مربی تیمملی تنیس روی میز ایران در المپیک ۲۰۱۲ لندن میگوید موقعیت بسیار خوبی بود که امسال توانستیم علاوه بر بخش آقایان در بخش بانوان نیز سهمیه المپیک کسب کنیم و معتقدم هر دو تنیسور ما در این رقابتها عملکرد خوبی را به نمایش گذاشتند. به گزارش پایگاه تخصصی پینگ پنگ کشور به نقل از …
مربی تیمملی تنیس روی میز ایران در المپیک ۲۰۱۲ لندن میگوید موقعیت بسیار خوبی بود که امسال توانستیم علاوه بر بخش آقایان در بخش بانوان نیز سهمیه المپیک کسب کنیم و معتقدم هر دو تنیسور ما در این رقابتها عملکرد خوبی را به نمایش گذاشتند.
به گزارش پایگاه تخصصی پینگ پنگ کشور به نقل از خبرنگار بخش ورزشی ایسنا از خوزستان، مهرداد بابادیوند با حضور در تحریریه این خبرگزاری به تشریح عملکرد تنیسورهای ایرانی حاضر در سیامین دوره رقابتهای المپیک پرداخت و گفت: در بخش بانوان ندا شهسواری با رنکینگ ۴۹۶ وارد این مسابقات شد و همانطور که میدانید امتیاز رنکینگها در سیدبندی بسیار تاثیرگذار است، چرا که هر چه بازیکن دارای رنکینگ بالاتری باشد، در مسابقات در جایگاه بهتری قرار میگیرد و حداقل در مراحل مقدماتی با حریفان سادهتری مسابقه میدهد.
وی با بیان اینکه شهسواری با هدایت سیما لیموچی مربی خوزستانیاش توانست سهمیه المپیک را کسب کند، ادامهداد: متاسفانه با سیاستگذاری وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک که تصمیم گرفتند درمجموع دو بخش آقایان و بانوان فقط یک مربی به لندن اعزام شود، این مربی خوزستانی نتوانست بازیکن خود را همراهی کند که به نظرم این تفکر اشتباهی بود.
عضو هیات رییسه فدراسیون تنیس روی میز گفت: آنها اذعان داشتند به دلیل اینکه شهسواری در این رقابتها خیلی شانس کسب مقام ندارد و برای ما همینکه برای اولین بار در بخش بانوان سهمیه کسب کردیم، کافی است، نیازی به اعزام مربی در این بخش نیست. در صورتی که به نظرم اگر لیموچی او را در این مسابقات همراهی میکرد، او میتوانست نتایج بهتری را کسب کند.
وی افزود: در این مسابقات من وظیفه هدایت هر دو تنیسور کشورمان را بر عهده داشتم و وظیفهام را در قبال شهسواری نیز تمام و کمال انجام دادم. من در مسابقات جهانی ۲۰۱۱ هلند نیز در بعضی مواقع به کوچینگ بانوان کمک میکردم. باتوجه به این موضوع با بازی شهسواری بیگانه نبودم.
بابادیوند عنوانکرد: در مسابقات المپیک، شب قبل از اولین دیدار او، دو بازی از حریفش را با یکدیگر آنالیز و نقاط ضعف و قوت حریفش را بررسی کردیم که این موضوع کمی از استرس شهسواری را پایین آورد. البته به نظرم المپیک با تمام مسابقاتی که یک ورزشکار در طول دوران ورزشیاش در آن شرکت میکند، متفاوت است. به طور مثال حمید سوریان که پنج بار قهرمان جهان شده است، پس از دو بار شرکت در المپیک توانست مدال کسب کند.
وی خاطرنشانکرد: وزنهبردار ما در المپیک نیز به دلیل داشتن استرس زیاد فقط توانست وزنه را بالا آورد و آن را رها کرد. این موارد نشان میدهد که واقعا المپیک شرایط خاص خود را دارد. عالمیان و شهسواری نیز که هر دو برای اولین بار در المپیک شرکت میکردند، واقعا استرس داشتند.
این مربی خوزستانی تیمملی تنیس روی میز ادامهداد: من هم به عنوان یک مربی که در مسابقات بسیار مهمی از جمله جهانی، آسیایی و المپیک آسیایی شرکت داشتم، معتقد هستم که بازهم المپیک جهانی و شرایط حضور در آن با سایر مسابقات متفاوت است.
