بنام خدا STORY OF A GIFT داستان یک هدیه مدیریت محترم سایت : با سلام و عرض ارادت خدمت جنابعالی در کنگره علمی ورزشی (( فدراسیون جهانی تنیس روی میز در یوکوهاما ژاپن ،از طرف آقای پیتر کوا )) یکی از شرکت کنندگان در کنگره راکتی به اینجانب هدیه داد و این آغاز آشنایی و…
بنام خدا
STORY OF A GIFT
داستان یک هدیه
مدیریت محترم سایت :
با سلام و عرض ارادت خدمت جنابعالی
در کنگره علمی ورزشی (( فدراسیون جهانی تنیس روی میز در یوکوهاما ژاپن ،از طرف آقای پیتر کوا )) یکی از شرکت کنندگان در کنگره راکتی به اینجانب هدیه داد و این آغاز آشنایی و جذب اینجانب به این نوع راکت گردید. و آن راکتی بود دست ساز و با رویه ای از جنس سمباده و سپس مسابقاتی در تفریحی در یکی از سالن های آنجا برگزار می گردید که همه شرکت کنندگان در کنگره اجازه مشارکت داشتند و وقتی ما وارد سالن شدیم گروه فیلیپینی((آقای پیتر کوا)) از من خواستند که راکت را تجربه کنم و این آغاز اولین تجربه راکت لیها بود و ایشان بعد از کمی رالی که بازی کردم متوجه شدند و مرا تشویق کردند به اینکه از آن استفاده کنم.و همین باعث شد که به بازی با آن ادامه دهم . حالا در ناباوری بسیار روان کات دور ،چاپ را اجرا میکردم و در مقابل که تاپ اسپین می زدند دفاع بسیار لذت بخشی داشتم.و پس از بازگشت به ایران ساختن این راکت را شروع کردم .خصوصا در مدرسه خزائلی رشت که بسیار بسیار موثر بود به لحاظ صدای جذاب آن برای دانش آموزان .
ارزانی –صدای جذاب –ماندگاری بالای این رویه راکت و نیاز به حرکات فیزیکی و بدنی زیاد عوامل موثر در جذب این راکت می باشند . به هر حال ،پس از مدتی قصه جدیدی شکل گرفت بین من و دختر نابینای ۹ ساله به نام سکینه .که با دوستان عقب مانده ذهنی اش وارد کلاس شدند و من صرفا برای حفاظت او خواهش کردم به زیر میز برود تا از آزار دیگران در امان باشد و ناگهان دیدم او بیشتر از سالم ها برای من توپ جمع می کند و مشتاقانه می پرسید این صدای چیست ؟
و حالا این صدای لیها بود که وارد این میدان شده بود و پس ازمدتی توپ و تلاش او برای دست گرفتن راکت جلسه تمرین بچه ها تمام شد و وقتی هفته بعد سکینه آمد ۳-۴ تا فورهند بانس روی راکت میزد و پرسیدم چگونه تمرین کرده ای گفت با(( ماهی تابه )) و وقتی از او خواستم ،شکل آن را بکشد یک تابه با دسته بلند را کشیده بود .
حالا دیگر بر من وظیفه بود که او را در کلاس همچون دیگران نگاه کنم چون با هوش بود بسیار بهتر از دیگران تمرکز می کرد و یاد می گرفت .این باعث شد که من برای آموزش وی روشی ارائه بدهم و همین امر را به یک کار تحقیقی به شکل case-study طی یک پاور پوینت در کنگره ITTF-12 در رتردام ارائه دادم که تعجب همگان را بر انگیخت .
و همچنین در سال ۲۰۱۱ برای درک بهتری از لیها به تنهایی سفری کردم برای تحقیق و کاوش در تاریخچه لیها که طی آن در یک تورنمنت سراسری لیها حضور یافتم .
و حالا
تاریخچه لیها :
لیها یا تنیس روی میز بومی و قدیمی فیلیپینی ها بیش از یک قرن است که به احتمال زیاد از طریق آمریکایی های مسلط به آن آورده شده و چون این کشور سراسر از جنگل و چوب است ،خیلی آسان راکت به شکل دست باز در دسترس قرار داشته است .
و با استفاده از سمباده کاغذی نیز اکنون در بالاترین سطح تنیس روی میز مسابقات مختلف در این کشور انجام می گیرد .البته جالب است بدانید که گروه زیادی از افراد سن و سال دار از طریق شرط بندی روی آن امرار معاش می کنند و البته این به شکل مخفی و در زیر زمین ها است .
