نشست جمعي از پيشكسوتان، بازيكنان و اهالي ورزش تنيس روي ميز عصر روز گذشته برگزار شد و هر يك از نمايندگان گروههاي مختلف به نقد عملكرد رييس فدراسيون پينگپنگ پرداختند.
نشست خبري جمعي از پيشكسوتان، بازيكنان و اهالي ورزش تنيس روي ميز با حضور عليرضا حجازيان رييس هيات استان البرز، رحمت عالميان مربي و پيشكسوت، حميد برادران مربي و پيشكسوت ، محمود نظري سرپرست سابق تيمهاي ملي و رييس هيات استان مركزي ، محمدرضا نعمتي بازيكن، مهران احدي بازيكن، نوشادعالميان و سعيد منتصري دبير سابق هيات استان كرمانشاه و همچنين زينب الياسوند نايب رييس بانوان فدراسيون پينگپنگ برگزار شد و هر يك از اين افراد به ترتيب به بيان ديدگاههاي خود درباره شرايط تنيس روي ميز، زارع پور پرداختند.
در ابتداي اين نشست نظري با اشاره به اين كه بسياري از افراد معترض به رياست زارع پور به دليل حضور در شهرستان نتوانستند در اين شست حاضر شوند، تاكيد كرد: برخي از دوستان در فدراسيون اين جمع را به مقوله بازيكن سالاري متهم ميكنند و با بيان اين موضوع قصد انحراف افكار عمومي را دارد. امروز بحث ما «بازيكن سالاري» نيست و همه اقشار و خانواده تنيس روي ميز كه بازيكنان هم بخشي از آنها هستند، نسبت به عملكرد رييس فدراسيون انتقاد دارند. ما براي وزارت ورزش و جوانان احترام قائل هستيم و ورزش را دوست داريم. همچنين براي شخصيت زارع پور رييس فدراسيون فعلي نيز احترام قائليم، اما به عملكرد مديريتي او انتقاد داريم كه اين نكتهاي است كه در جلسهاي ما به سجادي هم گفته بوديم. از طرفي ساير دوستان كه در فدراسيون همكاري ميكنند نيز براي ما قابل احترام هستند. امروز در اين نشست افرادي گردهم آمدهاند كه شايد پيش از اين كمتر آنها را در كنار هم و در يك جلسه ديده بوديد و اين نشان ميدهد اقشار گوناگون و بخشهاي مختلف خانواده پينگپنگ نسبت به عملكرد زارع پور انتقاد دارند. باز هم تاكيد ميكنم ما اصلا به دنبال «بازيكن سالاري» نيستيم، اما سوء مديريت رييس فدراسيون موجب نارضايتي همه خانواده پينگپنگ شده است.
در ادامه الياسوند به عنوان پيشكسوت پينگپنگ بانوان اظهار كرد: من اينجا هستم كه از خانمها صحبت كنم. اگر در اين مدت نسبت به آقايان بي توجهي شده است، به خانمها ظلم مضاعف رفته و خانمها شرايط سختتري دارند. در سال 94 ميلادي در كميته ملي المپيك قطعنامهاي تصويب شد كه بر اساس آن به زنان در مجامع ورزشي بيشتر توجه شود. من بايد يادآور شوم كه زن در جامعه نقش «مادر» را نيز به دوش ميكشد و اگر خودش به فعاليتهاي ورزشي بپردازد، مسلما فرزندانش نيز بيشتر به ورزش توجه ميكنند. خوشبختانه در طي اين چند سال گذشته در سمت داور، مربي و بازيكن موفقيتهاي بسياري را به دست آوردند.
وي افزود: داوران ما از نظر ريالي حقوقي كه دريافت ميكنند بسيار ناچيز است، پس فقط در قبال زحماتي كه براي پينگپنگ ميكشند، احترام ميخواهند. چيزي كه متاسفانه در يكي، دو سال اخير خيلي كم رنگ شده. ما مدتي پيش با اختصاص آكادمي تخصصي به ورزشكاران تنيس روي ميز شرايط مناسبي را براي كار و تمرين مهيا كرده بوديم. در آكادمي ورزشكاران مي توانستند در يك طبقه بازي كنند و در يك طبقه استراحت و در طبقهاي ديگر غذا بخورند، اما حالا با گرفتن اين آكادمي از خانمهاي پينگپنگباز ورزشكاران دچار سردرگمي شدهاند و بسياري از بازيكنان از اردوها و شرايط تمرين راضي نيستند. سوال اينجاست كه چرا خيلي راحت آكادمي را مجموعه پينگپنگ از دست داد.