وی اظهارکرد: درمجموع شهسواری را پیش از بازی با حریفش از نظر روحی و روانی آماده کردیم و آرامش لازم و اعتماد به نفس را باتوجه به اینکه او استرس داشت، به او برگرداندیم و به نظرم او بازی قابل قبولی را باتوجه به اینکه مسابقه را با نتیجه ۴ بر ۳ واگذار کرد، از خود به نمایش گذاشت.
بابادیوند خاطرنشانکرد: مسابقات المپیک در مرحله مقدماتی روی چهار میز برگزار میشود و هنگامی که به مراحل بالاتر میرسیم رقابتها روی یک میز انجام میشود. یکی از اتفاقاتی که در این بازی افتاد این بود که سه میزی که به صورت همزمان با بازی شهسواری مسابقه داشتند، بسیار سریع و یک طرفه به پایان رسید و تنها مسابقهای که به گیم هفتم کشیده شد، بازی شهسواری بود.
وی ادامهداد: این موضوع باعث شد که تمام نگاهها و توجهات دوربینها، خبرنگاران و تماشاگران به سمت میز شهسواری باشد. این دیدار مانند یک بازی فینال در مسابقات قهرمانی جهان بود و تماشاگران حاضر در سالن هنگامی که بازیکنان خودشان مسابقه داشته باشند او را تشویق میکنند ولی زمانی که بازیکنشان مسابقهای نداشته باشد، بازیکن تیمی را تشویق میکنند که بازی زیبایی داشته باشد و بتواند امتیاز بگیرد.
عضو کمیته مربیان کنفدراسیون آسیا بیانکرد: در این بازی جو سالن به صورتی شد که تشویق تماشاگران برای هر دو بازیکن بود. تماشاگران بعد از پایان مسابقه هنگامی که بخواهند یک بازیکن را بسیار تشویق کنند، میایستند و او را تشویق میکنند که در این بازی برای من خیلی جالب بود که بعد از پایان مسابقه همه تماشاگران ایستادند و شهسواری را تشویق کردند. تشویقهای آنها در حدی بود که ما نمیتوانستیم سالن را ترک کنیم و ما نیز ایستادیم و از حمایت آنها قدردانی کردیم.
وی در ادامه به برنامهریزی خوب فدراسیون در بخش بانوان اشاره کرد و گفت: باتوجه به اینکه ما یک تفاهمنامه با کشور مجارستان امضا کردیم، توانستیم اردوهای خارج از کشور برای بانوانمان برگزار کنیم؛ برای اولین بار به مجارستان رفتیم و توانستیم با بازیکنان اصلی این کشور تمرین کنیم. حتی قبل از مسابقات انتخابی المپیک، تیم مجارستان را به ایران آوردیم و در تهران با ما تمرین کردند. همهی این عوامل دست به دست هم داد تا شهسواری در مسابقات انتخابی المپیک، حریف قزاق خود را که نفر اول بخش بانوان این کشور است را با نتیجه ۴ بر یک در فینال شکست دهد در حالی که شهسواری یک ماه قبل، با نتیجه ۴ بر ۳ به این حریف قزاق خود که رنکینگاش از شهسواری بسیار بالاتر بود، بازی را واگذار کرده بود. البته تلاشهای لیموچی و آنالیزهای خوب او در کسب سهمیه بسیار تاثیرگذار بود.
مربی تیمملی تنیس روی میز ایران در ادامه به عملکرد نوشاد عالمیان در المپیک اشاره کرد و توضیحداد: ما در بخش آقایان نیز با یک سهمیه وارد مسابقات شدیم. عالمیان که دارای رنکینگ ۷۷ بود با قرعه سختی رو به رو شد. البته من در مصاحبهای که قبل از رقابتها داشتیم، گفتم از قرعه نوشاد راضی هستم اما در آن شرایط مجبور بودم این حرف را بزنم زیرا اگر غیر از این را میگفتم عالمیان از نظر روحی تخریب میشد درحالی که واقعا قرعه سختی به او خورده بود.
وی ادامهداد: بازی اول عالمیان با بازیکن چینیالاصل استرالیایی بود که ما او را یک حریف ساده میدانستیم که واقعا هم به همین صورت شد و نوشاد توانست این دیدار را با نتیجه ۴ بر صفر به پایان برساند. باتوجه به اینکه عالمیان تجربه المپیک را نداشت، برایمان خوب بود که او رقابتهای خود را با یک مسابقهای آغاز کرد که فشار روانی آن پایین بود.
