رقابتهای بین المللی جام فجر تنیس روی میز که طی ۳ روز به میزبانی تهران برگزار شد ، حاشیه های جالبی داشت که خواندن آنها خالی از لطف نیست. به گزارش خبرنگار ورزشی باشگاه خبرنگاران، رقابت های بین المللی تنیس روی میز جام فجر طی روزهای ۲۷ تا۳۰ دی ماه به میزبانی تهران برگزار شد…
رقابتهای بین المللی جام فجر تنیس روی میز که طی ۳ روز به میزبانی تهران برگزار شد ، حاشیه های جالبی داشت که خواندن آنها خالی از لطف نیست.
به گزارش خبرنگار ورزشی باشگاه خبرنگاران، رقابت های بین المللی تنیس روی میز جام فجر طی روزهای ۲۷ تا۳۰ دی ماه به میزبانی تهران برگزار شد . در این رقابت ها ۱۰۱ ورزشکار در بخش انفرادی، ۴۲ تیم در دوبل و ۱۱ کشور خارجی در بخش آقایان و ۸ تیم خارجی در بخش بانوان شرکت کردند.
*بنویسید چهارمین دوره، بخوانید بیست و سومین دوره!
اولین نکته قابل توجه در رقابتهای جام فجر نادیده گرفتن ۱۹ دوره برگزاری این مسابقات قبل از روی کار آمدن رئیس فعلی فدراسیون و چهارمین دوره خواندن آن توسط فدراسیون نشینان بود که مجبور شدیم سراغ تاریخچه این پیکارها برویم تا متوجه شویم چندمین دوره صحیح است؟
طبق اسناد فدراسیون جهانی ، نخستین دوره مسابقات تنیس روی میز جام بین المللی فجر در دهه شصت و همزمان با دوران جنگ تحمیلی با حضور تیم های داخلی و خارجی در تهران برگزار شد تا استارت بازیهای فجر زده شود ، تا به حال بیست و دو دوره جام فجر را فدراسیون حال حاضر و فدراسیون های گذشته برگزار کرده اند.
نوزدهمین دوره جام بین المللی پیش از روی کار آمدن فدراسیون فعلی به ریاست محمد زارع پور در سال ۲۰۰۵ میلادی در سال ۱۳۸۴ برگزار شد و در تقویم فدراسیون جهانی هم نوزدهمین دوره مسابقات ثبت گردید . مهم تر این که ۳ دوره آن در سال های ۱۹۹۹ ، ۲۰۰۰ و ۲۰۰۵ در سایت فدراسیون جهانی تنیس روی میز رنکینگ جهانی هم داشت .
اما در سال ۱۳۹۰ مسابقات بین المللی جام فجر که در سال های گذشته در تقویم فدراسیون جهانی به عنوان یک تورنمنت دارای رنکینگ جهانی به ثبت رسیده بود؛ به یکباره اولین دوره نام گرفت و نوزده دوره آن نادیده گرفته شد . در واقع گفته شد که این رقابتها تا پیش از این رنکینگ جهانی نداشته و اولین دوره آن در سال ۱۳۹۰ با رنکینگ برگزار شده
است .
محمد زارع پور در کنفرانس خبری جام فجر که بیشتر بوی تبلیغات انتخاباتی می داد باز هم این ادعا را مطرح کرد در حالی که اسناد فدراسیون جهانی پینگ پنگ چیز دیگری را نشان می دهد .
اما جالب اینجاست که هیچکدام از دستگاه های نظارتی به خصوص سازمان تربیت بدنی وقت و وزارت ورزش کنونی جلوی کار فدراسیون فعلی را نگرفته است که با این کار زحمات دیگر فدراسیون ها را نیز از بین برده است. آیا اسناد غیرقابل انکار فدراسیون جهانی دلیل این تخلف آشکار فدراسیون کنونی تنیس روی میز نبوده است؟
*ماجرای توپهای پلاستیکی که مانند تخم مرغ به راحتی می شکنند !
یکی از حاشیه های جالب در رقابتهای بین المللی جام فجر امسال، این بود که برای نخستین بار از توپهای پلاستیکی استفاده شد؛ توپهایی که برای ۹۹ درصد بازیکنان ایران ناشناخته بود، برخی بازیکنان ملی پوش فقط چهار روز قبل از برگزاری رقابتها این توپها را در اردو و برای اولین بار تجربه کردند و مدت آشنایی مردان و زنان پینگ پنگ بازی هم که با ورودی ۱۶۰ و ۸۰ هزار تومانی وارد جام فجر شده بودند با توپهای جدید، چند دقیقه قبل از مسابقه بود.
توپهای جدید هر چند به گفته برخی بازیکنان کیفیت مسابقات را پایین آورد و برد توپها را کم کردند اما مانند تخم مرغ هم به راحتی شکسته می شدند تا جایی که شنیده ها حاکی از آن است که در روز بیش از ۱۰ توپ می شکست و معلوم نیست با این بودجه محدود فدراسیون چند توپ خریداری کرده بود که توانست مسابقات را به سلامت و با همین توپها به پایان برساند.
* سطح مسابقات بالا بود یا بازیکنان افت داشتند؟
برخی از بازیکنان و کارشناسان حاضر در سالن برگزاری مسابقات معتقد بودند یکی از ضعیف ترین دوره های جام فجر را پشت سر گذاشتیم و از طرفی این موضوع را زنگ خطری برای ملی پوشان ایران دانستند.