وي تاكيد كرد: ورزشكاران پسر و دختر پينگپنگ باز همواره از با شخصيتترين و خوش اخلاقترين ورزشكاران ايران به شمار ميرفتند. تيمهاي دوبل از صميميترين افراد با يكديگر بودند، اما حالا در اين چند ماه فضايي بر فدراسيون و ورزش ملي پوشان حاكم شده است كه دوستان را روبروي هم قرار داده است.من چون ميدانم بسياري از ورزشكاران ما اجازه ندارند كه حرف دلشان را بزنند، در اين جلسه حاضر شدم. امروز اكثر بازيكنان، داوران، مربيان و همه خانواده پينگپنگ از شرايط ناراضي هستند و من اميدوارم تغييري در وضع فعلي فدراسيون به وجود آيد.
حجازيان رييس هيات پينگپنگ استان البرز و مسئول سابق كميته برگزاري مسابقات نيز خاطر نشان كرد: من حدود 15 سال است كه در فدراسيون سابقه فعاليت دارم و به عنوان عضوي از كميته آموزش مسابقات به رقابتهاي بسياري را برگزار كردم. تمام هدف ما از برگزاري يك دوره مسابقات ارتقاي سطح كار ورزشكاران است. اما وقتي بازيكني وجود نداشته باشد، ديگر چرا بايد اين رقابتهاي مختلف را برگزار كنيم. مسئولان بايد بيايند و ببينند مشكل بازيكنان و اهالي خانواده تنيس روي ميز چيست؟ من متوجه شدم كه با شيوه برنامهريزي فدراسيون بازيكنان و تنيس روي ميز پيشرفتي ندارد. اميدوارم تا زماني كه بچهها برگردندند و بازيكنان بتوانند در مسابقات حاضر شوند من نيز به ورزش اين كشور خدمت كنم. ما در سالهاي گذشته سمينارهاي مختلفي را براي ارتقاي سطح كيفي پينگپنگ برگزار ميكرديم، اما در يكي، دو سال گذشته اين سمينار كمرنگ شد. در نهايت كار به جايي رسيد كه احساس كردم بهتر از مجموعه جدا شوم.
برادران، يكي از قهرمانان و پيشكسوتان رشته ورزشي تنيس روي ميز و عضو سابق كميته فني فدراسيون نيز با انتقاد از عملكرد مديريتي زارع پور در يك سال گذشته يادآور شد: من سالها كنار بودم اما ديدم 40 سال سابقه ورزشي من توسط شخصي كه در اندازه ورزش پينگپنگ نيست و به تمام قهرمانان ملي ما توهين و اهانت روا كرده، از جمله خود من كه هر چه در كميته فني تصميم ميگرفتيم توسط شخص يا اشخاصي كه از پشت پرده به او خط ميدادند تغيير ميكرد. من از وزير خواهش ميكنم كه به داد خانواده پينگپنگ رسيدگي كند و كسي كه در اين زمينه آگاهي داشته باشد را به سمت رييس فدراسيون منصوب كند. به نظر من زارع پور در اندازهاي نيست كه قهرمانان تنيس روي ميز را هدايت كند و او بيشتر باشگاهداري و اجاره ميزهاي پينگپنگ ميخورد. رياست و فدراسيون كار سادهاي نيست و مسئولان ورزش بايد توجه داشته باشند كه در طي يك سال گذشته ورزشكاران و قهرمانان پينگپنگ چه شرايط سختي را داشتند و چقدر با حاشيه درگير بودن، دشوار است.
