رئیس نزدیک به سازمان تربیت بدنی وقت، در آن زمان که سنبه ملیپوشان پرتعداد را میدید از برخورد چکشی صرف نظر کرد و بعد از چند ماه درگیری و جنجال نهایتا جنجال آشکار در این فدراسیون را پایان داد و البته همچنان درگیر جنجالهای پنهان این رشته بود. تا پیش از این برایمان مسجل…
رئیس نزدیک به سازمان تربیت بدنی وقت، در آن زمان که سنبه ملیپوشان پرتعداد را میدید از برخورد چکشی صرف نظر کرد و بعد از چند ماه درگیری و جنجال نهایتا جنجال آشکار در این فدراسیون را پایان داد و البته همچنان درگیر جنجالهای پنهان این رشته بود.
تا پیش از این برایمان مسجل بود که این تنها نفرات زیر مجموعه شخصیتهای سیاسی هستند که حق هیچگونه اظهارنظر و انتقاد از شرایط را ندارند و مجبورند با همه خوب و بدهای حوزه ریاست خود کنار آمده و چشمشان را بر همه چیز و همه کس ببندند. اما اخیرا این قاعده نانوشته که بسیار مهلک هم بوده و به رویهای تقریباً منسوخ شده در شیوه مدیریتی کشورهای صاحب «دموکراسی» دنیا بدل شده سر از ورزش ما هم درآورده و روسای فدراسیونهای ورزشی حتی کوچکترین انتقاد به مجموعه تحت امرشان را برنمیتابند. بعد از همه مشکلاتی که به خاطر چند انتقاد ساده پیش از المپیک ۲۰۱۲ لندن گریبان ملیپوشان المپیکی تیر و کمان را گرفت و نمونههای ریز و درشت دیگر، روز چهارشنبه محمد زارعپور رئیس به ظاهر خوشبرخورد و مهربان فدراسیون تنیس روی میز یا همان پینگپنگ، افشین نوروزی را از اردوی تیم ملی اخراج و بدون حتی اجازه دفاع از خود فرصت حضور در جمع ملیپوشان این رشته را از او صلب کرده است.
سابقه تاریخی مجادله در فدراسیون پینگپنگ
نیمه اول سال ۹۰ برای محمد زارعپور و دوستانش در فدراسیون پینگپنگ روزگار پرتنش و پرحاشیهای بود. وی که به واسطه دوستی دیرینهاش با حمید سجادی در منطقه آزاد کیش ابتدا به عضویت هیات رئیسه فدراسیون تنیس روی میز درآمد و پس از مدتی در سال ۸۹ سرپرستی این فدراسیون را عهده دار شد. در تاریخ چهارم بهمن ۱۳۹۰ با ۱۰۰ درصد آرا مجمع صندلی قدرت این فدراسیون را عهده دار و تلاش برای اعتلای این رشته را به زعم خودش آغاز کرد. او چند ماه پس از اخذ رای اعتماد از مجمع ،دچار اولین چالش مدیریتی اش در فدراسیون تنیس روی میز شد. زارع پور که بلافاصله بعد از به قدرت رسیدنش قریب به ۲۰ نفر از مجموعه تحت مدیریتاش مجبور به استعفا شدند، در اولین چالش مدیریتی خود تقریبا با همه ملیپوشان این رشته سرشاخ شد. آنجا که جمع زیادی از ملیپوشان این رشته در واکنش به میزبانی نامناسب شهر اراک که پذیرای مسابقات انتخابی تیم ملی بود در اعتراض به رفتار خود رئیس فدراسیون و زیرمجموعههای زارعپور به یکباره تصمیم گرفتند تا ایجاد آرامش دوباره در فدراسیون و همچنین اصلاح رفتار و برخوردها، در هیچ اردو و مسابقهای شرکت نکنند. رئیس نزدیک به سازمان تربیت بدنی وقت، در آن زمان که سنبه ملیپوشان پرتعداد را میدید از برخورد چکشی صرف نظر کرد و بعد از چند ماه درگیری و جنجال نهایتا جنجال آشکار در این فدراسیون را پایان داد و البته همچنان درگیر جنجال های پنهان این رشته بود.
