مسابقات جهانی تنیس روی میز ۲۰۱۵ در کشوری برگزار شد که تداعی کننده یک اسطوره در تنیس روی میز جهان است و به عنوان قطب اول تنیس روی میز جهان قلمداد می شود. چینی ها حقانیت برتری خودرا در این مسابقات دوباره به ثبوت رساندند و نقطه ای از تردید باقی نگذاشتند و ۵…
مسابقات جهانی تنیس روی میز ۲۰۱۵ در کشوری برگزار شد که تداعی کننده یک اسطوره در تنیس روی میز جهان است و به عنوان قطب اول تنیس روی میز جهان قلمداد می شود. چینی ها حقانیت برتری خودرا در این مسابقات دوباره به ثبوت رساندند و نقطه ای از تردید باقی نگذاشتند و ۵ عنوان قهرمانی دیگر به کلکسیون عناوین قهرمانی خود سنجاق کردند و با درخشش بی نظیر خود همه یا قسمت اعظم این رقابتها را تحت الشعاع مهارتهای برتر خود قرار دادند.
و باارایه بازیهای زیبا و هنرمندانه خود کماکان پایه های اقتدار بازی خود را استحکام بخشیدند.چینی هابدون اینکه با زحمت زیاد و زجر فراوان و نیز خطر شکست را لمس کرده باشند مقتدرانه ظاهر شدند و بازیکنان پرقدرت تنیس روی میز دنیا سر تعظیم در برابر چین فرود اوردند ودست و پای خود را مقابل چین گم کرده بودند و یا به عبارت دیگر ستارگان تنیس روی میز کشورهای اسیایی و اروپایی مانند :آلمان — کره — زاپن — چین تایپه — سنگاپور — فرانسه —سوید و ….. دست و پای آنها مقابل چین بسته شده بود.در حقیقت سیستم بازی بازیکنان برجسته تنیس روی میز دنیا با همه تجهیزات و آمادگی شان از قدرت کافی برای مقابله با بازی سراسر تهاجمی چینی ها برخوردار نبود.
جای بسی شگفتی بود که طغیان اصلی علیه نامدارترین بازیکن چین ” زانگ جایک ” که عنوان قهرمانی جهان و المپیک لندن را با خود یدک می کشید ، یک بازیکن نوگرا که از قلب تنیس روی میز چین بلند شده بود بنام ” فانگ بو ” بود که در مرحله نیمه نهایی در میان حیرت همگان ان هم با نتیجه ۴ بر یک او را به زیر کشید و خود به جای هموطن نامدارتر خود به فینال رفت که این بازیکن تقریبا گمنام چینی شگفت سازترین و خبرساز ترین بازیکن ایندوره از مسابقات جهانی بوداین پدیده تنیس روی میز چین از نظر تکنیک ، کار و روشهای بازی و عملیات تاکتیکی یکی از موفق ترین چهره های این رقابتها بود و واکنشهای سریع و مناسبی در طول ۸ روز مسابقه از خود نشان داد و شرایط سخت و دشواری را به حریفان نامدار خود تحمیل کرد.
کار بزرگ دیگر ” فانگ بو ” پیروزی ۴ بر۳ بر ” زوزین ” هموطن بسیار معروف او بود که جزو کاندیداهای مدال طلای انفرادی بود که در یک رقابت بسیار نزدیک و نفس گیر در مرحله یک هشتم نهایی بازیها براو غلبه نمود.
به هرحال چینی ها یک شکاف عمیق بین سطح بازی خود و دیگر قدرتهای تنیس روی میز اسیا و اروپا بوجود آوردند که گمان نمی رود این شکاف به این زودی ها پر شود.
از منظر دیگر چینی ها در ایندوره از مسابقات جهانی حریفان خود را قصابی و یک لقمه کردند.بازی دینامیک و پر انرزی چینی ها واقعا همه را به تحسین واداشت و این مساله نمایانگر این بود که انها به این زودی ها مهار شدنی نیستند.درایوهای سنگین و حمله های کوبنده و لوپهایمارپیچی شکل و سرویسهای جادوگرانه ساختار بازی چینی ها را تشکیل می دهد.
درجمع ۸ بازیکن باقیمانده در جدول انفرادی ۵ بازیکن از چین بودند و ۳ نفر دیگر : تیموبول از آلمان — مازوتانی از زاپن — و تانگ پنگ از هنگ کنگ بودند و وضع جدول بسیار پیچ در پیچ شده بود و کسی نمی دانست که کی اول می شود و کی دوم و کی سوم می شود.
