شود.
نقطه تماس :
زاویه راکت نیمه بسته است.بازیکن با نقطه ای در بالای راکت نزدیک به سر راکت توپ را مالش می دهد.نقطه تماس راکت با توپ در یکچهارم بالایی سر راکت قرار دارد.نقطه تماس توپ با راکت نقاط بالایی توپ (۱و۲)است.بازیکن باراکت ، توپ را درنقطه اوج مالش می دهد.
تصویر شماره چهار و پنج:
ادامه حرکت:
در تصویر شماره چهار : وزن بدن روی پای راست منتقل شده است.زاویه بین بازو وبالاتنه افزایش یافته است وزاویه ساعد وبازو نود درجه است .زانوی پای راست در حالت نود درجه است و زانوی پای چپ نیز روبه زمین قرار دارد(برعکس تصویر شماره دو).راکت حرکت را درنقطه ای نزدیکی سمت راست سر به پایان می رساند.
در تصویر شماره پنج :وزن بدن به طور کامل روی پای راست قرارداردودست راکت دار در حال برگشت به حالت آماده است.در اینجا باید دقت شود که بازیکن فارغ از اینکه توپ به میز برخورد می کند یانه برای اجرای حرکت بعدی آماده می شود.
زاویه بین بازو وساعد در ابتدا و انتهای حرکت نود درجه است ودر ابتدای حرکت زمانی این زاویه باز می گردد که دست به سمت توپ حرکت می کند.
تصویری که از پشت سر مطلب را نشان می دهد:
نظرات کاربران در "تاپ اسپین در برابر درایو(جهت سوال کنندگان گرامی)+تصویر جدید"
با سلام و عرض ادب.قبل از ضربه که تعادل و هماهنگی اعصاب و عضلات برنامه ریزی برای انجام حرکت تاپ اسپین انجام میشود زاویه ساعد و بازو کمی کمتر از ۱۸۰ درجه.ودر زمان ضربه و بعد از ان این زاویه ۹۰ درجه ضروری است .مسیر حرکت دست حدود نیم دایرهای است که بازیکن در حالت اماده دقیقا در کانون ان و زمان ضربه توپ باید در راس مثلث متساوی الساقینی قرار گرفته باشد که فاعده ان قفسه سینه می باشد.با تشکر
با سلام . کاش یاد میگرفتیم که اگر چیزی را به دیگران می بخشیم ، در جهت کنایه زدن و کوچک کردن دیگران نباشد.امیدوارم اشتباه از من باشد. تشکر
باسلام این تکنیک یکی از بروزترین تکنیکهای تنیس روی میز است که درکشورما آقای عالمیان شاهکار این ضربات است آقای عالمیان بقدری در این ضربات استاد است که رو فورهندهای طرف مقابل بافورهندن وبکهند جواب میدهد یعنی به حمله های طرف مقابل با هردو طرف راکت باسخ میدهد البته نشت بروی ۲باها و شکستن کمرازتنه وتشخیص بیج توب ومقدار قوس توب برای اجرای این ضربات خیلی مهم است
آقای علوی سلام-از شما بخاطر این توضیحات کامل و جامع تشکر و قدردانی میکنم.واقعا کامل و جامع بود و تشریح مفصلی بود در این ارتباط.
از شما یک تقاضایی دارم:شما در باره مطالب فنی خیلی جامع و خوب می نویسید اما دیر به دیر.ازشما خواهش میکنم که هنر خودتون را در این زمینه نیز نشون بدین.ممنون میشیم منتظر مطالب مفیدتون هستیم.
آقای علوی شما دینتون را در اطلاع رسانی پینگ پنگ ادا کردین تو را بخدا در بخش فنی هم همینکار را بکنید با تشکراز شما و سایت خوب شما.
با سلام
از زحمت های شما ممنونیم آقای علوی این مطلبی هم که گذاشتید خیلی عالی و دقیق بود از نظر ما شما خیلی بزرگ هستید آقای علوی برای شما دعای خیر دارم
با ردیف ۴ آقای عباسی بطور کامل موافقم
باسلام به خدمت مدیرت محترم وزحمت کش سایت آقای علوی.به نظر بنده نظرات مطرح شده درسایت هم بروز است و هم واقعا افراد متخصص در این زمینه نظر میدهند اونایکه مربی درسطح بالا هستند واقعا بیان نظر بدند من قول میدهم همشون کم میارند اکرواقعا ما مربیان دلسوزی داشیم حداقل ۱۰کتاب درمورد بینک بنک به بیرون میدادند که تابه حال نکردند قدر این بزرکواران را که اینجا نظر میدند بدونیم وهی نکیم مربیان ملی بیان نظر بدند…
با سلام و احترام
این تکنیک را بازیکنانی قادرند انجام دهند که تاپ اسپین قوی و قدرت جابجایی خوب بر روی پاها دارند. بر اثر پیچ رویی توپ زده شده توسط حریف، توپ پس از ضربه تمایل به بالا و جلو دارد.به نظر من چون هر بازیکن استیل و رفلکس بدنی خاص خود را دارد، اندازه گیری زوایا شانه،ساعد،بازو و… عناصر ثابتی نبوده و بازیکنان باید این ضربه را کمی با زاویه بسته تر انجام دهند.
با سلام نظر دوستان را به این امر جلب میکنم که فقط تمام توجه خود را به فاز اجرا معطوف نکنند هر تکنیک دارای سه فاز است تشخیص ،تصمیم گیری و اجرا.
