امروز: جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳ | ۰۶:۵۲:۰۱  آخرین بروزرسانی : مهر ۱۲ام, ۱۳۹۴
سرخط خبری :
تبلیغات
  • تاریخ انتشار خبر : یکشنبه ۱۲ مهر ۱۳۹۴ | کد خبر : 67215
    ارسال خبر چاپ خبر
  • حریف تمرینی ، دغدغه بزرگ تیم ملی بانوان

    تحلیلی بر۲۲ دوره مسابقات پینگ پنگ آسیا ۲۰۱۵ پاتایا (قسمت سوم)

    از : امیرمیرصادقی ، سرمربی سابق تیم ملی تنیس روی میز ایران حریف تمرینی ، دغدغه بزرگ تیم ملی بانوان تیم ملی تنیس روی میز بانوان ایران در بیست ودومین دوره مسابقات قهرمانی آسیا ۲۰۱۵ درپاتایای تایلند با یک موفقیت نسبی توانست به مرحله دوازده تیم برتر تنیس روی میز آسیا راه یابد و جواز…

    ۱۲۰۴۲۸۶۶_۱۴۹۲۸۵۱۵۹۱۰۱۴۸۷۳_۷۹۵۲۷۳۰۲۰۴۸۱۰۵۷۶۵۶۲_n

    از : امیرمیرصادقی ، سرمربی سابق تیم ملی تنیس روی میز ایران

    حریف تمرینی ، دغدغه بزرگ تیم ملی بانوان

    تیم ملی تنیس روی میز بانوان ایران در بیست ودومین دوره مسابقات قهرمانی آسیا ۲۰۱۵ درپاتایای تایلند با یک موفقیت نسبی توانست به مرحله دوازده تیم برتر تنیس روی میز آسیا راه یابد و جواز حضوردرمسابقات جهانی ۲۰۱۶ کوالالامپور(مالزی) را دریافت نماید.

    در سطح بازی بازیکنان تیم ملی تنیس روی میزبانوان ایران در چند سال اخیریک تحول چشمگیری رخ داده است و روز به روز این تیم آبدیده تر و پخته تر می شود و به اصطلاح ” قد ” می کشد. نمونه این پیشرفت ، ندا شهسواری بازیکن چپ دست و خوش تکنیک لوپ سریع کرمانشاهی است که به عنوان اولین بانوی المپیکی تاریخ تنیس روی میزایران با شکست دادن حریفان آسیای میانه خود در مسابقات مقدماتی ، به المپیک ۲۰۱۲ لندن راه یافت.

    این مساله سرچشمه از روند رو به جلوی تنیس روی میزدر قسمت بانوان ایران حکایت می کند. محجوبه عمرانی و مریم صامت از دیگر چهره های برتر تیم ملی بانوان هستند که در قالبهای نو ، و پیشرفته بازی می کنند و به همراه ندا شهسواری دارای رنکینگ جهانی قابل توجه نیزمی باشند.

    ذکر مصیبت و نیز یک گرفتاری جدی برای بهتر آماده شدن تیم ملی بانوان همانا نداشتن حریفان تمرینی مناسب است که این مساله مانند موریانه در فکر و ذهن آنها رخنه و رسوخ نموده است.

    مطالبات انباشته شده تیم ملی تنیس روی میز بانوان که در راس آن همین حریف تمرینی مناسب و نیز نداشتن اعزام های مورد نیاز ، مانع بزرگ پیشرفت بیشتر و با روند و راند مان بهتر محسوب می شود. و در چنین شرایطی است که به اصطلاح سازهای آنها انطور که باید خوب کوک نمی شود و موجب از بین بردن انگیزه و زمین گیرشدن تیم ملی در مسابقات بین المللی می شود.

    اگر ساختمان منزل شما تیرآهن نداشته باشد بدیهی است که نمی توانید با گچ و سیمان و کاهگل در آن زندگی کنید چون تامین جانی ندارید که عینا این مساله در مورد نیازهای اولیه و بنیادی تیم ملی بانوان مصداق پیدا می کند در نداشتن حریف تمرینی مناسب و تماسهای بین المللی .

    ضعفهای بازی بازیکنان بانوان راکت بدست در پیروزی های خانگی و در داخل کشور پنهان می ماند و موقعیکه در برابر بازیکنان برجسته خارجی قرار می گیرند این ضعفها و تنگناهای بازی آنها مانند بختک دیده می شوند که البته بازدارنده خواهند بود و در روند پیروزی آنها تاثیر زیادی می گذارد. بنابراین راکت بدستان بانوان ایران یک فعالیت ناقصی را انجام می دهند که سر انجام باید توسط یک ناجی از این وضعیت باطل خارج شوند و این معضل هر چه زود ترباید از میان برود.

