۱-(برگزاری مسابقات): همانگونه که عرض شد هر تیم ۶ بازیکن دارد. بازیها راس ساعت شروع می شود . برنامه بازیها را از اول فصل همه تیمها دارند. یعنی از اول فصل بازیکنان هر تیم اطلاع دارند که در چه روزی و چه ساعتی کجا میزبان هستند یا مهمان. برنامه بازیهای هفتگی و کلی…
۱-(برگزاری مسابقات):
همانگونه که عرض شد هر تیم ۶ بازیکن دارد. بازیها راس ساعت شروع می شود . برنامه بازیها را از اول فصل همه تیمها دارند. یعنی از اول فصل بازیکنان هر تیم اطلاع دارند که در چه روزی و چه ساعتی کجا میزبان هستند یا مهمان. برنامه بازیهای هفتگی و کلی در سایت وجود دارد.
امکان دانلود این رقابتها وجود از خروجی سایت بسادگی امکان پذیر می باشد.
برای مثال این لینک برگزاری بازی بعدی تیم ما است ابتدا نتایج آخرین هفته آمده و سپس برنامه هفته بعد
http://httv.click-tt.de/cgi-bin/WebObjects/nuLigaTTDE.woa/wa/groupPage?championship=K42+13%2F14&group=203341
پایین صفحه یک فایل پی دی ف وجود دارد که برنامه کلی بازیها و نتایج از ابتدا تا انتهای فصلدر آن درج شده اگر بر روی آن کلیک کنیند میتونید برای مثال بین تیم ت.ت.س. دارمشتات هشتم ماه آوریل سال ۲۰۱۴ یعنی دقیقا ۴ ماه دیگه ساعت ۸ شب میزبان تیم س.و.ارث هاوزن خواهد بود. این لینک پی دی ف:
http://httv.click-tt.de/pdfcache/ScheduleReportFOP/2014/01/01/203341_20140101193420140_co72nd98_ScheduleReportFOP.pdf
با کلیک کردن روی نتایج آخرین هفته میشود تمام جزئیات بازی برگزار شده را مشاهده نمود، لینک زیر:
http://httv.click-tt.de/cgi-bin/WebObjects/nuLigaTTDE.woa/wa/groupMeetingReport?meeting=6502999&championship=K42+13%2F14&group=203341
با کمی دقت میشود فهمید که هر تیم در ۳ پوزیشن، دوبل دارد و در ۶ پوزیشن، انفرادی. همونطوری که قبلا عرض شد بازیکنهای هر تیم بر اساس قدرتشان از ابتدای فصل در یک پوزیشن خاص از ۱ تا ۶ قرار میگیرند. و بر اساس هماهنگی و بازیهای تمرینی درون باشگاهی بازیکنان دوبل ۱، دوبل ۲ و دوبل ۳ معرفی میشوند. ابتدا دوبل ۱ هر تیم با دوبل ۲ تیم مقابل بازی میکند. و دوبل ۳ها با هم.
بازیکن پوزیشن ۱ تیم الف با بازیکن پوزیشن ۲ تیم ب و پوزیشن ۲ الف با ۱ تیم ب، ۳ الف با ۴ ب، و ۴ الف با ۳ ب، ۵ با ۶، و ۶ با ۵ با هم بازی میکنند
هر تیمی به ۹ برد برسد برنده مسابقه هست و بقیه بازیها برگزار نمیشود. یعنی اگه تیم ۳ بازی دوبل و ۶ بازی انفرادی راببرد با نتیجه ۹ بر صفر برنده اعلام میشود. اما اگرتیم مقابل بتواند یک یا چند بازی را ببرد،
و برای مثال نتیجه بس از برگزاری ۹ بازی اول ۶-۳ به سود یکی از تیم هست، ۱ الف با ۱ ب بازی میکنند. در ادامه ۲ الف با ۲ ب و و و در نهایت ۶ الف با ۶ ب بازی میکنند
به این شکل حد اکثر میتوان ۱۵ مسابقه برگزار کرد. اگر باز هم هیچ تیمی ۹ نشده باشد درنهایت دوبل ۱های هر تیم با هم مسابقه میدهند که برنده (با نتیجه ۹-۷) را پیدا کنند یا به نتیجه تساوی ۸-۸ برسند. یعنی در طولانیترین حالت ۱۶ مسابقه برگزار میشود.
اینجا البته برگزاری مسابقات آنها یه استثنای خیلی خوب در زمینه مسابقات ردههای پایه دارد. در ردههای پایه حتی اگر خیلی سریع تیمی به ۹ رسید و برنده شد باز هم مسابقه را ادامه میدهند و همه بازیها را برگزار میکنند تا بازیکنان پوزیشنهای پایینی هم به اندازه پوزیشنهای بالایی بازی کرده باشند و تجربه کسب کنند. امیدوارم این استثنا در برگزاری مسابقات مورد توجه بزرگان پینگ پنگ ما هم قرار بگیرد.