تیمهای شرکت کننده با بازیکنان درجه چندم و بی نام و نشان خود باز هم توانستند مقابل بازیکنان ما خودی نشان دهند و برایشان آزار دهنده باشند، هیچ کدام از قهرمانی های ایران راحت به دست نیامد و نمی دانیم باید این را به حساب کیفیت بالا بگذاریم یا افت شدید و قابل مشاهده بازیکنان در چند سال اخیر؟ نیما عالمیان به بازیکنی از کره جنوبی در فینال انفرادی نتیجه را واگذار کرد که یک بار دیگر در مقابلش در بازیهای تیمی باخته بود، نوشاد عالمیان حتی نتوانست به فینال انفرادی برسد و به مقام سوم مشترک اکتفا کرد، بانوان هم که در مقابل تیمهای بلاروس و روسیه حرفی برای گفتن نداشتند و ناچار تمام دلار های انفرادی و دوبل را به باد داد.
مسابقات جام فجر زنگ هشداری بود برای اینکه بدانیم بازیکنان ما نسبت به چند سال قبل افت شدید داشته اند.
*اخلاق پسند نه در انفرادی بازی کرد نه در دوبل !
کاپیتان سابق تیم ملی تنیس روی میز و نماینده ایران در المپیک ۲۰۰۴ در حالی امسال دوباره و بعد از کنار ماندن های اجباری به تیم ملی دعوت شد که در سایت فدراسیون افشین نوروزی را کاپیتان اعلام کردند، هرچند نوروزی با فروتنی حتی حاضر نشد در مصاحبه هم عنوان کاپیتان را جلوی نام وی بیاوریم و اخلاق پسند را پیشکسوت و کاپیتان معرفی کرد، اما نمی توان از این موضوع گذشت که سایت فدراسیون برچه اساسی کاپیتان را معرفی کرده است؟
نکته جالب توجه غیبت اخلاق پسند در رقابتهای انفرادی و دوبل بود که از نظر پوشش مسکوت ماند .
*درخشش میدیا لطف اله نسبی
میدیا لطف اله نسبی، بازیکن بااخلاق و با سابقه تنیس روی میز بعد از مدتها بی انگیزگی و دور ماندن از مسابقات، شروع خوبی را در رقابتهای انفرادی جام فجر داشت و موفق شد یکی از بازیکنان کره که بازیکنان ایران را مغلوب کرده بود کنار بزند اما قرعه مشکوک وی و برخورد با نوشاد عالمیان برای سومین سال متوالی در جام فجر باز هم نگذاشت لطف اله نسبی روی سکو برود و حذف شد.
*دلار ها در جیب بازیکنان خارجی و پاکت های بازیکنان ایران پر از حواله دلار!
برای مسابقات جام فجر امسال؛ ۲۰ هزار دلار جایزه تقسیم شد که در بخش انفرادی مردان ۴۰۰۰ هزار دلار جایزه نفر اول ، ۲۰۰۰ دلار نفر دوم و سوم مشترکها هم هر کدام هزار دلار ، در بخش انفرادی بانوان، جایزه ۳۰۰۰ ، ۱۵۰۰ و نفر سوم مشترک هر کدام ۲۵۰ دلار اهدا شد.
در رقابتهای دوبل مردان هر کدام از نفرات اول ۱۰۰۰ دلار، نفرات دوم ۵۰۰ دلار و ۴ نفر سوم مشترک ۲۵۰ دلار در نظر گرفته شد. در بخش بانوان هم به ترتیب ۳۰۰۰، ۱۵۰۰ و ۷۵۰ دلار جایزه اختصاص یافت .
نکته جالب توجه پاکت های اهدا شده در مراسم اختتامیه بود که فدراسیون تنیس روی میز برای بازیکنان خارجی آنها را پر از دلار کرد، اما سهم جایزه بازیکنان ایران حواله هایی بود که البته طبق وعده زارع پور قرار است تا هفته آینده تبدیل به پول شود!
میشه لطف کنید بگید از کدوم مارک توپهای پلاستیکی استفاده میشده؟ من چند تا نمونه از توپ نیتاکو ساخت ژاپن آوردم ار همونایی که دو هفته پیش در جام قهرمانی تیمها در دبی استفاده شد، کیفیتشون عالیه، هر چند بسیار گران هستند
http://www.nittaku.com/products/detail/detail.php?id=533
با سلام
توپ دونیک
حدس میزدم چون بهر کس در باشگاه آقای علیدخت توپ دونیک رو با نیتاکو باهم نشون میدادم از اختلاف کیفیت تعجب میکردند، البته اینرو هم اضافه کنم که توپ دونیک بسته سه تایی را نمایندگی تهران ۱۵ هزار تومن قیمت داده ولی قیمت تکفروش بسته ۳ تایی نیتاکو در ژاپن ۳۵ هزار تومان است و در حال حاضر نیز موجودی اکثر فروشگاههای ژاپن تمام شده و تا اواسط فوریه فروش ندارند
با سلام بنده خود از نزدیک بازیها را دیدم و واقعا افسوس خوردم که ما با اینهمه بازیکن خوب و مستعد چرا باید اینگونه در مقابل بازیکنان خارجی نه چندان مطرح شکست بخوریم .واقعا فدراسیون تاوان این استعدادهای هدررفته را چگونه می دهد ؟؟