امروز: جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳ | ۱۴:۰۸:۳۱  آخرین بروزرسانی : اردیبهشت ۱۷ام, ۱۳۹۴
سرخط خبری :
تبلیغات
  • تاریخ انتشار خبر : چهارشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۴ | کد خبر : 62841
    ارسال خبر چاپ خبر
  • برگزاری مسابقات جهانی تنیس روی میز همیشه یکی از عظیم ترین رویدادهای ورزشی در جهان محسوب می شود. سرانجام پس از ۸ روز و بعد از یک تلاش و مبارزه طولانی ،چین غول آسا به تنهایی به جنگ تمامی بزرگان تنیس روی میز دنیا رفت و دوباره حاکمیت این رشته ورزشی را به خود اختصاص…

    برگزاری مسابقات جهانی تنیس روی میز همیشه یکی از عظیم ترین رویدادهای ورزشی در جهان محسوب می شود.

    سرانجام پس از ۸ روز و بعد از یک تلاش و مبارزه طولانی ،چین غول آسا به تنهایی به جنگ تمامی بزرگان تنیس روی میز دنیا رفت و دوباره حاکمیت این رشته ورزشی را به خود اختصاص داد.

    در رقابتهای تنیس روی میز ۲۰۱۵ جهان در شهر سو شو ( چین ) میدان مانور برای همه بازیکنان قوی و نیرومند جهان باز بود و انها یک صف آرایی خوبی مقابل هم داشتند و بایک قدرت شگفت انگیز بازی می کردند.

    تکنیکها و مهارتهای بازیکنان برجسته و مطرح تنیس روی میز جهان جلوه و زیبایی خاصی به این رقابتها داده بود و تالار برگزاری این دیدارها به یک نمایشگاهی از فنون و ضربه ها و تاکتیکهای غیر قابل تصوری این رشته ورزشی تبدیل شده بود.

    اتفاقات و وقایع غیر منتظره ای رخ داد و بسیاری از بزرگان در نهایت حیرت همگان ناگهان شکست خوردند.

    بعضی ها با دست پر ، و سربلند و نیز بعضی ها با دست خالی و با خاطره تلخ و شکستهای نظرگیر، صحنه مسابقات را ترک نمودند.

    بعضی ها پویا و قدرتمند ولی بعضی ها در حد انتظار ظاهر نشدند و قوه و قدرت سابق خود را نداشتند. نوخواسته ها و پدیده ها به چشم دیده شدندو حتی از خط قرمزها عبورکردند.

    بعضی ها تکنیکهای فیکسی ارایه دادند و بعضی ها یک جورهایی تمرکز خود را از دست دادند واز جو ،مسابقه خارج می شدند.

    از شروع این رقابتها همه چیز مسابقات تحت کنترل و تسلط ۴ بازیکن برجسته و صاحبنام چینی بود که در نهایت همین چهار بازیکن مقامهای اول تا چهارم رقابتهای انفرادی را به چنگ خود درآوردند.

    که هیچکدام از بازیکنان مدعی شرکت کننده در این مسابقات قادر به ایستادگی و مقابله با این ۴ چهره استثنایی و مقتدر نبودند و به عبارتی راهی برای پیروزی بر این چهار جادوگر ،تقریبا یک معما و راز بود. چین برای اولین بار در سال ۱۹۵۳ در مسابقات جهانی شرکت نمود و در طول ۶۸ سال بارها به زیر کشیده شده و به زمین افتاده و موفق شده تا دوباره قد علم کند وبه ابداعات و ابتکارات قابل توجهی دست پیداکند و حالا با یک سری بازیکنان یکدست و یک سطح و با ترکیبی از انواع بازی های مختلف پیشرفته و مدرن و قابل انعطاف برتری و تسلط خود را بر دیگر کشورهاتحمیل می کند با یک نگاه به مرحله یک شانزدهم رقابتهای انفرادی از ۳۲ بازیکنی که موفق شدندبه این مرحله مهم برسند می بینیم که ۶ بازیکن از چین — ۴ بازیکن از کره جنوبی — ۳ بازیکن از پرتقال — ۳ بازیکن از هنگ کنگ —۲ بازیکن از آلمان — ۲ بازیکن از اتریش ۲ بازیکن از زاپن و بقیه از : روسیه و سنگاپور ،بلاروس ، دانمارک ، هند ، مجارستان ،اوکراین ،مصر ،انگلستان در جدول قرار دارند که جای بسی شگفتی است که ۳ سهمیه در این مرحله نصیب بازیکنان پرتقال تازه مطرح شده در تنیس روی میز جهان شده است که جای خود را در میان بهترین بازیکنان جهان به خوبی باز کرده اندو می توان آنها را یکی از پدیده های این دوره از مسابقات جهانی بشمار آورد.