    تیم ملی تنیس روی میزبانوان ایران در رقابتهای قهرمانی آسیا در ” پاتایا “سه پیروزی در مقابل تیمهای کشورهای : بنگلادش – لائوس و ماکائو و نیز دو شکست در برابر کره شمالی و ویتنام داشت که پیروزی آنها در مقابل تیم ماکا ئو ، ارزشمند بود و عامل اصلی این پیروزی دو برد ندا شهسواری بود. و همچنین در رقابتهای انفرادی ، پیروزی مریم صامت بر حریف مالزیایی خود آنهم با نتیجه جالب ۴ بر صفر قابل ستایش است.

    کارنامه اعضای تیم ملی بانوان در مجموع نتایج تیمی به این قراراست : ندا شهسواری با ۴ برد و ۲ باخت. مریم صامت با ۳ برد و ۲ باخت . محجوبه عمرانی با ۲ برد و ۲ باخت. و فاطمه جمالی فر با ۱ باخت بکار خود پایان دادند. و در رقابتهای انفرادی ۳ بازیکن ایران موفق شدند با غلبه بر حریفان خود در مرحله مقدماتی به جمع ۶۴ بازیکن برتر آسیا در جدول حذفی راه یابند که مریم صامت به حریف قدرتمند کره جنوبی خود ۴ بر صفر باخت و حذف شد. و محجوبه عمرانی در برابر حریف چیره دست هندی با نتیجه ۴ بر صفر شکست خورد. و همچنین ندا شهسواری در یک مبارزه نزدیک ۴ بر ۲ به حریف هندی باخت. باید به این مساله توجه نمود که تنیس روی میز در کشور هندوستان ریشه دار است و یک قدمت ۸۹ ساله دارد که این مدت عمر رسمی ورزش تنیس روی میز در جهان است. در سال ۱۹۲۶ که اولین دوره مسابقات جهانی تنیس روی میز در لندن برگزار شد ۹ تیم از کشور های جهان در ان شرکت داشتند که یکی از این ۹ تیم ، هند بود.

    به هرحال یک فکر جمعی و یک تفکر ضربتی فوری باید پشت نیازهای اولیه و به حق بانوان پینگ پنگ باز تیم ملی کشورمان باشد چرا که در اسفند ماه سال جاری مسابقات مقدماتی برای راه یابی به المپیک ۲۰۱۶ ریو ،آغاز خواهد شد و بازیکنان بانوان ایران باید با یک آمادگی لازم در این رویدادها شرکت کنند که بتوانند سهمیه ورود به المپیک را کسب کنند.

    روی دیگر روزگار نا خوش تیم ملی تنیس روی میز ایران که بر فعالیت آنها سایه افکنده است ، تبعیض در اعزام های برون مرزی است در مقایسه با اعزام های مردان که این نیز یکی از دردهای تلمبارشده تیم ملی تنیس روی میز بانوان بشمار می رود که باید عدالت در تقسیم اعزام ها رعایت شود. به عبارت دیگر اگر بانوان یکی از اهداف برنامه های فدراسیون تنیس روی میز قرار دارد ، اعزام ها عادلانه صورت نمی گیرد و این اجحاف به بانوان ملی پوش تنیس روی میز است.

    بهترین و ساده ترین راهکار برای انتخاب حریفان تمرینی مناسب با توجه به این محدودیت های ایجاد شده در کشور ، انجام جلسات تمرینی پنهانی بانوان با بازیکنان پسر خانواده و فامیل و دوست و آشناست که معمولا در منازل و پارکینگهای خانه و یا مکانهای خصوصی دیگر و نیز در کلوپها و باشگاههای خصوصی و غیر دولتی است که میز کرایه می دهند با بازیکنان قوی و قدرتمند پسر است که تا آنجاییکه من مشاهده نمودم سخت گیری و جلوگیری نمی شود. به هر حال آسیاب تنیس روی میز بانوان کماکان باید به نحوی موثر و فعال بچرخد.

    متاسفانه در حال حاضر نه فدراسیون تنیس روی میز و نه وزارت ورزش و حتی هیات دولت و نه هیچکس دیگری نمی تواند جواز حضور بانوان در جلسات تمرینی پسران را در سالن های فدراسیون صادر نماید ، چون سیاست گذاری در این حوزه ، گرفتار یک شکاف عمیق چند سلیقه ای است و در این تصمیمگیری ها عواملی هستند که به نا حق سنگ اندازی می کند و کورکورانه تصمیم می گیرند.

