سوال و جواب از قهرمانان نخبه و سطح بالای برجسته تنیس روی میز جهان : از : امیر میرصادقی ، پژوهشگر مسایل تنیس روی میز چند سال قبل کمیته علوم ورزشی فدراسیون بین المللی تنیس روی میز پرسشنامه هایی بین ۷۷ نفر ازبازیکنان برجسته و سطح بالای تنیس روی میز جهان توزیع نمود که انها…
سوال و جواب از قهرمانان نخبه و سطح بالای برجسته تنیس روی میز جهان :
از : امیر میرصادقی ، پژوهشگر مسایل تنیس روی میز
چند سال قبل کمیته علوم ورزشی فدراسیون بین المللی تنیس روی میز پرسشنامه هایی بین ۷۷ نفر ازبازیکنان برجسته و سطح بالای تنیس روی میز جهان توزیع نمود که انها را تکمیل کنند که اکثریت انها در این نظرخواهی شرکت نمودند که اطلاعات بسیار مهمی از قهرمانان مذکور بدست امد که دارای ارزش مهمی جهت کمک به مربیان — مدرسین — اموزش دهندگان — هیاتهای پزشکی — بازیکنان و نیز سایر دست اندرکاران تنیس روی میز کشور در اینده خواهد بود. این یک منبع عالی اطلاعات مفید از نقطه نظر مسایل پزشکی — روانی — فیزیولوژی — جامعه شناسی — بیومکانیک — اموزشی و نیز سایر نکات می باشد که به اختصار مطالعه می نمایید :
نتایج بدست آمده از مسایل روحی و روانی و تمرکزفکری
۱– اکثریت بازیکنان درباره روانشناسی ورزشی اگاه و مطلع هستند ، ولی اقلیت باقیمانده باید اموزش ببینند.
۲ — هرچند که اغلب کشورهای شرکت کننده در مسابقات جهانی تنیس روی میزدارای دکتر روانشناس ورزشی بودند ، ولی بیشتر تیمهای شرکت کننده فاقد روانکاوورزشی جهت کمک به بازیکنان خود بودند.
۳ — اکثر بازیکنان از یک یا چند تکنیک روانشناسی برای افزایش قدرت بازی خود استفاده می کنند ، ولی کارایی کاری که انها انجام می دهند قابل بحث و سوال است ، و در واقع بیشتر اینکارها بدون نظارت صورت می گیرد.
۴ — اکثریت قاطع بازیکنان تنیس روی میز ، یک یا چند بار مواجه با مسایل از دست دادن تمرکز فکری خود شده اند و به همین دلیل کیفیت بازی انها و راندمان و روند بازی انها تقلیل یافته است. که می توان این مسایل و مشکلات را به نحو چشمگیری با استفاده از تکنیکهای روانشناسی ورزشی حتی المقدور حل نمود و وضعیت را بهبود بخشید.
۵ — اکثریت بازیکنان نمونه معتقد هستند که اگر هر تیم تنیس روی میز دسترسی به روانکاوورزشی داشته باشند کیفیت تنیس روی میز بالا خواهد رفت. این اطلاعات جمع اوری شده نیز نیاز به تجزیه و تحلیل و بررسی بیشترو کامل تری دارد که بنده در بعضی از مقالاتم در همین صفحه فیسبوک خویش به انها پرداخته و انشالله در اینده نیز پرداخته خواهد شد.
آموزش حرکت
این نوع سوالات و جوابها ، بیشتر مربوط به تجربه عملی بازیکنان می گردد که نظرات و عقاید مختلف را به شرح ذیل اعلام داشته اند :
۱ — بمنظور بهبود و پیشرفت کارپاها ، ۶۷ بازیکن از خیزبرداشتن به جلو– ۱۰ بازیکن پرش به طرف راست و چپ — ۲۳ بازیکن دویدن طولانی — ۲۲ بازیکن از بازی کردن تنیس روی میز و ۴۱ بازیکن از سایر ورزشها نام برده اند.
۲ — بمنظور زدن یک ضربه فورهند قوی ، ۱۵ الی ۶۴ بازیکن حس می کنند که حرکت مچ دست بسیار مهم است — ۲۳ بازیکن حرکت ارنج را مهم می دانند — ۱۷ بازیکن شانه — ۱۸ بازیکن حرکت کمر را حایز اهمیت برای زدن فورهندهای قوی و کشنده می دانند.
۳ — ۷۵درصد از ۶۶ بازیکن فکر می کنند که اموزش و تمرین با وزنه برای پیشرفت بازی تنیس روی میز موثرمی باشد.
۴ — بازیکنان تنیس روی میز بطور کلی بازی خود را از طریق نوارهای ویدیویی تماشا می کنند و فقط ۲ نفر از ۶۵ نفر این کار را مفید نمی دانند.
۵ — عقیده بازیکنان در باره استفاده احتمالی از وسایل جدید برای تیغه راکت ( چوب راکت ) متفاوت است و تعداد کمی از بازیکنان به چوب راکت اهمیت نمی دهند.
ورزشهایی که امکان دارد به بازی بازیکنان کمک کند
طبق ارای اخذ شده : فوتبال ۱/ ۲۴ در صد — بسکتبال ۵ / ۸۱ در صد — شنا ۷ / ۵ ۱ در صد — بوکس و ورزشهای رزمی مانند کاراته ۶ / ۵ درصد — و سایر ورزشها ۳ / ۸ در صد امکان دارد به پیشرفت سطح بازی بازیکنان تنیس روی میز کمک کند.