رحمت عالميان مربي و پيشكسوت تنيس روي ميز نيز اظهار كرد: من مدت 40 سال است كه در پينگپنگ سابقه دارم. مسالهاي كه امروز اهميت دارد اين است كه بازيكنان تيم ملي و قهرمانان اين كشور حدود يك سال است كه نتوانستند به طور منظم در رقابتها حاضر شوند و تمرين كنند و حالا تمرينات آنها مسكوت مانده است و اين موضوع تنش را به خانواده پينگپنگ آروده و موجب شده بسياري از ورزشكاران از جمله فرزندان خود من از نظر روحي ضعيف شوند و انگيزهشان را از دست بدهند. نبايد اجازه داد بازيكناني كه سالها براي ايران و پرچم مقدس اين مملكت زحمت كشيدهاند به راحتي كنار گذاشته شوند. پينگپنگ ايران در سالهاي گذشته پيشرفت قابل توجهي كرده و امروز من ادعا ميكنم كه ورزشكاران ما قطب پينگپنگ جهان هستند. تيمهايي مثل كره و ژاپن در رقابتهاي بينالمللي در كنار بازيكنان ما عكس ميگيرند. من خودم 10 سال روزي 6 ساعت با فرزندانم تمرين كردم تا آنها بتوانند براي اين كشور افتخار به ارمغان بياورند. امروز عاجزانه از وزير ورزش ميخواهم به وضعيت پينگپنگ رسيدگي شود. ما پتانسيل اين را داريم كه جزو 10 تيم برتر دنيا باشيم.
سعيد منتصري، رييس مستفعي هيات كرمانشاه نيز يادآور شد: من جزو مغضوبين رييس فدراسيون بودم كه 48 ساعت بعد از حكم او عزل شدم. متاسفانه در هياتهاي مختلف استاني از جمله كرمانشاه همچنان التهاب وجود دارد. زارع پور در اولين مجمع فدراسيون اعلام كرد كه حدود 3.5 ميليارد تومان بودجه در اختيار دارد، اما دريغ از يك دانه توپ پينگپنگ كه از اين بودجه به هياتهاي استاني كمك شده باشد. چندي پيش 110 نفر از ورزشكاران، پيشكسوت و مربيان استان كرمانشاه طي نامهاي از مسئولان ورزش تقاضاي تغيير كردند. من تاكيد ميكنم كه ما بحث بازيكن سالاري را نداريم. چطور در 20 سال گذشته خانواده پينگپنگ هيچ مشكلي نداشت و يك دفعه اين مسايل به وجود آمد! من چند نكته را به صورت تيتروار اشاره ميكنم كه به نظر من باعث سقوط پينگپنگ شده است. اول مديريت بسيار ضعيف و سوء مديريت زارع پور، دوم فقدان كادر اجرايي مناسب و دبير فدراسيون ضعيف، سوم دخالت در كادر فني تيم ملي، فقدان برنامهريزي مدون، از دست رفتن آكادمي، توهين به ملي پوشان كه موجب افت رنكينگ آنها شده است. به هر حال من نيز عاجزانه از دكتر عباسي خواهش ميكنم كه فكري به حال ورزشكاران تنيس روي ميز كند.
نعمتي بازيكن سابق تيم ملي و نماينده جمعي از بازيكنان معترض نيز اظهار كرد: من 15 سال در ردههاي مختلفي سني پينگپنگ بازي كردهام و امروز به خاطر منفعت شخصي صحبت نميكنم. متاسفانه براي فرار از واقعيت ما را متهم به «بازيكن سالاري» ميكنند، اما واقعيت اين است مگر بازيكنان چه ميخواهند. هيچ كس قبول نميكند كه در ورزش بازيكن سالاري باشد، اما مگر نوشاد عالميان به غير از حق و حقوقش چه چيزي مطالبه ميكند. خود من از دو سال پيش حدود 6 ميليون تومان از زارع پور طلبكار هستم. ما سال گذشته براي ذوب آهن بازي كرديم، اما حقوق نگرفتيم. رييس فدراسيون ماليات و حقوق خود را از باشگاه مطالبه ميكند، اما به عنوان بالاترين مرجع پينگپنگ از حقوق بازيكنان دفاع نميكند. ما شاهد هستيم كه عليدخت كه يكي از خوش اخلاقترين مربيان و پيشكسوتان ما است بعد از 20 روز همكاري با زارع پور اعلام ميكند كه با دخالتهاي فني رييس فدراسيون نميتواند به كارش ادامه دهد. كميته فني نيز معمولا در تصميم گيريها سهمي ندارد. چطور ميشود فردي كه هيچ تخصص و آگاهي در مورد پينگپنگ ندارد، در راس هرم كميته فني قرار گيرد و بخواهد براي ارتقاي سطح پينگپنگ تصميم بگيرد. اگر در اين مدت دهها نفر استعفا دادند يا از همكاري با رييس فدراسيون سر باز زدند، اين نشانده اين است كه مديريت زارع پور اشكال دارد. ما تنها آرامش، تمرين و حمايت فدراسيون را خواستاريم و چيزي جز حقوق خود را نميخواهيم اما در شرايطي كه پس از چهار ماه پاداش نوشاد عالميان را ندادهاند چه انتظاري ميتوان داشت. در طي 30 سال گذشته خانواده پينگپنگ هميشه با احترام به يكديگر عمل كردهاند و هيچ اختلافي در بين آنها نبوده است، اما امروز همه خواستار تغيير در شرايط موجود هستند.
