امروز: دوشنبه, ۲۳ مهر , ۱۴۰۳ | ۱۶:۰۰:۳۶  آخرین بروزرسانی : دی ۵ام, ۱۳۹۴
سرخط خبری :
تبلیغات
  • تاریخ انتشار خبر : شنبه ۵ دی ۱۳۹۴ | کد خبر : 50134
    ارسال خبر چاپ خبر
  • بازانتشار…..

    547250_10152219351064815_741189273_n

     

     

     

     

    این ترسیم توسط آقای روزبه حقیقی دانشجوی رشته دکترای مکانیک واز پینگ پنگ بازان خوب استان کردستان که در حال حاضر در آلمان به سر می برند انجام گرفته است.

    روزبه حقیقی در این ترسیم که برای آقای امیر عمیدی ارسال شده آورده است:


    سلام آقا معلم،
    همیشه افتخار می‌کنم که در کردستانی پینگ پونگ بازی می‌کردم که در تمام رده‌ها قهرمان ایران بود. افشار احمدی‌ و افشین پیمان نونهالان، وریا خلیقی نوجوانان، فرشید کوکبی، افشین احمدی‌ و بهنام رحمت پناه زیر بیست سال و جمیل لطف‌الله نسب و فواد کاسب بزرگسالان. (بازه زمانی‌ ۷۰-۷۲)
    و با وجود اینکه سالهاست که دیگه اونجا نیستم گوشم به اخبار قهرمانی بچه‌های اونجا بوده و خواهد بود و امیدوارم منم بتونم روزی مثل شما توی پیشرفت پینگ پونگ استان تاثیر داشته باشم.
    در ادامه بحث‌های تلفنی که با هم داشتیم لازم میدونم بیشتر به جزئیات ساختار ورزشی پینگ پونگ آلمان بپردازم

     

    .

    •۳٫ Kreisklasse

    •۲٫ Kreisklasse

    •۱٫ Kreisklasse

    •Kreisliga

    •Bezirksklasse

    •Bezirksliga

    •۲٫ Verbandsliga

    •۱٫ Verbandsliga

    •Oberliga

    •Regionalliga

    •۲٫ Bundesliga

    •۱٫ Bundesliga

     

    این ساختار لیگ‌های آلمان هست که از ضعیف‌ترین به قویترین نوشته شده است.

    اولین تا چهارمین که( کرایس کلاسه) و (کرایسلیگا) می باشد در شعاع شهرستانی انجام میشوند. یعنی‌ مثلا سنندج تا ۲۰ کیلومتر شامل کلیه دهات‌ها و قصبه‌ها و …

    به ترتیب که قویتر میشوند میرسیم به هفتمین و هشتمین لیگ که (ورباندلیگا) ۱ و ۲ هستن. که اینها در سطح استان برگزار میشوند.

    (اوبرلیگا) و (رگیونال لیگا) لیگ‌های منطقه‌ای هستند که (اوبرلیگا) از استان‌های همجوار شروع می‌شود و( رگیونال لیگا) در ۴-۵ منطقه در کلّ آلمان. و جالب اینکه( یورگ روسکوپف) پیش‌رفتش را در همین کرایس شهر ما یعنی‌ دارمشتات – دیبورگ کسب کرده است. و الان هم فقط برای تفریح در تیم زادگاهش یعنی‌ دیبورگ در اوبرلیگا بازی میکند اگر مربی‌ گری تیم ملی‌ آلمان وقتی‌ براش باقی‌ گذاشته باشد.

    اما نکته جالب توجه اینه که قوی‌ترین هیئت پینگ پونگ استان‌ها همین استان هست و تقریبا تمام بازیکنان تیم ملی‌ آلمان از روسکوپف وتیموبول تا پاتریک فرانسیسکا همگی‌ از همین استان امده اند. اما چرا؟

    جوابش درلینک پیش زیر موجود می باشد که می‌توانیدبعد از کلیک سایت هیئت پینگ پونگ استان (هسن) رو مشاهده بفرمایید.