زدن درایوهای حریف باضربه های هجومی کار سختی است که تمرکز بالای میخواد تا درصدم ثانیه بهترین تصمیم رو بکیری فلسفه این ضربات برهم زدن تعادل روحی وفکری حریفان است حریف حمله میکند وبه جای دفاع حمله میبیند یادم میاید در مسابقات انتخابی تیم ملی آقای نوروزی که یکی از فورهند زنان خوب کشورمان هستند به آقای عالمیان با فورهند حمله میکرد و آقای عالمیان با بکند لوب جواب حمله های آقای نوروزی را میداد.
نظر دوستان را به اولین جمله توضیحات این تصاویر جلب می کنم.دقیقاًسه مرحله ای که مدنظر آقای عمیدی است در این پاراگراف توضیح داده شده است.
با سلام و تشکر از یادآوری آقای عمیدی
من توجه کردم گاهی بازیکنان بزرگ هم در فازهای قبل از اجرا(مثلاً قبل از دریافت سرویس) یکی دو سایه زنی مختصر با فورهند و بکهند انجام می دهند. نظر شما درباره این عمل چیه؟
خدمت جناب آقای علوی و همه عزیزانی که محبت کرده و نظرات مختلفی دادند سلام عرض میکنم.بقول استاد ارجمند جناب آقای عمیدی، قصد دارم از پنجره ای دیگر به موضوع بپردازم.
در ابتدای خبر آمده است (((تاپ اسپین در برابر درایو)))و در بالای تصویر شماره ۴-۵ و ۶ نوشته شده تاپ اسپین در مقابل درایو (هل).واین با اصطلاحاتی که در تنیس روی میز کشورمان داریم، خیلی مفهوم نیست.آیا قرار است تاپ اسپین روی توپ ساده زده شود؟ روی حمله حریف زده شود؟ روی هل قصد داریم انجام دهیم و یا تاپ رو تاپ می خواهیم اجرا کنیم.اینکه بازیکن ، توپ حریف را، تشخیص داده مهمترین نکته است ولی معلوم نیست فاصله اش از میز چقدر است چون هر چه فاصله نزدیکتر به میز باشد(مثلا تا ۱متر)پاها نباید جلو و عقب باشند چون نیازی به انتقال وزن نیست و بدلیل سرعت و تعداد رفت و برگشت توپ ، اصلا فرصت انتقال ، آنگونه که پنداشته میشود ، نیست و انتقال وزن زمانی معنا پیدا می کند که از میز فاصله ۲ و یا بیشتر از ۲ متر داشته باشیم.چنانچه فاصله زیادی از میز داشته باشیم، نیروی زیادتری با انتقال وزن از پای عقب به جلو استفاده میشود. فقط آنجاست که میتوان ادعا کرد که پای راست (برای راست دستان) عقب تر است و انتقال لازم است .ضمن اینکه توپ با تاخیر به حریف رسیده و تا آخر رالی اگر حریف نزدیک میز باشد، ما باید فشار را تحمل کنیم. اصلا در جریان رالی ممکن است اتفاق بیفتد که حتی پای راست در هنگام تاپ اسپین جلوتر باشد .در تصویر شماره ۳ که دقیقا لحظه تماس توپ با راکت است هر ۲ پای بازیکن روی زمین قرار ندارند وبالاتر از زمین هستند و این اصلا خوب نیست و ایکاش این تکنیک توسط یکی از قهرمانان مرد ارائه میشد نه زن. پر واضح است که سبک بازی خانمها با آقایان کاملا متفاوت است و این تفاوت تا اندازه زیادی به ساختار فیزیکی خانمها مربوط میشود.در خصوص نقطه تماس توپ به راکت من اعتقاد دیگری دارم. من معتقدم اگر بخواهیم تاپ اسپین سرعتی بزنیم توپ باید به نقطه وسط بالای (جلو)راکت و برای تاپ اسپین های پر پیچ به نقطه پائین بالا (جلو)تماس داشته باشد دلایلش زیادند ساده ترین دلیلش اینست که هر چه تماس و اصطکاک توپ با راکت در هنگام لوپ ، کمتر باشد پیچ زیادتری تولید میشود و لذا برای اجرای لوپ پر پیچ ، تماس توپ و راکت در نقطه پایین بالای (جلو) راکت براحتی امکان پذیر و برای جاهای دیگر بسیار مشکل بوده و یا تصور میکنیم که با نقطه ای غیر از مکانی که اشاره نمودم، تماس ایجاد می شود. نکته دیگر که بسیار بسیار بسیار مهم است و اکثر بازیکنان در تاپ اسپین های متوالی مشکل داشته و قادر نیستند تاپ اسپین های زیادی در طول رالی بزنند به حرکت دستشان بعد از تاپ اسپین اول بستگی دارد بدین صورت که دست را که تا مقابل پیشانی می آورند مجددا از همان مسیر برگردانده و در جای اول قرار میدهند و دقیقا از همین جا مشکلشان شروع شده و آن اقتدار را در ادامه رالی ندارند . بنابراین به این نکته توجه داشته باشیم که قطعا بهتر است مسیر دست را که از عقب تا مقابل پیشانی حرکت داده ایم یک خط مستقیم در نظر گرفته و در هنگام برگشت، بصورت قوس مانند (مثلD انگلیسی)از جلو صورت و سینه پایین آورده و به نقطه اول برسانیم. چنانچه این حالت را تمرین کنید پس از چند دقیقه تاثیر شگرف آنرا مشاهده خواهیم نمود.