یه نکته دیگر اینکه بازیها در ۲ میز برگزار میشود و داورها هم ازبازیکنان هر ۲ تیم هستند. به این صورت که داور میز ۱ از تیم میزبان و داور میز ۲ از تیم میهمان هستند. در ابتدای هر بازی بعد از تحویل ارنج تیمها به کاپیتان تیم میزبان، کاپیتان تیم میزبان به بازیکنان تیم میهمان خوشامد میگوید و ترتیب مسابقات و ارنج هر ۲ تیم رو با صدای بلند اعلام میکند که همه (تماشاچیان و بازیکنان) در جریان برگزاری مسابقه باشند. سپس کاپیتان تیم میهمان از میزبان بابت میزبانی و برگزاری مسابقه تشکر میکند و آرزوی یک بازی خوب دارد.
۲(امتیاز دهی و رنکینگ):
سیستم امتیاز دهی در لیگ آلمان کمی پیچیده تر از سیستم جهانی و پرتورهای بین المللی می باشد. بازیکنی که از طرف یک انجمنی برای بازی در یکی از تیمهای همان انجمن معرفی میشود در ابتدا هیچ رنکی و هیچ امتیازی ندارد. این بازیکن قبل از اولین بازی متوسط امتیازات آن لیگ رامیگیرد(لیگی که قراراست در آن حضور داشته باشد) برای مثال روزبه حقیقی آگوست ۲۰۱۳ متوسط امتیازات بازیکنان کرایس کلاسه ۳ رو دریافت کرد. و با این امتیازات بازی هاش رو شروع میکند.
بر حسب اینکه فاصله امتیازی ۲ بازیکنی که با هم روبرو میشوند چقدر و نتایج قبلی و … با یک تابع ریاضی یک احتمال برای برد هر بازیکن محاسبه میکنند. برای ساده شدن مطلب ما در ابتدا فرض میکنیم احتمال برد برای هر بازیکن ۵۰% هست. امتیازهای هر بازیکن بعد از هر مسابقه محاسبه میشود. بنابرین بنا به فرض روزبه حقیقی بازیکن پوزیشن ۱ تیم ت.ت.س. دارمشتات ۲ بازی کرده که احتمال برد برای هر کدام از این ۲ بازی ۵۰% بوده و هر ۲ بازی را برده است. بابت هر برد ۱ امتیاز به آقای حقیقی تعلق میگیرد. این امتیازات با هم جمع میشوند. احتمالات برد هم با هم جمع میشوند و از امتیازات برد کسر میشوند. برای مثال بابت ۲ امتیاز برای ۲ برد منهای ۲ ضربدر ۰.۵ که میشود ۱.
(۱+۱)-(۰.۵+۰.۵)=۱
این عدد ضربدر یک عدد ثابت میشود که در حالت نرمال ۱۶ هست. یعنی ۱ ضربدر ۱۶. که حاصل ۱۶ است. بدینصورت روزبه حقیقی توانسته بعد از ۲ برد روز اول ۱۶ امتیاز به اندوختههای قبلیش اضافه کند. برای مفهوم شدن این سیستم یه مثال دیگرتقدیم می گردد.
فرض کنیم بازیکن به مصاف ۲ بازیکن میرود که احتمال برد اولی برای این بازیکن ۸۰% محاسبه شده و برد دوم ۱۰%. این بازیکن بازی اول را واگذار میکند و در بازی دوم در کمال شگفتی به پیروزی میرسد.
بابت باخت در بازی اول امتیازی به این بازیکن تعلق نمیگیردو بابت برد ۱ امتیاز به او تعلّق میگیرد. طبق فرمول قبلی ۱ به علاوه صفر میشود ۱. از طرفی حاصل جمع احتمالات ۰.۸ به علاوه ۰.۱ میشود ۰.۹
حاصل جمع احتمالات از حاصل جمع امتیازات بابت بردها کم میشود و عدد حاصل، ضربدر عدد ثابت(در حالت نرمال ۱۶) میشود
((۱+۰)-(۰.۸+۰.۱))*۱۶=۱.۶
یعنی بازیکن بابت بازی خیلی ضعیفش در مسابقه اول و بابت برد بسیار عالی مسابقه دوم در مجموع ۱.۶ امتیاز میگیرد.
مثال سوم از بازیکنی هست که به مصاف ۲ بازیکن میرود که برای این بازیکن احتمال برد اول ۰.۷ و احتمال برد دوم ۰.۵ محاسبه شده و اولی را واگذار میکند و در بازی دوم به پیروزی میرسد.