احدي نماينده بازيكنان و استاد دانشگاه نيز با تاييد صحبت ساير اعضاي حاضر گفت: من خواهش ميكنم كه از ورزشكاران حمايت بيشتري شود. همه بازيكنان سالها براي موفقيت پينگپنگ اين كشور تلاش كردهاند. من وظيفه خود دانستم كه همراه ورزشكاران باشم. متاسفانه امروز تنيس روي ميز كشور با مشكلات زيادي گريبانگير است كه شايد در حوصله اين نشست نگنجد. من تنها به بيان دو مساله اكتفا ميكنم. مسالهاي كه مدام از سوي افراد وابسته به فدراسيون درباره اعتراض خانواده پينگپنگ نسبت به مديريت زارع پور مطرح ميشود، لفظ بازيكن سالاري است. آنها با اين ادعا ميخواهند سرپوشي بر عملكرد خود بگذارند، اما من معتقدم وقتي همه اقشار و بخشهاي مختلف پينگپنگ نسبت به مديريت زارع پور معترض هستند واقعا «بازيكن سالاري» معني ندارد. ما تابع قوانين و اصول جمهوري اسلامي و تعليمات ديني هستيم و بر همين اساس ياد گرفتهايم كه اعتراض و دفاع از حقوق وظيفه و تكليف ماست. ميگويند يك ورزشكار دو بار ميميرد. يك بار مرگ طبيعي و بار ديگر در زماني كه از ورزش خداحافظي ميكند. ببينيد شرايط فدراسيون چگونه است كه قهرمانان ملي پوش اين رشته ورزشي حاضر شدهاند ماهها از ميادين مسابقه دور باشند. امروز هيچ منفعت شخصي وجود ندارد و اگر هم افراد مختلف اعتراض ميكنند تنها براي ايجاد يك محيط آرام و براي پيشرفت پينگپنگ است. من حدود 13 سال عضو تيمهاي ملي بودم و در طول اين مدت هميشه پينگپنگ ايران پيشرفت كرده است. امروز به جايي رسيدهايم كه برابر تيمهاي كه 10 سال پيش تنها آرزوي رقابت با آنها را داشتيم. پيروز ميشويم اما متاسفانه در چند ماه اخير برگشت قابل ملاحظهاي به گذشته داشتهايم و روند صعود پينگپنگ متوقف شد.
وي افزود: در نكته دوم به عنوان يكي از كوچكترين اعضاي خانواده ورزش ميخواهم توجه مسئولان را به نحوه انتخاب رييس فدراسيون جلب كنم. به نظر من يكي از اصول اوليه مديريت بر فدراسيون آگاهي از مسايل فني است و اگر كسي شناخت لازم را نسبت به اين رشته ورزشي نداشته باشد، در تصميم گيريها دچار اشتباه ميشود، به ويژه در ورزش پينگپنگ كه از حساسيت و پيچيدگي بالايي برخوردار است. مساله دوم موضوع سازماندهي و برنامهريزي است. مديري كه هيچ شناختي از اصول فني و حتي اعضاي خانواده پينگپنگ و ورزشكاران و قهرمانان ندارد، چطور ميتواند برنامهريزي مناسبي انجام دهد. عدم اعتقاد به مسايل فني در اين چند ماهه مشكلات بسياري را به وجود آورده است. همچنين ضعف در علوم مديريت كه موجب اكتساب و انصراف افراد مختلف شده است.