با تشکر
جناب آقای پیشیار
با عرض سلام و پوزش تازه سوال شما را ملاحظه کردم. در زمان اجرای دریافت یا هر تکنیکی اصول را فدای عادت بعضی بازیکنان نکنیم . به دلیل مدت زمانی که مغز فرصت دارد در برابر توپهای مختلف از خود عکس العمل نشان دهد غیر منطقی است بازیکن فرصتی برای سایه زنی ولو کوتاه داشته باشد .البته ملاک در مورد بازیکنان حرفه ای و هم سطح و یا بازیکنانی است که بازیشان بهم نزدیک است.من فکر میکنم حرکتی که بازیکن قبل از دریافت انجام می دهد از نظر فنی چیزی جز توپ خوانی نباشد و حتما راههای توپ خوانی را هم دوستان می دانند.بازیکنانی که قادر به توپ خوانی خوب باشند در طول بازی بظاهر حرکت کمتری از خود نشان می دهند ولی در حقیقت مقداری از حرکت خود را قبل از ضربه حریف انجام داده و این حرکت ظاهرا دیده نمی شود.اینگونه بازیکنان یک گام اساسی از سایر بازیکنان جلوترند.
امیدوارم خیلی بد توضیح نداده باشم.
“روی توپ ساده زده شود یا روی هل ” چه فرقی باهم دارند.؟هردو یکی هستند
“روی حمله حریف زده شود یا تاپ رو تاپ ” چه فرقی باهم دارند؟هردویکی هستند.
وقتی نوشته شده درایو وبعد داخل پرانتز نوشته می شود هول یعنی درایو وهول یکی هستند.
شما که از قضا زبانتان خوب است به کتاب های انگلیسی پینگ پنگ مراجعه کنید خواهیددید که درایو همان هول ساده ی مصطلح در ایران است.
باسلام و احترام و تشکر از آقای ساکیانی عزیز.
با سلام به دوستان
متاسفم که باید وقتمان را صرف نوشتن و بحث کردن در مورد مطالبی بکنیم که افرادی مغرض و ناآگاه که فکر میکنند خیلی می فهمند با بی انصافی شاهد پاسخ آنان باشیم.آقا یا خانم شماره ۱۵ که خود را (یک بازیکن)معرفی کرده و اتفاقا مرا هم خوب میشناسد و حتی از رشته تحصیلی من مطلع است بهتر بود اگر سوادی در پینگ پنگ داشت با اسم واقعی در این مباحثه شرکت میکرد. بی انصافی و قدر نشناسی ایشان آنقدر زیاد است که ۲۲ خط نظرات کارشناسی مرا ندیده و به اصطلاحات درایو و هل و توپ ساده چسبیده است.آیا برای بازیکنان ایران هل و درایو یک معنا و برداشت دارد. من نوشته بودم این اصطلاحات با چیزی که در کشور ما مرسوم است مقداری متفاوت است .پیشنهاد میکنم این فرد حداقل ۱۰ بار مطلب قبلی مرا مرور کند چون با فهم و ادعایی که داردبا ۳ یا ۴ بار خواندن قطعا متوجه موضوع نخواهد شد.
هر تصویری توضیح مخصوص به خود را دارد . تصاویر جدیدی که مدیر محترم سایت از پشت سر بازیکن ارائه نموده اند گویای چیزی دیگر است. این تصاویر شروع یک رالی نبوده و در جریان رالی است. بازیکن زن سنگاپوری روبرویی توپی را بصورت پیچ رویی ( بکهند لوپ نرم) برای بازیکن چینی پشت به تصویر که نزدیک به میز قرار دارد در قسمت ناحیه نزدیک بکهند ارسال میکند و بازیکن پشت به تصویر پای راست خود را به سمت راست حرکت وسیع داده و در حدود ۱.۵ متر پای خود را باز کرده و شروع حرکت دستش خیلی پایین تر از میز است و این بدین معناست که توپ با سرعت کمی به سمت او آمده است که فرصت داشته چرخش کمر داشته باشد.اگر غیر از این باشد باز بودن پاها و پایین بودن مرکز ثقل تا این اندازه نمی تواند منطقی باشد.
.راستی اگر مطلبی کارشناسی شده است ” بهتر آن است که سر دلبران گفته آید در حدیث دیگران”.
حال نظر عزیزان را به چند نکته در مورد مطالب کارشناسی شده این عزیز جلب می کنم.
این جمله خود شماست :”هر چه تماس و اصطکاک توپ با راکت در هنگام لوپ ، کمتر باشد پیچ زیادتری تولید میشود و لذا برای اجرای لوپ پر پیچ ، تماس توپ و راکت در نقطه پایین بالای (جلو) راکت براحتی امکان پذیر و برای جاهای دیگر بسیار مشکل بوده”
اتفاقاً برعکس برای اجرای تاپ اسپین پرپیچ بایداصطکاک بیشتر باشد زیرا پیچ حاصل اصطکاک است.ضمناًکدام تحقیقات نشان داده که برای اجرای لوپ پرپیچ تماس توپ وراکت در نقطه پایین بالای راکت به راحتی امکان پذیر است؟
آمارگیری کردید یا دوربین توقف زمان دارید؟بازیکن بیچاره را تصور کنید که می خواهد آگاهانه محل تماس توپ وراکت را تعیین کند وبا تغییر آن تغییر پیچ بدهد.این مطلبی که شما میفرمایید کار بسیار شاقی است که بعید می دانم کسی توان اجرای آنرا در رالی های سریع پینگ پنگ داشته باشد.
