امروز: جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳ | ۰۵:۴۷:۲۰
آخرین بروزرسانی :
دی ۷ام, ۱۳۹۰
سرخط خبری :
تبلیغات
قلب به طور طبیعی در هر دقیقه حدود ۷۵-۷۰ بار منقبض می شود ودرهرانقباض حدود۷۵ میلی خون را از قلب به بدن پمپ می کند. قلب به طور طبیعی در هر دقیقه حدود ۷۵-۷۰ بار منقبض می شود و درهر بار انقباض حدود ۷۵ میلی خون را از قلب به بدن پمپ می کند که…
قلب به طور طبیعی در هر دقیقه حدود ۷۵-۷۰ بار منقبض می شود ودرهرانقباض حدود۷۵ میلی خون را از قلب به بدن پمپ می کند.
قلب به طور طبیعی در هر دقیقه حدود ۷۵-۷۰ بار منقبض می شود و درهر بار انقباض حدود ۷۵ میلی خون را از قلب به بدن پمپ می کند که با ضرب نمودن حجم خون هر انقباض در تعداد انقباضات برون ده قلب محاسبه می شود که میزان طبیعی آن در هر دقیقه
حدود ۵ لیتر خون در حال استراحت است که بواسطه بیماریهای مختلف از جمله سکته قلبی این میزان کاهش می یابد.
امروزه بواسطه زندگی صنعتی و شهرنشینی و عدم تحرک و نوع رژیم غذایی و عوامل متعدد دیگر احتمال بروز تصلب شرائین بخصوص درعروق تغذیه کننده قلب و به تبع آن مرگ و میر ناشی از بیماریهای قلبی افزایش فراوان داشته است.
تاثیر ورزش بر قلب :
ورزش های منظم و مناسب و هوازی و مستمر به مرور زمان سبب افزایش حجم ضربه ای قلب و افزایش حجم و اندازه قلب (افزایش قدرت انبقاض قلب) می شود که سبب کاهش تعداد ضربات قلب در حال استراحت می شود که این سبب افزایش توان ذخیره ای
قلب شده و به دنبال فعالیت های منظم و مستمر هوازی ظرفیت قلب و توان هوازی فرد افزایش یافته و به راحتی بار سنگین فعالیتها (ورزشی و غیر ورزشی) را تحمل می کند . لذا میزان مرگ و میر قلبی در افرادی که دارای قلب ورزشی هستند کاهش می
یابد.ضمنا ورزش بدلایل دیگر از جمله: کاهش فشار خون، کاهش کلسترول بدL.D.L و افزایش کلسترول خوب (HDL) و افزایش توان چربی سوزی ،کاهش وزن بدن،تاثیر بسیار مثبتی بر سیستم قلب و عروق دارد.
نوع ورزش :
در فرد سالم انجام حرکات ورزش هوازی(شامل پیاده روی-دوی آهسته-دوچرخه سواری و…) بطور منظم به میزان حدود ۶۰-۳۰ دقیقه در روز به مدت ۳ تا ۵ بار در هفته توصیه می شود.
شیوه انجام فعالیتهای ورزشی :
-در ابتدا لازم است شدت فعالیتها کم باشد و طی جلسات متعدد شدت فعالیت افزایش یابند.
-شدت فعالیتهای ورزشی نباید سبب ایجاد خستگی و بروز درد قلبی و تنگی نفس در فرد می گردد.
-در ابتدا فعالیتهای ورزشی را با حداکثر ۶۰-۵۰ درصد حداکثر ضربان قلب بر حسب سن فردباید شروع نمود.
روش محاسبه:
-با تفریق عدد ثابت ۲۲۰ از سن فرد حداکثر ضربان قلب فرد بدست می آید برای نمونه در فرد ۴۰ ساله حداکثر ضربان قلب معادل( ۱۸۰= ۴۰-۲۲۰ ) ۱۸۰ می باشد که فرد مجاز است در شروع فعالیتهای ورزشی (فرد مبتدی)حداکثر %۵۰-%۵۵ از این ظرفیت را
استفاده نماید ۹۰=۱۸۰*%۵۰ به عبارتی در شروع انجام فعالیتهای ورزشی نباید ضربان قلب وی در هنگام فعالیت از۱۰۰-۹۰ عدد در دقیقه بالاتر رود.
-در صورت تداوم فعالیتهای ورزشی صحیح و منظم ،تعداد نبض ،درحالت استراحت بطور متوسط هر هفته یکی کاهش می یابد.
(برای مثال طی ۱۵-۱۰ هفته ورزشی صحیح ، نبض استراحت حدود ده عدد کاهش می یابد و این سبب می شودقلب ورزشکاران در حال استراحت حدود ۵۵-۵۰ در دقیقه ضربان داشته باشد)
لذا می تواند در فعالیتهای ورزشی هر چهار هفته %۵ به حداکثر ضربان قلب اضافه نمود یعنی بعد از چهار هفته در مورد بالا می تواند باحداکثرنبض ۱۲۰ -۱۰۰ در دقیقه فعالیتهای ورزشی نماید.