در پايان اين نشست، نظري بار ديگر تاكيد كرد: متاسفانه در ماههاي اخير تهمتهاي اخلاقي بسياري مطرح شده است. جامعه پينگپنگ آنقدر بيغيرت نيست كه اين موارد را بپذيرد. اگر قرار باشد 20 سال هم از ورزش دور ميمانيم، اما اين تهمتها و توهينها را تحمل نميكنيم. يكي از مشكلات رييس فدراسيون توسعه پذيري بوده است. متاسفانه امروز نايب رييسي در فدراسيون فعاليت ميكند كه البته بانوي محترمي است، اما جايگاهش در فدراسيون پينگپنگ نيست و تنها به سبب اين كه همسرش رييس شركت خودروسازي سايپا است، به اين سمت منصوب شده است. همه كساني كه امروز به فدراسيون و مديريت زارع پور معترض هستند، در ابتدا قصد كمك و ايجاد فضاي سالم و ارتقاي سطح اين رشته ورزشي را داشتند، اما متاسفانه ورود افراد ناآشنا كار را سخت كرده است. ديگر دوران آزمون و خطا سپري شده و بايد افرادي مجرب و آشنا به پينگپنگ مسئوليت را در دست گيرند. مشكل اصلي فدراسيون تنها مديريت است. زارع پور برنامهريزي نكرده. مگر ميشود يك نفر در همه امور دخالت كند. همچنين چارت سازماني فدراسيون وجود ندارد و هر چند يك بار شاهد انتصاب يك نفر در جايي هستيم كه پيش از اين وجود نداشته است. ما در طول دوران مديريت زارع پور 23 عزل و نصب داشتيم و شاهد بوديم افرادي از بيرون فدراسيون در انتصابها دخالت ميكنند و خط ميدهند. ما نخواستيم نام اين افراد را فاش كنيم، اما اگر مجبور شويم اين كار را خواهيم كرد. پينگپنگ المپيك را پيش رو دارد و بايد زودتر چارهاي به حال آن انديشيد. من با قاطعيت مي گويم كه قحط الرجال نيست و ميتوان از افرادي در سمت رياست فدراسيون بهره برد كه موفقيت اين مجموعه را به همراه داشته باشد.وي در پايان تاكيد كرد: همه ما و خانواده پينگپنگ تابع تصميم وزارت ورزش و جوانان و شخص دكتر عباسي وزير ورزش هستيم و هر دستوري كه وي براي حل اين مشكل صادر كند را ميپذيريم.
آخرین نفری که در این نشست سخن گفت پیمان حسنی رئیس سابق سازمان لیگ و کمیته مربیان فدراسیون بود . او در خصوص مشکلات فنی فدراسیون صحبت کرد . حسنی گفت : طی دو ماه گذشته متأسفانه بازیکنان ما در رنکینگ جهانی سقوط کردند خصوصاً بازیکنان جوانان ما که بعد از ناکامی در مسابقات قهرمانی آسیا سقوطی 92 پله ای داشتند . حسنی در خصوص اعزام تیم ایران به تورحرفه ای چین گفت : به چند دلیل این اعزام نبایستی صورت می گرفت ، عدم اعزام تیم ملی دانشجویان به شن زن ، انصراف ملی پوشان کشور از این رقابت ها ، تعویق مسابقات قهرمانی آسیا و حضور برترین های جهان در تورحرفه ای چین را می توان از مهمترین عواملی دانست تا ایران از مسابقات سوشو انصراف می داد .
رئیس سابق سازمان لیگ فدراسیون افزود :تاکنون 23 نفر در فدراسیون استعفاء داده اند که این نشانه عدم مدیریت است . هم اکنون در فدراسیون بدلیل همین استعفاها و جابجایی ها بخش ها و کمیته های مختلفی بدون مسئول هستند ، کمیته های استعدادیابی ، همگانی ، داوران و مسابقات ، مربیان ، آموزش ، تشکیلات تیم های ملی و …… در عوض کمیته های روابط عمومی ، بین الملل و جدیداً هم کمیته برنامه ریزی که افراد غیرپینگ پنگی مسئولیت این کمیته ها را بر عهده دارند .
حسنی در خصوص کمپ اشلاگر نیز گفت : این کمپ بزرگ ، با امکانات و مربیان خوب است ولی به هیچ وجه احتیاجات فنی تیم های ملی ما را برطرف نمی کند . در شش ماه 20 روز تمرین در کمپ دردی از مسائل فنی تنیس روی میز ایران را دوا نخواهد کرد . قبلاً حضور مربیان و بازیکنان کره شمالی در ایران و تمرین با بازیکنان تیم های مختلف ملی باعث پیشرفت ما در مسابقات بین المللی شده بود .