امروز: پنج شنبه, ۱ آذر , ۱۴۰۳ | ۱۶:۱۱:۵۱  آخرین بروزرسانی : تیر ۸ام, ۱۳۹۴
سرخط خبری :
تبلیغات
  • تاریخ انتشار خبر : یکشنبه ۱ شهریور ۱۳۹۴ | کد خبر : 18356
    ارسال خبر چاپ خبر
  • یکی از دغدغه های اساسی بیشتر بازیکنان در مسابقات ، برتری بر شرایط تنش زا بوجود آمده در بازی و کنترل و مدیریت صحیح آن در جهت بهبود عملکرد فنیست. عوامل زیادی در بوجود آمدن اضطراب و تنش در بازی وجود دارد که در بحث های قبلی و مطرح شده توسط مربیان خوب کشور ،…

    یکی از دغدغه های اساسی بیشتر بازیکنان در مسابقات ، برتری بر شرایط تنش زا بوجود آمده در بازی و کنترل و مدیریت صحیح آن در جهت بهبود عملکرد فنیست.
    عوامل زیادی در بوجود آمدن اضطراب و تنش در بازی وجود دارد که در بحث های قبلی و مطرح شده توسط مربیان خوب کشور ، موشکافی و به آن پرداخته شده است مانند مقاله ای که از استاد گرامی جناب آقای ساکیانی ددر مورد دقت اریه شد و در آن به سوالاتی نظیر ” چگونه دقت را در پینگ پنگ افزایش دهیم؟” “چرا بازیهای نزدیک را بازنده هستیم؟” و…پرداخته واز اهمیت بازی نوع اول و دوم نام برده شد.
    این بنده حقیر نیز برخود لازم دانستم تا با استفاده از نکاتی که تجربه کرده ام، دیده ام ، شنیده ام و یادگرفتم گامی در بهبود این موضوع بردارم.
    واما بعد؛
    عوامل تنش زا را میتوان به دو دسته تقسیم کرد:
    ۱ عوامل تنش زا قبل از مسابقه ۲ عوامل تنش زا در هنگام مسابقه
    عوامل تنش زا قبل از مسابقه ، عواملی هستند که در زمان تمرین ، در محیط خانوادگی و رفت و آمدها و… بوجود می آیند و تاثیر مستقیم برروی مسابقه میگذارند. کنترل آنها و پیروزی برآنها از مهمترین اصولیست که در بهبودی عملکرد بازیکن در زمان مسابقه نقش دارد
    بازیکنی موفق است که به هنگام حضور در تمرینات، ذهن خود را از وقایع روزمره پاک کند و با اندیشه ای متمرکز بر هدفی که از ابتدا در ذهن خود پرورانده ، وارد محیط تمرین شود. گاهی انتخاب ناآگاهانه و اشتباه هدف نیز میتواند باعث عدم تمرکز و تنش شود.توصیه میشود در این موارد از اهداف دراز مدت استفاده شود زیرا اهداف کوتاه مدت باعث اضطراب اند و درصورتی که آنها تحقق نیابند ، پیش زمینه ی تمرین زدگی به حساب می آیند.
    عوامل تنش زا در هنگام مسابقه :
    ۱ انتخاب هدف: انتخاب صحیح هدف در زمان مسابقه یکی از محرک های روحی و ویتامین تقویت انگیزه است زیرا توجه بازیکن را به کل وقایع خوشایند معططوف از وقایع کوچک ناخوشایند دور میسازد
    ۲ مدیریت بازی: یک بازیکن ، بیش از اینکه یک بازی را انجام میدهد ، یک بازی را مدیریت میکند. با چند پوین عقب افتادن در ابتدای بازی ، تمرکز خود را از دست نمی دهد و برای تمام پوین های خود از قبل نقشه کشیده است. در مقابل حرکات تنش زای حریف از خود واکنش مناسب نشان می دهد. در مقابل امتیاز گرفتن حریف و در جهت سرد کردن آن که انگیزه زیادی ازخود نشان می دهد ، اورا گاهی تشویق میکند ولی خود را هنگامی تشویق میکند که امتیازی در خور تشویق گرفته باشد و نه تمام امتیازها و…
    ۳ حجوم افکار منفی :
    افکار منفی در مدت مسابقات زمانی به سراغ بازیکن می آید که بازی گذشته(بازی با بازیکن هم سطح و یا پایین تر) را باخته باشد. ذهنش درگیر تک تک پوین هاست و بارها ازخود می پرسد که چرا باخته بازی را واگذار کرده ؟! . تاثیر مخرب افکار منفی از اینجا آغاز و تا چند مدت بعد از روز مسابقه ادامه دارد.
    سوال اینجاست که چگونه آنها را کنترل و مدیریت کرد؟ جواب این سوال برای تمام بازیکنان یکسان نیست و درمرور زمان و با کسب تجربه بیشتر ، برای هربازیکن متفاوت می تواند باشد. گاهی با یادآوری یک بازی خوب که در گذشته انجام شده و یا صحبت کردن با مربی و هم تیمی ها و… این افکار به کل فراموش میشوند.
    ۴ ترس از حریف:
    سوابق خوب گذشته ی حریف که در ذهن ما یادآوری میشود می تواند باعث ایجاد ترس و در نهایت ، تنش و اضطراب گردد.
    راه حل: هدفتان یادآوری شود و بدانید که برای چه پا به این مسابقات گذاشته اید. به نشان دادن عملکرد خوب خود فکر کنید ، نه به سابقه ی حریف و یا باختی که در گذشته با بازی در مقابل او داشته اید. این را هم بدانید که شرایط هر بازی ، مختص زمان خودش است و قابل تغییر در زمانهایی دیگر مانند زمانی که در آن قرار دارید. نشان دهید که شرایط را میتوانید تغییر دهید.