بابادیوند درباره بازی دوم عالمیان برابر حریفش که دارای رنکینگ سیویکم جهان بود، گفت: باتوجه به رنکینگ عالمیان، حریفش ۴۶ پله از او بالاتر بود. نوشاد در این دیدار، رقابت خوبی داشت و توانست حریف خود را مغلوب کند. ما بازیهای حریفش را آنالیز کرده بودیم و نکات لازم را به نوشاد گفته بودیم که باید برابر او چه بکند.
وی ادامهداد: این حریف نوشاد نیز قوی و باتجربه بود و جالب اینجاست که همین حریفش توانسته بود روبروی بازیکنان ژاپنی دو برد به دست آورد و آنها را حذف کند که این نشان دهنده آمادگی بسیار زیاد او بود. هنگامی که نوشاد با نتیجه ۳ بر یک از او پیش افتاد، مربی حریف که بهترین مربی چین و جهان است، کمی تاکتیک بازیکنش را تغییر داد که این موضوع کمی برای ما مشکل ایجاد کرد ولی خدا را شکر عالمیان درنهایت توانست برنده این بازی باشد.
مربی تیمملی تنیس روی میز به بازی سوم نوشاد مقابل تیموبول آلمانی اشاره کرد و گفت: این بازیکن نفر سوم مسابقات جهانی ۲۰۱۱ آلمان بود. او هفت، هشت بار توانسته بود قهرمان اروپا شود و همیشه جزو سه بازیکن برتر جهان بوده است. البته او مدتی به خاطر آسیبدیدگی زانویش در مسابقات شرکت نکرد که همین موضوع باعث شد حریفانش با حضور در مسابقات، جایگاه او را تغییر دهند که با این وجود هم رنکینگ او به هفتم جهان رسیده بود. تیموبول مدال نقره المپیک پکن و سابقه حضور در چندین المپیک را در کارنامهاش نیز داشت و به نظرم نوشاد بازی قابل توجهی برابر او به نمایش گذاشت.
وی افزود: نوشاد در یکی، دو گیم میتوانست برابر این حریف به پیروزی برسد ولی واقعا حریف او خوب بود. به نظرم تجربه و خونسردی تیموبول از عوامل برد او در این دیدار بود. زیرا در بیشتر ورزشهای انفرادی کنترل استرس و هیجان بسیار تاثیرگذار است در حالی که در ورزشهای تیمی این استرس بین تمام بازیکنان تیم تقسیم میشود. در ورزش سریعی مانند تنیس روی میز، مهمترین فاکتور این است که بازیکنان در شرایط حساس بتوانند بر هیجانات و استرس خود غلبه کنند.
بابادیوند با بیان اینکه سیستم بازی تیموبول مانند نوشاد بود، ادامهداد: او نیز مانند عالمیان چپ دست بود. تیموبول سرویس زن بسیار خوبی است. نوشاد یک بازیکن حملهای است و سیستم بازیکن آلمانی به صورتی بود که فرصت حمله کمتری را به عالمیان میداد و بیشتر خودش شروع کننده حملات بود.
وی افزود: در تنیس بازیکنی که بتواند حمله را شروع کند و حریف را با حملات پرفشار بعدی و تغییر نقطه فرود توپ، تخت فشار قرار دهد، در واقع حریف خود را وادار میکند که از پشت میز جابهجا شود که باتوجه به این موضوع، عالمیان در بازی دومش شرایط حمله بیشتری را به دست آورد ولی در دیدار سوم برابر تیموبول که دو طرف راکت این حریف حملهای بود، تحت فشار قرار گرفت.
مربی خوزستانی تیمملی تنیس روی میز گفت: عالمیان در همین دیدار برابر تیموبول در گیم اول سرویسی را زد که داور خطای او را گرفت. درحالی که تنیسور ما بازی را بسیار خوب شروع کرده بود و ۳ بر یک پیش بود، این مساله در روحیه نوشاد بسیار تاثیر منفی گذاشت و تمرکز او را پایین آورد. نتیجه نیز به ۳ بر ۲ تغییر پیدا کرد.
