به نظر می رسد در این مصاحبه مهندس شهنازی برای اولین بعد از رفتن از فدراسیون تنیس روی میز به شکل فعلی ومستقیم در باره برخی مسائل این رشته اظهار نظر کرده باشد.
دیدگاههای ایشان در باره خروج نوشاد و از دست رفتن پستهای کلیدی و مهم فدراسیون جهانی که با زحمت فراوان و سرمایه گذاری چند ساله بدست آمده است وهمچنین شفاف سازی در باره برخی گفته های مسئولین فدراسیون فعلی خصوصا اظهار نظر رئیس فدراسیون در باره معرفی مهندس شهنازی به فدراسیون جهانی و…..
به نظر می رسد در این مصاحبه مهندس شهنازی برای اولین بعد از رفتن از فدراسیون تنیس روی میز به شکل فعلی ومستقیم در باره برخی مسائل این رشته اظهار نظر کرده باشد.
دیدگاههای ایشان در باره خروج نوشاد و از دست رفتن پستهای کلیدی و مهم فدراسیون جهانی که با زحمت فراوان و سرمایه گذاری چند ساله بدست آمده است وهمچنین شفاف سازی در باره برخی گفته های مسئولین فدراسیون فعلی خصوصا اظهار نظر رئیس فدراسیون در باره معرفی مهندس شهنازی به فدراسیون جهانی و…..
آقای شهنازی در باره عدم پشتوانه سازی وتوجه به تک بازیکنان نیز اشاره خوبی داشته اند!همچنین در باره حذف و برداشتن ملی پوشان خوب رنکینگ دار کشور!
رئیس سابق فدراسیون پینگپنگ اعتقاد دارد نوشاد عالمیان نابغهای است که به موقع دیده شد.
خبرگزاری فارس: شهنازی: نوشاد باید از محدوده ایران خارج شود/کرسی ۲۰ساله رضایی در ۶ ماه از دست رفت
به گزارش پایگاه تخصصی پینگ پنگ کشور به نقل از خبرگزاری فارس، شاهرخ شهنازی، از سوی رئیس فدراسیون جهانی پینگپنگ به عنوان نماینده ویژه در المپیکها و آکادمیها انتخاب شد. وی پیش از این نیز ریاست فدراسیون پینگ پنگ ایران را برعهده داشته است و هماکنون عضو هیئت اجرایی کمیته ملی المپیک و رئیس آکادمی ملی المپیک و پارالمپیک است.
نایبرئیسی فدراسیون جهانی سمتی بود که آسیا شهنازی را برای این پست انتخاب کرده بود، اما با توجه به مسابقات جهانی ژاپن، شهنازی این فرصت را در اختیار این کشور قرار داد و البته از سوی نمایندگان ژاپن نیز مورد تقدیر قرار گرفت.
مصاحبه فارس با شهنازی را در زیر میخوانید:
فارس: درباره انتخابات هیئت رئیسه فدراسیون جهانی پینگپنگ توضیحات بیشتری مطرح کنید.
انتخابات هر ۴ سال یک بار برگزار میشود. امسال برخلاف دورههای قبلی که کاندیدای تک نفره داشتیم رقیب دیگری هم اضافه شد که اتهامی را از نظر مالی به رئیس فدراسیون قبلی وارد کرد. بنابراین شرایط حادی را به وجود آورد که قبلا اصلا نداشتیم. اما شرارا رئیس فدراسیون جهانی کار خودش را کرد و بعد گفت اگر کسی مدرکی دارد به دادگاه بینالمللی ارائه کند اما نتیجه انتخابات نشان داد که دنیا اتهامات وارده به شرارا را قبول ندارد. انتخابات با حضور ۲۰۰ کشور دنیا برگزار شد که شامل رئیس، نائبرئیسان، شورای مدیران و کمیتهها بود.