همونطوری که عنوان شد بابت باخت اول هیچ امتیازی به این بازیکن تعلق نمیگیردو بابت برد ۱ امتیاز. حاصل جمع امتیازات میشود ۱. از این عدد حاصل جمع احتمالات که برابر با ۱.۲ هست کم میشود. و حاصل ضربدر عدد ثابت ۱۶ میشود
((۰+۱)-(۰.۷+۰.۵))*۱۶=-۳.۲
یعنی در مجموع ۲ بازی این روز این بازیکن ۳.۲ امتیاز از اندوختههای قبلیش کم میشود.
اینجا لازم به ذکر است که عدد ثابت ۱۶ یک استثناهایی هم دارد. برای مثال اگر بازیکنی زیر ۲۰ سال داشته باشد و در لیگ بزرگسالان بازی کند، برد و باختهایش را با عدد ۲۰ ضرب میکنند. اینگونه بازیکنان جوان تشویق میشوند برای پیشرفت تلاش کند و امیدوار هستند امتیازات بیشتری را در زمان کمتری کسب کند و سریعتر به لیگهای بالاتر صعود و در شرایط مواجهه با حریفان قدر تر قرار بگیرد.
۳(مبحث کوچینگ تجربی در ردههای پایه):
همانطوری که در ابتدای مطلب بیان شد برنامه بازیها در تمامی ردهها از ابتدی فصل مشخّص می باشد. در هر انجمن از ابتدای فصل اسامی کسانی که وسیله نقلیه دارند درج شده و هر کدام از بازیکنان بزرگسال مسئولیت رفت و آمد بازیکنان ردههای پایه به یک یا چند مسابقه را به عهده میگیرند. بدین شکل این فرصت را دارند که تیمهای رده پایه راکوچ کنند و به صورت تجربی با کوچینگ آشنا شوند و تجربیاتشان را به بچههای رده پایه منتقل کنند.
این باعث میشود که در صورت کسب علاقه انگیزه لازم برای گرفتن مدرک مربیگری را پیدا کنند و همچنین با سختیهای کوچینگ و چم و خم مربیگری در این رده آشنا شوند. بازیکنان رده پایه راس ساعت به محل قرار حاضر می شوند. با بازیکن بزرگسال مورد نظر به محل مسابقه میروند و آنجا از طرف ایشان کوچ میشوند و با هم بر میگردند و در راه برگشت هم نکات آموزشی که از این بازی یاد گرفته اند را با هم مرور میکنند.
برای مثال من در نیم فصل اول کوچینگ ۲ بازی را عهده دار شدم که مسابقه اول را با نتیجه تساوی به پایان رساندیم و در بازی دوم بچهها تمامی مسابقاتشان را باختند.(خوب البته خیلی مانده تا اقبال لطف الله نسب شدن) و من واقعا فهمیدم مربیگری در رده پایه چه خون دل خوردنی دارد.
۴(رده سنی بزرگسالان):
یک نکته بسیار مهم در برگزاری مسابقات در آلمان این است که اصلا چیزی به اسم لیگ پیشکسوتان وجود ندارد(همینطور در سایر ورزش ها)
از دید آلمانها سبک بازی و پوئن گیری هر بازیکن دقیقا مثل یک اثر انگشت منحصر بفرده. و هیچ دو بازیکنی مثل هم پوئن نمیگیرند چون استخوان بندی، عضله ها، طول بازو، صورت و در نهایت روی و تختههای متفاوتی دارند و سرویسها و سرویس گیری و پوئن گیری هر بازیکن مخصوص خودشان می باشد.
برای بازیکن شدن یک نفر نه فقط مربّی، بلکه کلیه همبازی ها، حریف ها! مربیان سایر حریف ها، برگزار کنندگان مسابقات و. و. و در حالت کلی یک سیستم زحمت کشیده اند و با خارج کردن آن بازیکن پس از رسیدن به ۳۵-۴۰ سالگی از این سیستم، در حقیقت جوانترهای آن سیستم را از آشنایی با این اثر، محروم میکنید و اجازه انتقال تجربیات به همبازیان و حریفان جوانتر این بازیکن را از این شخص میگیرید.
بازیکن در سنّ پایین با فاکتورهای سرعت و هوش پوئن میگیرد، و در سنین بالاتر تجربه به این فاکتورها اضافه میشود و از سرعت کم میشود. ولی سرویسها و سبک پوئن گیری در نهایت سر جای خود میمانند. همانطوری که ذکر شد بر حسب بیلان کاری یک بازیکن تصمیم گرفته میشودکه در کدام لیگ و کلاس بازی کند.