    در مسابقات جهانی تنیس روی میز ۱۹۹۱ زاپن تیم ملی ایران با ترکیبی از : مجید احتشام زاده — ابراهیم علیدخت و فواد کاسب در یک بازی نزدیک و شانه به شانه به تیم پرتقال با حساب ۵ بر ۴ باخت و این تیم در طول ۲۴ سال حالا یکی از برترینهای اروپا و یکی از مشکل آفرینان برای همه بازیکنان جهان محسوب می شوند که یک رشد نجومی داشته است و گوی سبقت را از بسیاری از قدرتهای مطرح تنیس روی میز جهان گرفته اند .

    مهمترین و اشکارترین مهارت پرتقالی ها :فن لوپ زنی و ضربه های کشنده و سنگین و برق آسا و راهکارهای جدید آنهااست که افق های جدیدی را برای پیروزی خود پیدا می کنند.

    واقعیتش این است که پرتقالی ها با آموزشهای سنگین و تلاشهای خستگی ناپذیر به این رشد و شکوفایی رسیده اند وبقول آقای محمد مختارزاده که تنیس روی میز جهان را دنبال می کنند فعل خواستن توانستن است را اجرا می کنند.

    بهترین بازیکن پرتقال ” مونتی رو جووا ” بود که تیموبول آلمانی ودارنده ” رنک ” ۷ جهان که یکی از مدعیان مقام قهرمانی جهان بود به سختی و بقول معروف روی لبه تیغ توانست در رقابت میلیمتری و با حساب ۴ بر ۳ از این پدیده پرتقالی ببردو به مرحله یک هشتم نهایی رقابتها صعود کند.

    دراین دوره از رقابتهای جهانی آلمانی ها کم فروغ تر از دوره های قبلی ظاهر شدندو فقط ۲ نماینده در مرحله یک شانزدهم نهایی داشتند یعنی از پرتقالی ها و هنگ کنگی ها هم کمتر.

    بدترین نتایج ممکنه را ” دیمتری اوتچاروف ” خطرناکترین بازیکن آلمان که ” رنک ” ۶ جهان را در اختیار خود دارد بدست آورد که حتی نتوانست جزو ۳۲ بازیکن برتر این رقابتها قرار بگیرد در حال حاضر در تنیس روی میز بسیار سریع و پیشرفته جهان شاید چنین بنظر برسد که مثلا سطح بازی بازیکنان برجسته ای که پا به سن می گذارند به اخر رسیده و بیش از این راهی برای پیشرفت بازی خود ندارند ولی ماهیت بازی تنیس روی میز اینطور نیست چون موقعیکه کاملا به جنبه های تکنیکی و تاکتیکی تنیس روی میز توجه می شود می بینیم که امکان پیش رفت سطح بازی و فنون و مهارتهای بازی هخمیشه و در هر شرایطی وجود دارد و سقف محدود و معینی در تنیس روی میز وجود ندارد. این مساله را ” ولادیمیر سامسون اف ” بازیکن ۳۹ ساله معروف تنیس روی میز جهان از کشور بلاروس به ثبوت رساند که در حال حاضر ” رنک ” با ارزش ۹ جهان را در رده بندی : ای– تی — تی — اف — یعنی فدراسیون تنیس روی میز جهان در اختیار دارد و در همین رقابت های ۲۰۱۵ چین موفق شد تا به مرحله یک هشتم نهایی این رقابتها صعود کند و با یک کمی قرعه بد مواجه شد و به ” زانگ جایک ” از چین و دارای عنوان قهرمانی جهان و المپیک ۲۰۱۲ لندن باخت و از دور رقابتها حذف شد.