که بازیکن آلمانی به فان زن دونگ از چین باخت با نتیجه ۴ بر۲ . و بازیکن ژاپنی با نتیجه ۴ بر ۱ به زانگ جایک چینی باخت و بازیکن هنگ کنگی ۴ بر صفر به مالونگ که قهرمان جهان شد به زیر کشیده شد.بعد از چینی ها که از آغاز رقابتها همه چیز این مسابقات را تحت کنترل و تسلط خود قرار داده بودند می توان گفت که کره ای ها و زاپنی ها یک سرو گردن بالا تر از بقیه شرکت کنندگان بودند و کارایی بیشتری از خود نشان دادند و رویاها و خوابهای طلایی آنها مبنی بر غلبه بر چینی ها تحقق نیافت.
آلمانیها که تقریبا قدرت دوم تنیس روی میز جهان به حساب می آیند در این مسابقات نتوانستند صف آرایی های قبلی که در گذشته از خود نشان می دادند نمایش دهندکه با شدیدترین فشارهای حریفان خود روبرو بودند.ولی اگر در نظر داشته باشیم که از پدیده ها و نواوران تنیس روی میز جهان در ایندوره از مسابقات جهانی نامی ببریم باید از ۲ بازیکن خوش تکنیک که آهنگ بازی انها چشمگیر بود یعنی : عمر عصار ، و ” اچانتا ” از هند که موفق شدند در میان بزرگان جهان به مرحله : یک شانزدهم جدول راه یافتند و همچنین از ۲ بازیکن تیغ دار و پرمایه پرتقالی بنامهای :جرالدو ، و — مونتی رو جوبو که توانستند به مرحله یک شانزدهم راه یابند و مانند هندی ها جزو ۳۲ بازیکن برتر جهان قرار بگیرند.
سویدی ها که در دهه های ۱۹۸۰ و ۱۹۹۰ از برترینهای تنیس روی میز جهان محسوب می شدند در این مسابقات با گامهای لرزان ظاهر شدند و فرصت مانور دادن از آنها گرفته شده بود و مانندگذشته های دور تهدید کننده نبودند. ” مالونگ ” که رک و اشکار در این دوره از مسابقات جهانی با یک قدرت انفجاری ظاهر شد و قادر بود سرتاسر بازی را با حمله های آتشین خود استمرار ببخشدو گلچینی از تکنیکها و مهارتهای خود را به معرض دید همگان در جهان قرار بدهد با شایستگی قهرمان جهان شد و در طول بازی های خود کماکان یک نگاه کلان با برد داشت.
مالونگ که در مرحله یک هشتم نهایی ۴ بریک ” جوسی هیوک ” بازیکن کات کش دفاعی کره جنوبی را مغلوب کرده گام بزرگی برای به چنگ آوردن عنوان قهرمان جهانی کرده است و در همه بازی های خود طوفانی از حمله های سهمگین خود را به نمایش گذاشت و در فینال بر هموطن جویای نام خود یعنی ” فانگ بو ” با حساب ۴ بر ۲ پیروز شد و جام قهرمانی جهان را بالای سر خود برد و حریف جوان خود را مقهور بازی مدرن و خلاق خود کرد.
ادامه دارد…..
امیر میر صادقی
رییس سابق فدراسیون تنیس روی میز ایران
با سلام و احترام
باتمام این تفاسیر استاد میر صادقی بنده معتقدم ما نخواسته ایم که نمیتوانیم ، چرا از قدیم گفته اند خواستن توانستن است .به نظر شما چرا در صنعت خودرو سازی و الکترونیک و نساجی و …..عقب مانده ایم برای اینکه انرژی و وقت و تحقیق و توسعه و الگو و برنامه نداشته و نداریم. ورزش که دیگر تکنولوژی نیست .فقط برنامه ریزی و مدیریت میخواهد.غیر ممکن نیست . سخت افزار را فراهم کنید. مربی و بازیکن حرفه ای بیارید در یک بازه ۴ ساله عملکرد را ببینید . به شما قول میدهم ۲۰ رتبه صعود میکنیم. بله اگر به همین منوال دست روی دست بگزاریم تا چند سال دیگر تنیس روی میز فقط بازی و سرگرمی خواهد بود نه ورزش حرفه ای و قهرمانی!!
[…] ITTF ۳ نکته مهم در آموزش حرفه ای متوسط (کاربردی) تحلیل وبررسی مسابقات جهانی چین ۲۰۱۵ (قسمت اول) برگزاری مسابقات ایرانشهر به مناسبت هفته ی معلم […]