امروز: جمعه, ۳۰ شهریور , ۱۴۰۳ | ۱۶:۲۰:۳۶  آخرین بروزرسانی : اردیبهشت ۶ام, ۱۳۹۲
سرخط خبری :
تبلیغات
  • تاریخ انتشار خبر : جمعه ۶ اردیبهشت ۱۳۹۲ | کد خبر : 39914
    ارسال خبر چاپ خبر
  • انضباط تاکتیکی یعنی چه ؟و چگونه میتوان به این مرحله رسید ؟انضباط تاکتیکی سطح بالایی از تشخیص را نیاز دارد. تشخیص موقعیت توپ،پیچ و سرعت آن ،موقعیت حریف و….و اتخاذ تصمیم که یک تکنیک خاص ،در نقطه فرودی مناسب ،منجر به امتیاز شود. این را انضباط تاکتیکی گویند و رسیدن به این مرحله مستلزم یک…

    انضباط تاکتیکی یعنی چه ؟و چگونه میتوان به این مرحله رسید ؟انضباط تاکتیکی سطح بالایی از تشخیص را نیاز دارد. تشخیص موقعیت توپ،پیچ و سرعت آن ،موقعیت حریف و….و اتخاذ تصمیم که یک تکنیک خاص ،در نقطه فرودی مناسب ،منجر به امتیاز شود.

    این را انضباط تاکتیکی گویند و رسیدن به این مرحله مستلزم یک تمرین سیستماتیک و گام به گام میباشد . بازیکنان باید بدانند که شانس کسب امتیاز ،در هر ضربه با اجرای یک تکنیک سرعتی یا قدرتی چه مقدار است ؟ تشخیص اینکه،میزان سرعت و قدرت اعمالی در ان تکنیک چقدر باید باشد تا بیشترین دقت حاصل گردد.بنا به عبارتی ساده تر انضباط تاکتیکی آن است که بازیکن بداند موقعیت و وقت مناسب برای اجرای ضربه نهایی کدام است .

    اکثر بازیکنان با وصف دارا بودن قابلیت بالای تکنیکی خاص بدلیل نشناختن این امر و اجرای ضربه نهایی،بدون مقدمه چینی اولیه و مهیا نمودن شرایط،شانس کسب امتیاز را از دست میدهند. در مسابقات ، درصد بالای خطای بازیکن در ،در اینگونه موارد،مسلما به مربی او این هشدار را میدهد،که بازیکن او،هنوز مراحل و فازهای ریسک را درک نکرده است.

    اینکه چگونه دو بازیکن با یک قابلیت مشابه ،در مسابقات ،به گونه ای عمل مینمایند که یکی در صد موفقیت بالایی دارد و دیگری نتایج متفاوتی کسب مینماید،موید این امر است که در تمرینات سیستماتیک مشابهی که برای ایندو طراحی و اعمال شده است،یکی از ایندو بازیکن موفق شده که انضباط تاکتیکی مورد نظر را در یابد و لیکن دیگری هنوز توانایی تطابق و تشخیص ،در شرایط خاص مسابقاتی (بهمراه استرس ) را نیافته است.

    نقش مربی در این مرحله چیست ؟آیا می بایستی کماکان همان تمرینات برنامه ریزی شده قبلی را ادامه دهد و یا باید در تمرینات فرد دوم تجدید نظر نموده تا انضباط تاکتیکی خود را بیابد؟ گاهی بازیکنی چنان از لحاظ فاکتورهای ادراکی و هوش و استعداد و امادگی جسمانی در شرایط مناسبی است که میتواند در تمرینات (تبدیل فازهای ریسک ) بخوبی عمل نماید و حتی در تمرینات مربوط به یک فاز،به گونه ای عمل نماید که شرایط دو یا سه فاز بالاتر را اجرا نماید .

    در حالیکه برای فرد دیگر، تغییر از یک فاز به فاز دیگر بسیار به دشواری صورت گرفته و صرفا و حداکثر توان اجرای یک فاز بالاتر را دارد . مربی بایستی حتما به تفاوتهای فردی توجه نماید و برای این فرد تغییر بصورت مرحله به مرحله را درخواست نماید . برای روشن شدن مطلب ،یک مثال ساده بیان میشود . مثلا دو بازیکن مشغول زدن بکهند در قطر هستند که در حالت تعادل و فاز صفر محسوب میشود . برای آنکه بازیکنی در یک فاز بالاتر و در موقعیت بهتر (فاز ۱+)قرار گیرد میتوانید به او اجازه دهید که نقطه فرودش را عوض نموده و به ناحیه ارنج یا جیب حریف ،توپش را فرود بیاورد و یا به فورهند بزند در این مرحله برای بازیکن اول فاز (۱+) و برای بازیکن مقابل که در شرایط ضعیفی قرار میگیرد فاز( ۱_) و فاز انفعالی محسوب میشود .

    در مرحله بعدی حریف را تحت فشار بیشتری قرار داده وارد (فاز ۲+) میگرددو بازیکن مقابل ممکن است مجبور به انفعال بیشتر و عقب کشیدن گردد .این نوع تمرین تبدیل از فاز صفر به فاز ۲+ در دو مرحله بود .اما اگر مربی بخواهد بازیکن با یک حرکت چرخشی و حمله تمام کننده به نقاط فوق الذکر ،اجرای تکنیک کند این یک تمرین جهشی از فاز صفر به فاز ۲+ محسوب و ممکن است برایش سخت باشد .

    بازیکن مقابل در این مرحله علاوه بر تمرین تکنیکی بکهند ،تمرینات فاز ۱_(فاز انفعالی) تمرینات پیش بینی ،تمرینات تطابق پذیری را انجام میدهد و سعی دارد راه کاری برای تبدیل فاز ۱_به فاز صفر و یا فازهای ۱+ و یا ۲+ بیابد. مربیان و بازیکنان بایستی بدانند که انضباط تاکتیکی با تمرین سیستماتیک و گان به گام میسر است و ایجاد اعتماد به نفس لازم جهت اچرای یک ضربه نهایی و تمام کننده،بصورت یکباره ایجاد نمیشود.

    تمامی واژه های بکار رفته در این مطلب مانند اعتماد به نفس ، پیش بینی حریف ،تطابق پذیری با شرایط غیر متعارف و…. جزو تمرینات ذهنی و روانی است که لازمه تمرینات روزانه بازیکنان می باشد .

    مطالب مرتبط

    امیرعمیدی

    برای اشتراک این مطلب در فیس بوک کلیک کنید
    برچسب ها :
    نظرات کاربران در "پنجره ای دیگر (انضباط تاکتیکی)"
    1. محمدرضا از مهریز گفت:

      سلام استاد. بازم پنجره ای جدید؟؟. امیدوارم که قدردان باشیم
      با احترام

    2. نازیلا نقیبی گفت:

      با سلام وتشکراز زحمات استاد محترم.

    3. رنجبر گفت:

      باسلام واحترام خدمت جناب اقای عمیدی استاد گرامی وتشکر ویژه به خاطر مطالب اموزنده ای که به اشتراک میذارند

    4. محمد پیشیار گفت:

      با سلام و احترام
      طبق معمول بسیار عالی بود


    تازه ترین اخبار