بازانتشار
تقویت عضلات در گیر در رشته تنیس روی میز
۱-عضلات انگشتان دست و ساعد. استفاده از توپهای کوچک قابل انعطاف یا حلقه های لاستیکی کوچک طبی .این وسیله در فروشگاههای لوازم طبی جهت تهیه موجود است.نوع طبی ان برای استفاده همه سنین و رده های سنی در این ورزش پیشنهاد می شود (نوع غیر طبی ان که سفت می باشد بسیار مضر است.)طریقه…
۱-عضلات انگشتان دست و ساعد.
استفاده از توپهای کوچک قابل انعطاف یا حلقه های لاستیکی کوچک طبی .این وسیله در فروشگاههای لوازم طبی جهت تهیه موجود است.نوع طبی ان برای استفاده همه سنین و رده های سنی در این ورزش پیشنهاد می شود (نوع غیر طبی ان که سفت می باشد بسیار مضر است.)طریقه تقویت انگشتان دست ابتدا بصورت باز و بسته کردن بوسیله ۵ انگشت و به مرور زما ن بین انگشت شصت و ۴ انگشت دیگر-بین شصت و ۳ انگشت دیگر-۲ انگشت دیگر-بین انگشت شصت و انگشت کوچک که در این رشته بسیار مهم است.و تکرار….این تمرینات ضروری است با انگشتان هر دو دست کار شود.ایجاد تعادل برای اجرای تکنیکها در این صورت امکان پذیر می باشد.
این نوع حرکت تقویتی علاوه بر تقویت انگشتان دست عضلات زیرین و زبرین ساعد و عضله زند والایی را که امتداد و طول ان از ساعد تا زیر بازو ادامه دارد را نیز کاملا بدون حجیم شدن تقویت می کند.
۲-تقویت مچ دست و عضلات ۲ و ۳ سر بازویی-شانه و تا اندازهای دالی که از کردن به شانه متصل است-ذوذنقه و تا اندازهای سینه…
استفاده از میل زورخانه چوبی برای نوجوانان ۱ کیلویی و برای جوانان و بالاتر ۳ تا ۵ کیلویی بصورت سر دست و سر شانه از تعداد ۱۲ عدد شروع و هر ۲ جلسه یک بار ۲ عدد اضافه شود و در ۵ دور این مهم انجام و تعداد به ۲۴ که رسید دوره ها هر ۲ جلسه یک بار یک دور اضافه تا دوره ها به ۱۲ رسد بین هر دوره کشش عضلات و نرمشهای مناسب اجرا گردد.
استفاده از میل علاوه بر تقویت عضلات هماهنگی اعصاب و عضلات را نیز بوجود اورده و همه عضلات به کار گرفته شده و تقویت شده خواهند توانست با صدور فرمان از مغز بصورت کاملا هماهنگ وظیفه تامین نیروی و سرعت لازم را برای اجرای بطور مثال تکنیک تاپ اسپین در یک زمان تولید و بدون هیچ حرکت اضافه تحت کنترل این مهم انجام پذیرد.ایت حرکت تقویتی بوسیله میل زورخانه ای چوبی بایستی با هر دو دست و حتی به مرور در یک زمان یکی دست راست و سپس دست چپ انجام پذیرد.
۳-عضلات کمر ۲ و ۳ سر ران و ۳ سر ساق(شامل نعلی و دو سر ساق)-و مچ پا تا اندازه ای
چون در ورزش تنیس روی میز سرعت اندامها بسیار لازم و ضروری است می بایستی از حجیم شدن عضلات جلوگیری شود به همین دلیل دو چرخه و دو چرخه سواری بهترین گزینه برای تقویت این عضلات به شمار می رود که بایستی با برنامه ریزی و زمان بندی لازم بطور مثال ۲ روز یک بار مسافت طی شده و در نظر گرفته شده را به مرور زمان اضافه و واحد زمان را نیز کنترل نماییم
۴-عضلات کف پا و مچ پا
در ورزش تنیس روی میز این عضلات برای حرکات پا و انفجارها و توان وانتقال وزن برای تکنیکهای مختلف و….بسشیار مهم می باشند.جهت تقویت انها دویدن در مسا فتهای زیاد بصورت اینتروال(دورهای) پا برهنه در چمن یا شن راه رفتن بالا رفتن از تپه و….پیشنهاد می شود.در این نوع تمرینات دوره ای دستگاه گردش خون و تنفس و عضلات قلبی نیز تقویت و نهایتا سیکل کربن و تولید ATPنیز در مواقع لازم تسریع خواهد شد.