    “سامسون اف ” که در مسابقات جهانی ۱۹۹۷ منچستر ( انگلستان ) که در آن زمان یک بازیکن گمنام و ۲۱ ساله بود در میان تعجب همگان با پشت سر گذاشتن همه رقیبان آسیایی و اروپایی و امریکای لاتین به فینال رقابتهای انفرادی رسید و مقابل ” یان اووه والدنر ” سویدی به دلیل کم تجربگی تن به شکست داد و مقام دوم جهان را به چنگ خود در آورد و از آن تاریخ به بعد با یک کوشش خستگی ناپذیر به دفعات مختلف به عناوین بین المللی دست پیدا کرد.

    همچنین از پدیده های این دوره از رقابتهای جهانی می توان از ” عمر عصار ” از مصر و ” اچانتا ” از هند و یک بازیکن انگلیسی نام برد که با کمک فکر و روش تاکتیکی خود توانستند راه پیروزی را برای خود باز کنند و به مرحله یک شانزدهم نهای صعود کنند.

    در اینجا باید از ” تانگ پنگ “بازیکن برجسته هنگ کنگی یادی بکنیم که در طول ۳ سال گذشته یک سبقت چشمگیری داشته و ” رنک “۱۱ جهان را صاحب شده و در این رقابتها یک بازی کیفیت بالایی ارایه داده و توانسته تا مرحله یک هشتم نهایی جلو بیاید.بازیکن هنگ کنگی همان بازیکنی است که در بازیهای المپیک ۲۰۱۵ لندن به نوشاد عالمیان باخت و از دور مسابقات حذف شد.

    در آن زمان وی دارای ” رنک ” ۳۲ جهان بود .بازیکن هنگ کنگی در این دوره از رقابتهای جهانی از هیچ کوششی برای پیروزی دریغ نکرد و قدم به قدم در مسیر پیروزی حرکت کرد و تکنیکهای حمله ای پرقدرت و کشنده خود را به معرض نمایش گذاشت و حتی الامکان ابتکار حمله را بدست گرفت بعد از چین افسانه ای ،کره جنوبی موفق تر از دیگران نشان داد و با ۴ نماینده در مرحله یک شانزدهم هیبت و قدرت خود را به رخ دیگران کشید .

    کره ای ها نیز مانند چینی ها همواره در جستجوی کشف بازیکنان با استعداد خود هستند و دارای یک سیستم خاص خود هستند و با عوامل تکنیکی ، تاکتیکی ،قدرت جسمانی ، قدرت روانی و روحیه جنگندگی بازیکنان همه جانبه کامل را تربیت می کنند و یک سیستم خاص و منحصر به خود ترسیم می کنند.

    کره ای ها نیز نیز مانند چینی ها تنوع استیلها و شیوه های بازی را در میان بازیکنان خود دارند .معروف ترین بازیکن انها ” جو سی هیوک ” است که با روش بازی کات کشی دفاعی فاصله از میز بازی می کند که حمله های کشنده و تمام کننده خود را به عنوان ضد حمله روانه میز حریفان خود می کند .

    ” جو سی ” که در کشور خود به یک بازیکن مچ طلایی معروف است در مرحله یک هشتم نهایی این رقابتها مقابل ” مالونگ ” مرد شماره یک جهان در قبل و بعد از مسابقات جهانی ۲۰۱۵ طبق قرعه قرار گرفت و با پیچهای نا شناخته و اره ای شکل و ساطوری مانند کات های خود یکی از تماشاترین بازی ها را در این مسابقات ارایه نمود و در برابر حریف نیرومند چینی خود یک منطقه عریض و وسیعی را با حرکات پای سریع خود پوشش می داد تا بتواند حمله ها و لوپهای حریف نامدار خود را سریع برگشت بدهد و اینکار در طول مدت بازی هرگز متوقف نمی شد. بازیکن دفاعی کره شمالی عنوان دوم انفرادی جهان را در مسابقات جهانی ۲۰۰۳ پاریس در کارنامه خودارد.