     

    http://www.httv.de/click-tt/

     

    سمت چپ سایت اگر کلیک کنید هر کدام مسابقات رده‌های مختلف رو میبینید که مثلا استان هسن به چندین بتسیرک مختلف و هر کدوم به چندین کرایس لیگا مختلف و هر کدوم از کرایس لیگا‌ها به چندین کرایس کلاسه مختلف تقسیم شده اند و این شکل شما می‌توانید جدول تمامی مسابقات را در رده بزرگسالان و بانوان و جوانان و … مشاهده کنید. نکته جالب اینجاست که اصلا اهمّیتی ندارد که این همه تیم نداریم. اگر تعدا تیمها کم باشد این رده‌ها حذف میشوند! مثلا در مورد بانوان فکر می‌کنم از کرایس لیگا و کرایس کلاسه نداریم چون تعداد تیم‌ها کم هستند.

     

    اگه از بالا چهارمین رو کلیک کنید و بتسیرک دارمشتات – دیبورگ رو انتخاب کنید میرسید به جایی که تقریبا تمامی تیم‌های انجمنی که من باآنها بازی می‌کنم حضوردارند. که اسمش هست بتسیرک زود که به معنی‌ جنوبی هست. لینکشو فرستادم.

     

    http://httv.click-tt.de/cgi-bin/WebObjects/ClickSWTTV.woa/wa/leaguePage?championship=K42+13%2F14

     

     

    برای مثال اولین لینک که کرایس لیگا گروه ۱ هست. تیم دوم انجمن ما آنجا بعضی‌ میکند که در حال حاضر تیم دوم جدول هستند.

     

    http://httv.click-tt.de/cgi-bin/WebObjects/nuLigaTTDE.woa/wa/groupPage?championship=K42+13%2F14&group=203331

     

    حالا اگه شما بقیه لینک‌ها رو کلیک کنید توی همین بتسیرک میبینید که اسامی تیم‌ها تکرار میشود و فقط شماره تیم‌ها عوض می‌شود. مثلا کلوپ توحید ۱ ، کلوپ توحید ۳ کلوپ توحید ۴ و …

     

    بسته به اینکه بازیکن‌ها چقدر قوی هستند از طرف انجمن خودشان در تیم‌های مختلف طبقه بندی میشوند و اسامی به هیئت پینگ پونگ استان ارسال میشود. و تقریبا هرکسی‌ که بخواهد در یک لیگی جای میگیرد. و مثلا من چون هیچ رنکینگی نداشتم و آنها هیچ شناختی‌ ازمن نداشتندمجبور شدم ۱ نیم فصل در پایین‌ترین رده بازی کنم(کرایس کلاسه ۳ گروه ۲ یعنی‌ از بالا لینک دهم

     

    تا آنجایی‌ که من اطلاع دارم در این بتسیرک تمامی تیم‌ها به غیر از تیم ت.ت.س پفونگشتات در سالن‌های مدارس بازی می‌کنند. همه چیز به دست خود بازیکنان انجام میشود. روز مسابقه اسامی و نتایج بر روی یه کاغذ کاربن دار در ۳ نسخه نوشته میشه که هردو تیم میزبان و مهمان اونو امضا می‌کنن و هر کدوم ۱ نسخه و هیئت پینگ پونگ هم یک نسخه دریافت میکنه

    کلیه نتایج همان شب توسط کاپیتان تیم میزبان وارد اینترنت میشود.

    هر کدام از تیم‌های یک انجمن ۶ بازیکن دارند. که در صورت غیبت یکی‌ از بازیکنان، بازیکنان پوزیشن‌های پاینتر هر کدوم یک رده بالاتر میان و آخرین جای خالی‌ معمولاً با یکی‌ از بازیکنان تیم‌های نوجوانان، جوانان یا بازیکنان تیم‌های پایین تر همان انجمن پر میشود. البته اسامی بازیکنان جانشین احتمالی‌ از اول فصل اعلام میشود و اینگونه دیگر نمیشود از آسمان بازیکن آورد. مثلا اسم روزبه حقیقی‌ که در تیم ۵ باشگاه ت.ت.س. دارمشتات بازی میکند از اول فصل به عنوان بازیکن جانشین احتمالی‌ ت.ت.س. دارمشتات ۴ ارسال شده است.