برای هماهنگی اعصاب و عضلات کلیه بدن که در این رشته بایستی کاملا هماهنگ عمل نمایند دویدن بهترین گزینه خواهد بود در زمان بیشتر و با سرعت متعادل.
۵-تقویت عضلات چشم.
نگاه کردن تمرینات تعداد زنی فورهند یا بکهند و نگاه کردن مسابقات تنیس و تنیس روت میز بالا وپایین کردن مردمک چشم و چپ و راست کردن آن و…..
اقای علوی عزیز لطفا با توجه به اینکه در سایت بایستی هر کس مسئولیت اطلاعات داده شده را بعهده بگیرد و مواردی قبلا این حقیر ارسال کرده ام که در ابتدا بعضا عزیزانی ایراداتی را ‘گرفته ولی به مرور زمان بدون ذکر منبع در مقاله های ارسالی خود کنجانده اند خواهشمند است ضمن ثبت تذکر لازم در این مورد داده شود که در صورت استفاده محتوای مقاله ای ذکر منبع لازم و ضروری است در این صورت عزیزان راغب تر خواهند بود در ارسال نکات اموزشی و فنی.ممنون.
با سلام وعرض تشکر از آقای ترکان .در رابطه با تقویت عضلات چشم واهمیت مبحث دید در تنیس روی میز لازم میدانم مطالبی را در جهت تکمیل فرمایشات استاد ترکان ارائه نمایم که امیدوارم مثمر ثمر واقع گردد.در این مورد بهتر است تأثیر بازخورد بینایی و حس حرکت، بر یادگیری مهارت مورد توجه قرار گیرد.بینایی از مهم ترین منابع اطلاعاتی است. وظیفه مهم این حس، شناسایی ساختار فیزیکی محیط است، مانند تشخیص محل پارتیشنها وموقعیت آنها نسبت به میز یا عکس العمل مناسب در برابر مانعی در سر راه..حس بینایی می تواند وقایع در حال رخداد، همچنین اطلاعات مربوط به حرکت اشیا را در محیط پیش بینی کند.مانندمسیر پرواز یک توپ و زمان رسیدن آن به نقطه مورد نظر.کارکرد دیگر بینایی، بازیابی حرکت بدن در محیط است، مانند مسیر بدن به طرف یک شی خارجی و مدت زمان رسیدن به آن.باید توجه داشت که اطلاعات بصری در بعضی از وضعیتها بسیار مهمند، اما در بعضی دیگر( بیش از حد متکی شدن بر بینایی، به عملکرد غیر مؤثر منجر می شود. یا فرصت دادن به اطلاعات بصری باعث کند شدن پاسخهای اجراکننده می شود)
نتایج در خصوص اثر بازخورد ناشی از حس حرکت بر یادگیری و اجرای مهارت در بعضی از رشته های ورزشی ، بیانگر اثر مثبت ولی غیر معنادار بر یادگیری اجرای مهارت است یعنی (ورزشکاران ماهر در رشته های ورزشی راکتی با توجه به مهارت خود، بدون استفاده از بازخورد بینایی و با تکیه بر حس حرکت توانسته اند، حرکات را به نحو مورد قبولی انجام دهند). نتیجه اینکه در شروع یادگیری مهارت در نوآموزان وافراد مبتدی باید از بازخورد حس بینایی به طور جدی کمک گرفت، ولی پس از یادگیری و تمرین لازم و پس از اینکه مهارت به صورت عادت در آمد، آن را از طریق حس حرکت میتوان کنترل کرد.باز هم از حضور وانتخاب مبحث بالا از جناب آقای ترکان از اساتید تنیس روی میز کشور سپاسگذاری میکنم.