    واقعا تماشای بازی ” جو سی هیوک ” لذت دارد و هر کسی با دیدن بازی او هیجان زده می شود.

    برتری بازیکنان برجسته چینی یکطرف و تشویق های کر کننده تماشاگران این کشور اعصاب و روح و روان و تمرکز حریفان چینی را مختل می کند و در حقیقت حریفان چینی بادر ۲ جبهه مبارزه می کنند ، هم با بازیکنان چینی و هم با تماشاچیان این کشور .که با بوغ و شیپور و طبل و دیگر الات مو سیقی به کمک هموطنان خود می آیندو واقعا یک اعصاب پولادین می خواهد که بازیکنی در کشور چین بتواند این همه مشکلات پیش روی خود را ندید بگیرد واز آن چشم پوشی کند.

    ژاپنی ها که در دهه ۱۹۵۰ قدرت برتر تنیس روی میز جهان بودند و شیوه بازی نزدیک به میز حمله ای فورهند پن هولدری را ابداع نمودند و همواره یکی از مدعیان کسب عناوین قهرمانی جهان بشمار می رفتند بعد از یک نزول و سقوط چشمگیری که در دهه ۱۹۹۰ داشتند حتی در کشور خود در مسابقات جهانی ۱۹۹۱ تا رده ۱۴ جهان از دیگران عقب افتاده بودند بعد از سال ۲۰۰۰ به سرعت به بازسازی و خود سازی خود پرداختند و در ده سال گذشته تا حدود زیادی به جای قبلی خود برگشتند و در حال حاضر در بین ۴ یا ۵ قدرت برتر تنیس روی میز جهان قراردارند .

    ژاپنیها با یک نماینده در مرحله یکچهارم نهایی رقابتهای انفرادی بنام ” مازوتانی “یکی از جاگاه هشتگانه ارزشمند انفرادی را تصاحب نمودند و به این طریق ابرو داری کردند وی در برابر نامدارترین بازیکن چین یعنی ” زانگ جایک ” که عنواندار جهان و المپیک لندن بود با حساب ۴ بر یک مغلوب و مقهور این بازیکن شد.

    در مرحله نیمه نهایی رقابتهای انفرادی ، ۴ بازیکن چین یک رقابت خانگی و یا یک رقابت خانوادگی را برگزار کردند که : ” مالونگ ” اول جهان و به مدال طلا رسید و ” فانگ بو ” پدیده جدید چینی ها که تا قبل از شروع مسابقات جهانی ” رنک ” ۸ جهان را در اختیار داشت به مدال نقره رسید و ” زانگ جایک ” با شکست دادن هموطن خود ” فان زن دونگ ” به مدال برنز بسنده کرد و فان زن دونگ عنوان ارزشمند چهارم جهان را بنام خود نوشت.

    ادامه دارد…….

    مطالب مرتبط:

    تحلیل وبررسی مسابقات جهانی چین ۲۰۱۵ (قسمت اول)

    تحلیل وبررسی مسابقات جهانی چین ۲۰۱۵ (قسمت دوم)

    برای اشتراک این مطلب در فیس بوک کلیک کنید
    برچسب ها :
    نظرات کاربران در "تحلیل وبررسی مسابقات جهانی چین ۲۰۱۵ (قسمت سوم)"
    1. محمد مختارزاده گفت:

      با سلام و تشکر از استاد گرامی جناب اقای میر صادقی

      بدون شک تحلیل عملکرد ما بعد از هر مسابقه ای راه گشا و کمک کننده خواهد بود تا ضعف ها و ناتوانی هایمان را بشنایسم.
      در حال حاضر جامعه تنیس روی میز در انتظار یک مدیر توانا و شایسته برای راس هرم خود میباشد و این مورد بایستی سریعا حل گردد.
      تمامی علاقمندان و دلسوزان این ورزش از بی برنامگی فدراسیون رنج میبرند.به امید فردایی بهتر

    2. بیژن غفاری گفت:

      بازیکن دفاعی اهل کره جنوبی میباشدنه کره شمالی!


    تازه ترین اخبار