چند ساعت در هفته فکر می کنید که باید تمرین کنید و اموزش ببینید ؟
حدود ۵۰ در صد بازیکنان تنیس روی میز فکر می کنند که باید بین ۱۰ الی ۲۰ ساعت در هفته اموزش ببینند و تمرین کنند. فقط در صد معتقدند که باید کمتر از ۱۰ ساعت تمرین کنند و ۳ در صد فکر می کنند که باید بیش از ۴۰ ساعت در هفته تمرین و اموزش داشته باشند. ۸۳ در صد از بازیکنان معتقدند که انها باید یک دوره استراحت در فصل داشته باشند — حدود ۶۰ در صد فکر می کنند که باید بیش از یک هفته و کمتر از یکماه استراحت باشد.
تمرینات بدنی و جسمانی و روانی و غیرو
۴۱ در صد از بازیکنان ، تمرینات بدنی و جسمانی را کمتر از ۲ ساعت در هفته انجام می دهند — ۴۲ در صد بین ۲ الی ۵ ساعت — ۱۶ در صد بیش از ۵ ساعت — و ۷۵ در صد اموزش روانی را کمتر از ۲ ساعت در هفته انجام می دهند — ۶۶ در صد فقط تمرینات بدنی مفید برای تنیس روی میز را انجام می دهند و ورزش کلی و عمومی نمی کنند — حدود ۶۰ در صد از بازیکنان در اموزش و تمرین خود از نوارهای ویدیویی یا دستگاه برقی توپ پرتاب کن استفاده می کنند — تعداد بازیکنانی که از وسایل سمعی و کامپیوتر استفاده می کنند حدود ۸ در صد می باشند که مهمترین عامل اموزش در کشور انها اموزش تکنیکی است.
دوپینک (استفاده از داروهای محرک و انرژی زا)
۸۷ در صد از بازیکنان مدعی هستند که انها از این نوع داروهای محرک و انرژی زا استفاده نمی کنند. در میان ۶ / ۱۱ در صدی که انها پاسخ داده اند مقدار کمی از این داروها استفاده می کنند، ۱۰ در صد مونث بوده و ۶ در صد از انها نیز می گویند که فقط از ویتامین ها استفاده می نمایند.
نقش مربی
۷۱ در صد از بازیکنان دارای یک یا ۲ مربی هستند — ۳۹ در صد دارای یک مربی و ۳۳ در صد دارای ۲ مربی هستند.
نقاط اسیب پذیر بدن بازیکنان
۶/ ۸ ۲ در صد از بازیکنان از ناحیه شانه اسیب می بینند — ۲ / ۸ ۱ در صد از قسمت زانو — ۳ / ۴ ۱ در صد از قوزک پا — ۸ / ۷ در صد از ارنج — ۵ / ۶ در صد از مچ دست — ۲ / ۵ در صد از گردن — ۳ / ۱ در صد از قسمت کمر — ۲ / ۵ در صد از کف پا و ۷ / ۱۱ در صد از سایر جاهای بدن مجروح و اسیب می بینند.
آیا اگر بعد از یک مسابقه احساس خستگی کردید ، چه نوع مواد غذایی را ترجیح می دهید ؟
۴ / ۷ ۲ در صد از بازیکنان در صورت خستگی بعد از یک مسابقه ترجیح می دهند برای رفع خستگی از مواد هیدراتهای کربن استفاده نمایند — ۵ / ۰ ۲ در صد از پروتیین ها — ۷ / ۲ در صد از چربی ها و ۴ / ۸ ۳ در صد از سایر مواد غذایی استفاده می نمایند.
کدامیک از موارد زیر در باره شما صدق می کند ؟
۳ / ۴ ۲ در صد از بازیکنان اظهار داشته اند که جلوتر از مسابقه ، تنش و اضطراب زیادی پیدا می کنم — ۶ / ۴۴ در صد گفته اند که : بعضی اوقات در وسط مسابقه و لحظه های حساس بازی ، تمرکز فکری خودم را از دست می دهم — ۲ / ۲ ۱ در صد موقعیکه از حریف خیلی امتیاز عقب هستم تسلیم می شوم — ۵ / ۰ ۴ در صد بیان داشته اند که : موقعیکه قادر به بازی خوب خودم نباشم عصبانی و ناراحت می شوم — و ۹ / ۴ ۱ در صد اعلام داشته اند که هیچیک از موارد فوق در انها صدق نمی کند.
احساسات قبل از مسابقه
۳ / ۷ ۲ در صد از بازیکنان قبل از شروع مسابقه ، ضربان قلب انها سریع می زند — ۹ / ۱۶در صد احساس ترس و عصبی بودن شدید و ادرار مکرر — ۴ / ۰ ۱ در صد حالت سردرد — ۷ / ۱۱ در صد اسهال — ۱ / ۹ در صد حالت گیجی — ۸ / ۷ در صد شکم درد و گرفتگی عضلات و افزایش تنفس ( نفس نفس زدن) و افسردگی و نا امیدی — ۱ ۹ در صد خشک شدن گلو — ۶ / ۲ در صد منقبض شدن عضلات و سایر احساسات و ۳ / ۱ در صد الرژی دارند.
با سلام با تشکر بسیار آموزنده بود
بسیار خوب و آموزنده بود ای کاش این تحقیق چند فرضیه تاثیر گذار و مهم داشت تا میتوانستیم این نظرات را آنالیز کرده و با نظرات فرضیها را رد یا قبول کنیم.
البته استاد عزیزمان آقای میرصادقی عزیز جسارت نباشد اطلاعات پژوهش فوق بصورت توصیفی است که در تحقیقات میدانی اعتبار آن زیاد مهم در نظر گرفته نمیشود.ولی باز هم بسیار عالی و آموزنده میباشد که جای تشگر از استاد بزرگوارمان آقای صادقی دارد اگر امکانش باشد اصل مقاله که بصورت لاتین است برای اینجانب ارسال گردد.