وی اظهارکرد: یکی از نقاط قوی بازی عالمیان سرویسهای وی است ولی باتوجه به اینکه داور سرویس او را خطا اعلام کرد، او دیگر میترسید سرویس بزند زیرا احتمال میداد که هر لحظه داور آنها را خطا بگیرد. این موضوع اعتماد به نفس عالمیان را در این بازی در زدن سرویسها پایین آورد. در گیم سوم تاکتیک بازی نوشاد را تغییر دادیم زیرا هنگامی که تیموبول حمله میکرد، نوشاد بیشتر توپ را کنترل میکرد و با بالارفتن فشار حملات بازیکن آلمانی، عالمیان از میز فاصله میگرفت.
بابادیوند ادامهداد: به عالمیان گفتم که این سیستم روبروی تیموبول جواب نمیدهد و تو باید زمانی که او در نزدیک میز حمله میکند، بتوانی در همان نزدیک میز با حمله پرفشار پاسخ او را بدهی که واقعا این کار نیز جواب داد و در این گیم عالمیان توانست با نتیجه ۱۰ بر ۶ از حریفش پیش بیفتد ولی درنهایت او بازی را واگذار کرد که البته چنین اتفاقی در مسابقات زیاد رخ میدهد.
وی به گیم چهارم بازی عالمیان برابر تیموبول اشاره کرد و گفت: در حالی که در این گیم حریف عالمیان با نتیجه ۱۰ بر ۶ از او پیش افتاده بود، نوشاد توانست بازی را به نتیجه تساوی ۱۰ بر۱۰ برساند که فکر میکنم اگر عالمیان تجربه بیشتری داشت و حداقل دومین حضورش در المپیک بود، به راحتی نمیباخت.
عضو هیات رییسه فدراسیون تنیس روی میز با بیان اینکه نوشاد حداقل در دو المپیک بعد هم میتواند با شرایط بسیار خوبی از نظر تجربه و بالاتر رفتن رنکینگش حضور داشته باشد، افزود: بازیکنانی که دارای رنکینگ یک تا شانزدهم جهان باشند، در دو مرحله مقدماتی به استراحت میخورند که این یک امتیاز برای بازیکن است زیرا از نظر جسمی و روحی به او فشاری وارد نمیشود و میتواند با آرامش و اعتماد به نفس بیشتری رقابتها را شروع کند.
وی عنوانکرد: اکنون رنکینگ نوشاد بعد از مسابقات المپیک، با ۱۳ پله صعود به ۶۴ رسیده است که اگر او همین روند رو به رشد را ادامه دهد، باتوجه به جوان بودنش ممکن است تا چهار سال دیگر با رنکینگ هشتم تا دوازدهم وارد مسابقات المپیک شود که این موضوع باعث میشود او رقابتهایش را از مرحله سوم آغاز کند. من نیز آینده بسیار خوبی را برای این تنیسور کشورمان که واقعا نابغه این رشته است، متصور هستم و او در المپیکهای بعدی نیز شانس بیشتری برای کسب مدال دارد.
بابادیوند با اشاره به اینکه طی صحبتهایی که با عالمیان داشتهام او قرار است از سال آینده در باشگاههای آلمان بازی کند، گفت: این باشگاهها بالاترین سطح مسابقات جهان را دارند. البته نوشاد امسال نیز از این باشگاهها پیشنهاد داشت که به نظرم پیشنهاد خوبی هم بود ولی او به دلیل سن کم و وابستگی عاطفی به خانواده، تصمیمگیری برایش سخت بود و در این سن نمیتوانست از خانوادهاش جدا شود.
وی ادامهداد: به عالمیان ثابت شد که اگر میخواهد قلههای افتخار را طی کند و به مدال آسیا، جهان و المپیک دست پیدا کند، لازم است در بالاترین سطح تنیس روی میز جهان بازی کند زیرا ۹۰ درصد بازیکنهایی که در المپیک شرکت کرده بودند جزو تنیسورهایی بودند که در باشگاههای خوب جهان شرکت کرده بودند. بازی در این باشگاهها نیز به پیشرفت عالمیان کمک میکند و خود او هم متوجه این موضوع شده است که به سطح بسیار خوبی در این رشته رسیده است ولی از این سطح به بعد نیاز دارد که در باشگاههای معتبر اروپایی و ترجیحا در آلمان بازی کند.