با سلام و عرض ادب.
تشکر از اقای ابراهیمیان که از مربیان و داوران خوب این رشته هستند و تحصیل کرده رشته تربیت بدنی.
عزیزانی که در رشته تربیت بدنی تحصیل می کنند و از ورزشکاران و قهرمانان حداقل استانی در رشته تنیس روی میز می باشند چون مراحلی از ورزش حرفه ای قهرمانی را طی نموده اند بسیار می توانند با تحقیقات و ریشه یابی از نظر علمی به این رشته کمک کرده و داشته های تجربی را به علم روز تبدیل نمایند.اکثرا مقوله ها و حتی تمرینات و اموزش ما در چگونگی فورهند یا بکهند یا تاپ اسپین زدن خلاصه و در کلاسهای اموزش و مربیگری نیز به همین بسنده و تکرار مکررات.بدیهی است با این وضعیت همیشه باید بهانه بیاوریم که اسیا قطب این ورزش است و نخودی بودنمان را توجیه.ایتفاده از مقالات و منابع که همیشه زاویه دست در یک ضربه و تکنیکها چطور و جه و جه را بایستی فقط در کلاسهای درجه ۳ انهم برای اشنایی استفاده کنیم و بس.جایکاه ما در مسابقات بین المللی نشان از ان است که کلیه اطلاعاتمان در حد درجه ۳ بوده و مرتبا سالهاست که دور خودمان می چرخیم و برای والیبال و دیگر رشته هایی که از این وضع خودشان را نجات داده اند فقط به به و چه چه باید بکنیم.لذا این حقیر از شما کسانی که تحصیلات علمی دانشگاهی را طی کرده و در سطح قهرمانی این ورزش را دنبال می کنید تقاضا دارم وقت گذاشته و ریشه یابی کنتد تا به جمع بندی اطلاعات علمی روز برسیم و با چشم اندازی صحیح به برنامه ای جامع و واحد برای اموزش در سطح کشور رسیده و علم روز را در اموزشمان استفاده و از این جهل سنتی و هاوار هاوار کردن با مقالات دیگران و تئوری گرایی خارج شویم.
جنابعالی اگر از همین مقوله عضلات خطی چشم و کاربری ان در این رشته شروع و تحقیقاتی اساسی و بنیانی و علمی را داشته باشید خدمتی بزرگ در اینده به این جامعه ورزشی را داشته و مسلما از افتخارات تان خواهد بود.
موارد مطرح شده توسط جنابعالی در رابطه با حس بینایی و حرکتی و کاربری انهادر حد ورزشکاران نرمال بسیار عالی تا جایی که باز خورد حس بینایی در نواموزان کمکی بزرگ در کسب مهارت است و پس از تبدیل به عادت از طریق حس حرکت کنترل.
اگر در رشته ما گزینه عادت کنار گذاشته شود و همیشه بدنبال مهارت بیشتر باشیم حرفه ای فکر کرده و رو به پیشرفت.بطور مثال.
بررسی نقش کاربردی عضلات خطی چشم در ورزش تنیس روی میز
۱- چگونه دیدن .هر روز به محل کار میرویم مسیر با دیدن نوع عادتی طی می شود و شاید سالها تکرار.همان مسیر توسط فیلمبرداری حرفه ای فیلم گرفته شده و ما می بینیم و باور نمی کنتم چقدر ان محیط زیبا بوده و سالها متوجه نبوده ایم.فقط نگاه کرده بوده ایم .چگونه می توانیم در موقع اجرای تکنیکها خوب ببینتم تا پس از زمانی کوتاه بالاترین سرعت توپ را تشختص بدهیم.