در مورد حرکت D شکلی که شما می فرمایید یک سوال مطرح است برگرداندن دست در همان مسیر مستقیم ،زمان کمتری می برد یا در این مسیر دی شکلی که شما میفرمایید؟هرچند هردومورد دیده می شود.
در مورد انتقال نیرو وغیره هم مطالب کارشناسی شده ای ایراد فرموده اید که به علت اطاله مطلب نمی خواهم به آن بپردازم وهزار ویک ایراد دیگر در مطلب به قول شما کارشناسیتان وجود دارد که بنده وقت ده بار و بیست بار خواندن آن را ندارم زیرا همان یکبار خواندنش کلی مرا به تامل و تفکر تاسف واداشت که طبیعی است که وضعیت ما اینگونه باشد زیرا مدرسین کارشناس ما اینچنین مطالبی را به خورد مربیان ما می دهند.معلوم است که مربی تربیت شده در این سیستم به قول آقای عمیدی مسئول محترم کمیته آموزش ،کاری به جز مبصری نخواهد کرد. لطفاًبر بنده منت بگذارید وبا همان ای میلتان با دیگران در ارتباط باشید.
راستی بنده هم مانند “یک بازیکن” جرات ندارم که نامم را بگویم از این بابت ببخشید وعفو کنید.
ممنون و سپاسگزار و وام دار شما کارشناسان فرهیخته
مربی مبصرتبار
آقا ما که چیزی نگفتیم اینقدر ناراحت شدید.
با سلام،حرکت dشکل یک بحث کارشناسی است چون در حرکت پاندولی و رفت و برگشتی هر بارسرعت باید صفر شود بعد حرکت شتابدار تند شونده بعد ماگزیمم سرعت بعد فاز حرکتی کند شونده بعد سرعت صفر را داریم پس در هر باراینرسی موجب اتلاف انرژی میگرددو از نظر اقتصاد انرژینوع حرکت dمناسبتر است.با عرض معذرت از بابت دخالتم در موضوع
با سلام
دوست نداشتم در مسائل این چنینی نظری داشته باشم ولی چون خیلی راجع به این مسئله پرداخته شد لازم دیدم مطلبی را عنوان نمایم . ایکاش همه ما با دقت نظر بیشتر به خودمان زحمت دیدن و آنالیز فیلمهای بازیکنان بزرگ را می دادیم فکر میکنم شاید آنوقت بهتر میتوانستیم در خصوص خیلی از مسائل بهتر تصمیم گیری نمائیم .
ضمن عرض سلام ازآقای ساکیانی عزیز در نفس ارایه مطالب قدردانی می کنم ولی در محتوای مطالب با توجه به اینکه اغلب بازیکنان داخلی وخارخی برخی از تعارف وحرکتها راتاحدودی متفاوت از آنچه جناب آقای ساکیانی گفته اند میدانند،نباید از مطالب نقدی ناراحت شوند بنده به توضیحات افراد شماره های ۱۵-۱۸توجه کردم هدف تصحیح اشکالات بود وفرد شماره ۲۱ نیز بخوبی روش تشخیص صحت مطالب را به آنانی که بدنبال مستندات تصویری هستند ارایه نموده است .
با سلام و احترام
در تأیید نظر آقای احمدی پیشنهاد می کنم آقای مبصر تبار از لوپ زدن خودشون فیلم برداری و مشاهده مجدد کنند, خواهند دید که احتمالاً ایشون هم ناخواسته همین کار رو می کنند.ضمناً در تأیید نظر آقای ساکیانی بنده فکر کنم این جزء بدیهیاته که به جای زدن توپ, هر چه راکت رو بهش بسائیم, پیچ بیشتری تولید می کنه.منظور ایشون از اصطکاک اینه.اینکه از نوک راکت استفاده کنیم به دلیل تولید گشتاور بیشتره و قسمت پایین راکت هم به خاطر اینه که در حرکت راکت به سمت بالا, چوب ضربه کمتری به توپ وارد کرده و در نتیجه پیچ افزایش پیدا میکنه.
بنده در مورد اینکه حرکت به شکل D اجرا شود یا مستقیم اصراری ندارم وهردو مورد را می پسندم.
تولید سرعت بیشتر با سر راکت منطقی وعلمی است اما اینکه شما باسر راکت قسمت پایین می توانید تولید پیچ بیشتری کنید چون چوب ضربه کمتری وارد می کند برای بنده قابل قبول نیست مگر آنکه نتایج آزمایشگاهی یا دلایل علمی آنرا اثبات کرده باشند.
آقای احمدی لطفاًدر مورد این پاندول توضیح بیشتری بفرمایید ممنون خواهم شد.بفرمایید این پاندول چیست؟کجا سرعت صفر وکجاسرعت تندشونده وکندشونده است؟.