اما مسئله مهم حضور همگانی ،پیر ،جوان ،پولدار ،فقیر ،سالم ،معلول ،چاق ،لاغر…. در این مسابقات بود و رنک هر بازیکن که سن او بود روی یک پارچه کتانی با دست نوشته می شد سن بازیکن بود و جالب تر اینکه هر سنی با هر سنی می تواند مسابقه بدهد.
در سفر اول قوانین و مقررات آن را یاد گرفتم که اکنون توضیح مختصری میدهم .
این بازی با توپ ۳۸ میلیمتری انجام می شود (گاه توافقی با ۴۰) .
اولین سرویس حتما باید ساده و قطری زده شود (easy returne serve – easy serve )
(سرویس آسان –دریافت سرویس آسان ) برای شروع بازی است . یعنی بازیکن موظف است قطری بزند و حریف هم حتما باید توپ اول را در همان قطر به شکل مطلوب حریف کات (چاپ) کند و سپس بازی شروع میشود به شکل یک ریتم زیبا که یک طرف لحظاتی دفاع و طرف دیگر تاپ اسپین اجرا می کند .
سرویس آزاد است هرکی که توپ را آورد انجام می دهد .و هرگاه سرویس و دریافت خوب نبود حریف می تواند توپ را با دست بگیرد و سرویس تکرار میشود .بازی تا ۲۰ است و چنانچه ۱۹-۱۹ شدند هر کس ۵ پوئن بعد را گرفت برنده است و از یک شروع می شود و هر کس زودتر ۵ شد برنده است .
می توان گفت لیها برای همه
ویژگی های این ورزش :
۱:ارزانی
۲:پایین بودن استرس و سیستم انرژی هوازی
۳: هر کس در دو سیستم دفاعی و حمله ای کار می کند
۴:همه گروه های سنی می توانند با هم بازی کنند.
۶: مفرح و بسیار بسیار منصفانه و Fair play
توضیحات :
۱:قیمت رویه سمباده قابل مقایسه با قیمت رویه های اسفنجی فعلی نیست
۲: عملا باید بدن فعالیت کند به جای رویه های فعلی که سرعت و پیچ را بالا ببرد.
۳: چون پوئن سرویس نیست و دریافت آزاد است استرس کم است .
۴:چون توپها بعد از اوج زده می شود سیستم انرژی هوازی است .
۵: قهرمانان که بدلیل سن و تغییر رویه ها حاشیه نشین می شوند به راحتی می توانند مسیر قهرمانی خود را ادامه دهند.
۶: بسیار مفرح با اجرای قانون سرویس آسان بسیار منصفانه است.
این دستاورد من از سفر اول بود و بعد در هلند گروه زیادی از مربیان جوان آن را شناخته و تست کردند . و حالا مسئول تر شده بودیم .عکسی از پیر مرد ۹۱ ساله و فیلمی از او به من اهدا شد .این پیر مرد ۹۱ ساله که الان شهرت جهانی یافته است با لیها قهرمان شد و جالب که تمام توپهای بازی را خودش می آورد و تمام انعطاف هایش کامل بوده و سرشار از انرژی و بدون یک مچ بند –زانو بند و یا هر ساپورتری ….
و جالب تر که بیشتر از ۷۰ بازیکن لیها (لیها دور ) بالای ۶۰ سال در این مسابقات بازی می کردند.
در هلند مذاکرات مختلفی با کشورهای مختلف برای شناساندن این راکت انجام دادیم و اکنون در ۷ کشور لیها بازی می شود و شناخته شده .و جالب تر اینکه در مسابقات آزاد US open آمریکا سال قبل ۱۶۰۰ نفر شرکت کردند و در یک میزبانی جالب تیم فیلیپینی را به آمریکا دعوت کردند و رقابت عالی و مسابقه دلنشین بین این دو کشور انجام گردیده است .و جالب تر اینکه لندن ۲۰۱۲ مسابقات آزاد ( لیها – هارد بت (راکت هایی با ۲رویه دون ) ) با جایزه ای به مبلغ صد هزار دلار گرفته است و به هر حال الان این کمیته اولیه که اینجانب یکی از اعضای اولیه آن هستم با اهداف زیر شروع به کار کرده ایم .
۱:شناساندن لیها .
۲:توسعه لیها در همه جا .
۳:تلاش برای اینکه لیها یکی از شاخه های تنیس روی میز قرار گیرد (مثل والیبال ساحلی – فوتسال –و یا …).
۴: المپیکی کردن این رشته .
و پس از بازگشت اینجانب تعدادی راکت درست کرده و در اکثر استانهایی که کلاس داشتم به معرفی لیها پرداختم. استانهای (آذربایجان غربی –تهران – هرمزگان – فارس – گیلان – یزد – زنجان – خوزستان ) تا حدودی با آن آشنا هستند و با توجه به شناختی که اینجانب از سیستم بازی پیشکسوتان خودمان دارم همه خیلی عالی و زود به انجام بازی با این قادر خواهند بود و شانس جوایز زیاد را دارند .