این مربی تنیس روی میز در ادامه با بیان اینکه در المپیک ۱۲۰ مدال در رشته شنا توزیع میشود، گفت: اگر هدفمان این است که در المپیک بالا بیاییم، باید در رشتههایی مانند شنا، دو و میدانی، تنیس روی میز، تیراندازی و بوکس که پتانسیل آن را نیز داریم، سرمایهگذاری کنیم ولی متاسفانه توجه آن چنانی به این رشتهها نمیشود در حالی که به رشتهای مانند فوتبال پول تزریق میشود اما نهایتا موفقیتی هم حاصل نمیشود.
وی بیانکرد: اگر مسوولان میخواهند در المپیکهای بعدی موفقتر باشیم، باید بخشی از هزینههای میلیاردی که صرف فوتبال میشود را به ورزشهای دیگر نیز اختصاص دهند. ما در بسیاری از رشتهها حرفی برای گفتن داریم و میتوانیم صاحب مدال شویم، به شرطی که واقعا بودجه کافی در اختیار آنها قرار داده شود.
بابادیوند ادامهداد: نگاه مسوولان باید تغییر کند و به رشتههایی که پتانسیل آن را هم داریم و در حال پیشرفت و مدالآوری در آنها هستیم، توجه بیشتری کنند. به نظرم اگر قرار است به نفر اول المپیک مثلا ۱۵۰ سکه هدیه دهیم، چه اشکالی دارد به بازیکنانی هم که عملکرد خوبی داشتهاند و توانستهاند سهمیه کسب کنند به طور مثال ۱۰ عدد سکه بدهیم زیرا با این کار انگیزهای را در آنها به وجود خواهیم آورد. بازیکنی مانند الهه احمدی که در المپیک جایگاه ششم تیراندازی را به دست آورد وقتی ببیند به او توجه شده است، تلاش خواهد کرد تا المپیک بعدی نتایج بهتری را کسب کند.
وی به نقش صدا و سیما در پیشرفت ورزشمان اشاره کرد و گفت: به نظرم اگر صدا و سیما نیز توجه بیشتری به تمام رشتههای ورزشی کند، مسابقات آنها را پوشش دهد، با قهرمانان مصاحبهای داشته باشد و بتواند رشتههای مختلف را به مردم بشناساند، در پیشرفت ورزشمان بسیار تاثیرگذار خواهد بود.
مربی تیمملی تنیس روی میز ایران در ادامه با بیان اینکه کشور چین ۳۰ میلیون تنیسور حرفهای دارد، افزود: تمام این بازیکنان کارت بازیکن حرفهای را دارند. این رشته در چین مانند فوتبال برزیل شده است. دانشآموز پایه اول ابتدایی این کشور اگر به مدرسه برود و در کیف خود، دستههای راکت نداشته باشد، او را به مدرسه راه نمیدهد. این موضوع یعنی اینکه آنها به این رشته علاقهمند هستند به طوری که دستههای راکت را مانند دفتر و خودکار، جزو وسایل اصلیشان میدانند.
وی بیانکرد: در هر مدرسه چین یک سالن تنیس روی میز اختصاصی وجود دارد که شاید ما چنین سالنهایی را در هیاتهای استانها و شهرستانهایمان هم نداشته باشیم. آنها علاوه بر داشتن چنین سالنهایی، از مربیهای حرفهای نیز بهره میبرند و این نشان میدهد که آنها روی این رشته سرمایهگذاری کردهاند.
سلام آقای علوی
مثل اینکه تمام حرفهاتون داره درست از آب درمیادش؟
نمیدونم از کجا خبرها را از قبل میگیرین اما ایول
مدیر عامل سایپا تغییر کرد!
سعید مدنی به جای نعمت الله پوستین دوز انتخاب شده…
دامنه تغییرات به تمام بدنه آقایان ورزشی هم خواهد رسید
با سلام..تا جایی که اطلاع دارم از کلمه تنیسوربرای بازیکنان تنیس خاکی استفاده میشود… باز جای شکر دارد که ایشان شرحی از روند بازیها برای مردم گفتند.کاش به عنوان مدیر تیم های ملی نیز پاسخی می دادند در مورد ایتکه چرا ندا بی مربی خانم بود ؟؟باز هم خسته نباشیدمیگویم به ایشان که در دریای متلاطم سکاندار این کشتی شدند..