    مسابقات رده‌های سنی‌ پایینتر معمولاً آخر هفته برگزار میشوند که بچه‌ها بتونند به درس و مشقشان برسند. ولی‌ مسابقات رده‌های سنی بالاتر معمولاً در روز‌های مختلف از ساعت ۱۹الی ۲۱ برگزار میشوند و بدینگونه تقریبا در ۶ روز هفته تیم‌های انجمن ما یا میزبانند یا مهمان و دارند یه جایی‌ بازی می‌کنند. دور رفت بازی‌ها از اوایل شهریور شروع و تا اواسط آذر و دور برگشت از اواخر دی ماه تا اردیبهشت ماه طول می‌‌کشد. از اردیبهشت ماه تا اواسط شهریور فقط انجمن‌ها بین خودشون بازی می‌کنند و احتمالا بعضی وقت‌ها دوستانه(که خیلی‌ کم پیش میاد) با تیم‌های شهرستان‌های دیگر مسابقه میدهند. این حجم مسابقات دقیقا همان چیزی است که هسن رو در وحله اول به بازیکن ساز‌ترین استان آلمان و آلمان رو به یکی‌ از قدرت‌های جهانی‌ پینگ پونگ بدل کرده. من به عنوان کسی‌ که در ۳ شهر ایران(سنندج، تهران و تبریز) و در ۵ شهر آلمان پینگ پونگ رو دیده به جرات می‌توانم بگویم هیچ کجا سطح آموزشی‌ و نظم آموزشی و مربیان پینگ پونگ کردستان رو نداشته و تنها چیزی که ما نداشتیم این حجم از مسابقات است.

    آلمان‌ها البته در تمامی‌ ورزش‌ها همینطور لیگ دارند. و جالب اینجاست که تقریبا تا رده بوندسلیگا ۲-۳ هیچ پولی‌ ردو بدل نمیشود و همه چیز بدست خود مردم علاقمند برگزار میشود و بر خلاف تصور ما ایرانیها اینجا هیچ دفتر و دستک و تشکیلاتی وجود خارجی‌ ندارد.

     

    این باعث می‌شود که هرکسی‌ در هر سطحی بتواند در ۱ تیمی بازی کند برای مثال نیم فصل اول که من در پایین‌ترین رده بازی کردم هم تیمی‌هایی‌ با پایین‌ترین سطح داشتم که ۵۵،۶۱ و ۷۱ ساله بودن و آخری ۱ سال بود پینگ پونگ رو شروع کرده بود!!!!

     

    همچنین حضور در مسابقات باعث میشه که بازیکنان بتوانند از کمترین توانائیشان در مسابقات بیشترین بهره رو ببرند و تادیگر نشنویم که یکی‌ که در تمرینات بسیار عالی‌ ظاهر شده و سطح بسیار بالایی دارد در مسابقه به کسی‌ که ۵ پوئن از خودش ضعیف تربوده ببازد. برای مثال مسابقه خود من با خه بات علیمرادی نونهالان، اردیبهشت ۷۱. یا مسابقه من با نه‌ بز محمّدی در آموزشگاهی آذر ماه ۷۱.

     

    در طرحی که آقای کوروش بازیار مربّی فوتبال پایه در شهرستان تریر آلمان به آقای مهدوی‌کیا داده بود (که این  طرح  به زودی در استان ایلام، زادگاه ایشون برای فوتبال مدارس به اجرا در میاد). صحبت  هیئت فوتبال با مدارس برای استفاده از زمین مدارس برای تمرینات تیم فوتبال همان مدارس و حتی بزرگسالان همان محلّه‌ها و مسابقات دوره‌ای و حذفی بین مدارس و انجمن‌های وابسته به همان مدارس گنجانده شده. به گفته ایشان ما اگر چه امکانات آلمان را نداریم ولی‌ از آن چیزی که داریم واقعا به صورت بهینه استفاده نمی‌کنیم. و بدینگونه میتوانیم حداکثر استفاده از امکانات را داشته باشیم و بتوانیم مسابقات آلمان را در مقیاسی کوچکتر شبیه سازی کنیم.

     

    با توجه به انبوه بازیکنان با تجربه در سطح شهرستان که زیردست مربیانی چون شما، آقایان لطف‌الله نصب، جلوه زان، اسکندری، کوکبی ، و … آموزش دیده اند و همگی‌ اگرچه هنوز استاد نشده ولی‌ استادیاران خوبی‌ هستند میتوانیم بچه‌های شهرستان را زیر نظرشان پرورش بدهیم و آماده کنیم.