فارس: شما برای نائب رئیسی کاندید شده بودید؟ چرا انصراف دادید؟
هر قارهای سهمیهای در نائب رئیسان دارد؛ آمریکای لاتین و شمالی یک سهمیه، آسیا ۳، اروپا ۲، آفریقا یک و اقیانوسیه یک سهمیه در نائب رئیسی دارند. شرارا علاقه داشت افرادی که پیش از این با او کار کرده بودند در این دوره هم حضور داشته باشند. از آسیا رئیس فدراسیون قطر، یک نماینده از چین و یک نماینده از ژاپن انتخاب شدند. چین قدرت برتر در دنیاست بنابراین لازم است نماینده داشته باشد. این نماینده پیش از این مربی تیم ملی دختران چین بود که همیشه در جهان قهرمان بوده است. در جریان انتخابات شرارا از من خواست با توجه به اینکه قرار است مسابقات جهانی سال آینده در ژاپن برگزار شود من این فرصت را به ژاپن بدهم تا نمایندهای در جهان داشته باشیم. شرارا به من گفت اگر نائب رئیسی را بگیری فرصت محدودی خواهی داشت. بنابراین من به عنوان مشاور ویژه رئیس فدراسیون جهانی در امور المپیکها و آکادمیها که کار بسیار گستردهای است انتخاب شدم. همچنین شورایی از افراد شاخص با نام شورای مشاوران ارشد تشکیل شد که در این گروه نیز عضویت دارم.
فارس: این شورا چند نفر عضو دارد و مجمع آن به چه صورت برگزار میشود؟
رؤسای سابق فدراسیون انگلیس، آلمان، نیجریه، پرفسوری اهل کرواسی، یک نماینده از هند که بنیانگذار کنفدراسیون آسیا بوده که مسنترین فرد گروه است و صد سال سن دارد. رئیس فدراسیون هنگکنگ، رئیس فدراسیون کره و یک نماینده از آمریکا عضو شورای مشاوران ارشد هستند. این شورا حاصل تجربه تاریخ پینگپنگ دنیاست. یک جلسه هم در پاریس برگزار شد و جلسات آن سالیانه برگزار میشود.
فارس: در حاشیه انتخابات فدراسیون جهانی با لوحی از شما تقدیر کردند. زارعپور نیز اعلام کرده خودش شما را معرفی کرده است.
کسانی که کارهای ویژهای در طول خدماتشان انجام میدهند آنها را به عنوان عضو افتخاری با عنوان خود شخص مورد تقدیر قرار میدهند. زارعپور شخص محترمی است اما در مورد این جریانات من وارد حاشیه نمیشوم چون کار من کوچک میشود. من با پدر شرارا دوست بودم و هنگامی که وی فوت کرد کتابی که من به او اهدا کرده بودم (کتاب عمر خیام) روی سینهاش بود. این به خاطر سالها ارتباط کاری بوده اما از اینکه فدراسیون ایران من را حمایت کرد تشکر میکنم! حتما زارعپور من را معرفی کرده ما هم سپاسگذاریم!
فارس: تاثیر این کرسیها در آسیا و جهان برای ایران چقدر است؟
به دست آوردن کرسی نه فقط نائب رئیسی بلکه در کمیتهها و عناوین دیگر این که ایران بتواند نمایندهای در آسیا و جهان داشته باشد به ما کمک میکند. رقابت سنگین است ما هم نباید اشتباه کنیم و نمایندگانمان را از این سمتها برداریم. ایران در رشته پینگپنگ قابل مقایسه با چین، کره و هنگکنگ نیست. کره تیم دوم دنیا است اما در این سمتهای جهانی جایگاهی ندارد. بحثی که میگویم کلی است و مربوط به پینگپنگ نیست. یک نماینده ابتدا باید از سوی کشورش مورد حمایت قرار بگیرد که این شرط لازم است اما کافی نیست. در ادامه هم کسب کرسی به لیاقت، سوابق ارتباطات و آشنایی با مسائل بینالمللی بستگی دارد. این سمتها جایگزینی نیست که اگر آنها را از دست بدهیم بگوییم مشکلی نیست شخص دیگری را معرفی میکنیم حتی اگر سلیقهها هم متفاوت باشد ما باید نمایندگانمان را حفظ کنیم. سیمین رضایی ۲۰ سال در کمیته قوانین بود که یکی از سختترین کمیتههای ماست. وی تنها داوری بود که هم در بخش بانوان و هم در بخش مردان بالاترین درجه را در قضاوت داشت اما متاسفانه این سمتش را در مدت زمان ۶ ماه از دست داد. هنگامی که به فرانسه رفتم تمام مسئولان جهانی سراغ سیمین رضایی را از من میگرفتند. در رشتههای دیگر هم به همین صورت است. نهرودی در بوکس یکی از افرادی است که ارتباطات بینالمللی زیادی دارد. از او به عنوان دبیر فدراسیون استفاده شد اما اکنون دیگر جایگاهی ندارد. دنیامالی هم به این صورت است. او در فدراسیون جهانی عضویت دارد بنابراین نباید به سادگی این کرسیها را از دست بدهد.