اصل ماجرا از زبان نوروزی
روز چهارشنبه ۲۶ دی ماه اما چهره جدیدی از جنجالهای فدراسیون تنیس روی میز آشکار شد. آنجا که افشین نوروزی تنها ملیپوش ایران در المپیک ۲۰۰۸ پکن با دستور شخص محمد زارعپور از اردوی تیم ملی طرد و حتی فرصت حضور در آکادمیپینگپنگ را نیافت. نوروزی در این خصوص به ایسنا میگوید: چند روز پیش من مصاحبهای را با رسانهها داشتم و یک سری مسائل را در این مصاحبه مطرح کرده بودم. زمانی که زارعپور رئیس فدراسیون پینگپنگ از این مصاحبه مطلع شد عنوان کرد که باید به کمیته انضباطی بروم و اگر این گونه نشود، رای کمیته انضباطی صادر خواهد شد. از سوی دیگر اعلام کردند که من را از آکادمیپینگپنگ اخراج میکنند. در همان زمان آقای جعفرپور سرمربی تیم ملی با پیامک به من اطلاعداد که نباید به اردوی تیم ملی بیایم و زمانی که چهارشنبه به تمرین بدنسازی رفتم، مربی بدنسازی گفت که اجازه انجام بدنسازی را دارم اما مسائل مربوط به آکادمیمربوط به خود جعفرپور است. زمانی که ظهر برای تمرین به آکادمیپینگپنگ رفتم، مسئول آکادمیگفت که آقای زارعپور اعلام کرده اجازه ورود به این محل را ندارم. من هم عنوان کردم که اگر ممنوعیتی وجود دارد باید به صورت کتبی به من اعلام شود نه اینکه به صورت شفاهی این موضوع را بگویند. در شرایطی که بعد از دو سال اردوی تیم ملی برگزار شده میگویند اردو را ترک کن. این در حالی است که من را به صورت کتبی به اردو دعوت کردهاند و اگر نمیباید به اردو بیایم هم باید به صورت کتبی اعلام شود.
وقتیپای حراست و نیروی انتظامیوسط آمد
وی ادامه میدهد: من به تمرین بازگشتم، در این بین دو سه مرتبه کارمندان آکادمیآمدند و خواستند که اردو را ترک کنم. حتی به صورت زشتی جلوی چشم بازیکنان رده جوانان و نوجوانان با من برخورد کردند. این در شرایطی بود که به رستوران آکادمیهم گفته بودند که به من ناهار ندهند و باید از آکادمیاخراج شوم. موضوع به اینجا که رسید در نهایت گفتم د من محل اردو را ترک نمیکنم، مگر اینکه بخواهید زور بگویید یا اینکه به صورت مکتوب این موضوع را اعلام کنید که به من گفتند اگر اردو را ترک نکنی، به حراست و نیروی انتظامیموضوع کشیده میشود. من هم سر حرف خودم ماندم، در نتیجه موضوع به حراست مجموعه ورزشی انقلاب کشیده شد و دو نفر از حراست برای بیرون کردن من آمدند و آقای زارعپور یک نامه به حراست مجموعه ورزشی نوشته بود که به دلیل احضار من به کمیته انضباطی از ورودم به آکادمیجلوگیری شود و یک رونوشت از این نامه را هم به من دادند. پس از کش و قوسهای فراوان در نهایت دبیر فدراسیون دستخطی را به من داد و به صورت رسمیاعلام کرد که از اردو بروم. من هم در نهایت محل اردو را ترک کردم و به خانه برگشتم تا در روز شنبه در کمیته انضباطی شرکت کنم. وی درباره اینکه مگر چه موضوعی را در مصاحبه خود مطرح کردید به ایسنا هم میگوید: من در مصاحبه خود انتقادهایی را از عملکرد فدراسیون در رابطه با ملیپوشان داشتم که موضوعاتی کلی بود و درباره برگزار نشدن اردوی تیم ملی موضوعاتی را مطرح کردم و گفته بودم که یک سری از افرادی که پیش از این مخالف فدراسیون بودند و درگیریهایی را در طی دو سال گذشته ایجاد کرده بودند حالا با فدراسیون کار میکنند و در مصاحبه خود به عملکرد فدراسیون اشاره کرده بودم که باعث پایین آمدن رنکینگها شده بود.کاری که آنها با من در اردوی تیم ملی کردند غیر اخلاقی بود و نباید چنین برخوردی میشد.
