به گزارش پایگاه تخصصی پینگ پنگ کشور وبه نقل از خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، در این مسابقات ۲۲ سهمیه توزیع خواهد شد که ۱۱ سهمیه برای مردان و ۱۱ سهمیه برای بانوان است. از کشورمان نیز نیما عالمیان، نوشاد عالمیان، افشین نوروزی و میدیا لطفاللهنسبی در بخش مردان و ندا شهسواری، محجوبه عمرانی، مریم صامت و النا تیتارنکو در بخش بانوان با هدایت جمیل لطفاللهنسبی و سیما لیموچی راهی هنگکنگ شدهاند تا شانس خود را برای کسب سهمیه المپیک در معرض آزمایش قرار بدهند.
مسابقات کسب سهمیه در آسیا در دو بخش برگزار خواهد شد. در بخش اول، قاره آسیا به ۵ منطقه تقسیم شده و ورزشکاران باید در منطقه خود مسابقه بدهند تا تنها نماینده منتخب هر منطقه راهی المپیک ۲۰۱۶ ریو شود. پینگپنگبازان کشورمان در منطقه آسیای میانه باید با نمایندگانی از قزاقستان و ازبکستان جدال کنند.
اسامی نفرات حاضر در بخش مردان به شرح زیر است:
۱- نیما عالمیان (ایران)
۲- نوشاد عالمیان (ایران)
۳- افشین نوروزی (ایران)
۵- میدیا لطفاللهنسبی (ایران)
۶- صمد بیسنوف (قزاقستان)
۶- کیریل گراسیمنکو (قزاقستان)
۷- تیمور کلبوگانوف (قزاقستان)
۸- دنیس ژولودف (قزاقستان)
۹- زوخید کنجائف (ازبکستان)
۱۰- المراد خولیکوف (ازبکستان)
بهترین بازیکن در بین این نفرات نیما عالمیان است که در آخرین رنکینگ اعلام شده از سوی فدراسیون جهان در رده ۱۱۲ قرار گرفته است. همچنین نوشاد عالمیان در رده ۱۲۳، نوروزی در رده ۲۰۲، گراسیمنکو در رده ۱۹۵، کلبوگانوف در رده ۴۰۰، ژودولوف در رده ۴۱۷، کنجائف در رده ۲۴۶ و خولیکوف در رده ۵۰۶ قرار گرفتهاند. همچنین لطفاللهنسبی در رنکینگ حضور ندارد.
به نظر میرسد گراسیمنکو جدیترین رقیب برای بازیکنان ایرانی خواهد بود. این بازیکن چندین ماه است که تمرینات خود را خارج از کشورش و در اروپا سپری میکند و در این مدت نیز پیشرفت خوبی داشته است؛ بهطوریکه در رنکینگ آوریل ۲۰۱۵ با ۱۵۷۸ امتیاز در رده ۲۵۴ قرار داشت اما هماکنون با ۱۷۵۷ امتیاز جایگاه ۱۹۵ را در اختیار دارد.
با توجه به اینکه این مرحله به صورت تک حذفی برگزار میشود، پینگپنگبازان ایران در صورت مواجهه با این بازیکن باید مراقب باشند تا شکست نخورند.
اسامی نفرات حاضر در بخش زنان به شرح زیر است:
۱- محجوبه عمرانی (ایران)
۲- مریم صامت (ایران)
۳- ندا شهسواری (ایران)
۴- النا تیتارنکو (ایران)
۵- یولیا گاتس (قزاقستان)
۶- گلچهره خوسینووا (قزاقستان)
۷- آناستاسیا لاوراوا (قزاقستان)
۸- ناتالیا اسلادکوا (قزاقستان)
۹- ریما گوفرانووا (ازبکستان)
۱۰- اولگا کیم (ازبکستان)
۱۱- رگینا کیم (ازبکستان)
در این بخش نیز اولگا کیم، ورزشکار ازبکستانی با رنکینگ ۲۸۸ مهمترین رقیب بازیکنان سرشناس ایرانی از جمله شهسواری و عمرانی خواهد بود. باید منتظر بمانیم و ببینیم آیا شهسواری که در رده ۲۹۴ جهان قرار دارد، میتواند برای دومین بار پیاپی حضور در المپیک را تجربه کند یا خیر.
در پایان مرحله اول، چهره ۵ پینگپنگباز راه یافته به المپیک در بخش مردان و ۵ پینگپنگباز در بخش بانوان مشخص میشود.
پس از این مسابقات، نفراتی موفق به کسب سهمیه نشدهاند، باید در یک رقابت سراسری که ورزشکاران مطرح از کل آسیا نیز حضور دارند، مسابقه بدهند. در واقع کسب سهمیه المپیک برای پینگپنگبازان کشورمان در مرحله دوم بسیار دشوار خواهد بود و ملیپوشان کشورمان حداکثر تلاش خود را در همان مرحله اول نشان بدهند.
باید به این نکته اشاره کرد که در مرحله دوم ۶ سهمیه در هر بخش توزیع میشود.
نکته مهم دیگری که وجود دارد، این است که فقط دو ورزشکار از یک کشور میتوانند در مرحله دوم شرکت کنند و اگر پینگپنگباز یک کشور در همان مرحله نخست سهمیه المپیک را کسب کند، آن کشور در مرحله دوم فقط یک نماینده خواهد داشت.
رشته تنیس روی میز از سال ۱۹۸۸ وارد مسابقات المپیک شد. از آن زمان تاکنون ۶ ورزشکار ایرانی شرکت داشتهاند که حاصل حضور همه آنها فقط دو پیروزی بوده است. در المپیک ۱۹۹۲ بارسلون ابراهیم علیدخت نماینده ایران بود که با دو شکست حذف شد. در المپیک ۲۰۰۰ سیدنی مجید احتشامزاده از طریق شرکت در مسابقات آسیای میانه راهی المپیک شد و با اولین شکست در اولین دیدار از گردونه مسابقات کنار رفت.
در المپیک ۲۰۰۴ آتن محمدرضا اخلاقپسند نماینده کشورمان بود که او نیز به سرنوشت دو علیدخت و احتشامزاده دچار شد. در المپیک ۲۰۰۸ پکن افشین نوروزی تنها پینگپنگباز کشورمان بود که با یک شکست به کار خود پایان داد. در المپیک ۲۰۱۲ لندن نیز نوشاد عالمیان و ندا شهسواری حضور داشتند. عالمیان در این تورنمنت ۲ پیروزی ارزشمند به دست آورد. همچنین ندا شهسواری که نخستین بانوی پینگپنگباز ایرانی در المپیک لقب گرفت، با شکست مقابل حریفی از نیجریه حذف شد.