     

     

     

    روزبه حقیقی

    دانشجوی دکترای مکانیک از آلمان

    برای اشتراک این مطلب در فیس بوک کلیک کنید
    برچسب ها :
    نظرات کاربران در "ترسیم وتشریح لیگ آلمان(قسمت اول)"
    1. محمد نیک خواه گفت:

      با سلام به آقای دکتر روزبه حقیقی و همدوره های قدیمی خودم آقایان جمیل لطف اله نسب و بهنام رحمت پناه و علی احمدی از کردستان .
      ضمن تشکر از زحماتی که شما در جمع آوری این اطلاع از لیگ آلمان متحمل شده اید که این را من حاکی از علاقه وافر شما به تنیس روی میز کشور وارائه یکی از راههای مختلف توسعه این ورزش در زادگاهتان و نهایتاً در کشورمان میدانم چرا که برگزاری این لیگ های متنوع در آلمان حکایت از ایجاد پتانسیل بالا و پشتوانه سازی برای تیم ملی آلمان خواهد داشت و برخلاف کشور مان که تنها لیگ برتر ۵ تیمه-آن هم با هزاران حرف و حدیث در خصوص جذب بازیکنان و مبالغ قراردادیشان و اینکه آیا تمام این مبالغ سهم بازیکنان میشود یا خیر چرا که افراد واسطه نیز با سهم خواهی های خود در این موضوع دخیل هستند و هزار اما و اگر و شاید دیگر در خصوص برگزاری مسابقات همه حکایت از گپ بسیار بزرگ برای پشتوانه سازی تیم ملی کشورمان و چشم امید داشتن به پدیده هایی چون نوشاد و نیما دارد.البته در تهران در سال های اخیر آکادمی ها و سالن های کوچک و بزرگ بسیاری افتتاح شده است و بازیکنان بسیاری در حال پرورش هستند و بنظر من اگر به ین لیگ های محلی و استانی و کشوری که شما درگزارشتان به آن اشاره داشتید ختم نشوند هیچ امیدی بصورت زیربنایی نمیتوان به آینده داشت.به امیدروزی که تهیه این گزارشات و ارائه این پیشنهادات که از سر دلسوزی پینگ نگ لیست ها ی کشور بیان میشود خریداری داشته باشد و مورد استفاده قرار گیرد.

    2. فواد کاسب گفت:

      روزبه عزیز سلام
      کردستان به شما پینگ پونگیهای تحصیلکرده همیشه افتخار میکند . بعد کوچکی از ورزش قهرمانی است و بعد دیگر
      همانا رسیدن به سجایای اخلاقی وخود شناسی و تحصیلات عالیه جهت کمک به کل جامعه بشریت میباشد .شما یکی از ان قهرمانانی هستید که راه خود را به درستی انتخاب کرده اید .همیشه موفق و پیروز باشی.
      ارادتمند
      فواد کاسب

    3. افشین احمدی گفت:

      دکتر روزبه عزیز بنده نیز به موفقیتهای علمی شما افتخار میکنم و برایتان سلامتی ارزومندم

    4. ابوالفضل نوفلاح گفت:

      با سلام و عرض ادب به آقای حقیقی و سایر دوستان
      این اطلاعات ارسالی، نشانگر علاقه زیاد به این رشته و از همه مهمتر دلسوزی برای پیشرفت هموطنان ، نزد این دوست بسیار عزیر و با تعصب میباشد که حتما زحمات بسیاری را نیز در راه تهیه مطالب متحمل شده اند، بسیار با ارزش هستند. لازم است که به پاس این اقدام مفید ایشان همه دست اندرکاران ، تمامی سعی خود را درجهت بومی سازی و استقرار این سیستم کارآمد به تناسب امکانات موجود و در دسترس و تعمیم آن به سایر ورزشها با ذکر نام این دوست عزیز و دلسوز ، نمایند.

    5. روزبه حقیقی گفت:

      سلام خدمت آقای نیکخواه عزیز،اتفاقا من اسفند سال ۸۳ در خلال برگزاری مسابقه دوره یی انتخابی تیم ملی‌ با استاد عزیزم آقای کاسب در همین زمینه صحبت کردم. به نظرم سهم تهران ۱۲ میلیون نفری در بازیکن سازی و پرورش بازیکن در سطح قهرمانی، حتی اگه نسبی‌ هم در نظر بگیریم باید خیلی‌ خیلی‌ خیلی‌ بیشتر از الان باشه. خاطرم میاد اونجا فقط آقای بایرامپور و فکر می‌کنم آقای فرجی از تهران بودند. به نظرم تهران با اون جمعیت، به اصطلاح فوتبالی‌ها نباید حاضری خور باشه! اساتید فّن باید در هم جمع شن و چاره ای بیندیشن برای تهران.