با سلام در پاسخ شماره۱۷-۱۸-۲۴ (یک بازیکن، یه بازیکن، اکبر جوجه ومربی مبصر تبار)
آقا یا خانم محترم
انعطاف پذیری قسمت بزرگی از زندگی مرا تشکیل داده و مطمئنا نظرات مخالف خودم را احترام میکنم که اگر غیر از این باشد چیزی جز تکبر، غرور و خود بزرگ بینی نمیتوان اسمش را گذاشت. پس یقین بدانید حرفهای شما مرا نمی رنجاند بلکه ادبیات شما باعث رنجش است. من نیاز ندارم از طریق این سایت به دوستان و علاقمندان معرفی شوم یا بخواهم دانشی اگر دارم به رخ بکشم، ولی کاری نکنیم که کسانیکه به نیت خدمت دانششان را در اختیار دیگران می گذارند با این سایت خداحافظی کنند. شاید وجود همین ادبیات بد است که خیلی از کسانی که میتوانند ارائه مطلب کنند و نمی کنند جایشان در این مباحثه های علمی خالیست.
ضمنا به مربی مبصر تبار که گفته اند یک بار مطلب مرا خوانده اند و کلی وقتشان تلف شده ، نصیحت میکنم تحمل نظرات مخالف خود را داشته باشند، چه بسا نظر یک نفر که با دیگران متفاوت است ، نسبت به نظرات دیگران کاملتر باشد.آیا این غیر ممکن است. و گرنه اگر پشت گوششان را دیدند پیشرفتشان را هم ببیننداگر میخواهید نظرات دیگر مرا بدانید بهمبحث تاپ اسپین روی پیچ زیر مراجعه نمایید.
ضمن تشکر از مدیر محترم و پرتلاش و دوست داشتنی سایت ، اظهار میدارم فقط پاسخگوی افرادی هستم که به اسم صحیح از من توضیح می خواهند. حتی در مورد مطالبی که تا این لحظه در سایت انعکاس داده نشده هم با کمال میل پاسخ خواهم داد.
ایکاش ما ایرانیها خود را در همه زمینه ها ، علامه دهر نمی دانستیم.
ممنون از شما
با سلام به همه دوستان
ایکاش دوستان لطف کنند تاپ اسپین برخی بازیکنان طراز اول جهان را مرور نمایند. جهت روشن شدن مطلب به حرکت دست جان ژایک، مالونگ، وانگ لی چین ، که همگی شیک هند هستند توجه کنید.برای تفهیم بهتر عرض کنم قوس (دی) در برگشت دست ،از پایین عبور می کند و خط مستقیم (دی) حرکت دست است از اول حرکت تا مقابل صورت.
متشکرم
آقای ساکیانی
اگر نظری درست باشد باید قبول کرد اما اگر نبود چه باید کرد؟ باید احترام گذاشت یا باید نقد کرد؟ اگر در جواب ، نقدی، حرفی یا دلیلی دارید بفرماییدوگرنه من بگویم وفکر کنم که درست است که نشد کار.
به نظر من ۱۴ ،۱۷ و ۲۱ و۲۳درست میگویند
با سلام و احترام
جناب آقای خبیری عزیز
وقتی با قسمت زیزین راکت ضربات مالشی مثل تاپ اسپین رو اجرا می کنیم به دلیل فرو رفتن بیشتر توپ در رویه و افزایش مدت زمان تماس توپ و رویه، در مقایسه باحالت مشابه با وسط راکت، پیچ بیشتری ایجاد می گردد.
با سلام
در نظر شماره ۲۵ که نوشته بودم منظورم شماره های ۱۴-۱۷ و ۱۸ بود که اشتباها ۱۷-۱۸ و ۲۴ ذکر کرده بودم.پوزش می طلبم.
با سلام اکبر جان من را معذور بدارید نمیخواهم وارد مناقشات شوم تفکرات ما بدرد خودمان میخورد
جناب آقای برومند با سلام
من عرض میکنم اگر آقای برومند دیدگاهی دارند و من دیدگاه متفاوتی نسبت به او، این حق را به خودم ندهم که بگویم نظر آقای برومند غلط و نظر من درست است.آیا این از نظر شما تکبر نیست؟ من در خیلی از موارد نظرم را صریح و شفاف و شجاعانه اعلام میدارم ولی به خودم اجازه هم نمیدهم بگویم نظر فلان شخص اشتباه و نظر من درست است .این چیزی جز اخلاق است؟به قول فرمایش آقای عمیدی نظرات مخالف هم قطعا هست ولی چون ما مرجع بروزی که همه آنرا قبول داشته باشیم ، نداریم، باید قضاوتش را به مردم سپرده و هر کس که مایل بود از آن تبعیت کند.
ممنونم
جناب آقای امجد سلام
شما فرموده اید(توضیحات افراد شماره های ۱۵-۱۸توجه کردم هدف تصحیح اشکالات بود ). من از حضرتعالی سوال می کنم از کجا پی بردید که فرمایش آنها صحیح و عرض من اشتباه بوده که معتقدید هدف آقایان ۱۵-۱۸ رفع اشکال بوده است.آیا حضرت عباسی در تمام نظراتی که از این حقیر در این سایت منتشر شده ، تاکیدی بر درست بودن قاطع نظراتم داشته ام ، یا نظر داده و قضاوتش را به دیگران سپرده ام.اجازه بده مثالی بزنم: تمام افرادی که موافق نظرات مختلف من بوده اند آیا من به حتی یکی از آنان پیام داده و یا تشکری کرده ام؟ که معتقدم اگر تشکر کنم به نوعی خودم را تایید نموده ام . ولی تمام عزیزانی که با نظرات من مخالفند یا از من توضیحات می خواهند با روی باز و احترام به حقوق فردی و انسانی ، توضیحات کامل تر میدهم. نه فقط برای اینکه او را متقاعد کنم بلکه اگر چنانچه نظر او را کاملتر ببینم ، از آن نظر و یا دیدگاه ، بهره مند گردم. ولی از افراد غیر منصفی که با نام غیر واقعی ، تمسخر کرده و به همه بی حرمتی میکنند، واقعا قلبم درد میگیرد ولی خدا شاهداست در آن حال هم دوست دارم اصلاح شوند و تعامل سازنده داشته باشیم.