فارس: به نظر میرسد فدراسیون روی نوشاد عالمیان سرمایهگذاری کرده است، فکر نمیکنید بهتر باشد درباره ورزشکاران دیگر هم توجه لازم را داشته باشیم؟
در هر ورزشی نیاز به پشتوانه داریم و برای پشتوانه سازی امکانات مالی لازم است البته اکنون در فدراسیون از نظر سختافزاری امکانات داریم. جوانان خوبی هم در پینگپنگ داریم که جای پیشرفت دارند. نسل خوبی هم آماده هستند. روند بکارگیری آنها خوب باشد اردو و اعزام مناسب داشته باشیم آینده این رشته را درخشان میبینم. نوشاد نابغه است و خوشبختانه به موقع دیده شد. هم فدراسیون قبلی هم فدراسیون کنونی سرمایهگذاری خوبی کرده اما نوشاد باید از محدوده بازی در ایران خارج شود و در لیگهای اروپایی بازی کند و تماسهای خودش را با رنکینگهای بالا برقرار کند. باید راهی باشد تا به چین برود چون اسرار پینگپنگ در چین است. اروپاییها بازیکن زیاد تولید میکنند اما به دلیل رمز و راز آن به چین نمیرسند. مسابقات اخیر فرانسه را نگاه کنید. نماینده آلمان و بلاروس که بزرگترین ورزشکاران اروپا هستند نتوانستند کاری انجام دهند. اکنون تنها قارهای که میتواند با آسیا رقابت کند، اروپاست. اما آنها هم کاری از پیش نمیبرند. نوشاد یک پدیده استثنایی است که از جایی غیر از شرق آسیا بلند شده است.در رنکینگ جهانی غیر از شرق آسیا در ۱۰۰ نفر اول دنیا یکی نوشاد است و دیگری یک نماینده از هند. نوشاد الگوی خوبی است و از نظر اخلاقی شایسته است. باید این اعتماد به نفس را به ورزشکاران دیگر هم بدهیم تا آنها هم مثل نوشاد شوند. فدراسیون روی عالمیان واقعا سرمایهگذاری کرده است، نوشاد هم باید خودش این سرمایهگذاری را انجام دهد. وی را از ایران برداریم دیگر چیزی نمیماند.
فارس: بانوان را در این رشته چگونه میبینید؟
کار برای بانوان طولانی است. ورزشکاران خوبی داریم و اینکه یک ورزشکار المپیکی داشتیم برای ما افتخار است، اما واقعیت این است که فاصله داریم. اولین تلاش این است که رنکینگ آنها را تا رتبه ۳۰۰ ارتقا دهیم.
فارس: به نظر میرسد آنقدر که سرمایهگذاری در مردان است در بانوان صورت نمیگیرد!
در بیشتر فدراسیونها همین گونه است. هزینهها واقعا وحشتناک است. ندا شهسواری اکنون در جایگاه ۴۶۵ دنیاست. اولین هدفگذاری باید این باشد که وی بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ قرار بگیرد. فکر میکنم شهسواری ظرفیت آن را دارد. عمرانی هم در جایگاه ۵۱۴ قرار دارد. بنابراین باید رنکینگ وی را ۴۰۰ تا ۵۰۰ ارتقا دهیم. اگر این اتفاق بیفتد رنکینگ تیمی هم بالا میرود و در سیدبندی در جای خوبی قرار میگیریم. ایران در بخش مردان تیمی سی و سوم است و در بخش بانوان در رده ۵۸ قرار دارد. مدتها وقت لازم است تا این جایگاهها برای ایران به دست آید بنابراین شخصی مانند افشین نوروزی را که از تیم ملی برداشتند، باید مانند این ورزشکار را داشته باشیم تا با جایگزینی بتوانیم این جایگاه را حفظ کنیم. نباید به راحتی با حذف بازیکنان رنکینگ جهانی را تحت تاثیر قرار دهیم. مشخص کردن این رنکینگها حساب کتاب دارد و کار سادهای نیست. به عنوان مثال وقتی ورزشکار از یک شخص پایینتر از خودش شکست بخورد به شدت در رنکینگ وی تاثیرگذار است، اگر شخص بالاتر از خود را شکست دهد، به شدت جایگاهش بالا میرود. در ایران مسابقات جام فجر را گذاشتند و نوشاد از رنکینگ پایینتر از خودش شکست خورد و همین باعث شد تا جایگاهش پایین بیاید. باید در انتخاب حریف دقت کنیم تا رنکینگ ورزشکاران را پایین نیاوریم.