با بالا رفتن سنّ، تشکیل خانواده، مشغله کاری، فرصت کمتر برای تمرینات و ورود جوانترها احتمالا بیلان کاری این بازیکن رو به افول میگذارد. ولی این باعث نمیشود که این بازیکن ناگهان به رده پیشکسوتان تبعید بشود یا محکوم به خداحافظی از پینگ پنگ گردد.
بر حسب بیلان کاری و امتیازات کسب شده در صورت نزول سطح بازی، بازیکن به پوزیشنهای پایین تر می آید. چون در آنجا مطمئناً هنوز میتواند با کسب پیروزی به تیم کمک کند. در ادامه با ورود جوانترها و … باز هم پوزیشنهای پایین تر و در نهایت در یک لیگ پایین تر ولی در بهترین پوزیشن یعنی ۱.
در لیگ جدید هم این بازیکن تا مدتها میتواند در پوزیشنهای مختلف بازی کند و به تیم خدمت کندو تجربیاتش را به جوانترها منتقل کند و به صعود تیم به لیگهای بالاتر کمک کند. بدین ترتیب اینجا چیزی به اسم بازنشستگی در پینگ پونگ وجود ندارد. در این مورد شرایط حتی برای کسانی که با مصدومیت یا معلولیتهای احتمالی مواجه شده اند یکی هست.
و بدین سان میبینیم که بازیکنانی با سنّ بالای ۶۰ سال در ردههای مختلف پا به پای جوانان ۱۷-۱۸ ساله برای پیروزی تیمهای مختلف انجمنشان هر هفته به مسابقه میروند.
بهترین مثال برای این نکته حضور یورگ روسکوپف قهرمان سابق اروپا در اوبرلیگی آلمان هست. بدون شک یورگ روسکوپف همین الان هم در ۴۴ سالگی به راحتی میتواند در بوندسلیگای ۱ یا در بدترین حالت بوندسلیگای ۲ بازی کند(کاری که والدنر و پرسون تا ۴۶ سالگی کردند). ولی ایشان با توجه به مشغله کاری مربی گری تیم ملی آلمان و گذراندن اوقات بیشتر در کنار خانواده فرصت آنچنانی برای بازی در لیگ ۱ یا ۲ آلمان را ندارد. بنابرین ترجیح میدهد به لیگ ۴ یعنی اوبرلیگا آمده و در پوزیشن ۱ تیم زادگاهش بازی کند. (روسکوپف فصل قبل تمامی مسابقاتش رادر اوبرلیگا با پیروزی پشت سر گذاشت.) بد نیست بدانیم سطح بازیهای اوبرلیگا تقریبا در سطح بازیکنان با رنک ۵۰۰-۱۵۰۰ جهانی هست.
رئیس انجمن خودمان را هم میتوانم مثال بزنم. ایشون که در ۲۰ سالگی در ورباندلیگا یا همون لیگ استانی بازی میکرده امسال در ۶۰ سالگی پس از سالها بازی در پوزیشنهای مختلف تیمهای مختلف انجمن ما بنا به درخواست خودش، در کرایس کلاسه ۲ یعنی تیم ۴ باشگاه ما در پوزیشن ۱ بازی میکند و این یعنی ۷-۸ لیگ پایینتر از آنجایی که در ۲۰ سالگی بازی میکرده بد نیست بدانیم که یکی از بهترین بیلانهای نیم فصل قبل تیم ۴ رو ایشون داشته با ۱۶ برد و ۴ باخت. ایشون فصل قبل تر رو در پوزیشن ۴ یا ۵ تیم ۳ انجمن بازی میکرد که بیلان کاملا متوسطی داشت.
در خاتمه امیدوارم نکات ذکر شده مورد پسند واقع شده باشد
ارادتمندحقیقی
با سلام و تشکر فراوان از آقای روزبه حقیقی جهت ارایه مطالب کاملاً آموزنده و آرزوی توفیق برای ایشان
درود ٔبر شما. امیدوارم روزی اراده کنیم و اینچنین لیگی رو برگزار کنیم. مهمترین هدفم از نوشتن این مطلب این بود که بگم برای برگزاری چنین لیگی بیشتر از منابع مالی به اراده نیاز داریم و یک الگوی کم هزینه مثل تشکیلات پینگ پونگی آلمان. به این سیستم واقعا هیچ پولی از بیرون تزریق نمیشه!!!
باسلام و تشکر فراوان بابت ارائه این اطلاعات ناب
با سلام
عالی بود.یا حق
واقعا عالی بود. خسته نباشید بخاطر اطلاعات کم نقصتون.
انصافا همین ویژگی هاست که لیگ آلمان رو از بقیه ی لیگهای اروپایی متمایز کرده
[…] ترسیم وتشریح لیگ آلمان ! (قسمت دوم) – پایگاه تخصصی پین… […]