امروز: پنج شنبه, ۱ آذر , ۱۴۰۳ | ۱۶:۰۵:۰۵  آخرین بروزرسانی : شهریور ۲۸ام, ۱۳۹۴
سرخط خبری :
تبلیغات
  • تاریخ انتشار خبر : شنبه ۲۸ شهریور ۱۳۹۴ | کد خبر : 39334
    ارسال خبر چاپ خبر
  • محتوی تمرین (پداگوژی)   بارها از یک مربی سوال می شود که چرا یک بازیکن در حد بازیکن خوب باقی می ماند و یک بازیکن برجسته و در سطح عالی نمی شود؟   ویژگی خاص یک بازیکن برجسته چیست ، که نتیجه گیری او بهتر و نتیجتا موفقیت بالاتری را کسب می کند؟   چنانچه…

    محتوی تمرین (پداگوژی)

     

    بارها از یک مربی سوال می شود که چرا یک بازیکن در حد بازیکن خوب باقی می ماند و یک بازیکن برجسته و در سطح عالی نمی شود؟

     

    ویژگی خاص یک بازیکن برجسته چیست ، که نتیجه گیری او بهتر و نتیجتا موفقیت بالاتری را کسب می کند؟

     

    چنانچه یک بازیکن در شرایط مساوی از لحاظ میزان تمرین ، می تواند نتیجه گیری بهتری نماید دلیل آن چه می تواند باشد؟ مسلما نقش اساسی و کلیدی این امر به نحوه ی تمرین وی برمی گردد.

     

    تعدادی از ورزشکاران بعنوان قهرمان تمرین سالنی مطرحند و نتیجه گیری آنها در مسابقات ضعیف است در حالیکه در تمرینات بسیار عالی ظاهر می شوند ،این بازیکنان بعنوان بهترین حریفان تمرینی همیشه در اردو ها حضور داشته لیکن علیرغم وضعیت آمادگی جسمانی و تکنیکی خوب ، نتیجه ای در خور کسب نمی نمایند، دلیل این امر چیست؟ بازهم جواب سوال روشن است و آن این است که نحوه ی تمرین این بازیکن مشکل دارد.

     

    بازهم سوال می شود آیا تمرین برای مسابقه است یا مسابقه برای تمرین ؟ آیا ما تمرین می کنیم که بر اساس آن مسابقه بدهیم یا مسابقه می دهیم که بر آن اساس تمرینات خود را طراحی نماییم ؟

     

    پداگوژی یا محتوای تمرین به نحوه ی تمرین بازیکن می پردازد ، هر بازیکن در هر تمرینی که انجام می دهد بایستی به چند مقوله اساسی توجه نماید:

     

    تکنیک و استیل بازی ، تاکتیک و کسب هر امتیاز در هر شرایط پیش آمده

     

    باتوجه به سه مورد فوق، در یک تمرین خاص ممکن است توجه مربی به رفع اشکالات تکنیکی از لحاظ حرکت دست،نحوه ی انتقال وزن،جابجایی ها و حرکت پا،مراحل نیرو گیری در ضربه،مراحل برگشت به حالت آمادگی اولیه،مراحل چند گانه تشخیص پیچ توپ،معطوف باشد.

     

    ممکن است مربی به رفع اشکالات تاکتیکی از لحاظ نقاط فرود انتخاب شده،برنامه ی طراحی شده برای کسب امتیاز توسط بازیکن،سرعت توپ و میزان نسبت سرعت و دقت بازیکن و یا هماهنگی کلی در طراحی کسب امتیاز،نحوه ی استفاده بازیکن از پیچ، تعویض ریتم بازی و… بپردازد .

     

    و نهایتا ممکن است توجه مربی به گرفتن امتیاز در شرایط غیر متعارف پیش آمده و میزان تمرکز بازیکن معطوف باشد.

     

    با توجه به اینکه ممکن است در یک تمرین خاص، مشکل بازیکنان یک تیم متفاوت از هم باشد. بنابراین ممکن است بر پایه همان تمرین برای رفع مشکل خاص بازیکن ،تغییراتی داده شود . مثلا چنانچه تمرین پایه ی ما فالکن برگ باشد (ضربه بکهند+چرخش و حمله فورهند از ناحیه بک هند+حرکت پای عرضی و حمله ی فورهند)برای یک بازیکن متوقع باشیم که سرعت حرکت پایش بیشتر شود. برای یکی سرعت توپ بالاتری را توقع داشته باشیم و برای یک بازیکن با یک نقطه فرود کوچکتری را ترسیم و یا بگوییم در ذهنش تصور کند که یک یا چند توپ را در نقاط مختلف میز قرار دارد و انها را بزند.ویا بگوییم با پیچ و لوپ فورهند و بکهند تمرین را اجرا کند ویا بهمراه سرویس و دریافت و فرود توپ در نقاط غیر متعارف و بصورت آزاد را در این تمرینات گنجانده و برای هر بازیکن هدف خاصی قرار داده شود.