بسیار سپاسگزارم.
محمود ساکیانی
باسلام
با انعکاس یک خبر جدید ، نباید ادامه بحث و نتیجه گیری در خصوص کاربردی ترین تکنیک پینگ پنگ که همانا تاپ اسپین است، به دست فراموشی سپرده شود. ایکاش می شد به نتایج مطلوبتر و اتفاق نظر نزدیکی میرسیدیم. اطلاع رسانی یکی از اهداف این سایت است ولی مبحث آموزش ، ماندگار و موجب پیشرفت است.
فراموش نکنیم
آقا بازهم اصرار اصرار اصرار
با سلام هر چند نمی خواستم دخالت کنم ولی جهت روشن شدن اذهان علاقه مندان یک سوال میپرسم جنس رویه که یکی است ،زمان تماس توپ با رویه هم در حدود ۲هزارم ثانیه است (براساس مطالعات دانشگاه مجارستان و محاسبات کامپیوتری)سطح تماس رویه با توپ در تکنیک یکسان ثابت و مثلا در لوپ حدود یک سانتی متر مربع است با توجه به اینکه سایر فاکتورها را ثابت فرض کنیم پس قاعدتا نباید توپ و پیچ ان در نقاط متناظر فرق داشته باشد نقاط مورد نظر در یک مقطع یکسان است فرق داشته باشد.سطح تماس ،زاویه راکت ،نیروی وارده و سرعت خطی یکسان است پس قاعدتا نبایدپیچ نقاط موجود در یک ردیف همسان(عمودی) فرق داشته باشد.البته بر اساس قوانین استاتیک مربوط به تیرهای یک سر در گیر کمی لرزش در کناره ها موجود است که موجب عدم اعتماد به لبه ها میشود که قابل اغماض است
۰
۰
آقای احمدی
این سوالی که شما کرده اید سالیان سال است ذهن بنده را درگیر خود کرده است و تاکنون جوابی علمی و منطقی برای آن نیافته ام.اما واقعیت این است که اگر بخواهید تاپ اسپین فورهندرا اجرا کنید احتمال برخورد توپ و راکت در نقاط پایینی راکت کمتر از نقاط بالایی است.یعنی اگر یک بازیکن قصد داشته باشد با نقاط بالایی راکت به توپ ضربه بزند یا آنرا مالش دهد اگر نتواند بابالای راکت آنرا مالش دهد بالاخره با وسط و یا کمی پایینتر موفق به مالش توپ خواهد شد.اما اگر قصد داشته باشید با پایین راکت آنرا مالش دهید یا به آن ضربه بزنید این احتمال برخورد راکت با توپ کمتر خواهد شد زیرا میزان خطا به دلیل نزدیکی به لبه راکت بیشتر است.اما آنچه عملاً اتفاق می افتد این است که اکثر بازیکنان خوب دنیا با یک چهارم بالای راکت نزدیک به سر راکت به توپ ضربه میزنند.بررسی این موضوع کار ساده ای است .اگرچند توپ نو را در اختیار بازیکنان خوب دنیا قرار دهید بعد از زدن چندین ضربه ویا تاپ اسپین می توانید محل اثر توپ ها را بر راکت مشاهده کنید که همان محل گفته شده است .
با تشکر
آقای پیشیار
جواب شما را آقای احمدی که شما به ایشان ارادت فراوان دارید داده است.امیدوارم قانع شده باشید.
آقای احمدی شما که اینقدر علمی وفهیم هستید چرا سوال بنده را در مورد پاندول پاسخ نمی دهید؟
با سلام و احترام
از آقای ردیف ۳۷ تشکر میکنم که بهم یادآوری کرد از پاسخ علمی و بسیار زیبای آقای احمدی که مشخصه که مبتنی بر دانش و تجربه ایشونه تشکر کنم.
بنده هنوز معتقدم اون قسمتی از راکت که پشتش چوب نباشه(لبه های پایینی در حرکت رو به بالا و لبه های بالایی در حرکت رو به پایین) از وسط راکت که پشتش چوبه ارتجاع و فنریت بیشتری داره و پیچ بیشتری ایجاد میکنه.
من برای نظرات همه دوستان مخصوصاً افرادی که جوابهای علمی یا تجربی قابل تفکر می دهند احترام قائلم.