    اینها همه چالشها و کابوسهای تیم ملی تنیس روی میز بانوان محسوب می شود که باید بالاخره گشایشهای لازم در این موارد مهم صورت بگیرد.به هر حال صرفنظر از این عوامل بازدارنده ، بانوان تنیس روی میز کشور که آمار تعداد آنها رو به افزایش است نیاز به زمان بیشتری برای تمرین کردن دارند و به خصوص انجام تمرینات اختصاصی و ویژه تنیس روی میز مانند : تمرین با توپ زیاد – تمرینات سایه زنی یا حرکات تقلیدی مهارتهای تنیس روی میز – تمرینات تصویر سازی ذهنی – تمرینات آمادگی جسمانی که انجام این تمرینات ذکر شده تا حدود زیادی می تواند جایگزین حریف تمرینی خوب و مناسب شود. بانوان راکت بدست بویژه اعضای کلیدی تیم ملی باید روی مهارتهای قدرت — سرعت و شرایط جسمانی فعالیت و کار کنند و علاوه بر تمرینهای روی میز و پشت میز باید تمرینات خارج از میز را هم انجام بدهند تا بتوانند به سطح مصلوب و ایده آل بازی خود برسند. شاید خیلی از بانوان راکت بدست ، کار فیزیکی و آمادگی جسمانی را مهم ندانند که باید تاکید نمود که انجام تمرینات آمادگی جسمانی مانند این است که آنها تمرینات تکنیکی و فنی را انجام می دهند. تمرینات سایه زنی و نیز تمرینات با توپ زیاد خود یک تمرین آمادگی جسمانی محسوب می شود. بانوان ما باید سخت روی تکنیکها به خصوص روی تکنیکهای اصلی و کلیدی و نیز سرویس و دریافت سرویس ، کار و فعالیت نمایند که اغلب این تمرینات با تمرین با توپ زیاد که توسط یک ظرف پر از توپ و یک ارسال کننده خوب و حرفه ای محقق می شود. یکی دیگر از توصیه ها برای بانوان راکت بدست ، حرکت کردن سریع آنها در پشت میز و هنگام بازی و تمرین و مسابقه است که در اصلاح و بهبود و پیشرفت سطح بازی آنها تاثیر بسیار مهمی خواهد داشت.

    سه سال قبل که بنا بر اصرار و خواهش خانم پوستین دوز( نایب رییس فدراسیون تنیس روی میز) مدیر تیمهای ملی تنیس روی میز بانوان شدم مجوز حضور در تمرینات اردوی تدارکاتی تیم ملی بانوان را دریافت نمودم به محض تماشای بازی : ندا شهسواری – محجوبه عمرانی و پریسا صمدی و دیگران ، شوکه شدم و برایم غیر قابل تصور بود که سطح بازی بانوان تا این اندازه پیشرفت کرده باشد چون برای اولین بار بعد از انقلاب بود که بازی بازیکنان تیم ملی بانوان را می دیدم . در آن زمان خانم فاطمه رجبی مربی تیم ملی بود  به او گفتم که واقعا در تنیس روی میز بانوان ، انقلاب و تحولی بزرگ روی داده است.

    افزون براین در چند سال گذشته مربیان بانوان کشور دوره های زیادمربیگری و آموزشی را طی نموده اند که شاید بسیاری از آنها از نظر آگاهی و اطلاعات مربیگری نسبت به مربیان مرد ، جلوتر و نیز برتری به آنها داشته باشند . و می بینیم که همه چیز برای پیشرفت بازیکنان خانم مهیا و فراهم است و اگر به آنها مجال و فرصت داده شود قادر خواهند بود که مانند تیم مردان ایران ، بانوان هم بتوانند در مسابقات بین المللی مانور های لازم را به معرض نمایش بگذارند و خود را در سطح قابل قبول تنیس روی میز اسیا مطرح نمایند. امیدوارم دوباره فرصتی پیش اید تا دوباره در باره تنیس روی میز بانوان بحث و بررسی بعمل آید.

    مطالب مرتبط:
    تحلیلی بر۲۲ دوره مسابقات پینگ پنگ آسیا ۲۰۱۵ پاتایا (قسمت اول)

    تحلیلی بر۲۲ دوره مسابقات پینگ پنگ آسیا ۲۰۱۵ پاتایا (قسمت دوم)

     

    برای اشتراک این مطلب در فیس بوک کلیک کنید
    برچسب ها :
    نظرات کاربران در "تحلیلی بر۲۲ دوره مسابقات پینگ پنگ آسیا ۲۰۱۵ پاتایا (قسمت سوم)"
    تازه ترین اخبار