۲-دیدن و مغز ورزشکار
۳-رابطه دیدن و تمرکز.
۴-ارتباط دیدن و تشخیص
۵-دیدن و ریلاکس بودن.
و…..انچه به این ورزش مربوط است را اگر انشاالله شما اساسی و ریشه ای بصورت کاربردی و قابل تبدیل به فعل تحقیق و تدوین نمایید بسیارکمکی است اساسی به این رشته.با تشکر ترکان.
با عرض سلام و احترام خدمت استاد محترم و بزرگوارم جناب اقای ترکان و تشکر میکنم بابت مقاله علمیشان که باعث ارتقاءاین رشته در بعد علمی و تخصصیست.
در قسمت بند یک با توجه به اطلاعات خود توضیحاتی ارایه داده.عضلات مهمی که در عمل گرفتن راکت دخالت دارند در قسمت انگشتان دست شامل:۱-تاکننده عمقی انگشتان۲-تاکننده دراز شست دست۳-تاکننده انگشتان دست۴-عضلات دودی دست۵-تاکننده کوتاه شست۶-نزدیک کننده شست دست۷-دور کننده شست دست.که هر کدام از این عضلات عمل مختص به خود را انجام میدهند.
در قسمت ساعد و ارنج عضلات مهمی که دخیل هستند عضلاتی شامل:۱-بازویی زنداعلایی۲-عضله بازویی قدامی۳-عضله درون گرداننده مدور ۴-عضله مربع درون گرداننده۵-عضله برون گرداننده کوتاه۶-عضله سه گوش ارنجی و عضلات زند زیرین و زبرین مهمترین نقش را در این رشته ایفا میکنند.
با توجه به عملکرد این عضلات ۱-چه عاملی باعث سرعت بخشیدن به توپ میشود؟؟ ۲-چه عاملی باعث دوگانگی حرکت در اجرای یک ضربه میشود؟با تشکر
با یلام و عرض ادب.
تشکر از خانم سپهری که از بازیکنان و مربیان خوب این رشته بوده و خوشبختانه در مقطع کارشناسی ارشد رشته تربیت بدنی تحصیلات عالیه را طی کرده و می کنند.
جواب سوال ۱-میزان نیروست که با تکنیکهای مختلف روی توپ اعمال می شود.و جواب سوال ۲ عدم هماهنگی عضلات در گیر و اجرای ناصحیح تکنیک دو گانگی را باعث است.
تقویت عضلات انگشتان و تسلط بر انها به نفع تکنیک مورد نظر باعث می شود هنگام راکت گیری ورزشکار بصورتی راکت را در دست بگترد که اصلا ان را بعنوان چوب احساس نکرده بلکه عضوی از اندام دست بشمار اید.در این صورت احساس لمس توپ در موقع ضربات بیشتر و اعمال نیرو بسیار راحت تر اجرا و خطا در ضربات به حد اقل می رسد.
تقویت عضلات دست شامل انگشتان- ساعد و بازو و تسلط ورزشکار بر انها به نفع اجرای تکنیک مورد نظر بازیکن این رشته باعت می شود این عضلات قبل از ضربه هماهنگی کامل را جهت جذب نیرو داشته و به بهترین وجه با تکنیک صحیح سرعت ساعد و مچ متصل به ان وتکیه گاه بازو در یک زمان عمل و در زمان ضربه نیروی لازمه را اعمال و بعد ضربه حتما تخلیه نیرو صورت پذیرد.
در صورت تخلیه عدم انقباض عضلات در گیر مانع فعالیت دیگر عضلاتی که وظیفه برگرداندن دست را بعهده دارند نبوده و ضربه بعدی بخوبی اجرا خواهد شد.
جنابعالیه با توجه به رشته تحصیلیتان و مربی و ورزشی بودنتان در سطوح بالا اگر تحقیقاتی اساسی در رابطه با عضلات دست داشته و موارد ذیل را تحقیق و بررسی و تدوین نمایید و در همین سایت ارائه کنید بسیار به اموزش کمک و انشاالله باعث افتخار خواهید بود.ممنون ترکان.