     

    در پایان از دوستان عزیزی که برای خواندن این مطلب ، وقت گذاشته اند درخواست دارم تا مارا از تجربیات گرانقدرشان در این زمینه،در قسمت نظرات بهره مند سازند
    برای اشتراک این مطلب در فیس بوک کلیک کنید
    برچسب ها :
    نظرات کاربران در "اضطراب بوجود آمده در مسابقه"
    1. احمدي گفت:

      با سلام یادم میاد سالها پیش مطلبی از یکی از اساتید خواندم تحت عنوان قهرمان تمرین سالنی.در ان مطلب امده بود که اگر شرایط تمرین مشابه مسابقه باشد و حتی سخت تر باعث میگردد بازیکن با شرایط مسابقه و حتی سخت تر از ان عادت نماید

    2. محمدرضا گفت:

      با سلام خدمت جناب آققا احمدی. خواهشمندم برای آشنایی بیشتر با این مطلب، کمی بیشتر توضیح دهید. تشکر و احترام

    3. دلیر محمدی گفت:

      با سلام
      بنده مقاله ای که تحت عنوان قهرمان تمرین سالنی است در اختیار دارم که اگر مجالی باشد آن را برای آقای علوی میفرستم تا اگر صلاح دانستند در سایت قرار دهند . چون براستی مطلب جالبی است که بدرد بسیاری از با زیکنان ما میخورد. در ضمن این مقاله حاصل تلاش آقای عمیدی میباشد.

    4. محمد شجاعی گفت:

      بنده هم مقاله ای از آقای احمدی دارم در مورد سالن تمرین قهرمان که اگر آقای علوی صلاح بدانند برایشان ای میل می کنم.این مطلب بسیار حیف است وبرای ساخت سالن های قهرمان خیز بسیاربسیار مفید است.در آن توضیح داده شده است که یک سالن برای آنکه قهرمان خیز شود باید دارای چه ابعاد و چه امکاناتی باشد که برای مربیان ما بسیار مفید است.فایده این مطالب برای مربیان بسیار یاد است اما برای بازیکنان والله واعلم

    5. میرزاده عشق آبادی گفت:

      من هم به نوبه خودم به همه تبریک می گم فرقی نمی کنه کی باشه و چی .فقط تبریک می گم.


    تازه ترین اخبار