    6. روزبه حقیقی گفت:

      استاد عزیزم، آقای کاسب، افتخار کردستان، عزیزانی همچون شما، آقای دکتر احمدی‌، آقای مهندس لطف‌الله نسب، آقای فرشید کوکبی، و غیره هستن که نشون دادن میشه ورزش رو در بالاترین سطح، بدون حاشیه پیگیری کرد و به تمامی‌ عناوین قهرمانی چه در رده بازیکن و چه به عنوان مربّی رسید و همزمان از لحاظ علمی‌ و تحصیلات هم پیشرفت کرد. شما بزرگواران همگی‌ الگوی علمی‌، ورزشی و اخلاقی‌ بنده بوده اید و خواهید بود.

    7. روزبه حقیقی گفت:

      آقای دکتر احمدی‌، خاطرم میاد شما همیشه مثال استادم، آقای عمیدی بودید از کسی‌ که هم در قهرمانی و هم درس تمامی‌ مدارج ترقی‌ رو طی‌ کرده. همیشه به استعدادتون غبطه میخوردم و سعی‌ می‌کردم مسیر پیموده شده توسط شما رو ادامه بدم. به تمامی‌ همبازیان محله پینگ پونگ خیزمون(صفری) به خصوص برادر عزیزتون سلام برسونین.

    8. روزبه حقیقی گفت:

      آقای نو فلاح عزیز، طرح ارسالی‌ قابل اجراست نه فقط در کردستان بلکه در تمامی‌ کشور. اینجا من متوجّه شدم برای پیشرفت در پینگ پونگ صرفاً لازم نیست منتظر یک نیروی خارجی‌ یا دلار‌های نفتی‌ باشیم. حضور اساتید فّن و خیل عظیم مشتاقان و علاقمندان به پینگ پونگ میتونه در این زمینه به ما کمک کنه. و مطمئن هستم در تمامی‌ استان‌های ایران دلسوزان و بزرگوارانی هستن که به اجرای مسابقاتی شبیه این هر چند در مقیاسی کوچکتر کمک کنن. اینگونه ما میتونیم نه فقط یک نوشاد، بلکه نوشاد‌های بسیار زیادی داشته باشیم و از دیدن مسابقاتشون در رده اول جهانی‌ لذت ببریم.

    9. ابوالفضل نوفلاح گفت:

      باسلام
      جناب آقای دکتر حقیقی گرامی ،
      ضمن تشکر مجدد از اقدام بسیار سازنده شما، بعرض شما میرسانم که درست است که دلسوزانی چند درگوشه و کنار این ورزش (رانده شده اند) وجود دارند اما دراین راستا، اجرا و عملیاتی شدن موضوع و در نتیجه بهره برداری و نمود آن در بخشهایی خواهد بود که زمام امور در دست افراد خاص است (همانطور که از قبل “خودتان هم میدانید”، بوده است) و خلاصه این که ، کلید این باغی که روز به روز رو به خشکیدن میرود نزد انسانهای دلسوز نبوده و نیست که ……
      اما باز هم جای امیدواری وجود دارد و بایستی این مهم (استقرار سیستم منطقی مزیور یا مشابه آن) با وفاق فکری و همدلی و کوشش همه جانبه به بار بنشیند.
      انشا الله……
      در نهایت “در صورت امکان” خواهشمندم که مطالب مورد بحث و مشابه آن را برای بنده ارسال فرمایید.
      جهت حفظ قوانین این سایت نیز از مدیریت محترم سایت ضمن تشکر ویژه ، تقاضا میکنم که آدرس پست الکترونیکی اینجانب را در اختیار دوست عزیز (جناب آقای حقیقی) قرار دهند.

      • مدیر سایت گفت:

        به نام خدا
        جناب نوفلاح
        باسلام
        احتراما،مطالب برای اینجانب ارسال گردیده و به زودی در سایت منتشر خواهد شد.
        با تشکر

    10. نادر جلوزان گفت:

      باسلام جناب اقای حقیقی عزیز من بهعنوان یکدوست وهم استانی به شما افتخار میکنم امیدوارم در تمام مراحل زنددگی موفق وتندرست باشی به امید دیدار

    11. کیانوش گفت:

      با سلام خدمت آقا روزبه حقیفی از بچه محل های خوب ودوست داشتنی من از طرف خودم ودادشم افشین از شما برای مطالب مفید تشکر وهر جا که هستی برای شما آرزوی موفقیت میکنم.