واکنش عجیب زارعپور
رئیس فدراسیون پینگ پنگ عنوان کرد که شخصا دستور داده افشین نوروزی از اردوی تیم ملی اخراج شود و اجازه نمیدهد کسی در مسائلی که به آن مربوط نیست دخالت کند. او درباره اخراج افشین نوروزی از اردوی تیم ملی میگوید: در این مدت خیلی از افراد حرفهایی را در رابطه با فدراسیون زدند و ما واکنشی نشان ندادیم، چون از ابتدای امسال به دنبال آن بودیم که همه چیز با آرامش پیش برود تا بتوانیم برای رسیدن به اهداف خود که مسابقات آسیایی ۲۰۱۴ و مسابقات جهانی است، برنامهریزی کنیم. ورزشکار کارش ورزشکاری است و اجازه دخالت و اظهارنظر در رابطه با کادر فنی و کمیتههای فدراسیون را ندارد و اینکه چه کسی در کجا کار کند به تشخیص رئیس فدراسیون است.اختیار با من بود و بنده تشخیص دادم و این بازیکن را از اردوی تیم ملی اخراج کردم و گفتهام تا قبل از تشکیل کمیته انضباطی حق حضور در اردوی تیم ملی را نداشته باشد تا امروز با تشکیل جلسه درباره این بازیکن تصمیمگیری شود که نتایج آن هم اطلاعرسانی خواهد شد.
درگیری لفظی در اردوی تیم ملی
اولین اردوی تیم ملی تنیس رویمیز بعد از حدود دو سال بی اردویی اخیرا در آکادمیاین رشته آغاز شده است روز پنجشنبه محل درگیری لفظی برخی ملیپوشان و مجید احتشامزاده پیشکسوت این رشته بود. سایت باشگاه خبرنگاران در اینباره نوشت: مصاحبه اخیر مجید احتشام زاده که در آن مدعی شده بود «نوشاد عالمیان چندان پینگپنگباز خوبی نیست و این ضعف سایر ملیپوشان است که او توانسته خودش را موفق جلوه دهد» خشم بسیاری از ملی پوشان با سابقه ایران را تا جایی بر انگیخت که وقتی احتشامزاده مانند رسم هر روز خود به همراه ساکیزاده مدیر کل حوزه وزارتی وزیر ورزش برای تمرین وارد آکادمیبینالمللی تنیس روی میز، محل برگزاری اردوی ملی پوشان شد، وی را مورد اعتراض شدید قرار دادند. گویا درگیری لفظی بین بازیکنان تیم ملی و احتشام زاده کار را به جایی رسانده که محمد زارع پور که در محل حاضر بوده مجبور به مداخله شده و برای اینکه قضیه را فیصله دهد از احتشامزاده خواسته تا گفتههایش را تکذیب کند.
زارعپور رفتنی نیست
به نظر هر تلاشی در جهت برکناری محمد زارعپور از ریاست فدراسیون تنیس روی میز یا پینگپنک محکوم به شکست و تباهی است. زارعپور که از مدیران اقتصادی سابق دولت بوده و رابطه نزدیکی هم با یاران نزدیک به رئیسجمهور دارد حداقل تا پایان عمر ریاست جمهوری احمدینژاد در راس این فدراسیون خواهد ماند. مهمتر از همه اینها رابطه نزدیک زارعپور با حمید سجادی تئورسین تمام سیاستهای این روزهای وزارت ورزش است. این دو از گذشته دور از یاران غار هماند و اوج همکاری آنها منهای کار در دستگاه ورزش به منطقه آزاد کیش بر میگردد. آنجا که حمید سجادی رئیس امور ورزش و تفریحات سالم این منطقه اقتصادی بود و محمد زارعپور هم معاون اداری و مالی سازمان منطقه آزاد کیش. نکته دیگری هم که محمد زارعپور را به حفظ صندلیاش امیدوار میکند آن است که در جریان یارکشی وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک از آنجا که زارعپور از معتمدین وزیر ورزش است و یک رای هم میتواند نقش زیادی در این انتخابات بازی کند پس طبیعی است که کوچکترین خطری صندلی قدرتش را تهدید نکند. با همه این اوصاف به نظر میرسد باید به محمد زارعپور حق داد اینچنین آمرانه با ارکان فدراسیون متبوعش عمل کند و شاید این حق را دارد که بگوید کسی حق حرف زدن در خصوص مشکلات فدراسیون را ندارد.