با سلام محفوظ عزیز بحث استفاده از سر راکت بدلیل سرعت خطی بیشتراست اما بحث ما نقاط متناظر است یعنی نقاطی که در یک خط باشند ولی بالا ویا وسط و پایین راکت باشند.بحث احتمال برخورد را خودتان یکبار عملا تجربه کنید البته بستگی به سطح بازیتان هم دارد.اکبرعزیز بحث شما و بحث فوق بحثهای تئوریک هستند کمی برای قابل فهم عموم بودن احتیاج به مقدمات فیزیکی است.حرکت پاندولی حرکت در یک رفت وبرگشت است در این حرکت در ابتدا و انتهای حرکت سرعت صفر میشود و در میانه حرکت ماگزیمم سرعت را داریم.برای رسیدن از سرعت صفر به سرعت ماگزیمم ،باید انرژی صرف کرد و برای کاهش هم همینطورو برای اینکه از سرعت صفر در بیاییم باید بر اینرسی غلبه کرد
جناب آقای (نام محفوظ) با سلام
استنباط جالبی داشته اید و خوشم آمد مبنی بر اینکه (اگر یک بازیکن قصد داشته باشد با نقطه بالایی جلو راکت به توپ مالش دهد اگر نتواند بابالای راکت آنرا مالش دهد بالاخره با وسط و یا کمی پایین تر موفق به مالش توپ خواهد شد.اما اگر قصد داشته باشد با پایین جلو راکت آنرا مالش دهد این احتمال برخورد راکت با توپ کمتر خواهد شد زیرا میزان خطا به دلیل نزدیکی به لبه راکت بیشتر است).من عرض میکنم اگر یک بازیکن قصد داشته باشد با نقطه بالایی راکت توپ را مالش دهد اگر نشد بابالای راکت آنرا مالش دهد به لبه راکت اصابت میکند و اگر قصد داشته باشد با پایین جلوی راکت آنرا مالش دهد و نتوانست بالاخره با وسط جلوی راکت موفق به مالش توپ خواهد شد.
البته در توضیحات شماره ۱۲ عرض نموده ام این نقطه برای لوپ زدن مورد استفاده قرار میگیرد و برای تاپ اسپین سرعتی بهترین ، کم خطاترین و موثرترین نقطه ، وسط جلوی راکت است.البته این تفکر من است و امکان اشتباه. باشد که با تمرین و تست گیری در این نقاط به نتایج قانع کننده ای برسیم.
ارادتمند ساکیانی
با سلام خدمت دوستان
حداقل ۶ راه اثبات، مبنی بر تماس توپ به نقطه وسط جلوی راکت ،در تاپ اسپینهای سرعتی، وقسمت پایین جلو راکت ،در لوپ پر پیچ ، میتوانم ارائه نمایم که تقریبا بیشترشان ، حضوری باید نشان داده شوند و اگر بخواهم توضیح دهم ، زمان بر است . ولی یکی از دلایلش را بصورت یک سوال مطرح میکنم.
رویه راکتهایی که توسط بازیکنان تاپ اسپین زن مورد استفاده قرار میگیرد و پس از مدت کوتاهی پاره میشود، آیا قسمت بالای جلوی رویه پاره میشود یا وسط رویه؟ اگر تمام آن رویه ها را ملاحظه فرمایید، فکر نکنم یکی از آنها از قسمت بالای جلو پاره شده باشد. پاره شدن رویه ، آیا چیزی جز ،حاصل تماس است؟
ممنون
با سلام و احترام.
دوستان به جند نکته توجه کنند : ۱- آیا تولید پیچ با سایش و یا همان اعمال نیرو با استفاده از اصطکاک توپ با رویه ایجاد میشود یا با فرو رفتگی در داخل رویه؟ دوستانی که بر این باورند ، توپ با اصطحکاک رویه دارای پیچ می شود، طبیعتا با برخورد توپ به پایین جلوی راکت مخالف میشوند زیرا دامنه ی اعمال نیرو کمتر است از برخورد توپ با قسمت بالایی راکت.
۲- آیا میزان فرو رفتگی توپ در رویه ، در ضربه زدن به آن بیشتر میشود یا در کشیدن به آن ؟ پر واضح است که در ضربه زدن به آن. در هنگام گشیدن راکت به توپ ، به آن علت که نیروی وارد کردن ما به توپ به مراتب بیشتر از عکس آن است و راستای حرکت توپ (بعد از ضربه) با راستای حرکت دست ما یکی نیست ، پس فورفتگی ناچیز و قابل صرف نظر کردن است
البته همه ی این صحبت ها ، جای نقد و بررسی دارد و صرفا نظر خود من است. والسلام
همچنین دوستان میتوانند از طریق حسی هم به میزان عمل و عکس العمل توپ پی ببرند ، بدان گونه که با ضربه زدن توپ به سمت بالا و حس کردن میزان نیروی وارده ی توپ به راکت پس از برگشتن از اوج و همچنین با کشیدن راکت به زیر توپ و حس کردن ان نیرو و نیز با استفاده از قانون سوم نیوتون، پی به میزان فرورفتگی در هرکدام از حرکات ببرند و خودشان قاضی خودشان باشند. البته قبول دارم که با بازگشت توپ از اوج ، دارای حرکت شتاب دار میشود ونیرویی بیشتر از حالت عادی به راکت وارد میکند . می توانند با دیوار ، این حرکت را انجام دهند. ( میدونم که زیاد حرف زدم) .
با احترام
جناب آقای محمدرضا سلام
من دقیقا نفهمیدم توضیحات جنابعالی در تایید نظر بنده بود یا در رد آن . اگر در رد نظر من بود خدمت شما عرض کنم سطر اول نظر ۴۲ مرا یکبار دیگر ملاحظه فرمایید. من عرض میکنم پارگی در رویه راکتها را تا بحال از قسمت جلوی بالای رویه، نه دیده و نه شنیده ام.تقریبا همه ، از وسط جلو رویه پاره میشوند و بقول من و شما حاصل تماس و اصابت توپ با آن قسمت از راکت است.لذا نتیجه می گیرم که تماس با بالای جلوی رویه نیست.
