امروز: شنبه, ۳۱ شهریور , ۱۴۰۳ | ۰۹:۰۶:۳۶  آخرین بروزرسانی : دی ۱۶ام, ۱۳۹۰
سرخط خبری :
تبلیغات
  • تاریخ انتشار خبر : جمعه ۱۶ دی ۱۳۹۰ | کد خبر : 12729
    ارسال خبر چاپ خبر
  • برای اینکه دقیقا بدانیم که چاق هستیم یا لاغر، پیش از همه باید اندازه وزن و قد خود را بدانیم، یعنی تنها وزن شخص برای تعیین چاقی او کافی نیست، اندازه قدش را هم باید در نظر بگیریم. چاقی چیست؟ چاقی بیماری مزمنی است که به علت نامتعادل بودن میزان دریافت انرژی از راه غذا…

    برای اینکه دقیقا بدانیم که چاق هستیم یا لاغر، پیش از همه باید اندازه وزن و قد خود را بدانیم، یعنی تنها وزن شخص برای تعیین چاقی او کافی نیست، اندازه قدش را هم باید در نظر بگیریم.
    چاقی چیست؟
    چاقی بیماری مزمنی است که به علت نامتعادل بودن میزان دریافت انرژی از راه غذا و میزان مصرف یا سوخت انرژی در نتیجه فعالیت بدنی بوجود می آید
    درواقع چاقی یک اختلال پیچیده تنظیم اشتها و سوخت و ساز مواد غذایی در تبدیل به انرژی است که توسط عوامل زیست شناختی خاصی کنترل
    می گردد.
    چاقی با ذخیره بیش ازحد انرژی بصورت چربی در بدن ظاهر می شود.

     

    لاغری چیست؟
    لاغری یک مکانیسم مزمن است که به موارد زیر بستگی دارد:
    ۱) فشارهای درونی، استرسها و افسردگیها
    ۲) مبتلا بودن به بیماریهایی ازقبیل : هیپرتیروئیدیسم (پر‌کاری تیروئید)، بیماری‌های انگلی،
    بیماری‌های گوارشی و …
    ۳) ژنتیک
    چنانچه از عدم وجود سه عارضه فوق مطمئن شدید تنها یک گزینه برای شما باقی میماند. آنهم اینکه شما کمتر از حد نیاز بدنتان غذا میخورید و به همین جهت لازم است از یک رژیم غذایی افزایش وزن استفاده نمایید.از طرفی این امکان هم وجود دارد که آنچه شما میخورید و فکر می کنید زیاد است، ارزش کاری و تغذیه ای آنچنانی نداشته باشد.

     

    «شاخص جرم بدن» یا BMI) Body Mass Index) که در واقع رابطه بین وزن و قد را نشان می‌دهد،
    یکی از دقیق‌ترین معیارهای علمی است که به یاری آن می‌توانیم بفهمیم که کیلوگرم های اضافی بدن،
    چگونه سلامت ما را به خطر می‌اندازند.

     

    امروزه پزشکان، پژوهشگران و متخصصان مراقبتهای بهداشتی از این شاخص علمی بسیار سود می‌جویند تا از میزان دقیق چاقی اشخاص آگاه شوند. جدولها یا تابلوهای ویژه‌ای هم طراحی شده که با مراجعه به آنها خود شخص نیز می‌تواند به سادگی دریابد که آیا اضافه وزن دارد، یا کمبود وزن. برای این کار کافی است که اندازه دقیق قد و وزن خود را بدانیم.

     

    البته ”شاخص جرم بدن“ میزان چربی بدن را به طور مستقیم تعیین نمی‌کند، ولی بالابودن این شاخص از معیارهای عادی، معمولا با افزایش چربی بدن، و در نتیجه اضافه‌وزن، ارتباط دارد.

     

    بنابراین همچنان که باید میزان فشار خون و کلسترول خود را منظم تحت‌نظر بگیریم، «شاخص جرم بدن» خود را نیز باید محاسبه کنیم، زیرا BMI بالا یا افزایش آن نشانه خطرناکی است.

     

    چگونه BMI را محاسبه کنیم؟
    همچنان که گفتیم شما می‌توانید با در دست داشتن اندازه قد و وزن ،”شاخص جرم بدن“ را محاسبه کنید، به این ترتیب که وزن را (برحسب کیلوگرم) بر مجذور قد (برحسب سانتی‌متر) تقسیم کنید و حاصل را در عدد ۱۰۰۰۰ (ده‌هزار) ضرب کنید. عدد به دست آمده «شاخص جرم بدن» (BMI) است.

     

    روش یادشده را می‌توان در فرمول زیر خلاصه کرد:

     

    ۱۰۰۰ * ۲قد/وزن یعنی :

     

    weight (وزن برحسب kg) تقسیم بر مجذور قد Height۲ (برحسب cm) ضرب در ۱۰۰۰۰٫

     

    مثال: اگر وزن شما ۷۰ کیلوگرم و قدتان ۱۷۰ سانتی‌متر باشد، «شاخص جرم بدن» (BMI) شما میِ‌شود:
    ۲۴,۲=۱۰۰۰۰×[(۱۷۰*۱۷۰)÷۷۰]

     

    وزن مناسب کدام است؟
    در رهنمودهای علمی استاندارد تعریف جدیدی از «وزن مناسب» داده شده است، بدین معنی که:

     

    اگر «شاخص جرم بدن» شخص (یعنی نسبت قد و وزن) زیر ۱۸,۵ باشد وزن او کم، بین ۱۸,۵ تا ۲۴,۹ باشد، وزن او مناسب، اگر بین ۲۵ تا ۲۹,۵ باشد شخص دچار اضافه وزن بوده و اگر مقدار این شاخص برای فردی ۳۰ یا بیشتر باشد بدون تردید او چاق می باشد.

     

    دور کمر
    با یک متر نواری دور کمر خود را هم اندازه بگیرید، زیرا اندازه دور کمر شاخص خوبی برای تشخیص میزان چربی ناحیه شکم است، و بزرگی شکم یکی از نشانه‌های عوامل خطرناک برای بیماران قلبی و دیگر بیماران است. کسانی که BMI آنها در محدوده ۲۵ تا ۹ر۳۴ قرار دارد، و دور کمرشان هم بیش از ۱۰۰سانتی‌متر (برای مردان) و ۸۹سانتی‌متر (برای زنان) است، در معرض خطر بسیار بالای ابتلا به مشکلات جسمانی قرار دارند
    برای اشتراک این مطلب در فیس بوک کلیک کنید
    برچسب ها :
    نظرات کاربران در "خودتان محاسبه کنید چاق هستید یا لاغر"
    1. لرکی پور گفت:

      باسلام از ارئه مطالب مفید و ارزنده متشکریم

    2. […] پایگاه تخصصی پینگ پنگ(تنیس روی میز) کشور | خودتان محاسبه… […]


    تازه ترین اخبار