۱-تفکیک عضلات دست و کارایی هرکدام از انها در ضربات تاپاسپین و ……
۲-نقش انگشتان دست مثال اشاره و شصت و انگشت کوچک در ضربات مختلف
۳-نقش مچ در ضربات مختلف
۴- تقویت عضلات در گیر دست بدون حجیم شدن انها
۵-هماهنگی اعصاب و عضلات دستو…..
جناب علوی سلام یه پیام تبریک برای آقای شاملو گذاشته بودم درقسمت نظرات
به نام خدا
جناب قاسمی با سلام
احتراما،بدلیل جلوگیری از پاره ای دیدگاهها که ممکن است ظرفیتها را به هم بریزد دیدگاه حضرتعالی را منتشر نکردیم خصوص اینکه حتی خبر این انتصابهای آبکی را نیز در این سایت رسانه ای نکردیم.مگر قرار است یک پینگ پنگی چند بار از ییک سوراخ گزدیده شود؟؟امروز بدلیل جام فجر که کسی را ندارند از افراد بعنوان پادو استفاده نموده وفردا باز به پنبه سرشان را بریده و ردشان نمایند….برخی از دوستان ما در این باره ادعا میکنند عاشق پینگ پنگ هستند وکاری به کی و چی هست ندارند!متاسفانه مشکل این است که این افراد فکر میکنند خودشان تنها عاشق پینگ پنگ هستند اما این عشق در دیگران وجود ندارد….ارزان فروشی و مچل بودن و سرکار رفتن از ریق غیر پینگ پنگیها همسفری وجمع آوری رزومه های آبکی نه تنها کمک به این رشته نیست بلکه مستقیما تیشه به ریشه پینگ پنگ این مملکت زده است.مربیانی که حتی یک بازیکنی در حد شهرستان و استان و ملی ندارند …..!راستی چرا و به چه علت مربیان بازیکن ساز و ملی ساز و صاحب سبک گول این سرکار بودنها را نمی خورند؟؟؟
در هر صورت چنانچه در این ارتباط دیدگاه یا مطلبی قرار میدادیم نهایتها از روی گل منتصبین حسابی شرمنده می شدیم چون بعد از اینگونه انتصابات موجی از تلفنها و تماسها و پیامکها و …..ارسال گردید که مثلا این اقای فلانی که باز هم برگشت فدراسیون!!!
باتشکر
با تشکر از استاد ترکان که علم ناب خود را در اختیار عموم میگذارند.
با سلام مجدد .به نظر من بهتر است سراغ اصل مطلب برویم.بازیکن پینگ پنگ نیازی به دانستن ریز به ریز عضلات ندارد. بلکه فقط باید بداند که با چه چه طرز فکری به توپ ضربه بزند.یعنی فقط باید هدف نهایی و شاه کلید اصلی که همان عضله ی اصلی است را به کار بگیرد.ظرفیت بازیکنان متفاوت است.به نظر من تا آنجایی که ممکن است باید فکر بازیکن آزاد و خالی باشد.البته مربی بایستی تمام عضلات درگیر بازیکن را با استفاده از تمرینات خاصی که نیاز است تقویت کند.بازیکن قرار است به قهرمانی برسد.نه اینکه هم مربی شود و هم قهرمان.بازیکن وقت دانستن اطلاعات اضافی را ندارد.مغزش هم ظرفیت دانستن اطلاعات اضافی را ندارد.بازیکن خیلی حساس است.هواسمان باشد که بازیکن گیج نشود.چون اگر بازیکن زیاد از حد اطلاعات کسب کند که این اطلاعات در حد او نباشد ضربه ی سنگینی به او خواهد زد.پس بیابیم مربی و بازیکن شدن را از هم تفکیک کنیم.با تشکر