جناب آقای علوی مدیر محترم سایت ، با سلام وتشکر از همت والای شما
ایکاش میشد به یک نتیجه همگانی میرسیدیم . در غیر این صورت هر کسی برای خودش یک تفسیر برداشت خواهد نمود.
آقای ساکیانی بازیکنانی که شما در ارتباط با این مسئله به آنان استناد می کنید با رده اول پینگ پنگ جهان بسیار فاصله دارند .
مگر خودتان نمی فرمایید که رده اول پینگ پنگ دنیا مرجع است؟
اما شما احتمالاً به بازیکنانی که در نزدیکی شما هستند استناد می کنید.
یه بازیکن عزیز
با سلام و ارادت
توضیحات شما را دقیقا متوجه نشدم که در پاسخ کدام قسمت از مطلب بود یا حداقل در مورد کدام نظر، که بتوانم پاسخگو باشم. بهر حال ضمن تشکر از ارتباط جنابعالی ، اینجانب با کمال میل آماده پاسخگویی هستم.
با سلام و ادب. خدمت استاد عزیزم ، جناب آقای ساکیانی باید بگم که منظور من بدین گونه است : یک رویه صاف را به اسفنجی با ضخامت زیاد و سفتی کم بچسبانید ( این رویه اصطکاکی نداشته باشد ) تا فرورفتگی توپ زیاد شود و باآن ، تاپ اسپین اجرا کنید . آیا میتوان پیچی ایجاد کرد؟. در مورد پارگی رویه هم باید بگم که با نظر ۴۷ موافقم زیرا بازیکنان ما با سطح اول دنیا تفاوت زیادی دارند. قبلا از لطف شما نسبت به اینجانب متشکرم. شما بزرگ ما هستید.
آقا محمد رضا سلام
اگر منظورشما اینست که لاستیکی صاف را ، مثل سوپر آنتی به ابری با ضخامت زیاد و سفتی کم بچسبانیم که اصطکاکی نداشته باشد و با آن بخواهیم تاپ اسپین بزنیم، مسلما توپ با واکنش رویه مواجه نگردیده و پیچی تولید نمی گردد. البته استنباط من از فرمایش شما، این بود. لذا ما باید راجع به رویه های موجود صحبت کنیم نه اینکه لاستیک خاصی را به ابری با ضخامت زیاد و سفتی کم بچسبانیم.در خصوص مورد دوم هم ، من صدها رویه راکت را تا بحال شخصا دیده ام که از قسمت وسط جلو، ویا مقداری پایین تر دچار پارگی شده اند.تقریبا رویه فورهند تمام بازیکنان باشگاه ما از همین نقطه که عرض کردم دچار پارگی شده است و بازیکن ها نیز در سطح رده بندی های کشور و یا اردوهای تیم ملی هستند.
با سلام و عرض ادب.نیری وارد شونده به توپ در سرعت یا پیچ ان موثر است.لمث بیشتر توپ و نیروئی که معمولا به نقطه۳و۲ وارد شودو کمتر به طرف مرکز ثقل توپ باشد پیچ بیشتر و نیروئی که به نقطه۲و۳و۴ توپ (بستگی به نوع ضربه دارد)و به طرف عمق و مرکز ثقل توپ وبا داشتن قبل ضربه مناسب و سرعت سریع ساعد اجرا میشود سرعت بیشتر و بدیهی است ادغام این دو مهم سرعت و پیچ بیشتر را باعث می شود.دریافتهای سرعتی نیاز به درایو یا تک دارد.وسط راکت کمی رو به جلو توصیه میشود.توپهایی که به صورت سرعت کم و پیچ و کوتاه است و تصمیم به زدتن تاپ اسپین داریم که با پیچ بیشتری ارسال کنیم لمس بیشتر لازم و از بالای راکت نیمدایره ای تا پایین سمت راست راکت سطح تماس لمث توپ است.در ضربه روی دریافت بصورت پیچ زیر ضربه به نفطه ۴ و۵ و با نوک راکت بصورت تفه ای و در نفطه اوج توصیه می شود.ضربه روی توپهای بلندبه نقطه بین ۱و۲و۳ و با بالای وسط راکت توصیه می شود.انچه مهم است انست که نیروی وارد شونده به توپ و نحوه برخورد صفحه راکت با توپ و میزان ان تعیین کننده مقدار پیچ و سرعت ان و استفاده بجا از عضلات در گیر در موقع ضربه فقط تعیین کننده است .انشاالله که بحث جمع و به مسائل دیگر پرداخته شود.با تشکر
با سلام مجدد. منظور من این است که مثلا رویه ی آکودا s1 را که چند سال از تاریخ مصرف آن گذشته است ، نمیتوان با ان پیچی همانند روز اولش تولید کرد و این بیشتر به اصطکلک رویه بر میگردد. من معتقدم ضربه باید با وسط بالای راکت(وسط رویه) صورت گیرد که توپ نه به لبه ی بالای راکت برخورد کند و نه زحمت زیادی داشته باشد و بتوان اعمال نیروی بیشتری انجام داد. البیته برخورد توپ به لبه ی بالای راکت میتواند دلیلی همچون دونبال نکردن توپ با چشم در هنگام ضربه داشته باشد. تا نظر دوستان چه باشد. به قول حسن آقا بحث را ببندیم بهتر است.
با احترام
سلام من مدتی هست که تنیس بازی می کنم ودر تاپ اسپین مشکل دارم و توپ هایم هم به طور برخورد می کند می شه من را راهنمایی کنید؟