    12. عمیدی گفت:

      با سلام نکات زیادی در برنامه فوق وجود دارد که در قالب یک مطلب اموزشی تدوین خواهد شد تا کاربردی بودن ان روشن شود

    13. روبه حقیقی گفت:

      با سلام و عرض ادب خدمت آقای جلوزان، از اینکه من نیز همچون بسیاری دیگر از بچه‌های آن دیار در مکتب شما بزرگوران شاگردی می‌کردم احساس افتخار می‌کنم. برای شما و سایر دلسوزان جامعه پینگ پونگ تندرستی آرزو می‌کنم

    14. روزبه حقیقی گفت:

      سلام خدمت کیانوش پیمان عزیز. در خلال این سالها دورادور جویای احوال و همچنین نتایج کسب شده توسط شما و سایر دوستان بودم. کماکان با خطرت آن روزها زندگی‌ می‌کنم. به برادرت، دوست، همبازی و همکلاسی عزیزم، افشین و سایر بچه‌های محله سلام برسون.

    15. روزبه حقیقی گفت:

      سلام خدمت کیانوش پیمان عزیز. در خلال این سالها دورادور جویای احوال و همچنین نتایج کسب شده توسط شما و سایر دوستان بودم. کماکان با خاطرات آن روزها زندگی‌ می‌کنم. به برادرت، دوست، همبازی و همکلاسی عزیزم، افشین و سایر بچه‌های محله سلام برسون.

    16. فرشید کوکبی گفت:

      با درود خدمت دوست عزیز جناب آقای دکتر روزبه

      هر ایرانی و هر کردی به وجود شما افتخار میکند. شما توانستید با وجود مشکلات فراوان فعل خواستن را با اراده ی آهنین وتلاش و استعداد خود به زیبا ترین شکل ممکن صرف کنید .به یاد دارم استعداد شما در ورزش دست کمی از جایگاه و رتبه علمی تان نبود ولی برای رسیدن به چنین جایگاهی بس رفیع باید از ورزش وبخصوص ورزش قهرمانی گذشت.

      تشریح بسیار شیوا و فنی برنامه ریزی لیگ آلمان توسط جناب عالی که حلقه گم شده ای فدراسیون کنونی است درس های زیادی به ما داد که به امید خدا از این تجربه ودانش شما بتوان روزی در مدیریت این رشته ورزشی در کشور بهره جست.به امید دیدار. کوکبی

    17. روزبه حقیقی گفت:

      با سلام خدمت دوست عزیزم، استاد گرانقدر آقای کوکبی، پینگ پونگ استان کردستان برای بازگشت به دوران با شکوه گذشته به دانش، تجربه و حضور اساتیدی چون شما که تمامی‌ افتخارات ممکن پینگ پونگ رو بدست آوردید و ممتاز‌ترین جایگاه‌های علمی‌ رو در این زمینه کسب کردید نیازمندست. امیدوارم با همت شما اساتید فّن به زودی جوانان آن دیار را در جایگاه واقعی‌‌شان ببینم. مطلب ارسال شده این حقیر هم صرفاً به دلیل نقد شما بزرگواران اعتبار پیدا کرده. به امید دیدار. ارادتمند. حقیقی‌

    18. بهرام گفت:

      دکتر روزبه عزیز سلام
      ضمن تشکر از شما. دقت و حوصله توام با دانش و تجربه بیانگر علاقه وافر شما به این ورزش و خاطرات زیبایی است که در آن داریم. تجارب موفق دیگران همیشه بهترین سرمشق برای راه ماست که باید آنرا با توانمندی و بضاعت خود بومی کنیم.
      استان کردستان و ورزش پینگ پنگ به وجود شما افتخار می کند.
      دوست و ارادتمند شما بهرام

      • مدیر سایت گفت:

        به نام خدا
        آقا بهرام
        با سلام
        احتراما،بدون فامیل انتشار دیدگاه حضرتعالی مقدور نمی باشد
        با تشکر

    19. amidi گفت:

      سلام سید مطلب تکمیلی من در کدام بخش ذخیره شده

    20. آزاد گفت:

      سلام میشه لطف کنید ایمیل آقای دکتر رو به من بدین بعد از ۱۷ سال پیداشون کردیم ممنون میشم این نظر منو نمایش ندین


    تازه ترین اخبار