در نهایت در فردی که به آمادگی کامل قلبی و جسمانی دست یافته می تواند با حدود۷۵%- ۷۰% حداکثر ضربان قلب ورزشی نماید البته این میزان برای افراد، باسن بالاتر کاهش کمتر است
توصیه مهم :
در افراد با بیماریهای قلبی و تنفسی لازم است میزان فعالیت ورزشی تحت نظر متخصص درمانگر تعیین شود.
راه رسیدن به وزن ایده ال :
آنچه همواره ذهن عموم جامعه و ورزشکاران را به خود مشغول نموده وزن ایده ال است و اینکه چگونه به تناسب اندام دست یابند.
در این ارتباط لازم است بدانیم که شاخص توده بدن فرد BMI در چه وضعیتی است در این ارتباط با تقسیم وزن بدن به کیلوگرم بر مجذور قد به(متر) عددی بدست می آید که در شاخص های زیر قرار می گیرد.
۱) چنانچه عدد بین ۱۹-۲۴ باشد فرد دارای وزن طبیعی است.
۲) چنانچه عدد بین ۳۰-۲۵ باشد فرد دارای وزن زیاد است.
۳) چنانچه عدد بین ۲۵-۳۰ باشد فرد دارای چاقی درجه I است.
۴) چنانچه عدد بین ۴۰-۳۵ باشد فرد دارای چاقی درجه II است.
۵) چنانچه بالاتر از ۴۰ باشد فرد دارای چاقی درجه III یا چاقی است .
میزان مرگ و میر در عدد بالاتر از ۳۰عدد حدود ۵/۱ تا ۲ برابر افزایش می یابد و خطر فشار خون و افزایش چربی مضر وتصلب شرائین را افزایش می دهد در مورد فرد با وزن زیاد و موارد ۲و ۳ و گاها ۴ فرد با رعایت رژیم تغذیه ای و انجام فعالیتهای ورزشی هوازی
منظم و مداوم و استفاده از مکمل های چربی سوز و داروهای خاص می تواند به وزن ایده ال برسد یا آنرا حفظ کند.
تنهـا با رژیم مطلـق غـذای و یا تنهـا با ورزش نمی توان به وزن ایده ال رسید و لازم است که هر دو در کنار هم باشند در موارد بند۴ و ۵ بالا کاها اقدامات جراحی و رژیمهای غذای اختصاصی به همراه مصرف مکمل ها و داروهای خاص زیر نظر پزشک توصیه می
شود. کاهش وزن با سرعت بیش از ۱% وزن بدن در هفته احتمال بروز عوارض و سنگهای کیسه صفرا را بالا می برد. ضمنا دور کمر بالای ۱۰۶ سانتی متر در مردان و ۸۸ سانتی متر در خانمها نیز ریسک بیماریها را نیز افزایش می دهد.
چاقی با سرطانهای پستان و رحم بیماریهای روحی و روانی بروز آرتروز ، فشار خون و دیابت و بسیاری از بیماریها دیگر ارتباط دارد.
توصیه ها ی لازم :
۱) بررسی وضعیت سلامتی و تست های پزشکی
۲) انجام فعالیتهای ورزشی منظم مستمر
۳) انجام فعالیتهای ورزشی هفته ای ۳ تا ۴ جلسه
۴) انجام فعالیتهای ورزشی هر جلسه ۳۰ تا ۴۰ دقیقه
۵) انجام فعالیتهای ورزشی هوازی مانند پیاده روی- دوی آهسته – دوچرخه سواری
لازم به ذکر است فعالیتها ی ورزشی آهسته و آرام طی جلسات متوالی افزایش یابند
توصیه می شود در مواردی که هوا گرد و غبار دارد یا آلودگی بالاست یا دمای محیط بسیار بالاست فعالیتهای ورزشی متوقف یا محدودگردد.
ورزش در افراد پیر و کودکان،بیماران قلبی،ریوی،زنان باردار،بیماریهای اسکلتی عضلانی و نرولوژی دارای ویژگیهای خاص می باشد که لازم است با دقت بیشتر و زیر نظر متخصص درمانگر و پزشکان طب ورزشی طراحی تمرین صورت پذیرد.
نظرات کاربران در "راز قلب سالم با ورزش"
با سلام – یکی از اثرات مثبت ورزش تنیس روی میز در طولانی مدت کاهش تدریجی ضربان قلب در دقیقه میباشد بنده در ۶-۵ روز در هفته به ورزش مهیج وپرتحرک تنیس با مربی واستاد بزرگوارم جناب آقای بخشنده تمرین دارم از آنجایی که بیش از ۱۸سال است که با این مربی زحمتکش تمرین وارتباط دارم وفشار جسمی در حین تمرین وارد میشود ضربان قلب من در روز ۵۰ ودرشب درهنگام استراحت ۴۵ وگاهی کمتر رسیده است واین شرایط هیچ مشکل قلبی وتنفسی برایم پیش نیامده است .