لذا از سایت محترم خواهشمندم با توجه به اهداف زیبای شما ،لیها را مفصل بشناسانید و روی سایت you tuob لیها بهترین بازیها را می توانید ببینید . (بازی مرد ۹۱ ساله را میشود دید .)
و جالب که رئیس فدراسیون آمریکا آقای دکتر (مایک بابون ) که عضو موزه ITTF نیز هست ،اهداف اصلی خود را المپیکی کردن لیها قرار داده است و در سفر دوم مذاکرات مفید و راه گشایی با ایشان داشتیم .(فرانسه –انگلیس – اسلوانی – رومانیا – اسلواکی –فیلیپین – ایران –آمریکا ) کشورهایی هستند که در حال توسعه لیها هستند .
پاور پوینت را خدمتتان ارئه می دهم که در کنگره علمی ورزشی دانشگاه مانیل ارائه داده ام .امید که ورزش ما که به دلیل گرانی تقریبا در حال انحصاری شدن است ، دارای شعبه دیگری شود که فراگیری بیشتری پیدا کند . فقیر و دارا با هم کنار هم . و فقط رقابت بین توانمندی ها باشد نه رویه ها .
شعار ITTF = تنیس روی میز برای همه است .
TABLE TENNIS FOR ALL
اما خدمت جناب آقای آدهام شارارا ریاست محترم فدراسیون نیز اعلام کردم که بهتر است گفته شود
LIHA FOR ALL
با سلام و سپاس از لطف شما ..
ان عکس متعلق به پیرمرد ۹۱ ساله که اکنون ۹۳ ساله میباشد ودر این سفر نیز هنوز بازی میکرد می باشد . عکسی که معروفیت جهانی داد به او و لیها…و از طریق اینجانب ان عکس به کلیه اعضا کمیته های ittf در رتردام هلند ارسال گردید …و باعث توجه ویژه دستاندرکاران تنیس روی میز جهانی گردید… بازی ایشان نیز روی سایت youtub قابل دیدن است.. با تشکر. برای اطلاعات بیشتر liha را جستجو کنید.(search کنید.) باز هم ممنون…
دوست گرامی سرکار خانم قوام زاده
با سلام
بسیار عالی بود، از گزارش شما که کاملا جدید و کاری در نوع خود بی نظیرو متفاوت بود و اطلاعات جدیدی راکه منتقل کردید بسیار ممنون هستم.
این راکت بطور حتم برای بویژه رده های سنی بالا میتواند یک حرکت یا ورزش مناسب و موثر باشد با توجه به قوانینی که در آن انعطاف خوبی به چشم می خورد.
در هر حال دست شما درد نکنه، علاقه و انگیزه شما و البته تمامی زحمات و کوششی که با هزینه شخصی برای توسعه این رشته و تربیت نیرو های مربی و داور داشته اید، قابل تقدیر است.
درود بر شما،همواره موفق و در پناه خداباشی.
با سلام و احترام نسبت به سرکارخانم قوام زاده. به نوبه ی خود از زحمات شما تشکر میکنم و امیدوارم همواره در این عرصه ، موفق و پیروز و سرافراز باشید.
اجرکم عندالله
با سلام در این اوضاع گرانی وسایل تنیس روی میز ،امیدوارم بزودی شاهد اولین دوره مسابقات قهرمانی لیها در ایران ،تحت عنوان جام بزرگداشت سرکار خانم قوامزاده باشیم
سرکار خانم قوام زاده ی عزیز:
عالی بود .از شما به خاطر این همه تلاش قابل تقدیرتون واسه شناسوندن این رشته ، صمیمیانه سپاسگزارم.
حتما به سایر دوستان منفقل خواهم نمود
چنانچه از نظر مدیر سایت بلامانع باشه، توی پیج ping pong gallery ، از این مطالب استفاده خواهم کرد
با آرزوی موفقیت روزافزون شما عزیز زحمت کش
سلام
من تقریبا یک بازیکن حرفه ای هستم ولی از وقتی که این مطلب جالب رو در سایت شما دیدم تصمیم گرفتم مدتی با لیها بازی کنم.
تا اونجایی که متوجه شدم تکنیک های لیها فرق چندانی با رویه های دون نداردو هاف وال با ان بسیار ساده است
لطفا بگویید که از چه نوع سنباده ای استفاده کنیم؟ سنباده با دانه های درشت و سفت یا دانه های کوچک…