     

    پس مربیان محترم در محتوای تمرین ،بایستی نکاتی را مد نظر قرار دهند که بستگی به شرایط بازیکن دارد ، پس باید تجزیه و تحلیل و آنالیز مسابقات بازیکن خودی و نحوه ی امتیاز گیری و امتیاز دهی در طول یک تورنمنت مد نظر قرار گرفته و برای رسیدن بازیکن به یک فاز بالاتر و برتر محتوای تمرین او تغییرات اساسی نماید.

     

    مثلا اگر در سطح بالاتر مسابقه ،سرعت توپ بیشتر است برای تمرینات او در فاز سرعت بالاتر طراحی تمرین صورت پذیرد تا نسبت سرعت و دقت او بالاتر رود. یا اگر نقاط فرود دقیقتری لازم است برای این امر تاکید بیشتری صورت پذیرد.

     

    آیا مربی می تواند همزمان کوچینگ در مسابقه و تجزیه و تحلیل کلی مسابقه را انجام دهد و سایر بازیها را هم مد نظر قرار بدهد؟ مسلما یک مربی همزمان نمی تواند چند کار را انجام دهد و در این حالت دقت مشاهداتش کاهش می یابد . پس این کار یک کار تیمی و گروهی است و یکنفر نمی تواند در آن واحد برای چندین بازیکن مسائل ذهنی،روانی،تکنیکی،تاکتیکی و جسمی بازیکن را در شرایط مختلف ارزیابی نماید.

     

    دوربین فیلمبرداری و ثبت بازیها راه کاری مناسب برای ایجاد فرصت بازبینی برای مربیان و بازیکنان تیم است که بعدها با همفکری وکار تیمی، مشاهدات دقیقی از بازی داشته و تمرینات آتی بازیکن را طراحی و محتوای تمرینی را اصلاح نمایند.

     

    راه کار دیگر ثبت آماری بازی است که سالهاست این روش از سوی مربیان مورد توجه و بعضا با ثبت آماری دقیق و فوری کلیه امتیازات در جداول و یا با استفاده از رایانه هم در طراحی تمرینات و هم در کوچینگ حین مسابقه ، بازیکن را در راه ارتقائ به یک بازیکن با سطح بازی برتر هدایت می نمایند.

     

    باید توجه داشت که در مسابقه تمامی رالیها با سرویس و یا دریافت شروع می شوند. حال یا بازیکن خودی دریافت کننده است یا گیرنده. سرویس تنها تکنیکی است که خود نیاز به پیش بینی ندارد و یک مهارت بسته محسوب می شود در حالیکه دریافت سرویس بسیار مشکل تر و بدلیل تنوع پیچ و نقطه فرود و فرصت کم برای تشخیص،یک مهارت کاملا باز است. در طراحی تمرین می بایستی حتما سرویس و دریافت بعنوان بخش اساسی تمرین باشند و تمریناتی که فاقد این دو تکنیک اصلی باشند فاقد ارزش عملی است و صرفا برای گرم کردن اولیه مطلوبیت دارند.

     

    نکته مهم دیگر اینست که در تمرینات تناسب سرعت و پیچ و دقت حتما بایستی حفظ شود. مسلما سرعت کم با دقت زیاد همراه است ،اما آیا این برای کسب امتیاز کفایت می کند؟ بایستی به گونه ای عمل کرد که با حفظ دقت نسبت به افزایش سرعت اقدام کرد. در دریافت سرویس بدلیل وجود عنصر پیچ های مختلف و غیر منتظره بودن سرویس و نقاط فرود متفاوت تر این مسئله اهمیتی دو چندان می یابد و این تمرین مداوم سرویس و دریافت و تاکتیک های مربوط به ضربات سوم تا کسب امتیاز است که محتوای تمرین را تشکیل می دهد و چنانچه با سرعت ۱۰۰ در صد عمل شود ، در واقع دقت تمرین کم بوده و انگیزه بازیکن مقابل را کاهش خواهد داد.

     

    مربیان در تمرینات توپ زیاد می توانند از سرعت بالاتری و در حد مسابقات سطح بالا استفاده نموده و بازیکن دغدغه خراب شدن توپ و سرد شدن حریف مقابل را ندارد. لیکن مربی همواره برکسب هر امتیاز و تناسب سرعت و دقت تاکید خواهد نمود.

     

    نتیجه گیری:

     

    با طراحی تمرین و روش کسب امتیاز در رالیهای متفاوت، با توجه به بازیکنان سطوح بالای دنیا ، بایستی بازیکن را برای ارتقائ به سطوح بالاتر هدایت نمود و تمرینات سنتی قدیمی ، موجب خواهد شد یک بازیکن همواره بعنوان یک بازیکن خوب و زحمتکش بماند ولی نتواند موفقیتی کسب نماید.

     

    برای اشتراک این مطلب در فیس بوک کلیک کنید
    برچسب ها :
    نظرات کاربران در "محتوی تمرین (پداگوژی)"

    نظرات برای این مطلب بسته شده است.


    Sorry, the comment form is closed at this time.

    تازه ترین اخبار